Joko olisi katsomoon paluun aika?

PÄÄKIRJOITUS Jokohan tunnelin päässä alkaa näkyä valoa? Tarkoitan tässä penkkiurheilun ja kulttuurin nälkää, jota on kasattu reilusti yli vuoden verran katajaisen kansan ylle Liperissä ja Rääkkylässä. Urheilijoita ja joukkueita sekä esiintyviä taiteilijoita on toki voinut nähdä näköradion tai radion kautta, mutta eihän se vastaa katsomossa nököttämistä ja eläytymistä paikan päällä.

Vaalipaneelilla nostateltiin jo tunnelmaa

Sitä tälläkin palstalla kaivattua vaalihuumaa ja lähestyvien vaalien aiheuttamaa vipinää on saatu jo pikkuhiljaa koettua Liperissä ja Rääkkylässä. On syytäkin, sillä ennakkoäänestys alkoi eilen keskiviikkona ja varsinaiseen vaalipäivään on aikaa enää hiukan vajaat kaksi ja puoli viikkoa.

Missä viipyy vaalihuuma, vai eikö sitä tarvita?

PÄÄKIRJOITUS Hyvät liperiläiset ja rääkkyläläiset päättäjät ja äänioikeutetut. Oletteko huomanneet, että Suomessa järjestetään jo kuukauden kuluttua kuntavaalit, jossa annetaan kuntapäättäjille neljän vuoden valtakirja paikalliseen päätöksentekoon?

Rakentamisrikasta mökkikesää

PÄÄKIRJOITUS Torstaina ilmestyvässä Kotsarin rakentamis- ja mökkiläisteemassa yhdistyvät tällä kertaa kaksi hyvin ajankohtaista asiaa. Mökit ja tontit ovat käyneet kaupaksi korona-aikana ennätystahtiin. Samaa voidaan sanoa kotitalouksien innosta remontoida vakituisia asuntoja ja mökkejä.

Jyrin tonttitarjonta vai luonnonarvot?

PÄÄKIRJOITUS Kononovinharjun kaavan laajentamisesta ja ulottamisesta uudelle alueelle Jyrissä on noussut äänestysten suma Liperin hallintoelimissä. Elinympäristölautakunnan ja kunnanhallituksen äänestykset saanevat jatkoa vielä maanantaisessa kunnanvaltuustossa. 

Mitä sitä hyvää vaihtamaan!

Onneksi tuo lehden nimen vaihtaminen sattui aprillipäivään. Voin vedota aprilliin ja mielenhäiriöön sekä todeta uskottavuuden säilyttämiseksi, että ei sitten vaihdeta. Täytyy kiittää lämpimästi kaikkia ja varsinkin niitä, jotka ehdottivat jotakin muuta nimeä kuin P:n Uutiset.

Tuttuja, ystäviä ja työkavereita

PÄÄKIRJOITUS Epätavallinen ajanjakso on laittanut monet meistä pohtimaan tuttujen, ystävien ja työkavereiden päivittäistä tai harvemmin kohdalle sattuvaa tapaamista. Ovatko kohtaamiset ja tapaamiset muuttaneet muotoaan vai ovatko ne jääneet jopa kokonaan väliin? Entä miten joidenkin ystävyyssuhteiden käy, kun palaamme jossain vaiheessa siihen paljon puhuttuun uuteen normaaliin?

Kuntavaalit kesän korvalla

Kuntavaalien siirtäminen huhtikuulta kesäkuun puolelle oli tietyllä tavalla odotettu ja vähemmän odotettu ratkaisu. Lähes loppuun asti näytti siltä, että vaalit pidetään sovittuna ajankohtana. Siirtoon päädyttiin kuitenkin nopeasti.

Korona kuritti työmarkkinoita

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kokoamasta työmarkkinakatsauksesta selviää, että korona-aika on kurittanut työmarkkinoita niin Liperissä ja Rääkkylässä kuin koko maakunnassa.

Vaalit ajallaan, ehdokaslistoilla nihkeyttä

Liperin ja Rääkkylän valtuustoryhmille tehty puhelinkysely helmikuun viimeisellä viikolla kertoo, että vaalit halutaan pitää kaikesta huolimatta ajallaan.