Joulutulilla joulua kohti

Liperin reserviläisyhdistysten, Pro Liperin ja Liperin seurakunnan yhdessä järjestämillä joulutulilla siirryttiin jo joulua kohti monipuolisella ohjelmalla. Torstai-illan tapahtuma keräsi monta kymmentä osanottajaa  kunnantalon pihaan Keskustien varteen.

Kylätilan nimeksi Vinkkari

Viinijärven linja-autoaseman yhteisötilan tai kylätilan nimeksi tulee Vinkkari. Kyläyhdistyksen hallitus valitsi nimen yksimielisesti noin neljänkymmenen ehdotuksen joukosta.

Ylämyllyn liittymälle 400 000 euroa

Ylämyllyn risteysalueen parantamisen suunnittelumääräraha on kirjattu ensi vuoden valtion budjettiin. Kuopiontien risteyksen liikenneturvallisuuden parantamisen suunnitteluun on varattu 400 000 euroa.

Viinijärvelle oma jalkojenhoitaja

Viinijärvellä kahdeksan vuotta asunut Sari Peräkasari on aloittanut yrittäjänä toiminimellä jalkojenhoitajan työt. Peräkasarilla ei ole omaa työtilaa, vaan työvälineet kulkevat kätevästi mukana asiakkaiden luokse.

Diakoni ihmisten lähellä

Jonna Saarinen opiskeli diakoniksi, koska halusi yhdistää ihmisten auttamisen ja oman hengellisyytensä. – Olen saanut apua, ja halusin antaa sitä eteenpäin, Liperin seurakunnan diakonina aloittanut Saarinen kuvailee.

Kuntalaisten maksuttomassa jouluruokailussa alkuun ruuhkaa

Jyrin ruokalassa oli eilen jouluisen lämmin tunnelma, kun Liperin kunnan kaikille avoin jouluruokailu keräsi heti alkuun sadoittain evästelijöitä.

Kuntarahoitus tarjosi glögit

Kuntarahoituksen asiakkuuspäälliköt Riitta Jämsä ja Mika Korhonen tarjosivat Liperin kunnanvirastolla kaikille kuntalaisille glögit ja tortut. Kuntalaisia näkyi harvakseltaan, mutta kunnan talousjohtaja Pellervo Hämäläinen on tuttu henkilö Kuntarahoituksen työntekijöille.

Jetina ja Karelianpolut vuoden liikuttaja

Karelianpolut-hanke ja Keski-Karjalan Jetina ry palkitaan vuoden rääkkyläläisenä liikuttajana. Hyvinvointilautakunta totesi perusteluksi, että Jetina on rahoittanut useita eri liikuntaa edistäviä hankkeita. Karelianpolut mainitaan monipuolisen harrastamisen mahdollistavaksi monikäyttöreitiksi kaikenikäisille.

Yhteisötilassa ideoitiin ja fiilisteltiin

Viinijärven yhteisötilan kolmipäiväisessä hyvän mielen Pop Up -tapahtumassa ideoitiin ja fiilisteltiin rennolla otteella. Kyläyhdistyksen ja Maaseudun Sivistysliiton yhteisessä tapahtumassa pohdittiin Jokirosvon entiselle tilalle linja-asemalla muun muassa uutta nimeä.

Kuluvan vuoden arviota taloudesta rukataan

Liperin kunnan talousarviota rukataan parempien tietojen valossa hieman syksyllä arvioitua paremmaksi. Valtuustolle esitettyjen muutosten jälkeen tilikauden alijäämäksi muodostuu miljoona euroa.