Maansiirto Karvinen Oy saa jatkaa ja laajentaa hieman toimintaansa Kaatamossa

Liperin elinympäristölautakunnan lupajaos myönsi Maansiirto Karvinen Oy:lle ympäristöluvan Risti-Kaatamon vedenottaman lähettyville.

Rääkkylässä koululaisten ja nuorten aikuisten rokotuskattavuus on alhainen – Myös Rääkkylässä todettu vähintään yksi uusi tartunta

Liperissä ja Rääkkylässä rokotuskattavuus laahaa monissa ikäluokissa edelleen maakunnan keskiarvoa alempana. Eniten petrattavaa olisi nuorilla aikuisilla 20–35-vuotiailla aikuisilla.

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy tänään

Liperin kunta antoi omat kuntakohtaiset suosituksensa 14. lokakuuta. Se suosittelee etätyön tekemistä aina, kun se on mahdollista.

Tuttu kanttori jatkaa uudessa virassa

Liperin seurakunnan kirkkoneuvosto valitsi B-kanttorin virkaan musiikin maisteri Talvikki Attila-Pekosen. Hän aloittaa virassaan 1.12.2021 alkaen. Attila-Pekonen aloitti Liperin seurakunnassa C-kanttorina syyskuussa 2020.

Veroprosentit entiset

Rääkkylän kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kansanmusiikkipitäjässä jatketaan entisellä tuloveroprosentilla, joka on 21,5.

Ylämyllyn moottoriurheilukeskukselle ympäristölupa

Liperin elinympäristölautakunnan lupajaosto myönsi Ylämyllyn moottoriurheilukeskukselle ympäristöluvan. Lupaa haki Joensuun Urheiluautoilijat. Joensuun kaupungin omistamalla maa-alueella on ollut toimintaa jo 1980-luvun alusta lähtien. Vuokra-aika ulottuu vuoteen 2040.

Entiset liikennöijät jatkavat Rääkkylässä

Rääkkylän kunnanhallitus päätti käyttää vuoden optiomahdollisuutta asiointi- ja palveluliikenteen järjestämiseksi. Sopimus liikennöinnistä olisi päättynyt muutoin vuoden lopussa.

Pyöräilyn ja jalankulun kehittämisohjelma palautettiin valmisteluun

Liperin elinympäristölautakunta palautti pyöräliikenteen ja jalankulun kehittämisohjelman 2040 jatkovalmisteluun Asmo Variksen esityksestä.

Rääkkylässä valittiin edustajia järjestöjen yhteiselimeen

Rääkkylän Paikallisjaneen eli järjestöjen yhteistyöelimeen valittiin henkilöitä kunnanhallituksen kokouksessa maanantaina.

Syystulia Rääkkylän saarilla

Saimaan saariston kehittämisyhdistys haastaa lauantaina 16. lokakuuta klo 15–19.30 rääkkyläläisiä yrityksiä, yhteisöjä ja kyläläisiä sytyttämään syystulia illan hämärtyessä. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda valoa pimeyteen yhteisöllisesti.