Huikurin Auliksen tytär

Yksin Tarja Ikosen ei tarvitse Liperin torilla olla. Vaikka palvelutarjonta on viime vuosina vähentynyt vähentymistään pitäjän kirkonkylällä, ei se tarkoita sitä, etteikö palveluille olisi tarvetta. Tällaisen johtopäätöksen voi helposti tehdä tarkkaillessaan, millainen vilske Ikosen emännöimän myyntiauto Näpsän liepeillä käy.

Ihmisiä suviyössä. Ja jotain muutakin

Tämä tarina on tosi. Näin tapahtui eräänä kesäyönä Liperin ja Rääkkylän raiteilla, likellä Oriveden aaltoja.

Kasvisnakkeja, nakkeja ja kasviksia?

Kasvisruokainnostus näkyy tänä kesänä kauppojen eineshyllyillä. Erityisesti makkaraosastolle tuli keväällä runsaasti uutuustuotteita, jotka sopivat punaisen lihan välttäjille ja vegaaneille.

Jopo lähtee Enon kylänraitille

Kotiseutu-uutisten kesäisenä kilpailupalkintona ollut punainen Jopo lähtee Enoon Elisa Lajuselle.

Puolen hehtaarin piha

Jos mökillään viettää yli kymmenen kuukautta vuodesta, on sama muuttaa sinne asumaan. Raija Korpua on yksi viidestä, jotka muuttivat liperiläisen kesäpaikkansa viime vuonna vakituiseksi asunnoksi.

Rakkautta jo toisella silmäyksellä

Kun 16-vuotias Tuula Piiparinen elokuussa 1969 pyöräili Outokummun Viuruniemestä kaverinsa Marja-Leenan luokse Leppilammelle tämän houkuteltua tanssireissulle Kiteelle, hän ei voinut arvata, että siitä seuraisi elämänpituinen matka. Lähtöä oli edeltänyt kieltäytyminen Pyttylammen lavan tanssi-illasta toisen kaverin kanssa.

Ylämyllyllä uusi kirppari

Urpo Hyvärinen työskentelee vapaaehtoisena Karjalan auttavat kädet -yhdistyksen ylläpitämällä kirpputorilla, joka avattiin kesäkuussa Ylämyllyllä.

Lievä tuhkarokkoepäily Liperissä

Liperissä on tullut esille lievä epäily tuhkarokosta. Muita epäilyjä ei Siun soten alueella ole esiintynyt.

Tehotreeni taivasalla

Kesä kutsuu liikkumaan ulkosalla. Myös ryhmäliikuntatunteja järjestetään muualla kuin neljän seinän sisällä. Kuntosali Vilperin kahvakuularyhmässä on siirrytty kesän ajaksi jumppaamaan pihamaalle aina sään salliessa. Ryhmässä käy säännöllisesti noin 15 henkilöä.

Säkkikeräys tuli tarpeeseen

4H-yhdistyksen organisoima maatalouden lannoite- ja siemensäkkien keräys on koettu tarpeelliseksi Rääkkylässä. Säkkejä on kertynyt 4 tuntia-kahvilan takapihalle jo näyttävä keko.