Vuoden tauon jälkeen joulua avataan myös Viinijärvellä

Ensi lauantaina järjestetään Viinijärven koululla joulunavajaiset ja -myyjäiset. Koululla pääsee tutustumaan paloautoon sekä rallattelemaan ponikyytiin. Myös joulupukki on luvannut tulla vierailemaan tapahtumassa. Lisäksi kylän yrityksistä löytyy tapahtumia, arpajaisia sekä tarjoiluja.

Yrjö Eronen jatkaa edelleen kunnanjohtajana

Väliaikaisena kunnanjohtajana Rääkkylässä toiminut Yrjö Eronen jatkaa edelleen tehtävässään. Kunnanhallitus esittää valtuustolle tässä vaiheessa, että hallitus voisi päättää kunnanjohtajan viran auki julistamisen.

Niilo 35, Bertta 15 – Niemisen bingoa palloteltu 50 vuotta

Niemisen Urheilijoiden järjestämällä bingolla on tänä vuonna juhlavuosi, helmikuussa tuli täyteen 50 vuotta. Koronarajoitusten takia juhlallisuuksia viime talvena ei pystytty pitämään. Juhlabingo järjestetäänkin tulevana viikonloppuna Niemisen urheilutalolla.

Liperin koulussa on voinut altistua koronalle – Kodin ja koulun ulkopuolista toimintaa on altistumisen jälkeen vältettävä

Liperin alakoulussa on voinut altistua koronavirukselle torstaina ja perjantaina 25.11.–26.11.

Paikallislehtien valtakunnallinen Antti-patsas annettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on saanut Suomen paikallislehtien myöntämän vuoden 2021 Antti-patsaan tunnustukseksi paikallislehtien työn tukemisesta poikkeusaikana ajantasaisella ja alueellisella tiedolla.

Henkilöstöpäällikön virka kiinnosti 16 hakijaa

Liperin kunnan henkilöstöpäällikön virkaa haki määräaikaan mennessä 16 henkilöä. Heistä muutamat, muun muassa Maarit Määttä ja Nina Räty, ovat tuttuja Liperin kunnan palveluksesta. Noin puolet hakijoista on Joensuun seutua kauempaa, muun muassa Helsingistä.

Liperin Osuuspankin edustajisto on valittu

Liperin Osuuspankin edustajiston vaaleissa on selvinnyt uuden entistä pienemmän edustajiston jäsenet. Ehdokkaita vaaleissa oli 31, ja heistä 20 käyttää pankin ylintä päätösvaltaa seuraavat neljä vuotta.

Kylänmiehelle ja perinnekorjaajalle Antti-patsas – ”Sitä on tottunut toheltamaan ja liikkumaan koko ajan”

Kotiseutu-uutisten paikallislehdistön Antti-patsaan saa tänä vuonna liperiläinen Allu Karttunen. Kuusikymppisen Karttusen saamassa kunniakirjassa lukee perinnekorjaaja ja kylänmies.

Pöllyävä lumi esti näkyvyyden Käsämässä – Auto meni lunastuskuntoon ja traktori kyljelleen ojaan

Tiistaina aamulla puoli kahdeksan jälkeen Liperissä Käsämäntiellä tapahtui törmäysonnettomuus, jonka taustalla oli pöllyävä lumi ja varomaton henkilöauton kuljettaja.

Liperin koronatartuntojen määrä hyppäsi jälleen – Neljä uutta tartuntaa kirjattu koronakartalle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartalle on kirjattu neljä uutta liperiläistä koronatartuntaa. Leipäpitäjässä on nyt todettu yhteensä 86 koronavirustapausta puolentoista vuoden epidemian aikana.