Anni Kalliolle SRA:n SM-kultaa

Sovelletun reserviläisammunnan eli SRA:n suomenmestaruuskilpailuista tuli heinäkuussa SM-kultaa Liperiin ja Pohjois-Karjalaan. Pohjois-Karjalaa edustava Anni Kallio voitti jo toista kertaa peräkkäin naisten Military-Lady eli Tst-luokan.

ViU:n naiset vahvassa vireessä

Viinijärven Urheilijoiden Naisten suomensarjan joukkue urakoi viime viikolla peräti kolme vierasottelua.

Liperiläiset pyöräilijät SM-mitaleille

Ylämyllyläiset pyöräilijät saavuttivat kaikkiaan kolme mitalia maastopyöräilyn SM-kisoista. Kilpailut järjestettiin lauantaina ja sunnuntaina Valkeakoskella haastavalla reitillä.

Voittoja Yllätykselle ja NiemUlle

Miesten Kolmosessa sekä Ylämyllyn Yllätys että Niemisen Urheilijat voittivat omat ottelunsa viikonloppuna. Yllätys voitti kuopiolaisen Kingsin kotonaan 1–0. NiemU taas haki kolme vieraspistettä Siilinjärven Toivalasta, kun ToU kaatui 3–0.

Ensimmäinen näyttely ohjaajalta

Rääkkylän kirjastossa on esillä elokuvaohjaaja Markku Pölösen taidenäyttely ”Pastisseja ja piirrettyjä kuvia” 15. syyskuuta saakka. Näyttely on elokuvataiteen parissa elämäntyönsä tehneen Pölösen ensimmäinen kuvataidenäyttely, jossa esillä on teoksia vuosikymmenien varrelta. Vaikka näyttely onkin hänen ensimmäisensä, on kuvataide ollut aina Pölösen elämässä läsnä.

Uusi yritys aloittamassa Rääkkylässä

Rääkkylässä Yrittäjäntalon uumenissa aherretaan parasta aikaa remontin parissa. Entisen leipomon tiloihin avautuu elokuu-syyskuun vaihteessa uusi leipomo. Tilat on vuokrannut Tiina Ihalaisen vetämä Raftico Oy. Uuden yrityksen myötä lieksalaisella Ihalaisella vaihtuu niin toimiala kuin kotikuntakin.

Hakkuujätteille keräyslupa

Honkalammen viime vuoden hakkuualueille antaa Liperin kunta väliaikaisesti avoimen hakkuujätteiden keräysluvan omistamiltaan mailtaan. Risuja ja hakkuutähteitä voi käydä kuka tahansa keräämässä 18. heinäkuun ja 31. elokuun välisenä aikana.

Ylämyllyn karting-radalla vilisi nuoria kuljettajia

Joensuun Urheiluautoilijat järjesti tällä viikolla Ylämyllyn moottoriradalla kaksi ilmaista karting-tutustumisiltaa lapsille.  Toisena kesänä peräkkäin järjestetty tapahtuma houkutteli molempina päivinä viitisenkymmentä pientä kuskia kartingia kokeilemaan.

Musiikkipäivillä musisoitiin myös Liperin seurakunnan tiloissa

Heinäveden musiikkipäivät järjestettiin Liperin ja Rääkkylän naapurikunnassa viime viikolla torstaista sunnuntaihin. Musiikkipäivien avajaisissa ilmaiskonsertissa esiintyi torstaina vaskiseitsikko Novus ja avajaiset keräsivät mukavasti väkeä Heinäveden kesätorille. 

Vastaanottokeskus avautui Käsämään maanantaina

Liperin vastaanottokeskus avautui tällä viikolla Käsämässä. Keskukseen ei vielä maanantaina odotettu asukkaita, mutta tilat ovat valmiita ensimmäisiä tulijoita varten.