Ollilan kesä pakettiin

Mattisenlahdessa sijaitsevan Ollilan tuvan kesäkausi päättyi lauantaina järjestettyihin päättäjäisiin. Koko perheen tapahtumassa oli nähtävää tuvan erikoisuuksista paikallisiin tuote-esittelijöihin.

Saariston onkikisa

Lauantaina ongittiin Saaristonrannassa Tutjun-Roukalahden kalaveden osakaskunnan järjestämässä kilpailussa.

Liperiläiskuljettaja puhalsi 0,99 promillea

Liperiläismies puhalsi perjantaina keskellä pilvistä aamupäivää poliisin puhallustötteröön 0,99 promillea Ylämyllyllä. 23-vuotias henkilöauton kuljettaja jäi kiinni Ylämyllyntiellä.

Yksi hyvinvointijohtajan paikkaa hakeneista liperiläinen

Liperin kunnan hyvinvointijohtajan virkaan haastatellaan seitsemää hakijaa, joista vain yksi, Riitta Lappalainen, on liperiläinen. Kolme hakijaa on Siun Sotella töissä.

Sara sai uusia kavereita

Sara Kemille elokuinen koulunalku on tavallista jännittävämpi – tytön perhe muutti kesällä Joensuun Iiksenniityltä Liperin kirkonkylän kupeeseen.

Viljelty varteenotettava vaihtoehto

Pensasmustikan hyvä sato paikkaa metsäisen kaiman huonoa saatavuutta. – Yksityinen kysyntä on ollut nyt isompaa. Olemme saaneet paljon uusia asiakkaita, viljelijä Jussi Jaakkola Mattisenlahdesta paljastaa.

Kolme galettea

Galette on rustiikkinen piiras, joka paistetaan vapaamuotoisena pellillä eikä piirakkavuoassa. Tämä ranskalainen piiras tehdään rennolla otteella, muotoseikoilla ei ole niin väliä.

Moderni talo perinteisin sävyin

Soile ja Mika Karhapää rakentavat Jaamalle luonnonrauhaa henkivää kotia. Ekologinen ajattelu on mukana materiaaleja valitessa, metsän omat sävyt toimivat pohjana värimaailmalle.

Eipä tuossa joutavaa ole

Kotiseutu-uutisten kesäarvonnassa tablettitietokoneen voittanut liperiläinen Pentti Olkkonen on ollut paikallislehden ahkera lukija jo 1960-luvun lopulta lähtien.

Nuoren B-ajokortti hyllylle

Liperiläinen vuonna 2002 syntynyt nuorukainen kaahasi viikonloppuna erikoisluvalla saadun ajokorttinsa hyllylle. Hän ajoi poliisiautoa vastaan 105 kilometrin tuntinopeudella joensuulaisella tieosuudella, jossa rajoitus osoitti 50 kilometriä tunnissa.