Musiikin innoittamia maalauksia

Rääkkylän kirjastossa on parhaillaan esillä näyttely, jonka työt ovat paikallisen alakoulun kuudennen luokan oppilaiden tekemiä. Maalauksia musiikista -kokoelma on saanut alkunsa eri sävellysten herättämistä tunnoista.

Kansallispuvulla on monta merkitystä

Mittava kavalkadi suomalaisia kansallispukuja nähtiin sunnuntaina Penttilä-salissa Liperissä. Honkalammen Nuorisoseuran ja Liperi-Seuran yhteistä tapahtumaa juhlistettiin erityisesti maaliskuussa vietettävän Suomen nuorisoseuralaisten päivän kunniaksi.

Kekälekunnassa kävellään

Rääkkyläläisten liikuntatottumuksia kartoitettiin kyselyllä. Lopputuloksista selvisi pitäjässä arvostettavan liikunnan terveysvaikutuksia ja edullisia harrastusmahdollisuuksia. Liikunnan merkitys terveydelle ja hyvinvoinnille tiedostetaan Rääkkylässä poikkeuksellisen hyvin, erityisesti Oravisalossa ja Niemisessä.

Puukaupassa hyvää pöhinää

Pohjois-Karjalan Metsänhoitoyhdistyksen jäsenet kokoontuivat Pärnävaaran kodalle kahvin ja grillimakkaran äärelle pohtimaan muun muassa puukauppaa. Toiminnanjohtaja Pekka Nuutisen mukaan metsätaloudella on valoisat tulevaisuuden näkymät.

Nelossijoja SM-lohipilkeistä

Liperin Urheilukalastajat pilkkivät kolme nelossijaa lohipilkinnän SM-kilpailuissa Kajaanin Iso-Ruuhijärvellä. Liperiläisseuran kolmikko, Petri Haverinen, Janne Utriainen ja Kimmo Konttinen, oli joukkuekilpailun neljäs yli 20 joukkueesta.

Lanien kävijäennätys rikottiin jälleen

Rasihovissa järjestetyn verkkopelitapahtuman, lanien, suosio kasvaa edelleen. – Pelaajia on nyt enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin, kaikkiaan 47 osallistujaa, tapahtuman pääjärjestäjänä toimiva Tommi Sallinen Rasivaaran nuorisoseurasta totesi avatessaan tilaisuutta viime perjantaina.

Kotikuntoutus uutta Siun sotessa

Siun sote on aloittanut monialaisen kotikuntoutuksen tarjoamisen niille ikäihmisille, joilla rappusten nouseminen tai kaupassa käyminen ei meinaa enää sujua ongelmitta.

Neliapilassa muisteltiin viinijärveläistä yhteiseloa

Viinijärven historia kiinnostaa kyläläisiä. Näin voi päätellä viidenkymmenen hengen joukosta, joka kokoontui palvelutalo Neliapilaan kuulemaan ja kommentoimaan dosentti Pirkko Sallinen-Gimplen historiaesitelmää. Sallinen-Gimpl on julkaissut useita kirjoja. Yksi hänen kirjoistaan ilmestyi toissa vuonna.

Tupsuja ikäihmisten iloksi

Iloisen värikkäät tupsut piristävät nyt Konttilanhovin valkoisia seiniä. Kiitos tästä kuuluu Ylämyllyn koulun 6B-luokkalaisille, jotka ovat talven mittaan taiteilleet toistasataa tupsua – eriväriset ja erimuotoiset pallukat on liimattu ympyränmuotoisiksi, pieniksi taideteoksiksi. Perjantaina nämä teokset ripustettiin ikäihmisten palvelukeskuksen seinille.

Moniääninen sisällissota

Liperi-Seura ja Pohjois-Karjalan historiallinen yhdistys järjestivät Penttiläsalissa Moniääninen sisällissota -esitelmä- ja keskustelutilaisuuden, jossa kuultiin kahdeksan erilaisen henkilöhahmon kohtalo vuoden 1918 tapahtumien aikaan.