Taiteileva paluumuuttaja haluaa nuoret mukaan maalaamaan

Paluumuuton Liperiin tehnyt Jaana Ovaskainen löysi paikan rauhoittumiseen ja uusien ideoiden kehittämiseen Viinijärveltä.

Tomi Valjus sijaistaa virkapappeja – Valjuksen tietokoneen läpi on kulkenut sanasta sanaan Ruotsin kirkon virsikirjan suomennos

Viinijärvellä jo parikymmentä vuotta osan vuodesta asunut pappi Tomi Valjus on tullut Liperin seurakunnan jäsenille paremmin tutuksi vasta viimeisten vuosien aikana. Valjus muutti Viinijärven Peltotielle Ruotsista pysyvästi 2014 eläkkeelle päästyään. Siitä lähtien hän on tehnyt keikkapappina töitä seurakunnassa.

Uurnahauta maksulliseksi helmikuun alusta alkaen Liperin kirkkomaalla

Liperin seurakunnan kirkkoneuvosto päätti, että tähän asti maksuttomat uurnahauta uurna-alueella tai muistolehdossa maksaa 100 euroa Liperin tai Heinäveden kunnan jäseniltä. Ulkopaikkakuntalaisilta hinta on 200 euroa.

Avustuksia puolitellaan vasta ensi vuonna

Rääkkylän kunta myöntää tänä vuonna järjestöille ja yhdistyksille avustuksia yhteensä noin 20 000 euroa. Säästötoimien mukaiset leikkaukset astuvat voimaan vuonna 2023, jolloin maksettavien avustusten määrää leikataan noin puolella.

Elinympäristölauta torppasi ehdotuksen Heinävedentien numeroinnin muuttamisesta – ”Kela-taksi on jo tullut väärää kuntaan”, Leppälahden kyläyhdistyksestä huomautetaan

Leppälahden kyläyhdistys on tehnyt aloitteen, että Heinävedentien numerointia muutettaisiin. Tie sijaitsee Liperin ja Heinäveden taajamien välissä. Samannimisen tien umerointi alkaa molemmista suunnista numero yhdestä.

Toivo Mäntynen lupailee lisää kirjoja

Viinijärvellä vuonna 1939 syntynyt Toivo Mäntynen julkaisi viime vuoden puolella jo toisen omakustanteisen kirjan. Uusimman nimi on Sinisten vaarojen pieni hevospoika. Viime vuosikymmenellä ilmestyi ensimmäinen nimeltään Sinisten vaarojen Topin koirat ja koiruudet.

Hallintojohtajat asuvat Jyrinkylässä lähes naapureina

Liperissä ja tarkemmin ottaen Ylämyllyn Jyrinkylässä asuu tällä hetkellä kaksi maakunnan kuntien hallintojohtajaa. Pasi Lamminluodolla ja Tanja Karvosella on välimatkaa naapureina satakunta metriä. 

Sulopallero syntyi loppiaisaattona – Tyttövauva nukkuu parhaiten kuullessaan isoveljiensä leikit

Vuoden ensimmäinen liperiläisvauva syntyi viides tammikuuta Hakkaraisen perheeseen. Jyrinkylässä asuvan perheen kolmannen lapsen laskettu aika oli 1. tammikuuta, joten joulun seutu meni jännittäessä, kumman vuoden puolella pikkusisko putkahtaa maailmaan.

Liperin seurakunnan papisto vaihtuu

Liperin kirkkoneuvo merkitsi tämän viikon kokouksessa tiedokseen kahden pappinsa, Tiina Åkerfeldtin ja Ulla Pitkäsen, irtisanoutumisen.

Lähiladulla voi piipahtaa useasti – Onko sinun kylälläsi oma talvinen liikuntapaikka?

Jos hyvä hiihtolatu on melkein kodin vieressä, voiko olla sivakoimatta siellä päivittäin? No ei voi, eivät ainakaan Leppälahden ladulla Liperissä joka päivä sujuttelevat ystävykset ja naapurukset Kaisa Pakarinen ja Raija Puustinen.