Huumeet yleistyvät – ilmiö näkyy myös liikenteessä

Poliisin tilastot kertovat huumausainerikosten yleistyneen. Itä-Suomen alueella poliisin tietoon tuli tammi-kesäkuun välisenä aikana tuplasti enemmän huumausainerikoksia kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Festivaali rytmittää Mattisenlahden loppukesää

Festivaalitunnelma valtaa Ollilan tuvan pihapiirin elokuun toiseksi viimeisenä lauantaina. Tuolloin Mattisenlahdella järjestetään ihka ensimmäistä kertaa Elon Fest! -tapahtuma. Musiikki- ja tanssiesitysten sävyttämä koko perheen festivaali on paikkakuntalaisen nuoren, Inka Kuisman käsialaa.

Mutakakku oli suosituin

Kuusi lasta kuuntelee korvat höröllä, kun kotitalousasiantuntija Loviisa Salin kertoo kierrätyksestä.

”Räjäyttäkää Rääkkylä!

Yrjö ja Leila Erosen navetan vintillä tunnelmoitiin Pihasoiton ja Georg Otsin tunnetuksi tekemien kappaleiden tahdissa viime viikon torstaina. Lämminhenkinen ja välitön musiikkitapahtuma houkutteli Varpasaloon useita kymmeniä ihmisiä, niin paikallisia kuin kauempaa saapuneitakin.

Mattisenlahdesta tuli somejulkkis

Mattisenlahti sai keskiviikkona jännittäviä vieraita, kun Pohjois-Karjalan Kylät ry:n sisällöntuottajat Samuli Longi ja Jonna Nupponen saapuivat tutustumaan kylän ihmisiin, nähtävyyksiin ja touhuihin.

Kontkalan tilalle on perustettu perhekoti

Likka Kurikka ja Aino Palovesi eivät ole epäröineet ryhtyä yrittäjiksi. Eivät, vaikka se on edellyttänytkin mittavaa taloudellista panostusta, byrokratian kiemuroihin syventymistä ja elämänmuutosta.

Mökkikauppa käy vilkkaana

Koronatilanne tuntuu vilkastaneen vapaa-ajan asuntojen kauppaa. Kiinteistönvälittäjä Kari Karvinen Kiinteistömyllärit Oy:stä kertoo, että näyttöjä on ollut selvästi aiempia vuosia enemmän.

Sienirae sitoo hiiltä maaperään

Miten maaperän kykyä sitoa hiiltä voisi parantaa? Ilmaston lämpeneminen on patistanut etsimään erilaisia ratkaisuja tähän kysymykseen – ja saanut liperiläisen Jari Rouvisen pakertamaan sienten parissa.

Ministeri: ”Metsästys ei ole ratkaisu valkoposkihanhiongelmaan”

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) ei pidä metsästämistä kestävänä ratkaisuna valkoposkihanhien aiheuttamiin tuhoihin.

Liperissä mökkiläisetkin kierrättävät

Biolan selvitti kesäkuussa kyselyn avulla jätteiden lajittelua mökeillä. 60 prosenttia vastaajista kertoo lajittelevansa roskat mökillä leväperäisemmin kuin kotona.