”Nälkää varmasti on”

Irma Rautiainen on yksi vapaaehtoisista, jotka pukevat tällä viikolla punaiset liivit ylleen, tarttuvat lippaisiin ja jalkautuvat ihmisten pariin kolikoita kyselemään. Ensi viikolla vietetään SPR:n Nälkäpäivää, jolloin kerätään varoja katastrofien uhreille Suomessa ja ulkomailla.

Pelastuslaitos varoittaa kouluja ja koululaisia perheineen alkuiltapäivän myrskystä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos muistuttaa kouluja, että Varpu-myrskyn voimakkaimmat tuulet on ennustettu saapuvan maakuntaan keskipäivän ja alkuiltapäivän aikana. Tuohon samaan aikaan moni koululainen on matkalla opinahjosta kotiin.

Varpu-myrsky riepoo maakuntaa keskiviikkona

Keskiviikkoaamuna herättänyt Varpu-myrsky on saapunut maakuntaan puuskittaisen tuulen kanssa. Tuulen nopeus puuskissa on noussut kymmeneen mennessä Liperin Tuiskavanluodon mittausasemalla jo noin 22 metriin sekunnissa. Pahimman myrskyn ennakoidaan ajoittuvan noin puolille päivin keskiviikkona.

Valtuustokokoukset striimiin Liperissä

Liperin kunnanvaltuuston kokouksia aletaan vihdoin striimata suorina lähetyksinä verkkoon kotikatsojien seurattaviksi. Liperin on ollut harvoja kuntia, joilla lähetyksiä ei vielä tähän asti ole ollut. 

Mene metsään!

Juuri nyt on aika pakata pajukoriin pusseja, pikkuämpäri ja sieniveitsi. Reppuun laitetaan termospullo, pientä välipalaa ja vesipullo, eikä laastaristakaan välttämättä haittaa ole terävän sieniveitsen kanssa heiluessa.

Hirvikolari Kuopiontiellä

Perjantaina noin kuuden aikaan aamulla henkilöauto törmäsi hirveen Kuopiontiellä Polvijärventien liittymän kohdalla. Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta hirvelle yhteentörmäys oli kohtalokas.

Heräteraitoja Patteristontielle

Patteristontielle Ylämyllylle on asennettu heräteraitoja varoittamaan autoilijoita vaarallisesta suojatieylityksestä, tiedottaa Liperin kunta.

Valaisintolppia pystytetään kirkonkylällä

Liperin kirkonkylällä Kuusikkolan ja Pappilan alueen uuden valaistuksen rakentaminen on edennyt valaisinpylväiden pystykseen. Loput jalusta asennettaan syyskuun viimeisellä viikolla. Urakan pitäisi valmistua lokakuun loppuun mennessä.

Vedet korkealla

Pohjois-Karjalassa vedenkorkeudet olivat elokuun lopussa keskimääräistä korkeammalla. Viinijärven vedenkorkeus oli ajankohdan keskiarvoa 13 senttimetriä ylempänä.

Valkoposkihanhet ovat tuloillaan

Valkoposkihanhien muutto on alkamassa Pohjois-Karjalan Ely-keskuksen mukaan tällä viikolla. BirdLife Suomen Tiira-lintutietopalvelun mukaan esimerkiksi Pohjois-Karjalassa ensimmäinen tuhannen havaitun valkoposkihanhen määrän ylitys on viimeisen kymmenen vuoden aikana havaittu 8.–21. syyskuuta, keskimäärin syyskuun 15. päivä, todetaan Ely-keskuksen tiedotteessa.