Kahvio vuokrataan Kamppurille

Rääkkylän kunnantalon kahvilatila vuokrataan rääkkyläläiselle Anitta Kamppurille. Kunnanhallitus päätti maanantai-illan kokouksessaan hyväksyä Kamppurin laatiman toimintasuunnitelman, ja vuokrata kahvilatilat lokakuun ensimmäisestä päivästä alkaen Kamppurille.

Kunnanjohtajalle matkalupa Sortavalaan

Kunnanjohtaja Tuula Luukkonen lähtee Rääkkylän yrittäjien mukana Keski-Karjalan kehitysyhtiö Ketin järjestämälle tutustumismatkalle Sortavalaan Venäjän Karjalaan. Kuluvan viikon perjantaina ja lauantaina järjestettävän reissun tarkoituksena on tutkia muun muassa yritysten kasvu- ja vientimahdollisuuksien lisäämistä.

Ilpo Pohjolalle ansiomitali

Liperiläiselle Ilpo Pohjolalle myönnettiin Sotaveteraaniliiton ansiomitali. Pohjola toimii parhaillaan Suomen reserviläisliiton puheenjohtajana. Sotaveteraaniliiton ansiomitali voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminut kauan ja ansiokkaasti tai muutoin merkittävästi sotaveteraanityön päämäärien hyväksi.

Liperissä vauvat vähissä

Liperin asukasluku on laskenut kuluvan vuoden aikana jopa yli sadalla. Tilastokeskuksen ennakkoväkiluvun mukaan heinäkuussa Liperissä oli 12 203 asukasta, kun vielä viime vuoden lopulla liperiläisiä oli 12 311. Alimmillaan, alle 12 200:ssa, luku kävi kesäkuussa.

Lainamäärä kasvaa Liperissä

Liperin kunta ottaa kolme miljoonaa talousarviolainaa Kuntarahoitukselta. Kunnanhallitus päätti, että kiinteäkorkoinen laina otetaan viideksi vuodeksi. Liperi nosti keväällä kuusi miljoonaa euroa uutta lainaa valtuuston päätösten mukaisesti.

Jaakkola ja Kosonen hallitukseen

Liperiläiset Atso Jaakkola ja Juha Kosonen on valittu Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallitukseen toimikaudelle 2017–2021. Luottamustehtävän saaneet miehet kuuluvat kumpikin myös Liperin kunnanvaltuustoon; 18-vuotias Jaakkola on leipäpitäjän kaikkien aikojen nuorin valtuutettu.

Toinen nalle nurin Leppälahdessa

Karhu kaadettiin maanantaina Liperin Leppälahdessa. Puolivälin Riistamiesten Jouko Ratilainen sai 156-kiloisen uroskarhun tähtäimeensä Leppälahden erämiesten metsästysalueella Mörskänkankaalla.

Kukkakeidas kallion kupeessa

Rääkkylä-Seura palkitsi rasivaaralaisen Tuula Sallisen puutarhan pitäjän kauneimpana pihana. Rasihovin kupeessa sijaitsevassa omakotitalon pihassa on hyödynnetty maaston muotoja kekseliäästi.

Liikekeskuksen rakentaminen alkoi

Ylämyllyn liikekeskuksen maanrakennustyöt ovat päässeet vauhtiin tällä viikolla, sillä rakennustarkastaja myönsi kiinteistölle rakennusluvan viime viikon lopuksi.

Salliselle ja Hussalle Suomen mestaruus

Tamperelainen Manse PP voitti tänään pesäpallon Suomen mestaruuden. Sen myötä kultamitalit saivat kaulaansa myös viime kaudella Viinijärven Urheilijoissa pelanneet Senni Sallinen ja Petra Hussa.