Siun soten yt-neuvottelut päättyivät 150 henkilötyövuoden vähentämiseen

Siun sote -kuntayhtymän marraskuussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Niiden tavoitteena oli saavuttaa noin 20 miljoonan euron pysyvät säästöt, joten ne koskettivat kaikkiaan 8000 henkilöä.

Työllisyystilanteessa ei hurraamista

Vuodenvaihteessa Liperissä oli työttömänä 11,6 prosenttia työvoimasta. Työttömyysprosentti oli maakunnan toiseksi pienin; piikkipaikalla oli totuttuun tapaan Kontiolahti, missä askaretta oli vailla 9,9 prosenttia työvoimasta.

Stipendi liperiläiselle Marita Tanskaselle

Liperiläiselle metsäasiantuntija Marita Tanskaselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Puita on kaadettu yläkoulun alta

Ylämyllyn yläkoulun rakentaminen on alkanut puiden kaatamisella Jyristä Patteristontien ja Laavupolun risteyksen tuntumasta.

Liperissä monin paikoin lumetonta

Joko on kevät, pohtivat puskat ja puut tammikuussa. Silmut pullistuvat niin syreenissä kuin mustaherukkapensaassakin. Mansikkapenkeissäkin vihertää Liperissä. Metsien sammalpeitteet ovat sulia, mutta uusia sieniä ei tiettävästi ole vielä täällä nähty.

Maakuntajohtaja hakuun

Maakuntahallitus päätti tiistaina avata Pohjois-Karjalan maakuntajohtajan viran haettavaksi. Paikkaa voi hakea helmikuun loppuun mennessä, ja valinta on tarkoitus vahvistaa kesäkuussa.

Ei kolattavaa

Metsähallituksen oli määrä päättää saimaannorpan apukinosten kolaamisesta tiistaina. Jää- ja lumitilanne on kuitenkin liian huono. Tilannetta seurataan, ja toiveissa on, että helmikuun alussa kolaustalkoisiin päästäisiin.

Tekninen johtaja Liperistä Kontiolahdelle

Liperin kunnan tekninen johtaja Tommi Hirvonen on valittu Kontiolahden tekniseksi johtajaksi. Kunnanhallitus valitsi Hirvosen maanantaina virkaan 25 hakijan joukosta.

Nuorisovaltuuston vaaleja ei tarvita

Liperin nuorisovaltuuston vaaleihin asettui ehdolle kuusi nuorta: Heidi Karhunen, Jere Juntunen, Sami Kinnunen, Minttu Kurki, Emmi Reijonen ja Oona Riikonen. Heidät tullaan valitsemaan suoraan kaksivuotiseen luottamustehtävään, sillä valtuustopaikkoja on tarjolla kymmenen.

Esiintymistä päästiin harjoittelemaan

Honkalammen nuorisoseuran järjestämään Kyvyt esiin 2020 -tilaisuuteen ei tullut ennakkoilmoittautumisia, mutta tilaisuus päätettiin kuitenkin järjestää. Samalla se laajennettiin avoimeksi muillekin kuin lapsille ja nuorille.