Nukkeja lasten auttamiseksi

Tulevana keskiviikkona vietetään lapsen oikeuksien päivää. Tänä vuonna juhlaan on aivan erityinen syy, sillä YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta.

Suksella, hevosella ja lopulta postiautolla

Kyllä Aulis Lappalainen muistaa, kun sanomalehtiä toimitettiin tupiin hevospelillä.

Näin teet tunnukset Kotiseutu-uutisten verkkolehteen

Viimeistään nyt Postin työntekijöiden lakon aikana kannattaa kestotilaajan ottaa käyttöön verkkolehden lukuoikeus – se kuuluu tilaukseesi ilman erillistä maksua.

Roskiksia lisää, mutta ei leikkikenttää Käsämään

Liperiin on jätetty kuntalaisaloitteet Käsämän leikkipuistosta ja roskisten lisäämisestä Ylämyllylle.

Uusia levähdyspaikkoja rantamaisemiin

Rääkkylään rakennetaan ensi kesänä erityisesti pyöräilijöitä ja muita luonnossa liikkujia ajatellen kaksi uutta levähdyspaikkaa, jotka toimivat samalla myös taiteellisina, perinnerakentamista esittelevinä matkailukohteina. Taukopysäkit sijoittuvat Oravisaloon ja Varpasaloon.

Moduulit saapuvat ensi viikolla

Liperin koulukeskuksen toiset väistötilat alkavat kohota alakoulun siiven taakse ensi viikolla. Syksyn aikana vanhan maatalousmuseorakennuksen ja Koulukujan välisellä pellolla on tehty maansiirtotöitä. Sinne on tuotu niin sähkö, valokuitu, vesijohto kuin viemärikin.

Sillan ympäristössä tehdään viimeistelytöitä

Rautatien ylittävä uusi maantiesilta avattiin liikenteelle Viinijärvellä marraskuun ensimmäisenä päivänä. Kuopiontien sillan ympäristössä tehdään työmaapäällikkö Janne Ikosen mukaan viimeistelytöitä.

Kaverit tapasivat Liperin kutsunnoissa

Liperiläisten vuonna 2001 syntyneiden nuorten miesten kutsunnat pidettiin tiistaina kirkonkylän koulukeskuksessa. Paikalle oli kutsuttu vajaat kahdeksankymmentä kyseisenä vuonna syntynyttä kutsunnanalaista.

Ei hötkyillä, talous kireällä

Liperin kunnanjohtaja Hannele Mikkanen totesi kunnan vuoden 2020 tuloveroprosentista ja kiinteistöveroprosenteista valtuustossa maanantaina päätettäessä, että veroprosentteja ei tarkisteta eli ei nosteta tässä vaiheessa.

Tupa täynnä Kaatamon eräjuhlassa

Kaatamon Erän metsästysmajan ovella kävi jatkuva kuhina isänpäivänä, johon sattui myös seuran 60-vuotisjuhla ja tietysti hirvipaistin nauttiminen. Puheenjohtaja Janne Lavikainen kätteli tulijat ja otti vastaan päällysvaatteet lähes hiki hatussa leivinuunin vieressä.