Ylämyllylle uudenlainen jäteasema

Ylämyllylle avattava Liperin jäteasema on lajissaan ensimmäinen Suomessa. Missään muualla Suomessa ei ole vaa’an ja itsepalvelun yhdistävää jäteasemaa.

Hirvet törmäsivät autoon

Kaksi hirveä ja henkilöauto törmäsivät Korpivaarantiellä Liperissä maanantaina aamulla.

Liperin Myllylle etsitään jatkajaa

Osuuskunta ItäMaito luopuu Liperin Myllyn liiketoiminnasta syksyyn 2019 mennessä. Osuuskunta etsii myllyliiketoiminnalle parhaillaan jatkajaa. Meijeri- ja myllyliiketoimintaa on pyöritetty Liperin kirkonkylällä Kirkkolahdella jo vuodesta 1906 lähtien.

Aatteena asumismukavuus

Liperin Omakotiyhdistyksen päämääränä on olla täkäläisten omakotiasujien äänitorvi. Taho, joka osaltaan edistää asumismukavuutta kunnassa. Yhdistys on varsin nuori, joten toiminta hakee vielä uomiaan.

Jaana Karppanen aloitti Liperin yritysneuvojana

Viime viikolla Liperin kunnan yritysneuvojana aloittanut Jaana Karppanen on niin tuore työntekijä, että hänelle oltiin vielä tekemässä tammikuun kolmannella viikolla nimikylttiä. Työpisteen ympäristössä hyllyt ja seinät näyttivät vielä kovin paljailta.

Maailman koululaisten ilmastokokous alkaa Liperistä

Maailman koululaisten ilmastokokous järjestetään Suomessa toukokuun lopulla. ENO-verkkokoulun aloitteeseen pohjautuva kokous alkaa Liperissä ja Joensuusta huipentuen Helsinkiin. Kokousväki koostuu noin sadasta maasta saapuvista 14–17-vuotiaista oppilaista.

Tarinoita lunnaaksi

Tammikuisena torstaina Ylämyllyn yritystalolla etsitään kadonnutta nallea, hypätään merirosvolaivan kannelle ja pohditaan, mikä olisikaan kaikkein mahtavin aarre. Seutuopiston opetustilassa pidettävä satutunti kutkuttaa mielikuvitusta ja houkuttelee tarinoimaan.

Vuosikymmenten liikuttaja

Toivo Hirvonen on huolehtinut vuosikymmenten ajan, että kotikylällä on mahdollisuus harrastaa liikuntaa. Tanssien järjestäminen ja latuhuolto ovat nyt jääneet vähemmälle, mutta aktiivinen ote järjestötoimintaan jatkuu yhä.

Kutvoselle haleja

Jos jotain Kotiseutu-uutisten toimituksessa vierailleille lapsukaisille jäi mieleen, niin varmastikin Kutvosen turkin pehmeys. Ei ole Vinkki ja Velmukaan ikänä saaneet niin paljon hellittelyä kuin torstaina oli luvassa.

Liperin kuntosali kaipaa laitteita

Ikäihmisten neuvosto on jättänyt aloitteen Liperin kirkonkylän kuntosalin laitteiden uusimisesta. Neuvosto toteaa, että osa laitteista ei ole turvallisia. Vapaa-aikasihteeri Raimo Piiroinen käy tarkastamassa laitteiden turvallisuuden. Lautakunta ohjeisti, että Piiroinen ottaa huomioon laitteiden uusimisen valmistellessaan vuoden 2020 talousarviota.