Tunnistatko vai etkö välitä!

Liperin Myllyn jauhojen menekkiä Myllymiljöön avajaispäivänä seuranneena mielen valtasi mukava tunne. Paikallisella ja kotimaisella tuotteella näkyy olevan ottajia. Olivathan ne jauhot myös tarjouksessa, mutta veikkaanpa, että käytännössä lähes kaikki tiesivät mitä hakivat.

Kuntoilu ei katso ikää

Fyysisen kunnon ja henkisen hyvinvoinnin korostaminen on jonkun mielestä mennyt jopa liioittelun puolelle. Tuosta korostamisesta ei kannata ottaa liikaa paineita, sillä meitä ihmisiä on joka lähtöön ja myös elämäntilanteet vaihtelevat.

Liikenteessä toinen synkkä vuosi

Viime vuosi oli Liperin alueella jo toinen erityisen synkkä vuosi liikenteessä. Vuonna 2019 liikenteessä menehtyi Pohjois-Karjalassa yhdeksäntoista henkilöä, joista kuusi Liperin alueella ja yksi Rääkkylässä.

Pekingiin on lyhyt matka

Jonkun mielestä Kiina ja Peking on maapallon toisella puolella. Niin varmaan on kilometreissä mitattu, mutta Kurvisten liperiläiselle perheyritykselle matka ei ole pitkä. Heille se voi olla jopa lyhyt, ainakin kuvaannollisesti. Tosin sitä voi kysyä tuntikausien matkojen jälkeen vientityötä tekevältä Kati tai Marko Kurviselta.

Joululahjoja ympäri Liperiä

Jo hyvissä ajoin ennen joulua annetaan lahjoja tai tehdään hyviä tekoja, joita voidaan kutsua ennenaikaisiksi joululahjoiksi. Nämä lahjat voivat olla itsestään selviä tai ne voivat olla isojakin yllätyksiä.

Reserviläistoimintaan lisää monipuolisuutta

Liperin Reserviupseereiden ja Reserviläisten yhteinen 60-vuotisjuhla kertoo omalla esimerkillään sen kehityssuunnan, jonka maanpuolustustyön on otettava tai se on jo otettu – asia on yhteinen. Reserviläisyhdistysten on syytä tehdä saumatonta yhteistyötä, jotta niillä riittää voimavaroja ja tekijöitä sekä ne voisivat houkutella uusia jäseniä.

Helpotuksen huokaus, posti kulkee

Moni kansalainen huokaisi eilen helpotuksesta, kun yli kaksi viikkoa kestäneeseen postin lakkoon saatiin ratkaisu. Paine lakon lopettamiseksi tukilakkoineen kasvoi päivä päivältä, joten sopu oli lähes pakko saada aikaan. Seurausten mittasuhteet alkoivat kasvaa kohtuuttomiksi.

Kotiseutu-uutisia taas jaossa

Postilakossa ei saatu sopua aikaan vielä tiistaina. Neuvotteluja jatkettiin taas keskiviikkona iltapäivän puolella. Tuskinpa tässä maassa on kovin monta kansalaista, yritystä tai muuta tahoa, joka ei olisi lakon pikaisen päättymisen kannalla.

Yksinyrittäjistä maailmanluokan menestyjiin

Kolmen kunnan yhteinen yrittäjäjuhla edellisenä viikonloppuna Luovin tiloissa Liperissä oli monella tapaa hyvä esimerkki yrittäjien ja yritysten monipuolisesta kirjosta.

Autoilu jatkuu eri energiamuodoin

Autoilun suhteen voisi kysyä ihan vakavissaan, että onko jollakin karannut mopo tai auto käsistä. Tarkoitan tällä erilaisia päättäjien  pohdintoja ja mietintöjä, joita satelee lähes viikoittain ulos milloin mistäkin tuutista.