Yrittäjyyden edistämisestä

Meillä Liperin yrittäjäyhdistyksen jäsenillä on tulevana lauantaina hyvä tilaisuus kertoa tulevaisuuden yrittäjille omasta valinnasta ja ylipäätään yrittämisestä.

Viisi erilaista

Tehtiin tänä kesänä vaimon kanssa ennätys. Käytiin katsomassa peräti viisi kesäteatteria, kun normaalisti käymme katsomassa kaksi tai kolme esitystä. Joskus harvoin on tullut käytyä katsomassa neljä esitystä. Olen kuullut henkilöistä, jotka ainakin yrittävät käydä katsomassa jopa kaikki maakunnan alueen kesäteatterit.

Vielä on kesää jäljellä

Mamba-yhtyeen erittäin tarttuva ja/ tai erittäin ärsyttävä aina ajaton kesähitti Vielä on kesää jäljellä ei voisi olla ajankohtaisempi kuin nyt. Ollaan heinäkuun puolivälin tuntumassa eli kesän puolivälissä, jos varsinaisiksi kesäkuukausiksi lasketaan kesä-, heinä- ja elokuu.

Kesätoreilta näyttämölle ja näyttelyihin

Kesä alkoi ainakin lämpötilojen puolesta jo aikapäiviä sitten. Välillä on ollut hieman viileämpää, mutta Liperissä ja Rääkkylässä on ehditty nauttia jo useammasta hellepäivästä – ja kesä on vasta alussa.

Kesä parasta aikaa kesäharrastuksille

Suomessa on tunnetusti neljä vuodenaikaa, joiden paremmuudesta on aina hyvä väitellä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että niistä ylivoimaisesti paras on kesä.

Kouluinvestointien hintalappu

Liperissä valittu tie kouluinvestointien kohdalla alkaa saada pikkuhiljaa oikeita hintalappuja. Ylämyllyn yläkouluinvestoinnin kohdalla lukema on tällä hetkellä  hieman vajaat kaksikymmentä miljoonaa euroa. Kirkonkylän koulukeskuksen osalta kustannusarvio on viitisen miljoonaa euroa.

Pitkäjänteisyyttä ja talkoohenkeä

Väitetään, että meistä nykyihmisistä, joku kohdistaa tämän väitteen erityisesti nuorempiin sukupolviin, on tullut entistä lyhytjännitteisempiä. Ryntäämme paikasta toiseen, yhdestä asiasta tai harrastuksesta toiseen ja kolmanteen. Emme saa oikein mitään kunnolla tehdyksi tai sitten aiheutamme lähinnä suurta epäjärjestystä tai mielipahaa vaikka ihmissuhteissa.

Soppa maistui, äänestä eurovaaleissa

Kirkonkylän vapputapahtuma osoittautui taas erittäin suosituksi tilaisuudeksi, joka veti runsaasti paikalle liperiläisiä. Tuhansien kävijöiden virta täytti vajaaksi kolmeksi tunniksi Keskustien alkupään.

Vappu ja kesä tulevat

Ei se ihan tällä viikolla vielä vappu tule, mutta jo ensi keskiviikkona. Kesä tosin näyttää tulevan jo tällä viikolla. On aika epätavallista, että huhtikuun lopulla huidellaan jo kahdenkymmenen asteen tuntumassa.

Kansanedustajat löytyvät naapureista

Uudessa pääsiäisen jälkeen kokoontuvassa eduskunnassa ei ole enää kansanedustajaa Liperistä ja Rääkkylästä. Liperiläinen Eero Reijonen ja rääkkyläläinen Kari Kulmala keskittyvät seuraavien vuosien aikana kotikuntiensa kunnallispolitiikkaan.