Hannele Mikkanen on hakenut kaupunginjohtajan virkaa – ”Olin otettu soitosta”

Liperin kunnanjohtaja Hannele Mikkanen on hakenut Järvenpään kaupunginjohtajan virkaa. Hakijoita on yhdeksän.

Liperissä ratkottiin riitaa haulikon kanssa

Sunnuntaina iltapäivällä Liperissä 69-vuotias mies ammuskeli haulikolla Väliläntiellä sijaitsevan kiinteistön sisällä sekä sen ulkopuolella. Mies oli ottanut esiin omistamansa haulikon toisen henkilön kanssa tapahtuneen riidan yhteydessä.

Valkoposkihanhien muutto käynnistynyt

Valkoposkihanhien muutto on näkynyt Liperissä ja Rääkkylässä viime viikonlopusta lähtien. Pohjois-Karjalan ely-keskus, Luonnonvarakeskus ja BirdLife Suomi järjestivät tiistaina koordinoidun valkoposkihanhikartoituksen suuressa osaa Pohjois-Karjalaa.

Metsähanhen metsästys alkaa viikonloppuna

Metsähanhen metsästys alkaa 1. lokakuuta muutamissa Pohjois-Karjalan kunnissa. Metsähanhen metsästys on sallittua Liperissä ja Rääkkylässä sekä Kiteen ja Tohmajärven kunnissa. Metsästysaikaa on marraskuun loppuun saakka.

Yllätyksen T15 SM-turnaukseen

Yllätyksen ja STPS:n yhteisjoukkue varmisti viikonloppuna SM-lopputurnaukseen eli Laura Kalmari -turnaukseen pääsyn sekä pronssimitalin T15 Liiga Pohjoisessa. Joukkue on toista vuotta peräkkäin itäisen alueen Liigassa korkeimmalla sijoittunut joukkue.

Rääkkylästä konkarit ei ehdolla

Kiteen seurakunnassa on jätetty neljä ehdokaslistaa liittyen marraskuussa käytäviin seurakuntavaaleihin. Näillä listoilla on yhteensä viisi rääkkyläläisehdokasta.

Rääkkylässä arvio tuloksesta

Rääkkylän kunnassa on laadittu osavuosikatsaus vuoden ensimmäiseltä puolikkaalta. Samalla kunnassa on laadittu arvio koko vuodesta. Se näyttää, että vuosi 2022 päättyisi 1,6 miljoonan tulokseen.

Kaksi kuljettajaa loukkaantui risteysonnettomuudessa

Kuopiontien ja Siikoniementien risteyksessä tapahtui sunnuntaina puolen päivän jälkeen liikenneonnettomuus, jossa loukkaantui kaksi henkilöä lievästi.

Savusauna paloi Liperissä

Varhain lauantaiaamuna paloi Liperissä Haapovaarantiellä savusauna. Noin 20 neliömetrin kokoinen hirsirakenteinen sauna oli ilmiliekeissä pelastuslaitoksen saavuttua palopaikalle aamuviiden aikaan. 1980-luvulla rakennettua savusaunaa oli lämmitetty edellisenä iltana.

Pelastuslaitoksella on lauantaina Liperissä talonpolttoharjoitus

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos harjoittelee huomenna lauantaina Liperissä, Kuopiontien ja Vaiviontien välissä (Kuoringan levikkeen kohdalla) niin, että rakennus sytytetään luvallisesti tuleen.