Äänestäminen on aina vaikuttamista

Ennen ensi kevään eduskuntavaaleja äänioikeuttaan voi käyttää nyt seurakuntavaaleissa, jonka ennakkoäänestys on jo päättynyt. Varsinainen äänestyspäivä on tämän viikon sunnuntaina.

Arkista aikamatkailua

Kun kaksi historioitsijaa lähtee talokaupoille, puskee ammattitauti pakosta pintaan. Järkisyyt eivät paljon paina, kun Anttila, yksi kylän vanhimpia ja historialtaan mielenkiintoisimpia asuinrakennuksia on yllättäen myynnissä.

Eloisa ja sydämellinen Kotsarin verkkolehti

Me olemme Kotsarissa tehneet parhaamme lukijoiden eteen jo vuosikymmeniä. Pari vuotta sitten vietettiin 50-vuotisjuhlaa. Paperilehti sai kaverikseen nettisivut jo vajaat kaksikymmentä vuotta sitten.

Kädelliset

Kylmyyden hiipiessä jäseniini ja kesäloman lämmön hävitessä mielestä, alkaa ajatukseni askarrella jonkin lämpöisen parissa. Mieleeni tulvii erilaisia visioita, mahdollisuuksia ja houkuttelevia projekteja.

Kaikki Liperissä hyvin?

Liperin kunnanvaltuuston maanantaisessa kokouksessa suurimman osan ajasta vei varhaiskasvatusta koskeva tiedonanto. Maakuntalehden lehtijutusta ja sen jälkeen valtuustoaloitteesta virtaa saanut asia sai ehkä joidenkin mielestä lopullisen päätöspisteen.

Hallin kulmalta

Ylämyllyn urheiluhalli toteutuu 2019. Uuden hallin tieltä on jo lähteneet hongat, männyt ja petäjät. Vaan olikohan tuo rahtusen äkkinäistä poistaa puut hallin alta näin ja kaikkineen?

Ehkä talvi ei pääsekään yllättämään

Talvi yllätti autoilijan, tavataan todeta joka ikinen syksy. Kovin nerokasta kuvaa hokema ei meistä ihmisistä kuitenkaan anna – vuorottelevathan vuodenajat kohtalaisen vakiintuneen rytmin mukaisesti.

Onko naapurissa sähköauto tai hybridi?

Katsotaanpa kaikki hieman ympärillemme tai kysytään asiasta kavereilta. Onko sinulla Jyrin Patteristontieltä tai Rääkkylän keskustasta havaintoa sähköautosta tai hybridistä? Suurimmalla osalla liperiläisistä tai rääkkyläläisistä tätä havaintoa ei välttämättä ole.

Liikenteestä ja linnuista

Syksyn alussa teimme pienen reissun Kainuun puoleen. Siellä kiinnitti huomiotani teiden hyvä kunto.

Kulttuurin kirjo on ehtymätön

Olen tässä potenut hienoista tuskaa, kun Kotsarissa ei aika ja tekijät aina riitä joka paikkaan. Sen lisäksi päälle pukkaa vielä palstatilan rajallisuus. On meille käynyt niinkin, että jos on ehditty paikan päälle, niin juttu on mahtunut lehteen vain karsittuna ja kuvattomana.