Ampuma-aserikos syyteharkinnassa

Varkauksiin liittyvä iso maakunnallinen rikoskokonaisuus on edennyt syyteharkintaan. Tapauksessa päähenkilö on 20-vuotias joensuulaismies, mutta myös 40-vuotias liperiläismies on sotkeutunut asiaan.

Liki kahtasataa Liperissä

Perjantai-iltana poliisin tutkaan tarttui Liperin alueella pari varsin vauhdikkaasti edennyttä autoilijaa.

Yrittäjän syytä siivota vuokramökki

Mökkejä vuokraavan tahon olisi hyvä vastata tupien siivouksesta asiakkaiden välillä, Siun sotesta suositellaan. Kirjallinen siivoussuunnitelma on syytä laittaa tiloihin esille.

Kesä tuo uusia vuoroja linja-autoille

Joensuun seudun joukkoliikenne siirtyy kesäaikatauluihin maanantaina 1. kesäkuuta.

Liperin kunnan vuokrataloyhtiö myy rivitaloja

Kiinteistö Oy Liperin Vuokratalot on laittanut kaksi rivitaloa myyntiin verkkohuutokauppaan. Leppälahdessa sijaitsevat kiinteistöt on rakennettu vuonna 1983.

Kirjastot aukeavat maanantaina

Kesäkuun alusta alkaen kirjastot avaavat ovensa kesäaukiolojen mukaisesti. Koronavirusepidemian vuoksi kirjastot ehtivät pitää ovensa säpissä parin kuukauden ajan. Viime viikkoina etukäteen varattuja kirjoja on voinut noutaa lukutuvista.

Tietyö haittaa liikennettä Kuopiontiellä

Käsämän ja Viinijärven välinen asfaltointityömaa on aiheuttanut pitkiä jonoja Kuopiontiellä. Liikennettä on ohjattu valojen, liikenteenohjaajien ja saattoautojen avulla. Työmaan pitäisi olla valmis toukokuun viimeisenä torstaina eli huomenna.

Liperissä työttömyys kasvoi maakunnan eniten

Liperissä oli huhtikuun lopussa 957 työtöntä työnhakijaa, mikä on 77 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Huhtikuun 2019 lopussa Liperissä oli 541 työtöntä, eli määrä on kasvanut 416 henkilöllä vuoden takaisesta. Kasvu on maakunnan suurinta: toiseksi eniten kasvua oli Kontiolahdella (76 %) ja vähiten Ilomantsissa (27 %).

Vuoniemestä varastettu perämoottori

Rääkkylän Vuoniemestä on anastettu perämoottori 18.5.–25.5. välisenä aikana. Tohatsu-merkkinen, nelitahtinen ja 9,8-hevosvoimainen moottori on uudehko ja väriltään musta.

Liperin kunnan tapahtumakalenteri julkaistiin verkossa

Liperin kunta on saanut kesän tapahtumakalenterin viimeisteltyä, ja se on nyt verkossa luettavissa. Aineisto koottiin keväällä, mutta siihen tehtiin korona-ajan myötä viilauksia.