Miten valitset, ketä äänestät?

Keväisten kuntavaalien varsinainen vaalipäivä koittaa 18. huhtikuuta. Ennakkoäänestys alkaa saman kuun seitsemäntenä päivänä, joten äänioikeutetut pääsevät pian vaikuttamaan valtuustojen kokoonpanoon.

Gallup: Aiotko ottaa koronarokotteen?

Ensimmäiset rokotteet koronaviruksen aiheuttamaa covid-19-tautia vastaan annettiin Pohjois-Karjalassa viime vuoden viimeisenä päivänä. Parhaillaan rokotetaan terveydenhoitohenkilöstöä, mutta vähitellen ennaltaehkäisevä hoitomuoto laajenee kattamaan koko kansan.

Gallup: Lähetätkö joulukortteja?

Jouluaattoon on tasan kuukausi aikaa. Nyt onkin mitä parhain hetki uhrata ajatus tai kaksi jouluisille tervehdyksille – jos kortein mielii muistaa kaukana asuvia sukulaisia ja ystäviä, tulee ne postittaa piakkoin. Eurooppaan lähtevät joulutervehdykset on lähetettävä matkaan joulukuun ensimmäisten päivien aikana, jotta ne tavoittaisivat vastaanottajansa ennen pyhiä.

Gallup: Oletko aloittanut jouluvalmistelut?

Jouluaattoon on 43 päivää. Joulusuklaat ovat rantautuneet paikallisiin puoteihin hyvän aikaa sitten, ja innokkaimmat jouluihmiset ovat jo aloittaneet tonttukuvioisten korttien askartelun, lahjojen hankkimisesta puhumattakaan.

Gallup: Mitä mieltä liitoksesta?

Heinäveden seurakuntaa esitetään liitettäväksi osaksi Liperin seurakuntaa vuoden 2022 alusta lähtien. Muutoksen taustalla on Heinäveden seurakunnan taloudelliset ja hallinnolliset ongelmat.

Gallup: Mitä matkaasi lähti?

Syksyn satoa Liperissä -tapahtumassa oli kaupan niin sadonkorjuuajan sesonkituotteita kuin käsitöitäkin, jos vain muutamia hankkimisen arvoisia artikkeleja mainitaan. Siksipä Kotsarin toimituksen gallup-kyselyn teemaksi valikoituikin ostoskassien sisältö.

Gallup: Mitä tykkäät lukea?

YK:n kansainvälistä lukutaitopäivää vietetään tänään. Teemapäivänä Lasten ja nuorten säätiö järjestää toista kertaa Read Hour -kampanjan, joka huipentuu kello 14–15 koko Suomen yhteiseen lukutuntiin. Kampanjan voimin halutaan muistuttaa, ettei lukutaito ole itsestäänselvyys.

Gallup: Pelottaako korona?

Hengityssuojaimien sävyttämiä uutiskuvia, eristettyjä ihmisiä, evakuointilentoja – koronaviruksen leviäminen kiinalaiselta torilta eri puolille maailmaa on maustanut kahvipöytäkeskusteluja viime viikkoina.

Gallup: Suositko lähiruokaa?

Liperin kirkonkylällä sijaitsevan Myllypuodin avajaisissa viime perjantaina omistajaansa vaihtoivat paikalliset leivonnaiset, oman kylän jauhot ja monet muut tuotteet.

Gallup: Teetkö uuden vuoden lupauksia?

On taas uuden vuoden lupausten aika! Aika moni meistä on tainnut niitä tehdä. Osa lupauksista on varmaan sellaisia, että ne tehdään vain omin nokkineen – ei kerrota kenellekään.