Huumekuskeja Kuopiontiellä

Keskiviikkona aamupäivällä poliisin puhallusratsiaan jäi Kuopiontiellä Liperissä kiinni kaksi huumeiden vaikutuksen alaisena autoillutta kuljettajaa.

Ilmo Kurvisen ideasta työtä jo 40 vuodeksi

Kurvisten perheyrityksen markkinat ovat maailmalla. Liperiläiset eivät välttämättä tiedä firmasta, varsinkaan kun se toimii Ylämyllyn vanhalla varuskunta-alueella, jonne ei aiemmin ulkopuolisella ollut asiaa. Suomen Biathlon Oy juhli kesäkuussa 40-vuotispäiviään.

Raakapuuterminaalista eniten kommentteja

Vuoteen 2040 tähtäävässä maakuntakaavassa Kuopiontien kaksirataisuutta jatkettaisiin Honkalammelle asti ja Ylämyllylle kaavaillaan eritasoliittymää.

Diakoniksi Jonna Saarinen

Liperin kirkkoneuvosto päätti valita seurakunnan diakonin virkaan sosionomi (amk) Jonna Saarisen syyskuun alusta lähtien. 30-vuotias Saarinen on työskennellyt aiemmin diakonina Rääkkylässä, Kiteellä ja Lieksassa. Tällä hetkellä hän hoitaa Kontiolahdella diakoni-lähetyssihteerin tehtävää.

Viinijärven kirkkoon luiskia ja invaparkki

Viinijärven kirkkoon hankitaan kuorialueen ja kirkon käytävän välinen irrotettava luiska ja pyöräparkin viereen rakennetaan inva-merkein varustettu parkkialue 2–4 autolle.

Kunnaneläinlääkärille klinikkamaksu

Siun soten alueella peritään ensi vuoden alusta lähtien klinikkamaksua silloin kun eläintä hoidetaan kunnaneläinlääkärin vastaanotolla. Ympäristöterveydenhuollon jaosto päätti maksusta keskiviikkona.

Ylämyllylläkin kahden käyttäjäkunnan huumeongelma

Liperiläiset Kris-toiminnassa mukana olevat June Karjalainen ja Antti Bollström ovat vakaasti sitä mieltä, että Liperissä ja erityisesti Ylämyllyllä on paheneva huumeongelma. Ajatusta tukevat huumeita käyttäneet ja Kris:n tukitoimintojen piirissä mukana olevat Eme ja Toni. Samaa mieltä on myös Rikosseuraamuslaitoksen työntekijä Terhi Viiliäinen, jonka vastuualueelle Liperi kuuluu.

Salama sotki Jyrissä sähköjärjestelmiä

Keskiviikkoiltana viiden aikaan Ylämyllyllä riehunut ukonilma iski useita kertoja taajamaan. Pelastuslaitos hälytettiin Jyrinkylään, jossa salama löi lähelle urheilukenttiä.

Treffeillä on mukavampi leikkiä kuin yksin

Aurinkoisena torstaiaamuna Nopsakin leikkikentältä kuuluu iloisia ääniä jo kauas ja montun pohjalla näkyy kuhinaa. Joukko lapsia kiipeilee, kiikkuu ja laskee liukumäkiä.

Penttiläntietä parannetaan

Viime vuonna alkanut Penttiläntien parannus jatkuu. Töitä tehdään tällä hetkellä Kielokujan ja Tiilitehtaantien välisellä osuudella. Tie on autoliikenteeltä poikki. Maamassoja on vaihdettu routimisen estämiseksi.