Oma hyvä ja monta muuta perinneohjetta – Liperi-Seura julkaisi Signe Enwaldin reseptivihkosen

Liperi-Seura on julkaissut lähes 70 vuotta sitten menehtyneen opettaja Signe Enwaldin reseptivihkosta koostetun kirjasen.

Yhteisjoukkue yhdestoista 14-vuotiaiden tyttöjen SM-lopputurnauksessa

Ylämyllyn Yllätyksen ja savonlinnalaisen STPS:n yhteisjoukkue Styly oli yhdestoista jalkapallon 14-vuotiaiden tyttöjen SM-lopputurnauksessa Eerikkilässä viime viikonloppuna.

Liikuntakokeilussa lapsia vaihtelevasti

Syksyn aikana Liperin kunnan varhaiskasvatus on tarjonnut ilmaisia liikuntakokeiluja perheille. Perheet pääsevät tutustumaan paikallisten seurojen ja järjestöjen toimintaan. Kokeilu on osa Kaikki yhes koos – liikutaan yhdessä -hanketta. Paikallisista seuroista toimintaansa joulukuulle asti esittelevät Liperin Voimistelu ja Liikunta, Liperin Taimen suunnistus, Liperin Hiihtoseura, Ylämyllyn Yllätys, Viinijärven Urheilijat sekä Tunturikerho Kumpe.

Loistavaa laulumenestystä

Ylämyllyläinen Nina Kari eteni valtakunnallisen Loistava Laulaja -kilpailun semifinaaleihin, jotka pidetään ensi vuoden tammikuussa Vääksyssä. Kilpailun finaali järjestetään myös samana viikonloppuna.

Härkinvaaran louhokselle myönnettiin louhintalupa – Jukka Inkerille päätös on pettymys

Liperin elinympäristölautakunnan lupajaosto myönsi tiistai-iltana Peab Industri Oy:n hakeman louhintaluvan Härkinvaaran kylälle kahden tilan alueelle. Yrityksen tarkoituksena on louhia ja murskata kalliokiviainesta. Alueella on louhittu kiviainesta aiemmin vajaan kymmenen vuoden aikana. Louhinta päättyi viime vuosikymmenen alkupuolella. Edellinen maa-aineslupa päättyi viime vuonna.

Nuoret harjoittelevat sisällöntuotantoa

Ympäri Liperiä järjestettävä nuorten digi-kerho on Liperin kunnan nuorisotyön vastaus vapaa-ajan toimintaa etsiville nuorille. Toiminta on suunnattu pääasiassa yläkouluikäisille.

Urheilullinen iltapäiväkerho opastaa myös ravintoasioissa

Liperin Taimi on yksi viidestätoista urheiluseurasta, joka järjestää Suomessa Nestlé Yleisurheilukerhoa. Suomen Urheiluliiton ja Nestlén perustama yhteistyöohjelma on tarjonnut vuodesta 2014 lähtien maksuttomia, liikunnallisia iltapäiväkerhoja alakouluikäisille.

Kirkkolahden luonnosvaiheesta vilkas keskustelu – Katso, mitä suunnitelma pitää sisällään.

Kirkkolahden kehittämishankkeen luonnosvaiheen yleisötilaisuudessa Penttilä-salissa käytiin vilkas keskustelu. Suunnitelma kelpasi hyvin tilaisuudessa mukana olleille, vaikka erilaisiin yksityiskohtiin toivottiin täsmennyksiä ja myös konkreettista etenemisaikataulua kyseltiin.

Seurakuntatalo pääsi jatkoajalle

Vuodesta 2018 tyhjillään olleelle seurakuntatalolle myönnettiin 12. elokuuta Rääkkylän elinvoimalautakunnan lupajaostolta purkamislupa. Tämän jälkeen kartoitettiin löytyisikö rakennukselle ostajaa tai uutta käyttäjää.  Purkutyöt olisi voitu aloittaa jo 24. syyskuuta alkaen, kun purkutyöluvan viimeinen valituspäivä umpeutui 23. syyskuuta.

Jätepisteitä tarvitaan enemmän

Keski-Karjalan kesäasukaskyselyssä ilmeni, että jopa neljännes vastaajista on harkinnut muuttavansa pysyvästi Keski-Karjalaan. Kyselyyn osallistui 169 seudun ulkopuolella asuvaa mökkiläistä.