Suksiproffan opeilla hiihto haltuun

Joulukuussa käynnistyi Pärnävaaralla Liperin Hiihtoseuran järjestämä Suksiproffan hiihtokoulu, joka on tarkoitettu 5–10-vuotiaille hiihtäjänaluille. Kovien pakkasten takia muutama harjoituskerta jouduttiin perumaan joulu–tammikuun aikana.

Liperin kunnalle on jätetty aloite yhdysladusta kirkonkylän koulun ja Siikasalmen koulun välille

Liperin elinympäristölautakunta käsitteli kokouksessaan kuntalaisaloitetta yhdysladusta. Aloitteentekijä on huomioinut, että joskus tällä välillä on voinut hiihtää. Ja myös muistuttaa, että ladulla olisi koululaisten lisäksi muitakin käyttäjiä.

Lähiladulla voi piipahtaa useasti – Onko sinun kylälläsi oma talvinen liikuntapaikka?

Jos hyvä hiihtolatu on melkein kodin vieressä, voiko olla sivakoimatta siellä päivittäin? No ei voi, eivät ainakaan Leppälahden ladulla Liperissä joka päivä sujuttelevat ystävykset ja naapurukset Kaisa Pakarinen ja Raija Puustinen.

Mitali oli lähellä nuorten SM-viesteissä

Sunnuntaina nuorten SM-hiihdoissa oli viestipäivä. Liperin hiihtoseuran 18-vuotiaiden miesten joukkue hiihti mainiosti neljänneksi jääden pronssisijasta vain 1,6 sekuntia.

Liperiläisten suksi luisti hyvin hiihdon nuorten SM-kisoissa

Liperiläishiihtäjät sivakoivat kärkisijoille nuorten SM-hiihdoissa Keuruulla perjantaina ja lauantaina.

Reippaasti käymmä reitille lumiselle

Raikas, tyyni ja kirkas talvisää, pakkasta rapiat 18. Kohtuulliset olosuhteet Pärnävaaralta lähtevän Talvipolut eli Heinälampi Winter Trailin läpiajamiseen. 

Luistelijoiden ahdinko helpottaa Liperissä – Seurantajärjestelmä kertoo kentän kunnostuksesta

Liperiläisillä some-palstoilla on esitetty viime viikkojen aikana erittäin kovaa kritiikkiä kunnan ylläpitämiä luistelukenttiä kohtaan. Erityisesti joululomalaiset kaipasivat kenttien jäädytystä, lämpimiä koppeja tai edes kolia, joilla kentän paksun lumikerroksen olisi itse voinut putsata. Nyt tilanteeseen luvataan muutosta.

Liperiläisille nihkeät hiihdon SM-kisat

Talven ensimmäisistä hiihdon SM-mitaleista kamppailtiin Imatralla viime viikolla. Kisaohjelmassa oli normaalimatkojen lisäksi sprintit ja pariviestit.

Jani Sippola kannustaa nuoria yleisurheilun pariin

Liperin Taimen yleisurheilujaoston uusi puheenjohtaja Jani Sippola kannustaa nuoria mukaan yleisurheilun pariin. Hän toteaa, että korona-aika on verottanut tuntuvasti lasten ja nuorten määrää lajin parissa.

Liperiläisellä alppihiihtäjällä tavoitteena suomenmestaruus

Ylämyllyläiselle 11-vuotiaalle Ella Hiltuselle lumi, tiukat käännökset ja kova vauhti ovat tuttuja elementtejä. Nuori talviurheilija on harjoitellut alppilajeja 7-vuotiaasta lähtien.