Liikenteessä pärjätään edelleen maltilla

Suomalaiset ovat hullaantuneet kuulemma tällä hetkellä kotimaan matkailusta. Syykin on selvä. Kotimaassa pysytään koronan pelosta tai siitä yksinkertaisesta syystä, että ulkomaanmatkoja ei ole tarjolla.

Miten käy Rääkkylän ratkaisun?

Pohjois-Karjalan Tietoverkko-osuuskunta eli tuttavallisemmin Valopiuha perustettiin aikoinaan vakaalla aikomuksella ja hyvällä tarkoituksella. Tarkoituksena oli parantaa ja turvata tietoliikenneyhteyksiä koko Rääkkylän kunnan alueella. Näin tehtiin ympäri Suomea, varsinkin kun langattomat yhteydet koettiin epävarmoiksi saatavuuden ja kuuluvuuden puolesta.

Jotakin kulttuurin nälkään

Hallitus lieventää koronaan liittyviä rajoituksia tässä vaiheessa lähes viikko viikolta. Se tarkoittaa Liperissä ja Rääkkylässä lisääntyviä mahdollisuuksia järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia. On kyse sitten vaikka musiikista, näytelmistä, näyttelyistä tai urheilutapahtumista.

Vesille veneilijän mieli

Mennyt talvi oli jossain päin Suomea lähes veneilijän ihanne, mitä tulee liikkumiseen ympäri vuoden. Eteläisessä Suomessa ei ollut osin jäätä koko talvena. Jos joku uskalsi jättää varsinkin hiukkasen isomman veneen vesille, niin veneilyn riemua pystyi harrastamaan koko vuoden.

Mummot edelleen karanteenissa

Liperiläinen Liisa Tolvanen ja oma äitini Kontiolahden puolella ovat edelleen tiukasti nalkissa eli karanteenissa kotonaan. Hallituksen väljennykset koronakaranteenin suhteen eivät käytännössä koskeneet heitä ollenkaan.

Ollaan sovussa

Koronaviruksen mukanaan tuoma poikkeustila on pakannut meidät suomalaiset pienempiin ympyröihin. Aikaa vietetään paljon kotona.

Se on nyt itsestä kiinni

Maailman kirjat ovat nyt monella urheilijalla ja jumppaajalla sekaisin. Seuran yhteiset harjoitukset ovat tauolla, jumppasalin ovi on kiinni ja vaikkapa se oma vuoro kavereiden kanssa on peruttu.

Todellista rauhoittumisen aikaa

Pääsiäinen on monelle suomalaiselle todellista rauhoittumisen ja lepäämisen aikaa. Vuodenvaihteen pyhät ovat jo ohitse aikaa sitten ja talvilomaviikosta on pyörähtänyt päiviä kuukauden verran.

Korona kuriin yhdessä ja ohjeilla

Koronavirus aiheuttaa tällä hetkellä ymmärrettävästi monenlaisia reaktioita kansalaisissa ympäri Suomea. Medialla on poikkeusoloissa erityisen tärkeä rooli tietojen välittäjänä ja uutisten tekijänä.

Käytä paikallisia palveluita

Paikallisten palveluiden käyttäminen ei ole koskaan ollut ajankohtaisempaa kuin nyt. Kansalaisia kehotetaan olemaan sisällä ja välttämään kontakteja. Lähes päivittäin muuttuvat ohjeet ja määräykset tuntuvat meidän kaikkien arjessa.