Eurovaalien äänestys alkaa

Tänään keskiviikkona alkaa europarlamenttivaalien ennakkoäänestys, joka jatkuu ensi viikon tiistaihin.  Ylämyllyllä ennakkoäänestys järjestetään toista kertaa kauppakeskus Myllärin aulassa. Liperin kirkonkylällä paikkana on tutusti kirjasto ja Viinijärvellä Vinkkari. Rääkkylässä mielipiteensä voi kertoa kunnantalolla.

Vedenkorkeus sentin vuosituhannen ennätyksestä

Pyhäselän vedenkorkeus oli eilen tiistaina ja viime lauantaina luvussa 77,02. Se on vain sentin vähemmän kuin tämän vuosituhannen korkein arvo, joka mitattiin elokuun alussa 2012. Tässä vuosiluvussa oli kaksi viikkoa sitten julkaistussa jutussa kääntynyt numeroiden järjestys väärin päin.

Kuntoradan merkintätyöt aiheuttavat rajoituksia

Pärnävaaran asfaltoidulle kuntoradalle tehdään parhaillaan muun muassa opastus- ja varoitusmerkintöjä sekä kaistamaalauksia. Kuntorata ei ole toistaiseksi käytössä vaan se avataan, kun radan turvallisuuden kannalta tarvittavat toimet on tehty, tiedottaa Liperin kunta.

Paksuniemen paatti poistunut

Paksuniemen satamassa vuosia loikoillut troolari on poistunut laiturista. Rääkkylän kunta oli sopinut aiemman omistajan kanssa, että kunnanjohtajalla on valtuudet myydä alus ja sopia kauppaehdoista sekä periä kunnalle aluksen myynnistä saatavat rahat.

Emilia Kangaskolkka jatkaa Demarinuorten puheenjohtajana

Demarinuorten liittokokous valitsi liperiläisen Emilia Kangaskolkan jatkamaan järjestön puheenjohtajana. Kangaskolkka on nousi tehtävään viime vuonna varapuheenjohtajan paikalta, kun puheenjohtaja Pinja Perholehto valittiin eduskuntaan.

Liperin kirkonkylällä vesikatko perjantaina – Keskustiellä liikkuminen ollut hankalaa

Liperin Keskustien remontti sulkee vedenjakelun perjantaina aamulla. Vedet ovat poikki aamukahdeksasta noin puolille päivin osoitteissa Keskustie 5–9, joihin kuuluu muun muassa Kotiseutu-uutisten toimitus.

Liperin Aluelämmölle uusi omistaja?

Liperin kunnan omistamalle Liperin Aluelämpö Oy:lle etsitään uutta omistajaa, joka ottaisi yrityksen toiminnot haltuun 1.6.2026. Tuolloin loppuu Aluelämmön ja myllyn alueella olevan Nevel Oy:n määräaikainen lämmöntoimitussopimus.

Rantavedestä löytynyt vainaja tunnistettiin kaksi vuotta sitten kadonneeksi liperiläismieheksi

Reilu viikko sitten Roukalahden Piitsamonniemen rannasta löytynyt vainaja on poliisin mukaan tunnistettu kaksi vuotta sitten kadonneeksi mieheksi.

Kesä saapui

Viime viikon lämpimät kelit saivat luonnon puhkeamaan kevääseen. Hiirenkorvat muuttuivat lehdiksi ja ruohikko kasvoi senttikaupalla mittaa. Monin paikoin keväisten äänien kuoroon liittyikin ruohonleikkurien hurina.

Ensimmäinen kosketus palloon

Ylämyllyn Yllätyksen jalkapallokoulu pyörii jälleen ja maanantai-iltana Paloaukean tekonurmi olikin täynnä vauhtia ja vipinää. Yksi pienistä pelureista oli 5-vuotias Leo Mustaniemi, joka oli saapunut paikalle isänsä Joni Mustaniemen kanssa. Tuleva eskarilainen tykkäsi ennen kaikkea ensimmäisestä kuljetusharjoituksesta.