Koronaviruksen ilmaantuvuusluvut kääntyivät laskuun – Kaikki eivät enää hakeudu viralliseen testiin

Koronatilanne näyttäisi lukujen valossa helpottavan, mutta lukuihin ei enää ole luottaminen. Siun sote ohjeisti viime viikolla, että osassa tapauksista voi koronatestin tehdä itse kotona. Liperin ja Rääkkylän ilmaantuvuusluvut kääntyikin laskukäyrälle.

Tapio Hämäläistä äänesti 41,6 prosenttia kotikunnan äänestäjistä

Tapio Hämäläisen (vas.) kannatus omassa kunnassaan oli valtakunnallisestikin merkittävä. Lääkäri Hämäläinen lunasti valtakirjan aluevaltuustoon 401 rääkkyläläiseltä, kun yhteensä hyväksyttyjä ääniä annettiin 963 kappaletta.

Erityisesti Rääkkylä on vaalien voittaja – Liperille viisi ja Rääkkylälle kaksi aluevaltuutettua

Aluevaalien alustava laskenta on valmistunut Pohjois-Karjalassa. Koska vaaleissa ei ollut kuntakohtaisia paikkoja, yksi jännitettävistä seikoista oli, saavatko pitäjät omia ehdokkaitaan läpi. Rääkkylällä on aihetta juhlaan, sillä asukaslukuunsa suhteutettuna se sai huomattavan paljon vaikutusvaltaa Tapio Hämäläisen (vas.) ja Kari Kulmalan (kok.) päästyä aluevaltuutetuiksi.

Eero Reijoselle Liperistä 433 ääntä – Sanna Rissaselle ja Tuula Pakariselle yli 200 ääntä

Kaikkien kolmen Liperin äänestysalueen ääntenlaskennan valmistuttua paikallisesta äänikuninkaasta ei ole epäselvyyttä. Eero Reijosen (kesk.) 433 ääntä on selvästi pitäjän suurin potti. Yhtä selvät ovat ensimmäisen ja toisen perintöprinsessan kokoamat äänisaaliit: Sanna Rissasen (sd.) kokonaisäänimäärä kotipitäjästä on 235 ja Tuula Pakarisen (sd.) 229.

Ylämyllyllä Keskusta ohitti SDP:n varsinaisen päivän äänillä – Äänikuningatar alueella oli Sanna Rissanen

Pitkään näytti siltä, että Ylämyllyllä SDP:n kannatus riittää voittoon. Varsinaisen päivän äänistä Keskusta haukkasi kuitenkin sen verran ison potin, että se ohitti 26,0 prosentin kannatuksella 25,7 prosenttia äänistä keränneen SDP:n. Kolmanneksi suurin puolue Ylämyllyllä oli Kokoomus 17,0 prosentin osuudella.

Liperin kirkonkylä kannatti Eero Reijosta

Liperin kirkonkylän äänestysalueen ääntenlaskennan valmistuttua ylivoimaiseksi kylän äänikuninkaaksi voidaan nimetä Eero Reijonen (kesk.). Kunnanvaltuuston puheenjohtajan läpimeno aluevaltuustoon vaikuttaa erittäin todennäköiseltä.

Rääkkylässä ääntenlaskenta on valmis – Tapio Hämäläinen keräsi valtavasta äänipotistaan ison osan kotikunnastaan

Rääkkylä näyttää onnistuneen äänestäjien aktivoimisesta, sillä pikkuinen pitäjä näyttää vaali-illan vielä ollessa kesken saavan kaksi aluevaltuutettua: Tapio Hämäläisen (vas.) ja Kari Kulmalan (kok.).

Vanhassa navetassa syttyi tulipalo – Rakennus oli varastokäytössä

Liperissä Kaarnalammella syttyi tulipalo vanhassa varastokäytössä olleessa navettarakennuksessa hieman ennen puolta päivää sunnuntaina.

Äänestäjät lipuvat tasaisena virtana Duunitalo Linkkiin Ylämyllyllä – ”Kotona keitetään vaalikahvit”

Tänään sunnuntaina äänestetään historian ensimmäisissä aluevaaleissa. Varsinaisena vaalipäivänä on jokaisen äänestäjät tepasteltava oman alueensa äänestyspaikalle. Ylämyllyllä paikka on uusi, mielipiteensä pääsee kertomaan Duunitalo Linkissä.

Liperin kunnan vapaa-aikapäällikön haastattelut takana ja esitys valinnasta valmis

Haastatteluryhmä esittää Liperin kunnan vapaa-aikapäälliköksi Reetta Partasta. Partanen on liperiläinen kasvatustieteen maisteri ja liikunnan ohjaaja (AMK).