Palvelun perään ovat muutkin kuin paikalliset

Rääkkyläläisissä kauppa- ja palveluliikkeissä palvelu on hieman huonompaa kuin Keski-Karjalassa keskimäärin. Tämä käy ilmi Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Ketin teettämästä ja Palvelu Plus Oy:n toteuttamasta arvioinnista. Arviointi tehtiin joulun alla mystery shopping –menetelmällä.

Esityksiä säästöistä aloitetaan kokoamaan

Liperin kunta tilaa rahoituksen neuvontapalveluita tuottavalta Inspira Oy:ltä Ylämyllyn uuden yläkoulun hankinta- ja rahoitusmallin esiselvityksen.

Käyttötalouden suunnitelma pöydälle

Hyvinvointipalvelujen käyttötaloussuunnitelma jätettiin lautakunnassa pöydälle lisäselvityksiä varten. Hyvinvointikoordinaattori-rehtori Riitta Lappalaisen mukaan lautakunta odottaa kunnanhallituksen ja kuntasuunnitteluryhmän tarkempia ohjeita, sillä kunnan taloutta on tarpeen sopeuttaa. Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Uusi viestintäohje voimassa Rääkkylässä

Rääkkylän kunnassa otettiin käyttöön uusi viestintäohje, jonka tavoitteena on tarjota kuntalaisille tietoa palveluista, toiminnasta, suunnitelmista ja tavoitteista. Ohjeen mukaan kunta pyrkii tiedottamaan oma-aloitteisesti ja mahdollisimman varhaisessa vaiheessa valmistelussa olevista asioista, tehdyistä päätöksistä ja muista kunnan toimintaa koskevista asioista.

Paleface tähdittää Kihausta

Paleface & Laitakaupungin Orkesteri, Maria Gasolina, Tellu Turkka & Timo Alakotila, Vildá ja Slackbird – muun muassa nämä artistit nähdään ja kuullaan Kihaus Folk -kansanmusiikkifestivaalilla Rääkkylässä.

Uimonen hakee Helsinkiin

Liperin seurakunnan kirkkoherra Jari Uimonen on hakenut Helsingin tuomioseurakunnan kirkkoherran virkaa. Hän kävi tällä viikolla haastattelussa.

Kurttila PM-joukkueeseen

Liperin Hiihtoseuran Lotta Kurttila on valittu nuorten Pohjoismaiden mestaruushiihtojen maajoukkueeseen. Alle 18-vuotiaiden PM-kilpailut järjestetään Vuokatissa tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Jääkiekkokaukalo uusittiin

Rääkkylässä luistellaan nyt remontoidussa kaukalossa. Nykyinen jääurheiluareena on entistä pienempi, sillä opetusryhmät eivät ole enää yhtä suuria kuin pari vuosikymmentä sitten.

Liperiin lisää opettajia

Liperin kunnan kouluissa 0.–9.-luokkalaisten määrä kasvaa arvioiden mukaan nykyisestä 1489 lapsesta parissa vuodessa noin 50 lapsella. Kahden täyteisemmän vuoden jälkeen oppilasmäärä laskee hieman, jos muuttoliike ei sekoita lukuja.

Ylämyllyllä vedenpaine voi vaihdella

Ylämyllyllä kokeillaan tiistaina ja keskiviikkona sekä mahdollisesti vielä torstaina vedenjakelun toimivuutta ilman vesitornia. Koeajon aikana verkostopainetta pidetään yllä pumpuilla. Paineessa voi esiintyä normaalista poikkeavaa vaihtelua.