Hirvipeijaisia perutaan

Rääkkylässä metsästysseurat ovat päättäneet, ettei tänä syksynä järjestetä kyläjuhlia hirvipaistin ympärillä koronaepidemian vuoksi.

Muistiautosta tietoa ja tukea

Liperin torilla käväisi keskiviikkona Pohjois-Karjalan Muisti ry:n muistiauto, josta sai tietoa ja tukea muistisairauteen. Mukana oli yhdistyksen muistiasiantuntijan lisäksi Siun soten muistihoitajia, joilta sai tiedon lisäksi vaikkapa vastaanottoajan.

Älä jää yksin

Viinijärven seurakuntatalolla järjestettiin Sydänviikon sydänterveystapahtuma, jossa tavattiin, kahviteltiin ja kuultiin Sydänpiirin Annika Immosen luento Yhdessä yksinäisyyttä vastaan.

Kun päätoimittaja korvapuustin paistoi

Odottakaapa hetkinen! Nyt pitää miettiä tarkkaan, että milloinka minä söin elämäni ensimmäisen korvapuustin. Muistan elävästi, että olin silloin yhden tai kahden vuoden ikäinen.

Robotti voisi kuljettaa vaikka sipsejä

Eskarilaiset pääsivät maanantaina tutustumaan Jyrin yksikössä robotteihin ja robotiikkaan. Kukin ryhmä kiersi työpajoissa, joita Ari Allinen on valmistellut kesän aikana yhdessä esikouluopettajien kanssa.

Taipaleella äänestetään taas

Taipaleen ortodoksisen seurakunnan syksyn vaaleihin on ehdolla 15 henkilöä. Heistä kymmenen valitaan seurakuntavaltuustoon, joka täydentyy viidellä nurmeslaisella valtuutetulla. Nurmes liittyy Taipaleeseen kappeliseurakuntana vuoden 2021 alusta alkaen, mikä aiheuttaa nyt käytävät niin sanotut ylimääräiset vaalit.

Liikkumiseen tarjolla neuvontaa

Haaveiletko elämäntapamuutoksesta, haluaisitko aloittaa uuden liikuntaharrastuksen? – Minulta saa tukea ja neuvoja liikunnan aloittamiseen, Liperin kunnan puolesta työikäisille ja senioreille liikuntaneuvontaa tarjoava Kaisa Mäkeläinen kertoo.

Terveellisessä tyrnissä haasteensa

Roukalahdessa asuvilla Eija ja Martti Tolvasilla on kokemusta tyrnin kasvattamisesta jo viitisentoista vuotta. Aurinkoisella paikalla peltoaukean reunalla kasvaa kolmisenkymmentä tyrniä.

Kunnanjohtaja palaa töihin suunniteltua aiemmin

Rintasyöpäleikkauksesta toipuva Liperin kunnanjohtaja Hannele Mikkanen aikoo palata töihin suunniteltua aiemmin. Neljän viikon mittaisesta sairauslomasta jäänee viikko käyttämättä, sillä Mikkasen vointi on hyvä ja paluu työn ääreen innostaa.

Paluu Ylämyllylle

Huomisesta lukien Kati Koposen työpaikka sijaitsee keskellä Ylämyllyn taajamaa, Ramonan kiinteistönä tunnetussa rakennuksessa. Parturi-kampaajan ja hierojan palveluita tarjoava Koponen palaa juurilleen, onhan hän aiemminkin pitänyt kampaamoa Ylämyllyllä.