Pahimmillaan puurona

Lämmin ajanjakso on lisännyt sinilevää vesistöissä. Havaintoja nettipalvelu Järviwikiin tulee niin paljon, että sivusto on ruuhkautunut.

Taipaleen kulttuuriviikko alkaa

Viinijärven kesän kohokohtaa Taipaleen kulttuuriviikkoa vietetään ensi maanantaista alkaen. Heti viikon alkuun osoitetaan kunnioitusta Taipale-feresille. Maanantaina urakoidaan myös kylää valloittavan jättipalsamin niittotalkoissa.

Lintu hätisteltiin kaupasta

Pelastuslaitos pääsi tiistaina iltapäivällä eläintehtävään Ylämyllyn liikekeskukselle. Varpunen oli lennähtänyt keskukselle sisälle ja tutustunut ainakin vihermyymälään.

Mehiläiskuningatar kutsuu työläisiä Luostarisen laatikkoon

Tilanne Keskustien leikkikentällä on rauhoittumassa. Mehiläistarhaaja Matti Luostarinen sai todennäköisesti harjattua kuningattaren laatikkoon, jonne työläiset voivat sitä seurata.

Paksuniemestä karkasi vene viime viikolla

Purjeveneen apuvene lähti karkuteille Rääkkylän Paksuniemestä viime viikon tiistaina.

Autosta valui bensaa Kuoringan levähdyspaikalle

Juuri korjaamolla olleen auton polttoainetankin täyttöputkesta vuoti bensaa Kuoringan levähdyspaikalle. Pelastuslaitos imeytti maahan valuneen polttoaineen imeytysmattoon ja valutti loput putkessa olleesta bensasta talteen.

Autot kolaroivat Rykmentintien ja Pärnävaarantien yhteydessä

Kaksi henkilöautoa kolaroivat Ylämyllyllä tiistaina aamulla. Rykmentintien ja Pärnävaarantien risteyksessä tapahtuneessa kolarissa toinen ajoneuvo säilyi ajokuntoisena, toinen ei. Pelastuslaitos siirsi tarkastamansa autot tienpientareelle.

Mehiläiset asuttavat vieläkin Keskustien leikkikenttää

Liperin kirkonkylällä pörrännyt tuhansien yksilöiden mehiläisparvi asettui viikonvaihteessa Keskustien leikkikentän koivuun. Leikkikentällä oleskelua on nyt syytä välttää, jos on allerginen mehiläisille.

Liperiläismies löi nyrkillä toista miestä Joensuussa

Liperiläisen 45-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn Elielinkujalla Joensuussa.

Varkaudentiellä hurjia nopeuksia

Poliisi mittasi kaksi hurjaa ylinopeutta viikonloppuna valtatie 23:lla eli Varkaudentiellä.