Törkeä veropetos oli tahallinen – Oikeus langetti entiselle toimitusjohtajalle 7 kuukauden vankeustuomion

Ylämyllyllä toimivan Kaptas Oy:n entiselle toimitusjohtajalle langetettiin lokakuussa vankeusrangaistus törkeästä veropetoksesta.

Pekan palvelukodilla vietettiin laulettavaa syysjuhlaa – ”Kyllä tätä on odotettu”

Pekan palvelukodilla Honkalammella vietettiin lokakuun puolivälin paikkeilla hyvinkin laulettavia syysjuhlia. Asukkaita ja päivätoiminnassa mukana olevia sekä omaisia laulatti pitkän tovin Pate Friman.

Oma hyvä ja monta muuta perinneohjetta – Liperi-Seura julkaisi Signe Enwaldin reseptivihkosen

Liperi-Seura on julkaissut lähes 70 vuotta sitten menehtyneen opettaja Signe Enwaldin reseptivihkosta koostetun kirjasen.

Tanssimista on kaivattu – Lavatanssijat pääsivät lokakuun alussa kirkonkylän remontoituun saliin

Syksy on tuonut ilon lavatanssiharrastajille, kun myös Liperin Lavatanssijoiden ryhmät ovat käynnistyneet paikkakunnalla. Monena päivänä ja monessa eri paikassa seuran opetuksesta voi nauttia alkeis-, jatko-, konkari- tai senioritasolla.

Kuntaliiton Liperi-tutkimuksessa ei yllätyksiä

Liperin kunnanvaltuuston syyskuisessa kokouksessa esiteltiin Kuntaliiton ja Åbo Akademien tekemä valtakunnallinen kuntalaistutkimus ja päättäjätutkimus. Pohjois-Karjalasta mukana oli Liperin lisäksi Juuka. Vastaava tutkimus oli tehty edellisen kerran vuosina 2015 ja 2017. Mitään suuria muutoksia ei ollut tapahtunut aiempiin tuloksiin verrattaessa.

Roosa nauhaa voi vielä ostaa kaupoista – Liperin paikallisosastolta nauhat loppuivat

Tämän vuoden Roosa nauha 2021 -keräys tukee viime vuonna aloitetun uuden linjauksen mukaisesti rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta. Syyskuussa aloitettu keräys jatkuu lokakuun loppuun.

Yhteisjoukkue yhdestoista 14-vuotiaiden tyttöjen SM-lopputurnauksessa

Ylämyllyn Yllätyksen ja savonlinnalaisen STPS:n yhteisjoukkue Styly oli yhdestoista jalkapallon 14-vuotiaiden tyttöjen SM-lopputurnauksessa Eerikkilässä viime viikonloppuna.

Liikunta pitää vuoden seniorina muistetun Saimi Lätin virkeänä

Pötsönlahdelta kotoisin oleva 91-vuotias Saimi Lätti on Rääkkylän vuoden seniori. Hänet palkittiin kunniakirjalla ja kukkapuskalla vanhusten viikon päätösjuhlassa viikonloppuna.

Loistavaa laulumenestystä

Ylämyllyläinen Nina Kari eteni valtakunnallisen Loistava Laulaja -kilpailun semifinaaleihin, jotka pidetään ensi vuoden tammikuussa Vääksyssä. Kilpailun finaali järjestetään myös samana viikonloppuna.

Härkinvaaran louhokselle myönnettiin louhintalupa – Jukka Inkerille päätös on pettymys

Liperin elinympäristölautakunnan lupajaosto myönsi tiistai-iltana Peab Industri Oy:n hakeman louhintaluvan Härkinvaaran kylälle kahden tilan alueelle. Yrityksen tarkoituksena on louhia ja murskata kalliokiviainesta. Alueella on louhittu kiviainesta aiemmin vajaan kymmenen vuoden aikana. Louhinta päättyi viime vuosikymmenen alkupuolella. Edellinen maa-aineslupa päättyi viime vuonna.