Eero Reijonen oli myös Viinijärvellä ääniharava – Keskusta selvästi suosituin puolue Liperin länsiosissa

Eero Reijonen (kesk.) kokosi Viinijärven äänestysalueelta 89 ääntä aluevaaleissa. Toiseksi eniten ääniä, 51, sai oman kyläyhdistyksen puheenjohtaja ja koulun entinen rehtori Virpi Eronen (sd.).

Aluevaalien ääniä lasketaan parhaillaan – ”Tänään on käynyt äänestämässä erityisen paljon työikäisiä miehiä”

Kun kello löi kahdeksan, sulkeutuivat äänestyspaikkojen ovet. Liperin kirkonkylän vaalilautakunnan puheenjohtaja Miso Juuti ja varapuheenjohtaja Jorma Kinnunen avasivat lipukkeita sisältävän uurnan, jonka jälkeen päästiin tosi toimiin.

Avustuksia puolitellaan vasta ensi vuonna

Rääkkylän kunta myöntää tänä vuonna järjestöille ja yhdistyksille avustuksia yhteensä noin 20 000 euroa. Säästötoimien mukaiset leikkaukset astuvat voimaan vuonna 2023, jolloin maksettavien avustusten määrää leikataan noin puolella.

Suksiproffan opeilla hiihto haltuun

Joulukuussa käynnistyi Pärnävaaralla Liperin Hiihtoseuran järjestämä Suksiproffan hiihtokoulu, joka on tarkoitettu 5–10-vuotiaille hiihtäjänaluille. Kovien pakkasten takia muutama harjoituskerta jouduttiin perumaan joulu–tammikuun aikana.

Liperin kunnalle on jätetty aloite yhdysladusta kirkonkylän koulun ja Siikasalmen koulun välille

Liperin elinympäristölautakunta käsitteli kokouksessaan kuntalaisaloitetta yhdysladusta. Aloitteentekijä on huomioinut, että joskus tällä välillä on voinut hiihtää. Ja myös muistuttaa, että ladulla olisi koululaisten lisäksi muitakin käyttäjiä.

Talkootyössä voi hoitaa omaakin kuntoa

Liperiläinen Janica Pajunen herätti joulun alla ihastusta ja hämmennystä facebook-postauksellaan. Haloo, kuuleeko Liperi -sivustolla hän tarjoutui korvauksetta esimerkiksi lumitöihin tai muuksi avuksi ihmisille.

Lähiladulla voi piipahtaa useasti – Onko sinun kylälläsi oma talvinen liikuntapaikka?

Jos hyvä hiihtolatu on melkein kodin vieressä, voiko olla sivakoimatta siellä päivittäin? No ei voi, eivät ainakaan Leppälahden ladulla Liperissä joka päivä sujuttelevat ystävykset ja naapurukset Kaisa Pakarinen ja Raija Puustinen.

Päiväkoteihin on hankala saada sijaisia – Koronan aiheuttama työvoimapula vaatinut uusia toimia

Voimakkaasti lisääntyneiden koronatartuntojen myötä eri yritysten ja laitosten toimintavarmuuden ylläpitäminen on vaatinut toimenpiteitä. Toimintaohjeita koronan varalle on tehty jo paikka paikoin keväällä 2020 koronapandemian ensimmäisen vaiheen aikana.

Paikallisen piirroselokuvan filmi on esillä Rääkkylän kirjastolla

Rääkkylän kirjastossa on nähtävillä opettaja Keijo Saarisen piirtämä piirrosfilmi Katsaus n:o 2.  – Teos kertoo Rasivaaran kylän ja erityisesti sen nuorisoseuran toiminnasta 1950–60 -luvun taitteessa, kertoo Keijo Saarisen poika Timo Saarinen filmin esittelytekstissä. 

Mitali oli lähellä nuorten SM-viesteissä

Sunnuntaina nuorten SM-hiihdoissa oli viestipäivä. Liperin hiihtoseuran 18-vuotiaiden miesten joukkue hiihti mainiosti neljänneksi jääden pronssisijasta vain 1,6 sekuntia.