Koronavirustartuntojen määrä ei ole Siun soten alueella noussut sitten eilisen

Siun soten alueella on tänään torstaina 13 vahvistettua koronavirustartuntaa. Määrä ei ole lisääntynyt sitten eilisen.

Kotsarin toimitus on suljettu – yhteydenpito onnistuu kyllä puhelimitse tai sähköpostitse

Kotiseutu-uutisten toimitus Liperin kirkonkylällä on suljettu toistaiseksi. Muutos on seurausta koronapandemiasta ja valtiovallan vahvasta suosituksesta välttää sosiaalisia kohtaamisia.

Kirjasto on jatkanut asiakkaidensa laina-aikoja

Vaara-kirjastojen palautusluukkujenkin ollessa nyt säpissä, ei asiakkaiden tarvitse kantaa hetkeen huolta lainojensa erääntymisestä. Lainat on automaattisesti uusittu, eivätkä eräpäivät koita ennen kuin lukutuvat avaavat jälleen ovensa.

Siun soten alueella 13 varmistettua koronavirustartuntaa

Siun soten alueella on nyt 13 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa. Kolmen edellispäivän ajan lukema on ollut 12.

Etäopetus jatkuu ainakin 13. toukokuuta saakka

Suomen hallitus päätti maanantaina, että varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia jatketaan kuukaudella 13. toukokuuta saakka. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Tekninen johtaja valitaan maanantaina

Liperin kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Liperin kunnan teknisen johtajan viransijaiseksi arkkitehti Jouni Pekosen.

Kunnanjohtajalle valtuuksia

Liperin kunnanjohtaja saa koronavirustilanteen vuoksi uutta toimivaltaa. Kunnanhallitus päätti, että kunnanjohtaja saa tehdä tilanteen hoitamiseksi tarpeellisia päätöksiä, jotka eivät voi odottaa kunnanhallituksen kokoontumista. Nämä toimenpiteet on tuotava seuraavaan hallituksen kokoukseen käsiteltäväksi.

Liperi aloittaa yt-neuvottelut

Liperin kunnanhallitus päätti aloittaa koko kunnan henkilöstöä koskevan yhteistoimintamenettelyn pois lukien maaseutuhallinnon ja lomituksen henkilöstö. Yt-neuvottelujen tarkoitus on kartoittaa kokonaistilanne.

Voitonjaosta euroja

Osana Liperin kunnan tasapainottamisohjelmaa kunnanhallitus ohjeistaa Liperin Aluelämpö Oy:n hallitusta esittämään 0,3 miljoonaa euron varojen tilinpäätöksen yhteydessä.

Kunta joustaa vuokrissa

Rääkkylän kunnanhallitus keskusteli yrittäjiltä tulleesta palautteesta, joka koskee koronaviruksen aiheuttamaa poikkeustilannetta. Yritystoiminnan jatkamisen edellytykset ovat vaarassa asiakkaiden vähyyden takia.