Digiä, muistilistaa ja postin polkemaa

Digi ei ole meille Kotiseutu-uutisten tekijöille, ehkä vuosi vuodelta yhä vanhempaa päätoimittajaa lukuun ottamatta, mikään uusi asia. Meillä digiä on tahkottu lukijoiden iloksi jo vuosikausia. Digi tarkoittaa verkkolehteä, jota tehdään tarvittaessa joka päivä lähes kellotaulun ympäri.

Positiivisuuden aaltoja

Näin vuoden loppupuolella kaikilla on positiivinen mieli. Lahjoja annetaan ja lahjoja odotetaan. Mennyttä vuotta muistellaan mieluummin hyvänä tai vähintään kohtuullisena. Ensi vuodesta odotellaan sitäkin parempaa.

Kaikki viisi jo esillä

Kansanedustajavaaleihin on vielä aikaa kosolti, mutta niitä ei tietenkään voi olla enää huomaamatta. Puolueet ovat nimenneet jo pitkälti osin ehdokkaansa Savo-Karjalan vaalipiirin alueella.

Rikasta ja turvallista itsenäisyyttä

Suomessa, Liperissä ja Rääkkylässä valmistaudutaan taas itsenäisyyspäivän viettoon. Sata vuotta meni Suomen osalta rikki vuosi sitten. Nyt eletään jo seuraavaa itsenäisyyden vuosisataa.

Kulttuuria laidasta laitaan

Kotiseutu-uutisten Antti-patsaan saajat ja Vuoden teko -huomionosoituksen kohteet ovat tänä vuonna oivia esimerkkejä erilaisesta tekemisestä. Molemmat menevät kulttuuriin piikkiin.

Äänestäminen on aina vaikuttamista

Ennen ensi kevään eduskuntavaaleja äänioikeuttaan voi käyttää nyt seurakuntavaaleissa, jonka ennakkoäänestys on jo päättynyt. Varsinainen äänestyspäivä on tämän viikon sunnuntaina.

Eloisa ja sydämellinen Kotsarin verkkolehti

Me olemme Kotsarissa tehneet parhaamme lukijoiden eteen jo vuosikymmeniä. Pari vuotta sitten vietettiin 50-vuotisjuhlaa. Paperilehti sai kaverikseen nettisivut jo vajaat kaksikymmentä vuotta sitten.

Kaikki Liperissä hyvin?

Liperin kunnanvaltuuston maanantaisessa kokouksessa suurimman osan ajasta vei varhaiskasvatusta koskeva tiedonanto. Maakuntalehden lehtijutusta ja sen jälkeen valtuustoaloitteesta virtaa saanut asia sai ehkä joidenkin mielestä lopullisen päätöspisteen.

Onko naapurissa sähköauto tai hybridi?

Katsotaanpa kaikki hieman ympärillemme tai kysytään asiasta kavereilta. Onko sinulla Jyrin Patteristontieltä tai Rääkkylän keskustasta havaintoa sähköautosta tai hybridistä? Suurimmalla osalla liperiläisistä tai rääkkyläläisistä tätä havaintoa ei välttämättä ole.

Kulttuurin kirjo on ehtymätön

Olen tässä potenut hienoista tuskaa, kun Kotsarissa ei aika ja tekijät aina riitä joka paikkaan. Sen lisäksi päälle pukkaa vielä palstatilan rajallisuus. On meille käynyt niinkin, että jos on ehditty paikan päälle, niin juttu on mahtunut lehteen vain karsittuna ja kuvattomana.