Uusia tietoliikenneyhteyksiä maltilla

Liperin kunta aikoo edetä maltilla uusien tietoliikenneyhteyksien rakentamisen ja parantamisen kanssa. Tämän vuoden talousarvioon oli varattu laajakaistahankkeisiin 200 000 euroa.

Luonnon antimet herkullisimmillaan

Juuri nyt on mitä mainioin aika suunnata pihalle salaattiaineksia etsimään. Luonnon villiyrtit eli horta ovat herkullisimmillaan alkukeväästä.

Rääkkylän alakoulussa juhlittiin myös kotiseutua

Suvivirsi raikui komeasti tänä keväänä Kotiseutujuhlan päätteeksi. Rääkkylän alakoulun juhlan ohjelmassa oli perinteisen virren lisäksi tehtäviä koko perheelle.

Yllätykselle avausvoitto paikalliskamppailussa

Ylämyllyn Yllätys saalisti kotonaan jalkapallon viitosdivisioonassa avausvoiton kahden tappion jälkeen. Paikallisvastustaja Niemisen Urheilijat Rääkkylästä taipui maalein 2–1 (1–0).

Touko siunattiin Varpasalossa

– Näin siunaat kylvötyömme ja korjuun kypsän suot, jaat leivän jonka syömme ja mieliin toivon luot, veisasi seurakunta toukosiunauksessa Varpasalossa.

Päivä pomppien ja huvitellen – yhdessä

Pomppulinna, hattarat ja lautapelit ovat kärkikolmikossa kun kysytään pienokaisilta, mikä oli parasta Sofianpäivässä.

Koulukeskus Kihausväen käyttöön korvauksetta

Rääkkylä Folk ry saa koulukeskuksen käyttöönsä veloituksetta kolmen viikon ajaksi kesä-heinäkuun vaihteessa. Koulukeskuksen lisäksi vuokraan kuuluu myös Käspelin tiloja ja piha-alueen käyttöoikeus.

Kuolleisuus kasvoi alkuvuonna

Hautajaiset ovat työllistäneet Liperin seurakunnassa viime aikoina poikkeuksellisen paljon, sillä vuoden alusta on ollut jo 62 hautajaiset. Määrä on paljon verrattuna viime vuoteen, jolloin koko vuodelta seurakunnassa tilastoitiin 91 hautausta.

Jopot pyörähtivät liikkeelle Viinijärvelle

Pinkit ja vihreät Jopo-polkupyörät saivat kyytiä Viinijärven koulun pihalla torstaina, kun kolmas- ja neljäsluokkalaiset saivat kunnian ensimmäisinä ottaa käyttöön uudenuutukaiset kulkupelit. Liikkuva koulu -ohjelmaan osallistuva koulu oli tehnyt hakemuksen kaikkia oppilaita ilahduttavasta mahdollisuudesta.

Kortteliliiga toi Paloaukealle 40 joukkuetta

Pienet jalkapallojuniorit eri puolilta Joensuun seutua kokoontuivat leikkimieliseen Kortteliliiga-turnaukseen Paloaukealle torstaina. Yhteensä noin 500 poikaa ja tyttöä koki maalinteon iloja ja häviämisen harmistusta satojen vanhempien kannustamana kentän laidalla.