Pienten koulun toiminnanjohtaja on valittu

Viinijärvellä asuva Marketta Kuikka aloittaa toukokuun alussa Pienten koulu ry:n toiminnanjohtajana. Lukuisten liperiläisten yhdistysten perustama yhdistys- ja yhteisötalo sijaitsee kirkonkylällä Tutjuntien varrella entisessä alakoulukiinteistössä.

Käsämäntien kolariautossa oli onnettomuushetkellä toisen auton kilvet

Poliisilla ei ole vielä tiedossa, kuka ajoi Käsämäntien onnettomuusautoa. Henkilöauto oli ajautunut ulos tieltä varhain sunnuntaiaamuna tai jo edellisen yön aikana.

Luhtapuistossa tehdään kunnostustöitä – Pro Liperin puheenjohtaja näkisi ilomielin kunnan osallistuvan kustannuksiin

Pro Liperi ja liperiläiset maanrakennusalan yrittäjät tekevät parhaillaan kirkonkylän Luhtapuistoon esteetöntä kulkureitin laajennusta. Uutta väylää tehdään Vainolammen koillispuolella, jossa on sijainnut ränsistänyt pitkospuuosuus.

Käsämäntien onnettomuusautosta myös tuulilasi rikki – katso kuvat

Käsämäntien ulosajossa vaurioitunut auto on varsin huonossa kunnossa. Kopolan kohdalla tapahtuneen onnettomuuden myötä maassa on öljyjäämiä ja lasin siruja.

Yhteissoittokantele on osallistava soitin

Soitinrakentaja, yrittäjä Hannu Koistinen on kehittänyt maailmanlaajuisen innovaation: yhteissoittokanteleen.

Ketään ei saa jättää yksin

Kontiolahdelta kotoisin olevan, Kajaanin kaupunginteatterissa näyttelevän, Janne Kinnusen esitys koulukiusaamisesta veti 7 F -luokan oppilaat hiljaiseksi Liperin yläkoulussa. Väkevä, Kinnusen omiin kokemuksiin, perustava esitys jätti paljon ajateltavaa koululaisille.

Kuuttien suojelu on tällä hetkellä vastuullisten kalastajien käsissä

Asetus Saimaan keväisistä kalastusrajoituksista on viivästynyt. Valtioneuvoston riitaisuuden vuoksi kalastusrajoitusasetus saimaannorpan suojelemiseksi ei tullut voimaan 15. huhtikuuta. Viranomaiset vetoavat nyt kansalaisiin, että verkot pidettäisiin naulassa.

Pelastusoperaatio kesti neljä tuntia – Jää petti hirven ja pelastajan alta

Liperin ja Viinijärven palomiehillä oli torstaina aamupäivällä raskas työrupeama, jonka päätteeksi eläinuhri jouduttiin lopettamaan. Asemamestari Paavo Karvinen varoittaa ihmisiä kuvailemalla jäätilannetta ihan hirveäksi.

Selviävätkö suvun salat?

Liperiläinen Tomi Lappalainen aloitti sukututkimukseen perehtymisen varsinaisesti pari vuotta sitten, vaikka serkkupoika olikin asiaan innostanut jo vuosia aikaisemmin.  Alkusysäyksen antoi myös paikkakunnan menneisyyden tiedostaminen.

Lapset ovat nopeita sopeutumaan

Moni pieni taapero ei tiedä elämästä ennen koronaa. Moni sosiaalista kanssakäymistä harjoitteleva tenava ei muista aikaa, jolloin vieraita tavattiin ilman kasvomaskeja.