Kesäteatteria rakennetaan

Rääkkylän kunta rakennuttaa parhaillaan kesäteatteria Paksuniemeen. Katsomon penkkien rakentaminen alkaa ensi viikolla, pohjatyöt alueella on jo tehtynä.

Kultamitali Rääkkylään

Rääkkyläläinen Benjam Partio on suomenmestari omalla alallaan, vaikka on vasta ensimmäisen vuoden tieto- ja tietoliikennetekniikan opiskelija.

Joukko kuntalaisia tehnyt kuntalaisaloitteen Liprakan tulevaisuudesta

Ryhmä liperiläisiä on tehnyt Liperin kunnanhallitukselle kuntalaisaloitteen Ammattiopisto Luovin uimahallin eli Liprakan käyttöönotosta. Aloitteessa esitetään, että Liperin kunta sopisi ammattiopiston kiinteistössä sijaitsevan uimahallin käytöstä Luovin kanssa vuoteen 2030 ulottuvalla, vuosittain tarkasteltavalla sopimuksella.

Ylämyllyllä kärysi öiseen aikaan

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskiviikon ja torstain välisenä yönä Ylämyllyn Laavupolulle. Puolenyön paikkeilla tehdyn ilmoituksen mukaan mustaa savua ja kumin käryä oli levinnyt laajalle alueelle teollisuuskiinteistön vierustalta.

Tuplavoitto Oravisaloon

Rääkkylään ropisi ravimenestystä tiistaina. Maakunnan mestaruusajon voitto ja hopeasija tulivat rääkkyläläistallille. Joensuun Linnunlahdella ravattu maakunnan suomenhevosten mestaruusajo toi oravisalolaisen Kirsi Tolvasen valmennettaville tuplamenestyksen, sillä sekä ykkös- että kakkossija tulivat Laakiin tallille.

Maastopalovaara edelleen olemassa

Mattisenlahden suunnassa Maironrannassa kärähti tiistaina varvikkoa noin seitsemänkymmenen neliön alalla. Palokohta oli kesäasunnon ja tien välisessä maastossa.

Kiinteistöselvityksiin työntekijä

Liperin elinympäristölautakunta hyväksyi maankäyttöpäällikön esityksen kiinteistöveroselvityksen jatkamisesta. Tehtävään palkataan määräaikainen työntekijä ja palkkaukseen varataan 30 000 euron lisämääräraha.

Leikkipiha monitoimitalolle

Ylämylly monitoimitalon pihalle rakennetaan leikkipiha ja korjataan samalla piha-aluetta. Toteuttamiseen on kohdennettu elinympäristölautakunnan tammikuisella päätöksellä 100 000 euroa.

Koulun kohtalo yhä avoin

Rääkkylän sisätilaongelmaisen alakoulun kohtaloa pohditaan seuraavaksi elinvoimalautakunnassa. Hyvinvointilautakunta esitti kunnanhallituksen koulun purkamisesta pyydettävän tarjouksia.

Rääkkylään ei koiraveroa?

Elsa Kamppurin laatima aloite koiraveron palauttamisesta ei saanut kannatusta kunnanhallitukselta. Aloitteessa todettiin, etteivät koiranulkoiluttajat huolehdi lemmikkiensä jätöksistä vaan ne jäävät pihoihin ja kävelyteille. Toisena vaihtoehtona Kamppurilla olisi roskaamisvero kaikenikäisille. Kamppuri kertoi aloitteessaan huomanneensa, että ne jotka työskentelevät kiinteistöalalla, roskaavat eniten.