Oikaisu: Satojutussa haastateltiin Ari Hyttistä

Kotiseutu-uutisissa 17.8. olleessa Lämpö tullut tarpeeseen -jutussa oli haastateltu vilja-asioissa komperolaista maanviljelijää. Haastateltu maajussi oli Ari Hyttinen, ei jutussa kerrottu Tapio Mustonen.

Reijonen rakentaa liikekeskuksen

Ylämyllyn liikekeskushanke on siirtynyt Kiinteistö Oy Naumaselle ja hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy.

Ihmisarvopäivä Rasivaarassa

Maakunnallista ihmisarvopäivää vietetään viikon päästä torstaina Rääkkylän Rasivaarassa. Tapahtuman teema on ”Suomi 100, kylä 1000” – Rasivaarassa on ollut asutusta jo tuhannen vuoden ajan.

Narrina maailmalle

Vielä alkukesällä Juho Ratilaisen saattoi nähdä Ylämyllyllä lenkkeilemässä. Tänään nuoren maalivahdin arki on alkanut Jokereiden puolen työpäivän mittaisilla aamutreeneillä.

Lämpö tullut tarpeeseen

Peltojen kasvustot ovat tänä vuonna useita viikkoja myöhässä, mutta niin ovat olleet myös pörriäiset. – Tuholaismyrkkyjä ei ole oikeastaan tarvinnut käyttää, Puromäen Puutarhan isäntä Jukka Kinnunen iloitsee.

Sarjahukuttajan valituksen käsittely alkaa

Viinijärven hukuttamisista tuomitun Pekka Seppäsen tapausta puidaan Itä-Suomen hovioikeudessa elo-syyskuussa. Elokuun viimeisenä päivänä alkava pääkäsittelyssä istutaan ensin Kuopiossa ja sen jälkeen Joensuussa.

Kohti leivän juhlaa

Liperin vuoden kohokohta Leipäpäivä-tapahtuma lähestyy kovalla tohinalla. Suomen ja maataloustuottajien 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi syyskuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävän tapahtuman teema on Kynnöstä Leipään 100 vuotta.

Vesihuoltoavustukset käytetty

Liperin elinympäristölautakunta on myöntänyt 12 000 euron avustuksen Vaivion vesiosuuskunnalle Pärnävaarantie 50:n vesihuoltohankkeelle.

Mahlakoivikoita kartoitetaan

Mahlankeruuta harjoittava tohmajärveläisyritys etsii Rääkkylästä koivikoita. Nordic Koivun tiedotustilaisuudessa kymmenkunta metsänomistajaa saapui kuulemaan, olisiko mahlabisneksestä lisätulonlähteeksi. Mukana oli myös liperiläisiä ja joensuulaisia metsänomistajia.

Maakuntavaltuuston jäsenet valittiin

Pohjois-Karjalan kuntien edustajainkokous sinetöi maakuntavaltuuston valinnan maanantaina Joensuussa. Kuntien nimeämät edustajat valitsivat maakuntavaltuuston 55 jäsentä; jokaisesta Pohjois-Karjalan kunnasta vähintään yhden jäsenen ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen. Liperistä on maakuntavaltuustossa neljä jäsentä, Rääkkylästä yksi.