Vapaa-aikakohteille yrittäjiä ja rahoitusta

PÄÄKIRJOITUS Liperissä on meneillään parhaillaan kolme merkittävää vapaa-aikaan ja matkailuun sekä elinkeinoelämään liittyvää hanketta sekä kohdetta. Näitä ovat tekeillä oleva Kirkkolahden kehittämissuunnitelma, Pärnävaaran maakauppa ja myllyn alueen kaava.

Ruokahävikin vähentäminen kuuluu kaikille

PÄÄKIRJOITUS Taidan itse kuulua siihen ikäluokkaan, jolle on pienestä pitäen iskostettu päähän sinänsä oikein hyvää periaatetta: Ruokaa otetaan omalle lautaselle vain sen verran kuin jaksaa syödä tai toisin päin pyöriteltynä, lautanen pitää syödä aina tyhjäksi. Periaate on todella hyvä. Sehän tarkoittaa, että me kaikki kannamme oman vastuun ruokahävikin pienentämiseksi tai jopa hävikin kokonaan väistämiseksi.

Mukava kun luotetaan

PÄÄKIRJOITUS On se vaan mukava, kun työhön luotetaan. Tämä on tietysti jokaisen työntekijän ja yrittäjän hyvä päämäärä ja toivomus. Toiveella ei paljon sanansijaa, jos työpaikalla ei toimita luotettavasti ja alalla sovittujen pelisääntöjen mukaan.

Tervetuloa Leipäpäivät taas

PÄÄKIRJOITUS Liperin Leipäpäivä -organisaation hallitus teki alkuviikosta monille mieluisan päätöksen Leipäpäivien järjestämisestä. Päätöstä oli varmasti odotettu niin kävijöiden kuin myyjien sekä näytteilleasettajien joukossa. Mikään itsestäänselvyys asia ei ollut koronan ja siihen liittyvien rajoitusten hämmentäessä ehkä eniten juuri järjestäjiä.

Liikenne sähköistyy, entä veneily?

Liikenteen sähköistymistä voisi kuvailla ylläolevalla otsikolla jo melkoisen monipuolisesti. Onko kyse siis autoilun sähköistymisestä eli siis automäärän kasvusta vai siitä, että yhtä useampi auto liikkuu edes osittain tai kokonaan sähköllä. Päteekö tämä sama ajatus veneliikenteeseen. Onko veneily suuren kasvuhyppäyksen edessä vai liikkuvatko veneetkin kohta sähköllä?

Liperissä jatkettaneen tutuilla, Rääkkylässä muutos

Liperin luottamushenkilövalinnat tehdään valtuustossa elokuun toiseksi viimeisenä maanantaina. Suuria yllätyksiä ei liene luvassa. Ei ainakaan sellaista kuin Rääkkylässä, jossa vaalien ääniharava Kari Kulmala jäi ilman paikkaa puheenjohtajistossa.

Puheenjohtajat vahvoilla, yhteistyölle sijaa

Kuntavaalit eivät tuoneet Liperiin ja Rääkkylään järisyttäviä muutoksia, jotka muuttaisivat valtuustojen voimasuhteita tai antaisivat äänestäjiltä valtakirjan selviin uudistuksiin. Molempien valtuustojen nykyiset puheenjohtajat saivat selkeän kannatuksen. Tulosta voidaan tulkita myös niin, että nyt on leipäpitäjässä ja kekälekunnassa aika entistä tiiviimmälle yhteistyölle.

Joko olisi katsomoon paluun aika?

PÄÄKIRJOITUS Jokohan tunnelin päässä alkaa näkyä valoa? Tarkoitan tässä penkkiurheilun ja kulttuurin nälkää, jota on kasattu reilusti yli vuoden verran katajaisen kansan ylle Liperissä ja Rääkkylässä. Urheilijoita ja joukkueita sekä esiintyviä taiteilijoita on toki voinut nähdä näköradion tai radion kautta, mutta eihän se vastaa katsomossa nököttämistä ja eläytymistä paikan päällä.

Vaalipaneelilla nostateltiin jo tunnelmaa

Sitä tälläkin palstalla kaivattua vaalihuumaa ja lähestyvien vaalien aiheuttamaa vipinää on saatu jo pikkuhiljaa koettua Liperissä ja Rääkkylässä. On syytäkin, sillä ennakkoäänestys alkoi eilen keskiviikkona ja varsinaiseen vaalipäivään on aikaa enää hiukan vajaat kaksi ja puoli viikkoa.

Missä viipyy vaalihuuma, vai eikö sitä tarvita?

PÄÄKIRJOITUS Hyvät liperiläiset ja rääkkyläläiset päättäjät ja äänioikeutetut. Oletteko huomanneet, että Suomessa järjestetään jo kuukauden kuluttua kuntavaalit, jossa annetaan kuntapäättäjille neljän vuoden valtakirja paikalliseen päätöksentekoon?