Kasarin helmiä ja pistokkaita

Rääkkylän kirjastolla on vielä ensi viikon ajan mahdollista käydä tutustumassa pienessä kasarinäyttelyssä 1980-luvun leluihin, kirjoihin ja musiikkiin. Lukusalin seinältä löytyy myös lehtileikkeitä ja tapahtumailmoituksia 1980-luvun Rääkkylästä.

Rääkkylässä jälleen innokkaimmat äänestäjät

Rääkkylä oli Savo-Karjalan vaalipiirissä vilkkain äänestyskunta ensimmäisenä eduskuntavaalien ennakkoäänestyspäivänä.

Rattijuoppo kiinni Ylämyllyllä

Eilen illalla Ylämyllyllä henkilöauton kuljettaja jäi kiinni päihtyneenä ajamisesta. Kuljettaja oli puhaltanut seulonta-alkometriin 1,3 promillen lukeman, eikä hänellä ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Rasivaaralla maakunnan vuoden nuorisoseura

Rasivaaran Nuorisoseura valittiin Pohjois-Karjalan Vuoden nuorisoseuraksi. Nuorisoseurat Pohjois-Karjala pohjasi tunnustusta muun muassa sillä, että Rasivaaran Nuorisoseura järjestää monipuolista toimintaa yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa.

Ylämyllyn äänestyspaikkaa pidetään virhevalintana – ”Eihän sinne uskalla lähteä”

Ylämyllyläisiä äänestyspaikan esteettömyys on puhuttanut jo ennen vaaleja. Kylän äänestyspaikka sijaitsee ensimmäistä kertaa uuden yläkoulun yhteydessä sijaitsevassa kirjastossa. Yläkoulu on Jyrissä, jonne kivutaan jyrkkää ylämäkeä. Tähän aikaan vuodesta mäki ja sillanalus ovat usein liukkaita, mikä aiheuttaa hankaluuksia erityisesti ikäihmisille niin ylös kuin alaskin kulkiessa.

Ennakkoäänestys alkaa tänään

Tänään keskiviikkona on ensimmäinen päivä, jolloin äänioikeutetut pääsevät kertomaan oman mielipiteensä eduskuntavaaleissa.  Ennakkoäänestys jatkuu ensi viikon tiistaihin saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta.

Avustuksia Siun sotelta

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote myönsi järjestöjen toiminta-avustuksia tälle vuodelle 200 000 eurolla. Suoraan Liperin ja Rääkkylän yhdistyksille irtosi vajaa 2 000 euron summa.

Omatoimikirjastoja kiinni

Eduskuntavaalit sulkevat osan omatoimikirjastoista. Liperin kirkonkylällä omatoimikirjasto on kiinni muun muassa ennakkoäänestysaikana ja vaalipäivänä. Ylämyllyllä omatoimikirjasto on suljettuna ennakkoäänestyksen aikaisen viikonlopun. Lisäksi ryhmätyötila on varattu vaalitoimitsijoiden käyttöön koko vaalien ajan.

Liperin Hiihtoseuran nuorille SM-hopeaa

Liperin Hiihtoseuran M20-joukkue nappasi hopeaa parisprintissä nuorten SM-hiihdoissa Valkeakoskella viime perjantaina. Liperin Hiihtoseuran ykkösjoukkue, jossa sivakoivat Pauli Vuorma ja Juuso Varis, jäi kilpailun voittaneesta Espoon Hiihtoseuran joukkueesta hieman yli 2,5 sekuntia. LipHs:n kakkosjoukkue sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi.

Jäähiihto suksitaan sunnuntaina

Tulevana sunnuntaina voi osallistua jälleen perinteiseen Pyhäselän jäähiihtoon, jonka päätepisteenä on Pyhäsaari. Liperistä Pyhäsaareen pystyy sivakoimaan maatilamatkailuyritys Karvisen Kissanpäivien latuasemalta. Latuasemilla pystyy huoltamaan itseään esimerkiksi kahvilla tai makkaralla.