Tiukka talouskuuri jatkuu Rääkkylässä

Rääkkylän kunnanhallitus aloitti ensi vuoden talousarvion käsittelyn maanantain kokouksessaan. Vuonna 2018 ennakoidaan syntyvän 44 000 euroa ylijäämää. Talousarvion vuosikatteeksi on kirjattu 480 000 euroa, mikä kattaa juuri ja juuri poistot.

Turha hälytys koululle

Liperin koululle kurvasi maanantaina paloauto ja ambulanssi – turhaan. Koulukkaista yksi sai päähänsä painaista paloilmoitinta syyttä suotta. Penttilään suunniteltu aamunavaus sai siirtyä tuonnemmaksi.

Aktiivisuutta ja vuorovaikutusta

Viinijärven koululla jatkettiin vanhempainneuvostojen kokouksen jälkeen suoraan kaikille liperiläisille vanhemmille tarkoitettuun vanhempainiltaan, jonka teemana oli uusi vuoden käytössä ollut opetussuunnitelma ja Digiajan ajattelijat -hanke.

Maakunnallinen nuorisovaltuusto aloitti

Pohjois-Karjalan maakunnallinen nuorisovaltuusto järjestäytyi maanantaina. 28-jäseniseen valtuustoon kuuluu liperiläiset Minttu Kurki ja Jere Juntunen sekä rääkkyläläiset Anna Antikainen ja Venla Vänskä. Vuoden 2018 alussa nuorisovaltuusto pääsee paneutumaan muun muassa maakuntauudistukseen.

Saukkonen sai maatilalliset liikkeelle

Liperiläinen Anne Saukkonen on innostanut maaseudun naiset liikkumaan. Saukkonen palkittiin vuoden maa- ja kotitalousnaisen tittelillä tiistaina.

Kuntalaisilta kaivataan kommentteja

Rääkkylän kuntalaisillassa todettiin, että vuorovaikutusta kuntapäättäjien ja kuntalaisten välillä kaivataan entistä enemmän.

Vanhempainneuvostot tiivistävät yhteistyötä

Liperin viidellä koululla vaikuttavien vanhempainneuvostojen edustajat tapasivat toisensa Viinijärven koululla järjestetyssä tilaisuudessa. Kyse oli samalla Opetushallituksen rahoittamasta Digiajan ajattelijat -hankkeesta, johon Viinijärven koulu on päässyt mukaan.

Ylämyllyn kirjasto tarvitsee tilaa

Ylämyllyn kirjastosta aiotaan tehdä tarkka tilatarveselvitys, mikäli Liperin kunnanhallitus yhtyy hyvinvointilautakunnan esitykseen.

Kokousväki kannatti hallihanketta

Ylämyllyn Yllätys päätti maanantaisessa syyskokouksessaan perustaa halliyhtiön. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että urheiluseura rakennuttaa harjoitusjalkapallohallin Jyriin ensi vuoden aikana – sikäli kun kaikki sujuu, kuten on suunniteltu. Kysymysmerkkejä matkan varrella on tosin vain yksi: raha.

Sota-ajan tapaan

Vellistä ja kukosta, läskisoosista ja vispipuurosta. Niistä on sota-ajan ruokalista tehty.