Meille eläjille välttää

Inttihuumori on laji, josta osa suomalaisista on jäänyt tyystin vaille. Sitä vaille on jäänyt suurin osa naisista ja nykyään noin reilu viidesosa myös parikymppisistä miehistä. Itse tutustuin aiheeseen seikkaperäisesti useita vuosikymmeniä sitten.

Taito ei synny tyhjästä

Yli puoli vuosisataa palloa potkineena kiinnitin huomiota Ylämyllyn Yllätyksen lasten ja nuorten pärjäämiseen jalkapalloa harrastavien taitokilpailuissa. Savo-Karjalan alueen piirinmestaruuskilpailuihin pääsee yli kaksikymmentä nuorta. Maakunnan muiden seurojen osuus on 17 tyttöä tai poikaa.

Rakentajat ja ostajat haluavat vaihtoehtoja

Kaikki asunnon ostajat, rakentajat ja remontoijat eivät ole veistetty samasta puusta. Osa haluaa asua kaupungin keskustassa. Joku haluaa asumaan maalle tai niin sanotulle haja-asutusalueelle. Jotkut eivät halua missään nimessä osallistua rakentamiseen – aika, taidot tai halu eivät anna myöten. Jollekin itse rakentaminen on lähes intohimo.

Metsän antimet taas tarjolla

Suomalainen metsä on meille kaikille ainutlaatuinen aarreaitta. Sen monipuolisuutta kannattaa hyödyntää, on sitten metsän äärellä asuva, metsää omistava tai kaupungin asukas. Näinä päivinä eniten on noussut esille metsästys.

Seksihelteestä hyvinvointia

Muistan kuinka iltapäivälehtiä moitittiin vuosia sitten uusien älyttömien termien käyttöönotosta. Yksi suosituimmista tai jopa vihatuimmista oli seksihelle-sana. Ajattelin, että laajennetaan Kotsarin sanavarastoa ja otetaan sana käyttöön meilläkin.

Kuuma kesäteatterikierros

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Kuuttikin pysyy pinnalla

Tässä taas lähestytään vuoden vaarallisinta aikaa mitä tulee pinnalla pysymiseen ja sulavien uimataitojen esittelyyn kavereille ja mökkinaapureille. Voihan sitä tietysti sukellella kaikessa rauhassa ja olla tekemättä mitään uimaliikkeitä, jos muistaa tulla takaisin pinnalle tai on nilkan syvyisessä vedessä kellumassa.

Talkoista jää aina jälki

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Ylämyllyn taajama

Jokainen meistä on varmaan törmännyt joskus käsitteeseen nukkumalähiö. Sanalla ei ole kovin myönteinen kaiku. Termillä tarkoitetaan maakuntakeskuksen läheisyydessä olevaa aluetta, jonne muutetaan asumaan lähinnä hyvien yhteyksien ja lähellä olevien työpaikkojen takia.

Yhdestä kymmeniin

Jos alkajaisiksi muistellaan viime kesää, niin silloin Liperissä ja Rääkkylässä taisi olla tasan yksi hellepäivä. Voi olla, että jollakin pitäjän nurkalla ei ollut sitä yhtäkään. Nostakaa käsi ylös, jos niitä jollakin kahden pitäjän kulmalla oli jopa kaksi tai enemmän.