Liperin Aluelämmölle uusi omistaja?

Liperin kunnan omistamalle Liperin Aluelämpö Oy:lle etsitään uutta omistajaa, joka ottaisi yrityksen toiminnot haltuun 1.6.2026. Tuolloin loppuu Aluelämmön ja myllyn alueella olevan Nevel Oy:n määräaikainen lämmöntoimitussopimus.

Rantavedestä löytynyt vainaja tunnistettiin kaksi vuotta sitten kadonneeksi liperiläismieheksi

Reilu viikko sitten Roukalahden Piitsamonniemen rannasta löytynyt vainaja on poliisin mukaan tunnistettu kaksi vuotta sitten kadonneeksi mieheksi.

Kesä saapui

Viime viikon lämpimät kelit saivat luonnon puhkeamaan kevääseen. Hiirenkorvat muuttuivat lehdiksi ja ruohikko kasvoi senttikaupalla mittaa. Monin paikoin keväisten äänien kuoroon liittyikin ruohonleikkurien hurina.

Ensimmäinen kosketus palloon

Ylämyllyn Yllätyksen jalkapallokoulu pyörii jälleen ja maanantai-iltana Paloaukean tekonurmi olikin täynnä vauhtia ja vipinää. Yksi pienistä pelureista oli 5-vuotias Leo Mustaniemi, joka oli saapunut paikalle isänsä Joni Mustaniemen kanssa. Tuleva eskarilainen tykkäsi ennen kaikkea ensimmäisestä kuljetusharjoituksesta.

Auto syttyi palamaan Viinijärvellä

Lauantaina dieselkäyttöinen henkilöauto syttyi palamaan parkkipaikalla Viinijärvellä. Henkilöauton kuljettaja oli havainnut ajoneuvon käynnistämisen yhteydessä savunmuodostusta sekä liekkejä konepellin alta.

Pelastuslaitos sammutti lehtikasan

Liperissä Käsämässä lehtikasojen poltto aiheutti sunnuntaina pelastuslaitokselle sammutustöitä. Henkilö oli polttanut pihamaallaan lehtikasoja, josta ohikulkija oli ilmoittanut hätäkeskukseen. Pelastuslaitoksen henkilöstö sammutti palavan lehtikasan ja kasteli ympäröiviä alueita.

Keskustielle asennettiin tällä viikolla ensimmäisiä uusia kiveyksiä

Liperin Keskustien jalkakäytävät ovat saaneet tällä viikolla uutta katukivipintaa. Kiveysten asentaminen aloitettiin tiistaina.

Kevään ylioppilaiden nimet julki – Lue, ketkä Liperistä ja Rääkkylästä saavat valkolakin

Lukiot julkaisivat perinteisesti kevään uusien ylioppilaiden nimet tällä viikolla. Pohjois-Karjalan lukioista valmistui tänä vuonna nelisenkymmentä liperiläistä tai rääkkyläläistä ja Kotiseutu-uutiset julkaisee saamiaan valmistuneiden nimiä. Tiedot on annettu lähialueiden lukioista oppilaiden itsensä ilmoittaman kotikunnan mukaan.

Vesi nousee rantapenkereille

Vedenkorkeus on nyt harvinaisen korkealla sanojen kirjaimellisessa merkityksessä. Pohjois-Karjalan Ely-keskus muistuttaakin, että veneiden omistajien on syytä tarkistaa paattiensa kiinnitykset. – Ranta-asukkaita muistutetaan tarvittaessa suojaamaan rantarakennelmia viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti, Ely-keskukselta myös ohjeistetaan.

Liperin kunnanhallituksessa äänestettiin Viinijärven koulusta

Liperin kunnanhallitus käsitteli viime viikolla Viinijärven kouluhankkeen etenemissuunnitelmaa. Uuden valmistelun tavoitteena on saavuttaa joulukuussa valtuuston hyväksymä kustannustaso, jonka mukaan rakennustekniset kustannukset ovat 8,2 miljoonaa euroa.