Lukkarin siskokset tykkäävät esiintymisestä

Jyrissä asuvat kaksitoistavuotias Hertta ja yhdeksänvuotias Pirkko Lukkari ovat olleet mukana muskariryhmissä ja Keski-Karjalan musiikkiopiston soitinryhmissä lähes koko pienen ikänsä.

Perhekahvila kokoontuu Liperin kirkonkylällä iltaisin

Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekahvila kokoontuu Liperin kirkonkylällä keskiviikkoiltaisin. Kokoontumisen ajankohta muuttui alkuvuodesta; vielä viime vuoden puolella leikkiseuraa ja vertaistukea oli nuokkarilla tarjolla aamupäivisin.

Karjalanpiirakka saa nyt olla laktoositon luvan kanssa

Euroopan komissio on hyväksynyt nimisuojaan koskevan muutoshakemuksen, jonka mukaan karjalanpiirakan saa jatkossa valmistaa myös muun muassa laktoosittomasta maitojuomasta.

Tukea toisille yrittäjille

Naisvoimaa – tilaisuus naisyrittäjille veti Liperin kirkonkylällä Hiuslinjan tiloihin yli kymmenen osanottajaa, jotka kuulivat toisten yrittäjien kokemuksia ja saivat samalla vertaistukea.

Siun soten yt-neuvottelut päättyivät 150 henkilötyövuoden vähentämiseen

Siun sote -kuntayhtymän marraskuussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Niiden tavoitteena oli saavuttaa noin 20 miljoonan euron pysyvät säästöt, joten ne koskettivat kaikkiaan 8000 henkilöä.

Anu Koistisesta Liperin vapaa-aikapäällikkö

Liperin kunnan uuteen vapaa-aikapäällikön virkaan on eilen valittu joutsenolainen Anu Koistinen. Hyvinvointilautakunta teki valinnan haastatteluryhmän esitettyä Koistista yksimielisesti virkaan. Varasijalle valittiin ylämyllyläinen Janne Kivelä.

Lavatanssijumppa pitää lämpimänä

Liperin sydänyhdistyksen kirkonkylällä järjestämässä lavatanssijumpassa liikutaan rauhallisempaan tahtiin kuin hikijumpassa, jossa saa vääntää paidan kuivaksi harjoituksen jälkeen.

Toisen mahdollisuuden edessä

Yrjö Eronen palaa Rääkkylän ruoriin seitsemän eläkevuoden jälkeen. Virallisesti vastaavan kunnanjohtajan pesti alkaa helmikuun alussa.

Puita on kaadettu yläkoulun alta

Ylämyllyn yläkoulun rakentaminen on alkanut puiden kaatamisella Jyristä Patteristontien ja Laavupolun risteyksen tuntumasta.

Liperissä monin paikoin lumetonta

Joko on kevät, pohtivat puskat ja puut tammikuussa. Silmut pullistuvat niin syreenissä kuin mustaherukkapensaassakin. Mansikkapenkeissäkin vihertää Liperissä. Metsien sammalpeitteet ovat sulia, mutta uusia sieniä ei tiettävästi ole vielä täällä nähty.