Yläkoulun aloittaville Chromebookit

Ylämyllyn uudessa yläkoulussa ensi syksynä aloittavat 7.-luokkalaiset saavat omat Chromebook-laitteet. Liperin hyvinvointilautakunta päätti, että jatkossa jokainen yläkoulun aloittava oppilas saa oman tietokoneensa, jonka hän voi lunastaa itselleen yläkoulun päättyessä.

Kaksi aina paikalla

Liperin kunnanvaltuutetut ovat olleet viimeisimmällä kaudellaan keskimäärin viidestä kokouksesta poissa, kun vajaan neljän vuoden mittaan kokouksia on kertynyt yhteensä 34.

Vaalit ajallaan, ehdokaslistoilla nihkeyttä

Liperin ja Rääkkylän valtuustoryhmille tehty puhelinkysely helmikuun viimeisellä viikolla kertoo, että vaalit halutaan pitää kaikesta huolimatta ajallaan.

Ei katoamisilmoitusta

Poliisi etsi sunnuntaina illalla Ylämyllyllä sekavan oloista nuorta miestä maastosta. Kansalaisella oli poliisin mukaan herännyt huoli tämän henkilön pärjäämisestä. Poliisille ei kuitenkaan tehty katoamisilmotusta.

Maakuntapäivää juhlitaan koko elokuu

Pohjois-Karjalan täyttäessä tänä vuonna 300 vuotta juhlitaan maakuntapäivää koko elokuu. Pääpaino tapahtumissa on elokuun loppupuoli, jonne sijoittuu myös Maailmankarjalaisten juhla.

Lukupiiriin voi osallistua etänä tai livenä

Vaara-kirjastojen etälukupiiri kokoontuu ensimmäisen kerran ensi viikon torstaina 4. maaliskuuta. Virtuaalisesti järjestettävään tapahtumaan voi osallistua Teamsin välityksellä, eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Kirjoituskilpailun aiheena nauru

Outopia-tapahtuman valtakunnallisen kirjoituskilpailun aiheena on tänä vuonna nauru. Kilpailussa on omat sarjansa lapsille, nuorille ja aikuisille. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, mutta kukin kirjoittaja voi lähettää mittelöön vain yhden tekstin.

Honkalampi-keskuksen koulun siirtymisestä Liperin kunnalle neuvotellaan

Liperin kunta ja Siun sote aloittivat tammikuussa neuvottelut Ylämyllyllä sijaitsevan Honkalampi-keskuksen koulun toimintojen siirtymisestä Liperin kunnan vastuulle. Mikäli muutos realisoituu, tapahtuu se elokuun alussa vuonna 2022.

Auto paloi talon lähellä

Auto savusi Ylämyllyn Laaksopolulla perjantaina aamupäivällä.

Epidemia perustasolla Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on pysynyt perustasolla, vaikka tartuntamäärät ovat jälleen kääntyneet lievään kasvuun.