Meille eläjille välttää

Inttihuumori on laji, josta osa suomalaisista on jäänyt tyystin vaille. Sitä vaille on jäänyt suurin osa naisista ja nykyään noin reilu viidesosa myös parikymppisistä miehistä. Itse tutustuin aiheeseen seikkaperäisesti useita vuosikymmeniä sitten.

Vaihtoehto turistirysämatkailulle

Kuukausi sitten otin irtioton arjesta ja lähdin isännän kehittelemälle automatkalle Ukrainaan. Itä-Ukrainassa on sodittu neljättä vuotta, mutta se ei vaikuta matkailuun muualle Ukrainaan.

Porukalla parempi

Loppuviikosta Liperissä pinkaistaan poluille. Lauantaina Pärnävaaran kumpuilevissa maastoissa viilettää juoksija jos toinenkin, kun Pärnä Trail -nimeä kantava juoksutapahtuma houkuttelee paikalle niin kilpailijoita kuin kuntoilijoitakin.

Hiljaa hyvä tulee

Meille tuli koiranpentu kahden vanhemman koiran kaveriksi. Pieni koiran aihio, vielä mistään mitään ymmärtämätön, mutta nopea oppimaan. Hyvässä ja pahassa.

Taito ei synny tyhjästä

Yli puoli vuosisataa palloa potkineena kiinnitin huomiota Ylämyllyn Yllätyksen lasten ja nuorten pärjäämiseen jalkapalloa harrastavien taitokilpailuissa. Savo-Karjalan alueen piirinmestaruuskilpailuihin pääsee yli kaksikymmentä nuorta. Maakunnan muiden seurojen osuus on 17 tyttöä tai poikaa.

Kasvattamisen riemua päiväkodissa

Kasvien kasvattaminen ja puutarhanhoito on varsin antoisaa puuhaa kaikenikäisille. Kasvatuksen riemua sain seurata Puolivälin päiväkodissa, johon perustimme satolootan yhdessä päiväkodin ja Luonnosta turvaa -hankkeen kanssa.

Tie reserviin

Olisinpa silloin ollut viisaampi. Siitä on yli kaksikymmentä vuotta, kun astelin Haminassa varuskunnan portista, yksin, ulos reserviin. Muut saapumiserästäni olivat jo kuukautta aiemmin päässeet lähtemään, mutta itse olin sitoumuksella ylimääräistä.

Rakentajat ja ostajat haluavat vaihtoehtoja

Kaikki asunnon ostajat, rakentajat ja remontoijat eivät ole veistetty samasta puusta. Osa haluaa asua kaupungin keskustassa. Joku haluaa asumaan maalle tai niin sanotulle haja-asutusalueelle. Jotkut eivät halua missään nimessä osallistua rakentamiseen – aika, taidot tai halu eivät anna myöten. Jollekin itse rakentaminen on lähes intohimo.

Metsän antimet taas tarjolla

Suomalainen metsä on meille kaikille ainutlaatuinen aarreaitta. Sen monipuolisuutta kannattaa hyödyntää, on sitten metsän äärellä asuva, metsää omistava tai kaupungin asukas. Näinä päivinä eniten on noussut esille metsästys.

Seksihelteestä hyvinvointia

Muistan kuinka iltapäivälehtiä moitittiin vuosia sitten uusien älyttömien termien käyttöönotosta. Yksi suosituimmista tai jopa vihatuimmista oli seksihelle-sana. Ajattelin, että laajennetaan Kotsarin sanavarastoa ja otetaan sana käyttöön meilläkin.