Lähetätkö joulukortteja?

Viime viikkoina moni meistä lienee miettinyt, kannattaako joulukortteja lainkaan postittaa tänä vuonna. Jäävätkö jouluiset tervehdykset lakossa olleiden postilaisten jalkoihin? Kotsarin toimitus kipaisi kirkonkylälle kysymään korttien kirvoittamia aatoksia.

Kati Härkönen, Liperi

– Olemme lasten kanssa askarrelleet joitakin kortteja. Muistamme läheisiä niillä sekä kaupasta ostetuilla korteilla. Lähellä asuville viemme kortit itse, mutta kauemmas ne menevät postin mukana. Varsinkin vanhemmille ihmisille korttien saaminen tuntuu olevan tärkeää.

Mariol Dushko, Liperi

– Lähetän muutamia kortteja tänäkin vuonna. Tavallisesti muistan korteilla ystäviä, perheenjäseniä ja sukulaisia sekä täällä että kotimaassani Albaniassa. On hyvä, että postin lakko loppui. En tosin ole koskaan kysynyt, ehtivätkö ulkomaille lähettämäni kortit jouluksi perille.

Ritva Kettunen, Leppälahti

– En lähetä joulukortteja lainkaan, vaan annan ne saajilleen itse, samalla kun annan joululahjankin. Tämä on ollut tapani jo useamman vuoden ajan. Joulukortit teen itse: tykkään käyttää pehmeää pohjamateriaalia, jolle asettelen kimalletta ja joulutähtiä. Teen yksittäisiä kortteja, en kymmeniä kappaleita.

Vastaa