Rääkkylän 4H koko seutukunnalle

Koko Keski-Karjalan alueen 4H-palvelut tuotetaan jatkossa Rääkkylän yhdistyksen kautta.

Työttömyys laskussa

Työttömien määrä Pohjois-Karjalassa väheni suhteellisesti eniten Rääkkylässä. Edellisen vuoden maaliskuuhun verrattuna työttömiä työnhakijoita kekälekunnassa oli 20 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Taimen junioreihin mahtuu

Liperin Taimen lentopallojunioreiden kausi on kääntymässä jo loppua kohti. Seuralla on ollut tällä kaudella kolme joukkuetta. Vanhimpana D-tytöt, jotka pelaavat tulevana viikonloppuna kauden päätösturnauksen, ja kaksi nuorempaa E-juniorijoukkuetta.

Positiivisen odottavalla fiiliksellä

Vapputapahtumaa odotellaan Liperissä positiivisin mielin. Liperin kunnan, paikallisen yrittäjäyhdistyksen ja Liperin Leipäpäivä ry:n järjestämät kinkerit tuovat kirkonkylälle väkeä ja vipinää.

Vappuna maistuu myös jauhelihakeitto

Liperin kirkonkylällä järjestettävässä vapputapahtumassa herkutellaan viimevuotiseen tapaan jauhelihakeitolla. Kotiseutu-uutisten ja Liperin kunnan tarjoaman sopan keittäminen on toistamiseen Liperin Laulupelimannien vastuulla, eikä pääkokin nimikään ole vaihtunut sitten viime vapun.

Käsämässä välähtää

Liperin kunnan alueella valtatiellä liikkuvien edesottamuksia tarkkailee kaikkiaan kahdeksan peltipoliisia. Automaattiset nopeusvalvontalaitteet sijaitsevat valtatie 9:n eli Kuopiontien varrella. Kameratolpista puolet kuvaa Kuopion, puolet Joensuun suuntaan autoilevia.

Norppalaskennoissa löytyi vain yksi varma poikaspesä

Metsähallitus ja vapaaehtoiset ovat saaneet laskettua tämän vuoden norppien poikasmäärän. Varma havainto on yhdestä poikaspesästä ja kuutista Ukonselällä.

Rääkkylän Yrittäjät Keski-Karjalan messuilla

Rääkkylän Yrittäjät osallistuvat 40-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Keski-Karjalan messuille. Yrittäjien puheenjohtaja Riitta Mikkonen kertoo, että yhdistys osallistuu ensimmäistä kertaa Keski-Karjalan messuille. Järjestö on esillä muiden paikallisten toimijoiden kanssa yhteisellä osastolla.

Kuntia esitellään messuilla

Sekä Liperin että Rääkkylän kunnat ovat esillä Keski-Karjalan messuilla. Muita näytteillä olevia kuntia ovat Kiteen kaupunki, Ilomantsista esille tuodaan matkailua. Messujen juontajana toimii hiihtotaidoistaan tunnettu Juha Mieto.

Pikkulinnut kaipaavat jo kotia

Pihapiirin linnunpöntöillä alkaa olla jo kiire. Jos ei tähän hätään ehdi pönttöjä tekemään tai ripustelemaan, ei peli ole kuitenkaan vielä menetetty.