Soten kaatuminen ei näy paikallisesti

Pitkään ja hartaasti valmistellun valtakunnallisen soten kaatuminen ei näy mitenkään paikallisessa terveydenhuollossa Liperin ja Rääkkylän alueella. Eikä myöskään erikoissairaanhoidon puolella.

Kunnossa kaiken ikää

Näinä viikkoina meitä kaikkia suomalaisia miehiä, joilla ikävuosien ensimmäinen lukema alkaa viitosella, hätkäyttänyt kahden julkisuudessa tunnetun miehen kuolema. Olen itse juuri tuota ikäryhmää, joskin jo lähempänä seuraavaa tasavuosipykälää, jonka pitäisi vanhan hokeman mukaan olla elämänsä kunnossa.

Korvapuusteja ja ystäviä

Miten korvapuustit ja ystävät liittyvät toisiinsa. No ainakin sillä tavalla, että tänään on ystävänpäivä ja korvapuustit ovat muuten vain allekirjoittaneen, ja ilmeisesti monen muunkin herkkua. Sitä paitsi Rääkkylä saa lähiaikoina palveluvalikoimaansa takaisin leipomokahvilan, jossa todennäköisesti tehdään myös korvapuusteja.

Kirkkolahden rannalta Kiinaan

Kirkkolahden rannalla on otettu vastaan maitoa ja viljaa jo vuodesta 1906 lähtien. Meijerillä ja myllyllä on kunniakasta historiaa takanaan jo yli satakymmenen vuotta. Liperin Osuusmeijeri yhdistyi Osuuskunta ItäMaitoon vajaat kymmenen vuotta sitten.

Digiä, muistilistaa ja postin polkemaa

Digi ei ole meille Kotiseutu-uutisten tekijöille, ehkä vuosi vuodelta yhä vanhempaa päätoimittajaa lukuun ottamatta, mikään uusi asia. Meillä digiä on tahkottu lukijoiden iloksi jo vuosikausia. Digi tarkoittaa verkkolehteä, jota tehdään tarvittaessa joka päivä lähes kellotaulun ympäri.

Positiivisuuden aaltoja

Näin vuoden loppupuolella kaikilla on positiivinen mieli. Lahjoja annetaan ja lahjoja odotetaan. Mennyttä vuotta muistellaan mieluummin hyvänä tai vähintään kohtuullisena. Ensi vuodesta odotellaan sitäkin parempaa.

Kaikki viisi jo esillä

Kansanedustajavaaleihin on vielä aikaa kosolti, mutta niitä ei tietenkään voi olla enää huomaamatta. Puolueet ovat nimenneet jo pitkälti osin ehdokkaansa Savo-Karjalan vaalipiirin alueella.

Rikasta ja turvallista itsenäisyyttä

Suomessa, Liperissä ja Rääkkylässä valmistaudutaan taas itsenäisyyspäivän viettoon. Sata vuotta meni Suomen osalta rikki vuosi sitten. Nyt eletään jo seuraavaa itsenäisyyden vuosisataa.

Kulttuuria laidasta laitaan

Kotiseutu-uutisten Antti-patsaan saajat ja Vuoden teko -huomionosoituksen kohteet ovat tänä vuonna oivia esimerkkejä erilaisesta tekemisestä. Molemmat menevät kulttuuriin piikkiin.

Äänestäminen on aina vaikuttamista

Ennen ensi kevään eduskuntavaaleja äänioikeuttaan voi käyttää nyt seurakuntavaaleissa, jonka ennakkoäänestys on jo päättynyt. Varsinainen äänestyspäivä on tämän viikon sunnuntaina.