Kuoringalle hoitosuunnitelma

Kuorinka on saanut oman vesien ja vesiluonnon hoitosuunnitelman. Järvi kuuluu Euroopan laajuiseen Natura 2000 -verkostoon. Niukkaravinteisista järvistä se on yksi edustavimmista koko Suomessa. Pitkäviipymäinen, karu ja hiekkapohjainen järvi on sijaintinsa vuoksi myös ihanteellinen uimarantakohde.

Markkinoilta metrilakuja

Liperin markkinat sujuivat torstaina viileissä, mutta onneksi sateettomassa kelissä. Tuusulassa asuva Tiia Terhivuo osti markkinoilta lapsilleen Ellalle ja Timille metrilakuja.

Nälkäpäivä ja Roosa Nauha -keräys tuottivat Liperissä hyvin

Roosa nauha -keräys tuotti Liperin kolmessa taajamassa jälleen yli kolmen tonnin potin syöpätyöhön. Painon mukaan arvioituna lippaisiin kertyi kahdessa päivässä noin 3400 euroa.

Tonttikiistaa ratkottiin hallinto-oikeudessa

Rääkkylän kunnanhallituksen päätöksiä on ruodittu jälleen Itä-Suomen hallinto-oikeudessa. Nyt käsittelyssä oli vuosi sitten lokakuussa käsitelty, perhospuutarhana tunnetun tontin myynti.

Hirvet ja koirat tiellä

Liperin Vaiviontiellä sattui tiistai-iltana syksyiselle ajankohdalle tyypillinen hirvikolari. Hirvi tuli yllättäen autoilijan eteen tien vasemmalta puolelta.

Vesitornissa valetaan

Moni rakennusmies on täällä uransa huipulla, vitsaillaan vesitornin katolla. Liperin vesitornin saneeraustyöt ovat kiivaimmillaan ennen kunnon pakkasten ja lumien saapumista.

Hyvää mieltä koirista ja käsitöistä

Liperiläinen Virpi Partanen haluaa keskittyä asioihin, joista tulee hyvä mieli. Hän työskentelee koirien kanssa, kirjoittaa ja tekee käsitöitä.

Siun soten maksuosuus paisuu

Liperissä talousarviovalmistelua vaikeuttaa poikkeuksellisen suuri Siun soten palvelutarpeen kasvu. Siun soten maksuosuuden on ennakoitu kasvavan ensi vuodelle 2,5 miljoonaa euroa tähän vuoteen verrattuna.

Ylämyllylle tarvitaan päiväkoti

Ylämyllylle tarvitaan uusi päiväkoti. Liperin hyvinvointilautakunta päätti viime viikolla pyytää ympäristölautakuntaa selvittämään erilaisia vaihtoehtoja päiväkodin rakentamiselle ja rakennuspaikalle.

Myymälässä voi myös ommella

Käsityöyhdistys Lipin myymälässä Ylämyllyllä saattaa pian kuulla ompelukoneen surinaa. Yhdistys on saanut tuhannen euron suuruisen avustuksen Joensuun seudun maaseutupalveluilta ja hankkinut sen turvin sekä saumurin että ompelukoneen.