Sanna Rissanen ehdolle eduskuntaan

Liperin Sosialidemokraatit ry päätti viime viikolla, että se esittää eduskuntavaaliehdokkaaseen yhdistyksen puheenjohtaja Sanna Rissasta.

Kirkonkylällä vesijohtosaneeraus – Jyrissä valmistaudutaan väylätöihin

Liperin kirkonkylällä Koulutien vesijohdon saneeraus käynnistyi 20. kesäkuuta. Uuden vesijohtolinjan rakentamisurakka pitäisi valmistua heinäkuun loppuun mennessä. Urakan aikana Koulutien alueella urakasta voi aiheutua häiriöitä johtuen varsinaisesta rakentamistyöstä, liikenteen järjestelyistä sekä työmaaliikenteestä.

Läiskis, loiskis ja polskis – Lapsille ja nuorille kesälomapuuhaa rantapäiviltä

Liperin kunnan nuorisopalvelut järjestää kesän aikana lomapuuhaa liperiläisillä uimarannoilla. Riemua rannoilla -rantapäivillä pääsee muun muassa sup-lautailemaan ja pelailemaan pihapelejä.

Kirppari piristyy kesän aikaan

Liperin adventtiseurakunnan ylläpitämä Siikasalmen kirpputorilla kesä vilkastuttaa kaupankäyntiä talven jälkeen. Moni kurvaa kesäisen kauppareissun yhteydessä Siikasalmen aarteiden pariin.

Viides koronarokotuskierros käynnissä

Siun sotessa alkoi tällä viikolla viidensien koronarokotuksien antaminen. Viidennet rokotteet annetaan vakavasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille, kun edellisestä rokotuksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta. Koronarokotustiimi soittaa asiakkaille rokotusajan sopimiseksi.

Taipale-talosta tulvii tarjouksia

Viinijärven kyläyhdistyksen puheenjohtaja Virpi Eronen kertoo, että mielenkiinto kyläyhdistyksen omistamaa Taipale-taloa kohtaan on yllättänyt täysin. Kahden näyttökerran jälkeen tarjouksia ja yhteydenottoja on tullut satoja.

Liperissä yhteen iltaan kaksi rattijuopumusta

Liperissä ajeltiin keskiviikkona päihtyneenä ainakin kahteen eri otteeseen. Keskiviikkoiltana päihtyneenä ajanut mies oli menettänyt autonsa hallinnan ja suistunut Korpivaarantiellä ojaan. Kuljettajan lisäksi autossa oli ollut yksi matkustaja, molemmat kuljetettiin ambulanssilla keskussairaalaan tarkastettavaksi.

Sinilevää havaittu Liperissä

Pohjois-Karjalassa on havaittu sinilevää kahdella valtakunnallisella sinilevänseurannan havaintopaikalla. Liperissä Heposelän Huhtiniemen havaintopaikalla on tällä viikolla havaittu hieman sinilevää, toinen havainto on Kiteeltä Pyhäjärveltä.

Rääkkylälle avustusta aluehallintovirastolta

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Rääkkylän kunnalle avustusta uuden ulkokuntoilupaikan rakentamiseen sekä nuorten työpajatoimintaan.

Työttömyys vähentyi vuodessa

Liperissä oli toukokuun lopussa 505 työtöntä työnhakijaa, joka on 118 vähemmän kuin vuosi sitten. Kehitys (19 prosenttia) oli maakunnan toiseksi paras Polvijärven (22 prosenttia) jälkeen.