Liperin Taimen nuori lupaus lähtee SM-mitalijahtiin – ”Kausi ei olisi voinut paremmin mennä”

Yleisurheilun nuorten SM-kilpailut käydään ensi viikolla, ja 16-vuotias Eemeli Hirvonen on yksi Liperin Taimen mitalitoivoista. Kestävyysjuoksijalla on Hyvinkäällä edessään 1 500 metrin ja 3 000 metrin matkat.

Ilmastoasiantuntija huomasi, että kestävä elämäntapa onnistuu parhaiten Liperissä

Aarne Granlund uskoo, että yksi prosentti suomalaisista elää yhtä pienillä päästöillä kuin hän. Helsinkiläinen Granlund teki laajan selvityksen, minne kannattaisi muuttaa voidakseen elää mahdollisimman ilmastoystävällistä elämää. Niin hän päätyi Liperiin viime vuonna. 

Kokoontumisrajoitukset jälleen mietinnässä – Päätökset mahdollisista rajoituksista voimaan aikaisintaan ensi viikon alussa

Itä-Suomen aluehallintoviraston koronatyöryhmä kokoontui maanantaina arvioimaan tarvetta kokoontumisrajoitusten muutoksille alueellaan. Aluehallintovirasto päätti pyytää Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireiltä ja THL:tä arviot muuttuneesta epidemiatilanteesta ja näkemykset epidemian hallinnan edellyttämistä välttämättömistä toimista pikaisesti.

Koulumatkatuen ehdot muuttuvat – Muista hakea tukea ajoissa

Koulumatkatuen ehdot muuttuvat 1.8.2021. Elokuusta alkaen opiskelija voi saada koulumatkatukea, jos hän kulkee tukeen oikeuttavan koulumatkan vähintään 10 päivänä kalenterikuukaudessa.

Moni on koittanut – kukaan ei voittanut: Mikä ajaa ihmisen seisomaan käsillään järveen?

– Kai se on se hulluus, mikä ajaa, liperiläinen Anne Martikainen naurahtaa.

Koronajäljitys on ruuhkaantunut Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan koronatapaukset ovat lisääntyneet lyhyessä ajassa. Siun soten tartunnanjäljitys on tämän vuoksi ruuhkautunut ja ruuhkan purkamiseksi toimintatapoja on muokattu.

Maastopalo Ristonkankaalla – Palon sammuttaminen oli vaikeaa

Liperin Ristonkankaan maastossa olevalla hakkuuaukolla syttyi maastopalo lauantai-iltana noin kello 22 , jossa noin puolen hehtaarin alueella paloi maapohjaa ja hakkuujätettä.

Uusi altistumispaikka Liperissä – Ylämyllyllä on voinut altistua koronalle

Siun sote tiedottaa, että Liperin Ylämyllyllä on voinut altistua koronalle.

Korona: Pohjois-Karjala on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen

Pohjois-Karjalan tilannetyöryhmä päätti kokouksessaan Pohjois-Karjalan siirtyneen koronapandemian kiihtymisvaiheeseen.

Ethän lähesty keltaista nauhaa kantavaa koiraa – ”Syitä kieltoon on monia”

Liperin Kaatamossa asuvan Katja Piiroisen suomenlapinkoira Ilta kantaa hihnassaan keltaista merkkiä. Se ei välttämättä nyt ole tarpeen hellyttävälle kaksivuotiaalle koiralle, viralliselta nimeltään Jarfa’s Quutamoyö, mutta voi olla paikallaan tietyissä tilanteissa.