Solmeilua, nypläystä, kahvia ja pullaa

Ylämyllyllä kävi utelias kuhina tuulisesta säästä huolimatta, kun Käsityöyhdistys Lippi ry laittoi pystyyn kevätmarkkinat. Tapahtumassa oli mahdollista tehdä makramee-solmeilulla amppeli tai avaimenperä sekä opetella pitsinnypläystä.

Vähän viileämpi toukosiunaus

Maatilamatkailutila Karvisen Kissanpäivillä Martti Karvisella ja Päivi Kurosella Roukalahdella suoritettiin hieman erilainen toukosiunaus. Tilaisuuden avannut Martti Karvinen totesi, että tilaisuuteen tilattiin helteiden jälkeen hieman viileämpi keli.

”Tulin takaisin jäädäkseni”

Varpu Vartiainen on syntynyt ja kasvanut Liperissä. Ylioppilastutkinnon jälkeen tie vei koko ajan kauemmas aina Etelä-Suomea myöten, mutta nyt nainen on taas juurillaan.

Myllyllä pölysi ja mylvähti

Joensuun Urheiluautoilijoiden sunnuntaina järjestämä jokamiehenluokan Kevät Mylly sisälsi sananmukaisesti vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Kaikki peliin koko kansan kuntotestissä

Täytän tällä viikolla 40 vuotta ja pohdin, missä kunnossa aloitan uuden ikävuosikymmenen? Kun huomasin Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n järjestävän Paloaukean urheilukentällä Koko kansan kuntotestit, päätin saada vastauksen kysymykseeni.

Laulu ilahdutti senioreita

Vanhojapoikia viiksekkäitä kajahti Jyrin hoivakodissa, kun Ylämyllyn koulun 4.–6. -luokkien musiikillisen valinnaiskurssin oppilaat vierailivat laulamassa ikäihmisille.

Pieneläinvastaanotto supistuu vuoden lopussa

Rääkkylässä on tarjolla pieneläimille suunnattua eläinlääkärin vastaanottoa vain kerran kuukaudessa. Muutos tulee voimaan kuluvan vuoden joulukuun alusta alkaen. Siun soten ympäristöterveydenhuollon jaosto päätti keskiviikkoisessa kokouksessaan supistaa vastaanottoaikaa kekälekunnan nykyisestä viikoittaisesta vain kerran kuussa pidettäväksi.

Tuplavoitto Oravisaloon

Rääkkylään ropisi ravimenestystä tiistaina. Maakunnan mestaruusajon voitto ja hopeasija tulivat rääkkyläläistallille. Joensuun Linnunlahdella ravattu maakunnan suomenhevosten mestaruusajo toi oravisalolaisen Kirsi Tolvasen valmennettaville tuplamenestyksen, sillä sekä ykkös- että kakkossija tulivat Laakiin tallille.

Veneiden varastoija tuntee jäiden lähdön nahoissaan

Liperin ylle on saapunut kesä täydellä voimallaan, ja jäät ovat lähteneet järvistä. Yrittäjä Aapo Kinnuselle se tarkoittaa kiireisiä päiviä. Hänellä on ollut noin 70 eri kokoista venettä talvisäilytyksessä, ja kelien lämmetessä moni innostuu viemään omansa vesille.

Kulttuurintekijä nauttii tekemisestä

Liperiläisenä muusikkona ja kulttuurintekijänä tunnettu Virpin Eronen on julkaissut toisen runokirjansa vuoden sisällä.