Hätänumeroon tekstiviesti, vaatii Kulmala

Kansanedustaja Kari Kulmala (ps.) on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen tekstiviestin lähettämisestä hätäkeskukseen vaaran uhatessa, vaaratilanteessa tai tapahtuneesta onnettomuudesta.

Veden varaan joutunut selvisi säikähdyksellä

Mies joutui veden varaan Niinikkosaaressa Liperissä keskiviikkona. Hän pääsi kuitenkin rantaan omin voimin.  

Huumekuski jäi poliisin haaviin Ylämyllyllä

Liperiläisen 26-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen Ylämyllyllä tänään kello kymmenen aikaan.

Tuottajatoria ei tule

Liperin kirkonkylälle kaavailtu tuottajatori ei ole ottanut tulta alleen. Hankkeen puuhanaisiin lukeutuva Pirkko Hyvärinen kertoo, ettei riittävän moni tuottaja ole innostunut ajatuksesta.

Työttömyys laskee hitaasti

Suomessa virinnyt taloudellinen toimeliaisuus ja työttömyyden lasku eivät vielä juuri näy Pohjois-Karjalassa. Huhtikuun lopulla koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,6 prosenttia, jossa on pudotusta vuoden takaiseen 1,3 prosenttia.

Nokkakolari Käsämäntiellä

Käsämäntiellä Liperissä sattui liikenneonnettomuus tänään alkuillasta. Henkilöautoilija oli kääntymässä vasemmalle talon pihaan, jolloin vastaan tullut pakettiautoilija törmäsi henkilöauton keulaan. Henkilöautossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Ihmisistä yksi loukkaantui rytäkässä lievästi; hänet kuljetettiin lääkärin tarkastettavaksi. Henkilöauto romuttui ajokelvottomaksi.

Nuorisotalo suljettiin etuajassa

Liperin keskustan nuorisotalon ovet laitettiin kiinni pari viikkoa normaalia aiemmin. Kesätauon aikaisemman alun on aiheuttanut pieni käyttäjäjoukko, jolle yhteiset pelisäännöt eivät ole tarttuneet mieleen.

Rantamakasiinilla riehuttu

Perjantain ja lauantain välisenä yönä tehtiin ilkivaltaa Rantamakasiinilla Liperissä. Ravintolan sulkemisen jälkeen nuorisojoukko oli viettänyt rannassa iltaa alkoholin siivittämänä, sotkien ja rikkoen tavaroita.

Kortteliliiga toi Paloaukealle 40 joukkuetta

Pienet jalkapallojuniorit eri puolilta Joensuun seutua kokoontuivat leikkimieliseen Kortteliliiga-turnaukseen Paloaukealle torstaina. Yhteensä noin 500 poikaa ja tyttöä koki maalinteon iloja ja häviämisen harmistusta satojen vanhempien kannustamana kentän laidalla.

Törkeän raja rikki Honkavaaralla

Kontiolahtelaisen 49-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ajettuaan henkilöautolla Kuopiontiellä Liperissä sunnuntaina aamulla.