Korona kuriin yhdessä ja ohjeilla

Koronavirus aiheuttaa tällä hetkellä ymmärrettävästi monenlaisia reaktioita kansalaisissa ympäri Suomea. Medialla on poikkeusoloissa erityisen tärkeä rooli tietojen välittäjänä ja uutisten tekijänä.

Uneton yö johdatti maanantaihin 30.3.2020

Viime yönä valvoin ensi kertaa karanteenissa ollessani. Kävelin ja join vettä, otin tablettia. Join taas ja otin teelusikallisen suolaa, kun jalkoja kramppasi.

Karanteenin tuskaa: toinen sunnuntai jo karanteenissa 29.3.2020

En millään jaksanut nukkua kellon  ympäri, vaikka kaikkeni yritin. Näin painajaisia ja henkilöitä, joita en ollut nähnyt vuosikausiin.

Huolta perjantaina 27.3.2020

Vähän jo tuntui huolta, miten tässä lopulta käy? Miten selviän ja minkä  pituisen karanteenin loppuun?

Karanteenin toinen viikko alkoi perjantaina 27.3.2020

Karanteenin toinen viikko käynnistyi.

Karanteenia viikko 26.3.2020

Alkuun huumorilla, mustalla sellaisella. – Tule kahtomaan, kauhee tuo siun tukka, tytär kutsui ”konttoriin”.

Arjen lohdukkeeksi tuhti salaatti ja tuhdit pullat

Graafikon keittiössä valmistetaan lounaaksi klassista caesar-salaattia kanan kanssa ja amerikkalaisia kanelipullia päiväkahveille.

Minulle saa soitella

Tässä päivänä muutamana tassuttelin koirani kanssa pitkin kevyen liikenteen baanaa. Nautin keväisestä auringonpaisteesta ja annoin ajatusteni liidellä piakkoin pihoille ilmestyvien sitruunaperhosten lailla.

Käytä paikallisia palveluita

Paikallisten palveluiden käyttäminen ei ole koskaan ollut ajankohtaisempaa kuin nyt. Kansalaisia kehotetaan olemaan sisällä ja välttämään kontakteja. Lähes päivittäin muuttuvat ohjeet ja määräykset tuntuvat meidän kaikkien arjessa.

Kermoo ja kokkelii 24.3.2020

Laittelin tuossa vähän lounasta  itselleni. Samalla ajattelin lapsuusajan ruokia – mitä äiti laittoi silloin ennen, kun ei kaupassa käyty joka päivä, eikä valmista ruokaa ollut tarjolla, ainakaan hyllyssä.