Korona-altistumisia päiväkodissa Liperissä

Lautasuon päiväkodissa Liperissä on todettu korona-altistumisia 26.–27.7. Tapauksen selvitystyö on kesken. Päiväkoti on tiedottanut päiväkodin henkilöstöä ja lasten perheitä mahdollisesta altistumisesta ja ohjannut heidät oireseurantaan.

Paikalliset yrittäjät puhuvat kuin yhdestä suusta – Satamaravintoloilla on ollut huikea kesä!

Liperin ja Rääkkylän satamaravintolat ovat saaneet kuluvan kesän aikana suitsutusta medialta, ja mikä tärkeintä, myös asiakkailta. Asiakkaat ovat näyttäneet tyytyväisyytensä käymällä ja palaamalla nauttimaan satamaravintoloiden tarjonnasta.

Tulevaisuuden liperiläiset näkivät Ylämyllyn Jyrissä paljon hyvää

Rakentaminen jatkuu Suomessa vilkkaana, eikä hiljenemisen merkkejä ole näköpiirissä. Rakennusmäärien kasvu on alkanut jo näkyä rakentamiseen käytettävien raaka-aineiden hinnannousuna. Osin koronastakin johtuva rakennusinto ja tavaran toimittamisen vaikeudet näkyvät jopa niin sanottujen perinteisten rautakauppojen hyllyillä puutavaran puutteena.

Kokoontumisrajoitukset jälleen mietinnässä – Päätökset mahdollisista rajoituksista voimaan aikaisintaan ensi viikon alussa

Itä-Suomen aluehallintoviraston koronatyöryhmä kokoontui maanantaina arvioimaan tarvetta kokoontumisrajoitusten muutoksille alueellaan. Aluehallintovirasto päätti pyytää Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiireiltä ja THL:tä arviot muuttuneesta epidemiatilanteesta ja näkemykset epidemian hallinnan edellyttämistä välttämättömistä toimista pikaisesti.

Eemi, 10, nosti järvestä komean ahvenen – Katso kuva vonkaleesta!

Eemi Soikkeli, 10, osallistui Kotiseutu-uutisten kalakisaan. Eemi kalasti 26. kesäkuuta Petäisen järvestä soutu-uistelemalla ahvenen, jonka mitat olivat 44 cm ja kala painoi komeat 830 grammaa.

Koulumatkatuen ehdot muuttuvat – Muista hakea tukea ajoissa

Koulumatkatuen ehdot muuttuvat 1.8.2021. Elokuusta alkaen opiskelija voi saada koulumatkatukea, jos hän kulkee tukeen oikeuttavan koulumatkan vähintään 10 päivänä kalenterikuukaudessa.

Veteraaneissa on voimaa – Väki löysi jälleen Myllymiljööseen

Heinäkuun toinen harrasteajoneuvotapahtuma Myllymiljöössä Liperissä sai lauantaina odotetusti väen liikkeelle. Nyt olivat esittelyvuorossa veteraanikoneet, jotka näyttivät sekä voimansa että kauneutensa. 

Koronajäljitys on ruuhkaantunut Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan koronatapaukset ovat lisääntyneet lyhyessä ajassa. Siun soten tartunnanjäljitys on tämän vuoksi ruuhkautunut ja ruuhkan purkamiseksi toimintatapoja on muokattu.

Maastopalo Ristonkankaalla – Palon sammuttaminen oli vaikeaa

Liperin Ristonkankaan maastossa olevalla hakkuuaukolla syttyi maastopalo lauantai-iltana noin kello 22 , jossa noin puolen hehtaarin alueella paloi maapohjaa ja hakkuujätettä.

Korona: Pohjois-Karjala on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen

Pohjois-Karjalan tilannetyöryhmä päätti kokouksessaan Pohjois-Karjalan siirtyneen koronapandemian kiihtymisvaiheeseen.