Gallup: Mitä kuuluu äitienpäivään?

Toukokuun toisena sunnuntaina äitienpäivää juhlistetaan maassamme monin eri tavoin. Selvitimme kolmelta liperiläiseltä, miten he sitä viettävät.

Gallup: Millaisen auton valitsisit, jos raha ei vaikuttaisi ostopäätökseen?

Meitä on moneen junaan, ja se näkyy myös auton valinnassa. Sopiva kyyti valitaan pääasiassa käyttötarpeen mukaan, mutta saattaapa autokaupoilla lompakon paksuuskin osallistua päätöksentekoon. Kotiseutu-uutisten gallupissa kysyttiin Autot ja liikenne -teemanumeron hengessä, millaisen auton Myllärillä kulkenut väki hankkisi, jos hintalapusta ei tarvitsisi välittää.

Miten valitset, ketä äänestät?

Keväisten kuntavaalien varsinainen vaalipäivä koittaa 18. huhtikuuta. Ennakkoäänestys alkaa saman kuun seitsemäntenä päivänä, joten äänioikeutetut pääsevät pian vaikuttamaan valtuustojen kokoonpanoon.

Gallup: Aiotko ottaa koronarokotteen?

Ensimmäiset rokotteet koronaviruksen aiheuttamaa covid-19-tautia vastaan annettiin Pohjois-Karjalassa viime vuoden viimeisenä päivänä. Parhaillaan rokotetaan terveydenhoitohenkilöstöä, mutta vähitellen ennaltaehkäisevä hoitomuoto laajenee kattamaan koko kansan.

Gallup: Lähetätkö joulukortteja?

Jouluaattoon on tasan kuukausi aikaa. Nyt onkin mitä parhain hetki uhrata ajatus tai kaksi jouluisille tervehdyksille – jos kortein mielii muistaa kaukana asuvia sukulaisia ja ystäviä, tulee ne postittaa piakkoin. Eurooppaan lähtevät joulutervehdykset on lähetettävä matkaan joulukuun ensimmäisten päivien aikana, jotta ne tavoittaisivat vastaanottajansa ennen pyhiä.

Gallup: Oletko aloittanut jouluvalmistelut?

Jouluaattoon on 43 päivää. Joulusuklaat ovat rantautuneet paikallisiin puoteihin hyvän aikaa sitten, ja innokkaimmat jouluihmiset ovat jo aloittaneet tonttukuvioisten korttien askartelun, lahjojen hankkimisesta puhumattakaan.

Gallup: Mitä mieltä liitoksesta?

Heinäveden seurakuntaa esitetään liitettäväksi osaksi Liperin seurakuntaa vuoden 2022 alusta lähtien. Muutoksen taustalla on Heinäveden seurakunnan taloudelliset ja hallinnolliset ongelmat.

Gallup: Mitä matkaasi lähti?

Syksyn satoa Liperissä -tapahtumassa oli kaupan niin sadonkorjuuajan sesonkituotteita kuin käsitöitäkin, jos vain muutamia hankkimisen arvoisia artikkeleja mainitaan. Siksipä Kotsarin toimituksen gallup-kyselyn teemaksi valikoituikin ostoskassien sisältö.

Gallup: Mitä tykkäät lukea?

YK:n kansainvälistä lukutaitopäivää vietetään tänään. Teemapäivänä Lasten ja nuorten säätiö järjestää toista kertaa Read Hour -kampanjan, joka huipentuu kello 14–15 koko Suomen yhteiseen lukutuntiin. Kampanjan voimin halutaan muistuttaa, ettei lukutaito ole itsestäänselvyys.

Gallup: Pelottaako korona?

Hengityssuojaimien sävyttämiä uutiskuvia, eristettyjä ihmisiä, evakuointilentoja – koronaviruksen leviäminen kiinalaiselta torilta eri puolille maailmaa on maustanut kahvipöytäkeskusteluja viime viikkoina.