Huumekuskeja liikkeellä Ylämyllyllä

Ylämyllyntiellä jäi viime yön aikana kiinni kaksi päihtynyttä henkilöautoilijaa.

Kolme hiehoa on karkuteillä Liperissä

Kolme hiehoa on karkuteillä Liperin Selkärannalla. Eläimet karkasivat Kantturantien varrella sijaitsevalta Rouhiaisten karjatilalta lauantaiaamuna.

Rouvinen voitti onkimestaruuden, Kulmalat perinneuistelun

Toini Rouvinen vei voiton Rääkkylän Kalakerhon ja Paksuniemen Satamaravintolan järjestämässä onkimestaruuskisassa. Viime keskiviikkona pidetyssä mittelössä titteliä tavoitteli kaikkiaan 25 kalastajaa.

Reipasta ylinopeutta Varkaudentiellä

Eteläsuomalaisen miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Varkaudentiellä Liperissä eilen sunnuntaina iltapäivällä.

Uusi Patteristontien linjaus käyttöön

Ylämyllyn uuden yläkoulun rakentamiseen liittyvät tiejärjestelyt etenevät. Viikonloppuna Jyriin ajettiin uutta Patteristontietä pitkin.

Automuseosta löytyy Coronakin

Jos Keijo Hirvoselta Ylämyllyltä kysyy, että mitenkä tuttu Corona on, niin vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä. Automuseo Myllyn vanhat autot tiloista löytyy Toyota Corona vuosimallia 1967.

Karhunkaatolupia aiempaa enemmän

Suomen riistakeskus on myöntänyt Liperi–Outokumpu-lupa-alueelle neljä poikkeuslupaa karhun metsästämiseen. Keski-Karjalan lupa-alueelle, johon Rääkkylä kuuluu, on myönnetty 31 lupaa. Koko Pohjois-Karjalaan myönnettiin lupia 163, mikä on 49 enemmän kuin viime vuonna.

Myllyn jyvät kunnossa

Liperin Myllyn korkeissa siiloissa oleva tavara on todettu syömäkelpoiseksi. Siilojen ja tulipalossa tuhoutuneen tuotantorakennuksen välissä oleva paloseinä on suojannut mitä ilmeisimmin raaka-ainetta liialliselta lämpökuormalta.

Teollisten työpaikkojen määrä kasvoi

Teollisten työpaikkojen määrä kasvoi Liperissä viime vuonna. Vuonna 2018 Liperissä oli teollisuustyöpaikkoja 600, ja vuonna 2019 määrä oli 629. Paikkoja on siis 29 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vesiliikennelaki uudistui – paatilla on oltava päällikkö

Kesäkuun alussa voimaan tulleet vesiliikennelain uudistukset tuovat kaikki alan säädökset yhteen paikkaan.