Liikenneonnettomuus Liperissä – Toinen kuljettaja toimitettiin keskussairaalaan

Kuopiontiellä Ylämyllyn risteyksessä tapahtui kahden henkilöauton kolari perjantaina noin kello 15.10. Molemmissa autoissa oli yksi henkilö. Toinen henkilö kuljetettiin keskussairaalaan ja toinen pystyi lähtemään ensihoitohenkilöstön tekemän tarkastuksen jälkeen kotiin.

Elinympäristölautakunta esittää, että kunta keskeyttää Leinosenlammen kaavatyön toistaiseksi

Kuntasuunnitteluryhmä esitti 15.3. käydyssä kokouksessa elinympäristölautakunnalle, että Leinosenlammen osayleiskaavatyö keskeytetään toistaiseksi.

Liperiläinen viljelijä latasi ministerille suorat sanat: ”Tuumasta toimeen”

Liperiläinen viljelijä Vesa Eronen viljelee noin 500 hehtaaria nurmipeltoa. Yhtään hehtaaria ei ole ylimääräisenä. 2 000 eläintä tarvitsee vuosittain kaiken pelloilta tulevan heinän. Kymmenet tuhannet valkoposkihanhet tekivät Erosen pelloilla pelkästään viime vuonna 250 000 euron tuhot. Korvaukset hän sai alle puolesta. Ylimääräistä viljelyä Eronen joutui tekemään 300 hehtaaria paikatakseen tuhoja.

Viinijärven nuorisotalo muutti uusiin tiloihin

Uudistunut nuorisotalo avasi ovensa 3. toukokuuta.

Maastopalo Liperissä

Liperissä Pitkälammentiellä syttyi maastopalo torstaina puolen päivän aikaan.

Lintukatsaus: Kevätmuutto on ottanut komean harppauksen

Lintujen kevätmuutto on edennyt kuluneena viikkona. Maakuntaan on saapunut monia runsaslukuisia muuttolintuja. Vain muutama viikko takaperin normaaleista keväisin havaittavista lajeista tuli vain yksittäisiä havaintoja ja monet harrastajat ehtivät jo turhautua, että missä kaikki linnut ovat. Onneksemme kevät on edennyt ja myös linnut ovat alkaneet saapumaan.

Päällystystöitä taajamissa keskiviikkona ja torstaina

Tänään keskiviikkona päällystetään useita kohteita Liperissä. Aamulla kirkonkylän Koivutie oli poikki ja pikihöyry leijaili Liperintien risteyksessä.

Näistä asioista kuntalainen syyttä Rääkkylän kunnanjohtajaa

Rääkkylän kunnanjohtajasta Yrjö Erosesta on tehty kantelu oikeusasiamiehelle. Oikeusasiamiehen kansliasta varmistetaan, että kantelu on saapunut oikeusasiamiehelle 5. toukokuuta.

Kunnanjohtaja piti poikkeuksellisen puheen valtuuston kokouksessa – Puheenvuoro sai valtuutetun pyytämään julkisesti anteeksi

Rääkkylän kunnanvaltuusto ei saanut tehtyä päätöstä sosiaali- ja terveyspalvelujen perussopimuksen muutoksesta. Valtuustolla oli edessään kunnanhallituksen esitys, että Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän perussopimukseen lisätään pykälä ylimääräisestä maksuosuudesta.

Kunnanjohtajasta on tehty kantelu oikeusasiamiehelle – Syytetään valtuutettujen kiroamisesta

Rääkkylän kunnanjohtajasta Yrjö Erosesta on tehty kantelu oikeusasiamiehelle. Oikeusasiamiehen kansliasta varmistetaan, että kantelu on saapunut oikeusasiamiehelle 5. toukokuuta. Asia on tällä hetkellä oikeusasiamiehen käsittelyssä. Kantelun sisältö ei ole vielä saatavilla. Kotiseutu-uutiset on lähettänyt tietopyynnön oikeusasiamiehen kansliaan.