Vikke on hurjapää

Mitä yhteistä on leteillä ja passagella? Harjan koristaminen ja korotetun hidas ravi liittyvät molemmat Jupiin, Milla Kokon keppihevoseen.

Etäopetus jatkuu ainakin 13. toukokuuta saakka

Suomen hallitus päätti maanantaina, että varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia jatketaan kuukaudella 13. toukokuuta saakka. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Kanttorin virkasuhde päättyy

Liperin kirkkoneuvosto päätti tiistaina, että seurakunnan kanttorin virkasuhde päätetään koeajalla.

Nallehaaste ilahduttaa

Tuntuuko lenkkeillessä, että joku tuijottaa sinua? Joku pehmoinen kaveri tuolla ikkunalaudalla.

Tekninen johtaja valitaan maanantaina

Liperin kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Liperin kunnan teknisen johtajan viransijaiseksi arkkitehti Jouni Pekosen.

Kunnanjohtajalle valtuuksia

Liperin kunnanjohtaja saa koronavirustilanteen vuoksi uutta toimivaltaa. Kunnanhallitus päätti, että kunnanjohtaja saa tehdä tilanteen hoitamiseksi tarpeellisia päätöksiä, jotka eivät voi odottaa kunnanhallituksen kokoontumista. Nämä toimenpiteet on tuotava seuraavaan hallituksen kokoukseen käsiteltäväksi.

Liperi aloittaa yt-neuvottelut

Liperin kunnanhallitus päätti aloittaa koko kunnan henkilöstöä koskevan yhteistoimintamenettelyn pois lukien maaseutuhallinnon ja lomituksen henkilöstö. Yt-neuvottelujen tarkoitus on kartoittaa kokonaistilanne.

Voitonjaosta euroja

Osana Liperin kunnan tasapainottamisohjelmaa kunnanhallitus ohjeistaa Liperin Aluelämpö Oy:n hallitusta esittämään 0,3 miljoonaa euron varojen tilinpäätöksen yhteydessä.

Menot kasvoivat tuloja enemmän Liperissä

Kuuden vuoden ylijäämäisen vuoden jälkeen Liperin kunta päätti viime vuoden alijäämäiseen tulokseen. Miinusta viivan alle syntyi hieman yli puoli miljoonaa euroa.

Ulko- ja puutarhatyöt kiinnostavat

Liperin kirkonkylän Rautanet-kauppias Timo Turpeinen kertoo, että kun asiakkaat ovat nyt entistä enemmän kotona, niin he ovat kiinnostuneita erilaisista ulkona ja puutarhassa tehtävistä töistä. Myös metsätöiden tekeminen näkyy.