Omillaan, mutta ei yksin

Syksy lähestyy, mikä merkitsee sitä, että monet ottavat vastaan tuoreeltaan saatuja opiskelupaikkoja ja etsivät ensimmäistä omaa kotiaan. Edessä on elämän murroskohta, jonka ahdistavuutta voi lisätä koronatilanteen tuomat haasteet sekä epävarmuudet.

Liperin Taimen nuori lupaus lähtee SM-mitalijahtiin – ”Kausi ei olisi voinut paremmin mennä”

Yleisurheilun nuorten SM-kilpailut käydään ensi viikolla, ja 16-vuotias Eemeli Hirvonen on yksi Liperin Taimen mitalitoivoista. Kestävyysjuoksijalla on Hyvinkäällä edessään 1 500 metrin ja 3 000 metrin matkat.

Käsityötaidot ovat säilyttämisen arvoisia

Liperi-Seuran maaseutumuseo Tähkässä kangaspuut helskyivät ja liemissä värjäytyivät monensävyiset langat lauantaina, kun museolla vietettiin perinteisten käsityötaitojen päivää. Kädentaitoja esittelemässä oli viisi eri osaajaa, ja kävijöitä oli mukavasti myös muilta paikkakunnilta.

”Huippusatoja ei saa kukaan” – Helteet ja rankkasateet heikensivät ennätysaikaista viljasatoa

Maanviljelijä Osmo Koposella pitää nyt kiirettä. Harvinaisen kuuman kesän ansiosta puintitöihin käydään tänä vuonna ennätysaikaisin. Kaatamossa sijaitsevalla Harjulahden luomutilalla, joka on osa Tilasiemen-ketjua, ensimmäiset puinnit on jo tehty.

Keijunkolossa autetaan pölyttäjiä ja annetaan kasvien rönsyillä – Miten Liperin kuivimman paikan puutarha selvisi helteistä?

Mittava helleputki hellittää ainakin toistaiseksi, minkä vuoksi puutarhaharrastajat voivat huokaista helpotuksesta. Jaana Moilasen Keijunkoloksi nimetty piha sijaitsee Siikasaarella, jota hän kuvailee pienilmastoltaan Liperin kuivimmaksi paikaksi.

”Emme ole välittäneet perinteistä” – Saaran ja Alexin häitä juhlitaan kahdessa maassa

Liperistä lähtöisin oleva Saara Naumanen elää jännittäviä aikoja. Edessä on astuminen avioliiton satamaan, eivätkä luvassa ole kaikkein perinteisimmät hääjuhlat. Miltä tulevat näyttämään häät, joita vietetään kahdessa eri maassa koronapandemian keskellä? Entä miltä maistuu munkeista rakennettu hääkakku?

Rennosti nojapyörällä – ”Paikkakuntalaiset autoilijat ovat erikoiseen pyörään jo tottuneet”

Tommi Sallinen pyöräili Rasivaarasta lounaalle menopelillä, joka kääntää päät. – Tämä on nojapyörä, mies esittelee kulkuneuvoaan.

Pellosta paljastui aarre Viinijärvellä – ”Se oli järisyttävä tunne”

Ilmari Karvinen löysi Viinijärveltä toukokuussa oikean aarteen. Kun metallinpaljastin alkoi pitää meteliä ja maasta paljastui vanha rahakätkö, ymmärsi Karvinen heti osuneensa kultasuoneen.

”Silminnähden alkaa parantua jo nyt” – Niittotalkoot käynnistyivät Vaiviossa

Vaivion vesistökunnostusyhdistyksen jäsenet vetivät kumisaappaat jalkaan, tarttuivat viikatteeseen ja panivat hihat heilumaan Kylänlahdella. Kovin pitkille hihoille ei ollut tarvetta, sillä talkoopäivänä lämpömittarin lukemat lähentelivät tauotta 30:tä astetta.   

Mikko Koukku laajensi nuohousyritystään

Liperissä jo parilta vuosikymmeneltä tuttu nuohooja Mikko Koukku laajentaa yritystoimintaansa entisestään. Nuohous- ja Ilmastointipalvelu Mikko Koukku Oy hankki omistukseensa Nuohoustoimi Mika Hiltusen liiketoiminnan heinäkuun ensimmäisenä päivänä.