Perhepartioon jo vauvana

Partiolippukunta Liperin Kokkoveikkojen perhepartio kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa eri paikoissa Liperin alueella. Tänä vuonna on syytä juhlaan, sillä toimintaa on ollut jo 10 vuotta.

Viinijärven sähköasemalla suuri investointi

Viinijärven sähköasemalla Kuopiontien tuntumassa tehdään parhaillaan mittavaa muutostyötä. Asema saa uuden päämuuntajan, sähkökenttää uusitaan ja tulevat sekä lähtevät yhteydet maakaapeloidaan. Pohjois-Karjalan Sähkön Sähkönsiirto -yhtiön urakan kustannusarvio on 1,5 miljoonaa euroa.

Ruokavalinnat vaikuttavat suoliston hyvinvointiin

Moni ihminen kärsii jopa tietämättään elimistön matala-asteisesta eli hiljaisesta tulehduksesta. Tällöin erityisesti rasvakudoksesta erittyy tulehdusta lisääviä välittäjäaineita. Solujen ja kudosten tulehdustila voi ilmetä suolistovaivoina, ja ravinto auttaa tilanteen korjaamisessa.

Näe lapsi liikenteessä!

Viime viikon tiistaina Ylämyllyn koulun Jyrin yksikössä eka- ja tokaluokkalaiset pääsivät katselemaan näkymiä korkealta. – Liki korkeimman maaeläimen eli kirahvin pituudelta, hahmotteli Raskaspari Oy:n huoltopäällikkö Kari Natunen lapsille rekka-auton ohjaamoa.

Ystävänkammarissa tarjoiltiin hernesoppaa

SPR:n Nälkäpäivä näkyi taas Liperissä monin tavoin. Liperin osasto keräsi varoja lipaskeräyksellä ja Ystävän kammarilla oli tarjolla hernekeittoa paikan päällä nautittavaksi ja mukaan otettavaksi korvausta vastaan.

Verotulot kasvussa, Liperissä Siun soten alijäämä miljoonia

Liperin kunnanvaltuuston kokouksessa vs. kunnanjohtaja ja talousjohtaja Pellervo Hämäläinen totesi vuoden toisessa talouskatsauksessaan, että positiivinen asia on verotulojen kasvu. Verotulot kasvavat ennakoitua enemmän 1,2 miljoonaa euroa,  mutta Siun soten alijäämä ja palkkaharmonisointi verottavat kuntataloutta 3,5 miljoonaa euroa. 

Visioissa Liperin kirkonkylä vetovoimaisemmaksi

Liperin kunnan yhtenä kuntastrategian osana on Liperin kirkonkylän kehittäminen ja sen kiinnostavuuden parantaminen. Kirkonkylän kehittämiseen liittyvät suunnitelmaluonnokset ovat valmiita ja niiden pohjalta pidettiin yleisötilaisuus viime torstaina.

Luomua, yrttejä ja pitsaa

Liperin ja Rääkkylän viljelijöiden satokauden tuotteet täyttivät Leipäpäivä-vieraiden ostosnyssäköitä kiitettävästi. Puromäen puutarhan inkivääripula ei näkynyt ainakaan myyntitiskillä, vaan ostajia oli jonoksi asti.

Leipäpäivässä leivonnaisia rajojen takaa

Leipäpäivän yksi myyntitiskeistä tulvi ukrainalaisia herkkuja. Outokummussa asuvat, sotaa paenneet, ukrainalaiset olivat tuoneet myyntiin perinteisiä kotimaansa leivonnaisia.

Leipäpäivässä oli mukavasti tungosta – Ensi vuonna tapahtuma järjestetään koulukeskuksella

Liperin kirkonkylällä Yhteisötalon pihalla ja sisällä riitti tunkua, kun arviolta noin 4 000 ihmistä vieraili perinteisessä Leipäpäivä-tapahtumassa. Kojuja ja näytteilleasettajia oli paikalla yli 70. Tapahtuma-alueella oli tarjolla muun muassa kukkia, uunituoretta pitsaa, lähialueen viljelytuotteita, paikalla paistettuja piirakoita sekä myös ukrainalaisia, käsintehtyjä perinneherkkuja.