Tupsuja ikäihmisten iloksi

Iloisen värikkäät tupsut piristävät nyt Konttilanhovin valkoisia seiniä. Kiitos tästä kuuluu Ylämyllyn koulun 6B-luokkalaisille, jotka ovat talven mittaan taiteilleet toistasataa tupsua – eriväriset ja erimuotoiset pallukat on liimattu ympyränmuotoisiksi, pieniksi taideteoksiksi. Perjantaina nämä teokset ripustettiin ikäihmisten palvelukeskuksen seinille.

Moniääninen sisällissota

Liperi-Seura ja Pohjois-Karjalan historiallinen yhdistys järjestivät Penttiläsalissa Moniääninen sisällissota -esitelmä- ja keskustelutilaisuuden, jossa kuultiin kahdeksan erilaisen henkilöhahmon kohtalo vuoden 1918 tapahtumien aikaan.

Ikäihmisten neuvostolle kuulumisia

Liperin ikäihmisten neuvoston järjestämä kuulemiskierros päättyi torstaina kirkonkylälle. Tilaisuudessa nousi esille asioita, joita ikäihmisten neuvoston jäsenet lupasivat viedä eteenpäin niin kuntaan, yrityksille kuin muillekin tahoille.

Hippo kutsui ladulle Rasivaarassa

Rääkkylän Osuuspankki järjesti hiihtokilpailunsa kirkonkylän sijaan poikkeuksellisesti Rasivaarassa. Tapahtumaa jouduttiin jo kertaalleen siirtämään pakkasten takia, mutta kilpaladulle kirmasi siltikin yli kolmekymmentä sivakoijaa.

Monipuolinen kosteikkoalue Riihilammen tuntumaan

Riihilammen tuntumassa kirkonkylältä Ylämyllylle menevän tien vasemmalla puolella raivataan ja tehdään kahden kaivinkoneen voimin kosteikkoa, jolla minimoidaan maatalouden vesistökuormitusta. Samalla paranevat varsinkin vesilintujen elinolot ja myös maisema komistuu avovesialueen lisääntyessä.

Koulukkaiden elämää kartoitettiin

Rääkkyläläislasten ja -nuorten hyvinvointia ja elämäntapoja kartoitettiin kouluterveyskyselyllä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen valtakunnallisesti organisoimaan kyselyyn osallistuivat Rääkkylän koulun vuosiluokat 4–5 ja 8–9.

Influenssakausi taittumassa Rääkkylässä

Rääkkylän terveysasemalla on todettu viikoittain viidestä kymmeneen influenssatapausta.

Uusi laituri Kirkkorantaan

Liperin Kirkkorantaan rakennetaan uusi venelaituri.

Päiväkotikuvat lähiviikkoina

Liperin varhaiskasvatuksessa järjestetään hiihtoloman jälkeisillä kolmella viikolla ryhmäkuvaukset. Kuvaukset järjestetään päiväkodeissa ja perhepäivähoitoryhmissä, kun viime vuonna vain osa perhepäivähoitolapsista pääsi kuviin.

Päällystyskohteet päätetty

Liperin kunta paikkailee taajamien teitä tänä vuonna 35 000 eurolla.