Honkalammen palvelukodin runkoa rakennetaan jo

Ylämyllyllä rakennettava palvelukoti on tällä hetkellä runkorakennusvaiheessa. Pääurakoitsijana toimii Lapti Oy. Työmaan vastaava mestari Kimmo Malkki kertoo, että hoivakoti saadaan runkoineen vesikattovalmiiksi tammikuun puoliväliin mennessä.

Rääkkylän talousarvio 575 000 euroa plussalla

Rääkkylän kunnanhallitus hyväksyi omalta osaltaan maanantaina ensi vuoden talousarvio, joka päättyy yli puolen miljoonan euron positiiviseen tulokseen.

Moottorikelkkareitti pois Luhtapuistosta

Liperin moottorikerhossa pitkään toiminut moottorikelkkaharrastaja ja maanrakennusalan yrittäjä Ilkka Päivinen kohensi pienoiskaivinkoneellaan marraskuun loppupuolella kirkonkylän tuntumassa sijaitsevaa moottorikelkkareittiä.

Ylämyllyläinen Jokinen sai ympäristöpalkinnon

Liperiläinen Päivi Jokinen palkittiin marraskuussa Pohjois-Karjalan Ely-keskuksen maakunnallisella henkilökohtaisella ympäristöpalkinnolla. Jokinen on tehnyt pitkän työuran ympäristöasioiden parissa.

Paljasjalkainen helsinkiläinen haluaa lisää talkoohenkeä

Kotiseutu-uutisten tämän vuoden Antti-patsaan saanut Roger Nyqvist tunnetaan Pro Liperin puheenjohtajuudesta ja kovasta talkoohengestään. Hän on ollut laittamassa liikkeelle Yhteisötaloa ja muokkaamassa Luhtapuistoa nykyiseen asuunsa. Nyqvist antaa tunnustusta Pro Liperin talkooporukalle ja toivoo kovasti myös lisää talkoohenkeä koko kunnan kehittämiseen.

Lehvoselle penkki- punnerruksesta SM-pronssia

Rääkkylästä kotoisin oleva Mikko Lehvonen pinnisti pronssia toistovoimapunnerruksen SM-kisoissa Porissa. Lehvonen osallistui 100-kiloisten sarjaan.

Liperin kunta ostaa vuokra-asuntoyhtiön osakkeita

Liperin kunnanvaltuusto kävi istuntonsa maanantaina ensimmäistä Liperin koulun uusituissa tiloissa. Esityslistassa olivat muun muassa osakekaupat Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän kanssa, yksityisteiden kunnossapitoavustusten avustusehdot sekä yksi eropyyntö.

Jyrin joulumyyjäisissä monipuolinen kattaus

Jyrin perinteisissä joulumyyjäisissä ruokalassa ja pihamaalla oli taas tarjolla monipuolinen kattaus tekemistä  ja ostettavaa. Järjestäjänä oli koulun vanhempainyhdistys Rumpu. Yhdistyksen opettajajäsen Päivi Sallinen totesi, että mukaan oli ilmoittanut vajaat kolmekymmentä toimijaa ja myyjää.

Fingrid rakentaa sähköasemaa Viinijärvelle

Viinijärvelle rakennetaan parhaillaan toista sähköasemaa. Kantaverkkoyhtiö Fingrid rakentaa Kuopiontien tuntumaan 110 kilovoltin sähköasemaa. PKS Sähkönsiirto rakentaa ja uusii parhaillaan Viinijärven sähköasemaa näköyhteyden päässä Fingridin Hovinpaikka-nimisestä sähköasemasta.

Kaisa Halonen yllättyi paluustaan kirkkovaltuustoon

Rääkkyläläinen Kaisa Halonen pääsi Kiteen seurakunnan kirkkovaltuustoon toiseksi suurimmalla äänimäärällä, saaden ääniä 75 kappaletta. Halonen palasi valtuutetuksi parin välivuoden jälkeen, hän edustaa Kiteen Keskustaa.