Hirvet törmäsivät autoon

Kaksi hirveä ja henkilöauto törmäsivät Korpivaarantiellä Liperissä maanantaina aamulla.

Liperiläismies on vangittu tapon yrityksestä

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi tänään poliisin vaatimuksesta vuonna 1976 syntyneen liperiläismiehen epäiltynä tapon yrityksestä. Liperiläismies yritti tappaa vuonna 1970 syntyneen joensuulaismiehen kirveellä.

Maailman koululaisten ilmastokokous alkaa Liperistä

Maailman koululaisten ilmastokokous järjestetään Suomessa toukokuun lopulla. ENO-verkkokoulun aloitteeseen pohjautuva kokous alkaa Liperissä ja Joensuusta huipentuen Helsinkiin. Kokousväki koostuu noin sadasta maasta saapuvista 14–17-vuotiaista oppilaista.

Kutvoselle haleja

Jos jotain Kotiseutu-uutisten toimituksessa vierailleille lapsukaisille jäi mieleen, niin varmastikin Kutvosen turkin pehmeys. Ei ole Vinkki ja Velmukaan ikänä saaneet niin paljon hellittelyä kuin torstaina oli luvassa.

Liperin kuntosali kaipaa laitteita

Ikäihmisten neuvosto on jättänyt aloitteen Liperin kirkonkylän kuntosalin laitteiden uusimisesta. Neuvosto toteaa, että osa laitteista ei ole turvallisia. Vapaa-aikasihteeri Raimo Piiroinen käy tarkastamassa laitteiden turvallisuuden. Lautakunta ohjeisti, että Piiroinen ottaa huomioon laitteiden uusimisen valmistellessaan vuoden 2020 talousarviota.

Kaskiniemi jatkaa kirkkovaltuuston puheenjohtajana

Mikko Kaskiniemi (kesk.) jatkaa Liperin kirkkovaltuuston puheenjohtajana. Uusi kirkkovaltuusto piti ensimmäiseen kokouksensa Viinijärven seurakuntatalossa keskiviikkona ja teki henkilövalinnat. Valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin Maija Silvennoinen (sit.).

Taideteokset luetteloidaan

Ikäihmisten neuvosto on jättänyt Liperin kunnalle aloitteen tyhjentyneellä virastotalolla sijaitsevien taideteosten siirtämisestä julkisesti nähtäville. Taloon on jäänyt esimerkiksi Eva Ryynäsen Leipäpuu -teos ja Taru Mäntysen pronssiveistos.

Lohipilkki Heinävedellä

Liperin Urheilukalastajien Timo Hassinen sai toiseksi suurimman saaliin Heinäveden Mustalammella viikonlopun lohipilkkikilpailussa. Hassisen saalis oli 3,895 kiloa.

Aamun lehti jaetaan myöhässä

Kotiseutu-uutisten jakelu viivästyy tänään. Viivästyminen koskee vain varhaisjakelussa olevia lehtiä. Lehdet saapuvat tilaajilleen muutaman tunnin tavanomaista verkkaisemmin. Myöhästyminen johtuu sanomalehti Karjalaisen painamisessa olleista ongelmista.

Kuukivelle tontti

Betoni- ja luonnonkivituotteita Viinijärvellä valmistava Kuukivi Design Oy haluaa vuokrata Honkalammelta määräalan kunnalta. Tontti sijaitsisi teollisuusalueella Kuormakujalla ja olisi kooltaan 7682 neliötä.