Aamukahvin juojat löysivät takaisin Pulla Puljuun – Korona ei ole juuri vaikuttanut Heinosen Ylämyllyn leipomo-kahvilan toimintaan

Koronarajoitukset mahdollistavat jälleen ruoan ja juoman tarjoilun ravintoloiden ja kahviloiden sisä- ja ulkotiloissa.

Kelirikko näkyy vielä sorateillä

Kurenvaarantien tuntumassa Salokylän suunnalla pitkään asunut Esa Hiltunen tuumaa alueensa sorateistä, että niiden kunnossapidossa olisi parantamisen varaa. Pelkkiä moitteita hän ei kuitenkaan anna, koska tietä on käyty tarvittaessa lanaamassa.

Rääkkylän tiestö kehittyi poluista teiksi

Rääkkylän tiettävästi vanhin kylätie Oravilahdelta Haapasalmen Laivarantaan mutkittelee talolta talolle. – Sen sai rakentaa kuvernöörin vuonna 1803 antamalla päätöksellä, kertoo Rääkkylän historiaa kirjoittava tutkija Pekka Kauppinen.

Kononovinharjun kaavamuutos jakaa mielipiteet – Ely-keskuksella

Liperin kunnanhallitus äänesti maanantain kokouksessaan Jyrissä sijaitsevan Kononovinharjun osayleiskaavan muutoksen ja laajennuksen puolesta. Asia nousi jokseenkin yllättäen äänestykseen jo elinympäristölautakunnassa ja todennäköisesti kaavamuutos jakaa mielipiteet myös ensi maanantaina ehdotuksesta päättävässä valtuustossa.

Rakennustarkastajasta selvitys oikeusasiamiehelle

Rääkkylän kunnanhallitus vastasi eduskunnan oikeusasiamiehen kanslialle selvityspyyntöön, joka koskee rakennustarkastaja Kalevi Harisen roolia kunnan rakennustarkastajana ja Rääkkylän Kiinteistöpalvelu Oy:n toimitusjohtajana.

Lapsen täytyy saada harrastaa, jos hän niin haluaa – ”Siihen me haluamme tarjota mahdollisuuden”

Yllätys on minulle sinistä väriä, kumirouhetta sängyssä ja sukissa, yhteisöllisyyttä, kauniita iltoja ja vesisateita, hyvää mieltä ja vapaaehtoistyötä. Näin kuvailee Ylämyllyn Yllätystä, Pohjois-Karjalan suurinta jalkapalloseuraa, seuran tuore puheenjohtaja Jutta Kurki.

Maritta Variksen sydänviikon tärpit ovat terveellinen ruoka, liikunta ja rentoutuminen

Parhaillaan vietettävällä sydänviikolla ei tällä kertaa järjestetä Liperissä lainkaan perinteisiä yhdessäolotapahtumia tai koulutuksia koronan takia. Liperin Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Maritta Varis luettelee kyllä napakasti hyvän elämän eliksiirit, jolla voi välttää sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Erosten Rakkaus on viisikymppinen soi Youtubessa

Yrjö ja Leila Eronen tapasivat toisensa Liperin lavalla vuonna 1968. He menivät naimisiin neljän vuoden kuluttua opiskelupaikkakunnallaan Jyväskylässä. Ensi vuonna tulee siis täyteen 50 vuotta naimisissa.

Nyt vietetään partioviikkoa – Leon mielestä kaverit ovat parasta partiossa

Ylämyllyläinen Leo Kuokkanen on yksi vajaasta sadasta Liperin Kokkoveikkojen partiolaisesta. 10-vuotias sudenpentu on harrastanut partiota jo seitsemän vuoden ajan.

Pienten koulun toiminnanjohtaja on valittu

Viinijärvellä asuva Marketta Kuikka aloittaa toukokuun alussa Pienten koulu ry:n toiminnanjohtajana. Lukuisten liperiläisten yhdistysten perustama yhdistys- ja yhteisötalo sijaitsee kirkonkylällä Tutjuntien varrella entisessä alakoulukiinteistössä.