Tokaluokkalaiset levittävät kierrätyksen ilosanomaa

– Maitopurkit eivät ole roskia, ne pitää viedä kartonkikierrätykseen, kertoo tokaluokkalainen Emilia.

Etätöissä koronattomassa kunnassa

– Lapset eivät ole edes huomanneet, että olen töissä täällä Rääkkylässä, enkä Espoossa, naurahtaa espoolainen harmonikansoiton lehtori Elina Leskelä.

Lämpö on atomien liikettä

Tammikuun puolivälin pakkaset eivät ole Liperissä hirveästi hetkauttaneet, vaikka kolmeakymmentä lähestyvät pakkaslukemat ovatkin aiheuttaneet toimenpiteitä. Kirkonkylän ST1 nuorempi yrittäjä Matti Partanen lähestyy asiaa lähes tieteellisellä otteella.

Kelkkaurat vaihtavat paikkaa tulevina vuosina

Ylämyllyllä on muuttuvan maankäytön vuoksi tullut tarve linjata moottorikelkkojen ajourat uudelleen.

Maakunnan koronatilanne ennallaan

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemiassa ei ole tapahtunut viimeisen viikon aikana merkittäviä muutoksia. Liperissä todettuja tautitapauksia on kymmenen, Rääkkylässä vähemmän kuin viisi.

Ketunlenkki kiertää myös Heinävedellä

Liperin, Outokummun ja Polvijärven kirjastoauto Ketunlenkki poikkeaa nykyisin myös Heinävedellä. Vuodenvaihteessa Pohjois-Karjalaan liittyneeseen kuntaan auton reitti ulottui ensimmäisen kerran viime viikon perjantaina.

Aili Puustinen sai rokotteen Konttilanhovissa

Koronarokotukset etenivät tänään torstaina myös Liperiin, kun kunnan alueen hoivakodeissa aloitettiin asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset. Yksi ensimmäisistä rokotteen saaneista oli Aili Puustinen.

Yhdyskuntainsinöörin nimike historiaan

Liperin kunnan yhdyskuntainsinöörin virkanimike muuttuu vesihuoltopäälliköksi.

Uusi mestari

Elinympäristöpalveluissa resursseja lisätään neljällä uudella vakanssilla, joista yksi on liikunta- ja ulkopaikkamestarin tehtävä.

Petivaatteet pakkaseen

Kun pakkanen paukkuu nurkissa ja kotona tulee kenties vietettyä tavallista enemmän aikaa, voi kotoilussa hyödyntää vanhan ajan siivousvinkkejä. Martat tietävät, että kireällä pakkasella petivaatteiden ja mattojen tuuletus sekä pakastimen sulatus ovat ajankohtaista puuhaa.