Jospa se siitä

Niin ainakin toivon! Pari eri virusta on tätä mummia riepotellut melkein parin kuukauden ajan. Ai että alkaa käydä hermoon kun ei pääse liikkumaan, varsinkin kun on tottunut käymään ”tyttöjen” kanssa vesijuoksussa, sauvakävelyllä sekä avannossa. Sisäliikunta olikin joulutauolla – onneksi.

Talven ihmemaata tuotteistamaan

Lumisella hiihtoladulla, luonnonrauhan keskellä lykkiessä tulee eittämättä mieleen, että joku turisti voisi tästä lystistä maksaakin. Mikä meille on arkipäivää, voi olla toiselle kerran elämässä koettavaa luksusta. Juuri se eksoottinen elämys, jota lomalleen kaipaa.

Muutos näkyy ja tuntuu

Ilmastonmuutos on ollut nyt paljon esillä, kun tutkijat lukivat maailmalle madonluvut aiheesta. Harvassa alkavat olla ne, jotka tyystin kieltäytyvät uskomasta moiseen ilmiöön. Moni toki vielä inttää siitä, onko ihmisen toimilla vaikutusta asiaan. Samaten kipakat pakkasjaksot innoittavat yhä irvailuun ilmaston lämpenemisestä. Jälkimmäiseen vastataan usein – ja aiheellisesti – muistuttamalla, että sää ja ilmasto ovat kaksi eri

Sanomalehtiin luotetaan

Sanomalehtien ja Yleisradion digitaaliset palvelut ovat suomalaisten mielestä ylivoimaisesti laadukkaimmat verkossa julkaistavat uutismediat. Kumpaistakin pidetään nyt yhtä laadukkaana kuin vuotta aiemmin.

Murra tottumuksesi ja saavuta uutta virtaa arkeesi

Tunnetko sinäkin ”Matti Meikäläisen”, jonka uudenvuodenlupaus on pudottaa painoa ja liikkua paljon? Alku on lupaava, paino putoaa ja lihakset kasvavat. Kiirettä pitää, mutta suomalainen pitää lupauksensa ja painaa sisulla menemään.

Digiä, muistilistaa ja postin polkemaa

Digi ei ole meille Kotiseutu-uutisten tekijöille, ehkä vuosi vuodelta yhä vanhempaa päätoimittajaa lukuun ottamatta, mikään uusi asia. Meillä digiä on tahkottu lukijoiden iloksi jo vuosikausia. Digi tarkoittaa verkkolehteä, jota tehdään tarvittaessa joka päivä lähes kellotaulun ympäri.

Uusi vuosi, uudet kujeet?

Vuodenvaihteen myräkät ennakoivat mainiosti myöskin kalavesillä tapahtuvia muutoksia. Monet asiat säilyvät toki ennallaan, esimerkiksi verkko- ja katiskamerkit ostetaan osakaskunnilta kuten ennenkin, pilkintä ja onginta sisältyvät jokamiehenoikeuksiin ja kalastuskortilla saa kalastaa kaikissa, paitsi erityisvesissä, virvelillä tai yhdellä vetovavalla.

Terveisiä Korvatunturilta

Olen joulun henki ja hyvän mielen tuoja. Minut ja poroni voi nähdä tähdenlentona taivaalla tai hentoisina jälkinä pihalla lumihangessa. Tapaat minut myös mummon kutomien villasukkien lämmössä, ystävän lähettämässä viestissä ja vastaantulijan hymyssä. Toisinaan tupsahdan punanuttuisena hahmona kaupan käytävälle – tai ovellesi. Tunnet minut Joulupukkina.

Positiivisuuden aaltoja

Näin vuoden loppupuolella kaikilla on positiivinen mieli. Lahjoja annetaan ja lahjoja odotetaan. Mennyttä vuotta muistellaan mieluummin hyvänä tai vähintään kohtuullisena. Ensi vuodesta odotellaan sitäkin parempaa.

Kaikki viisi jo esillä

Kansanedustajavaaleihin on vielä aikaa kosolti, mutta niitä ei tietenkään voi olla enää huomaamatta. Puolueet ovat nimenneet jo pitkälti osin ehdokkaansa Savo-Karjalan vaalipiirin alueella.