Mitä sitä hyvää vaihtamaan!

Onneksi tuo lehden nimen vaihtaminen sattui aprillipäivään. Voin vedota aprilliin ja mielenhäiriöön sekä todeta uskottavuuden säilyttämiseksi, että ei sitten vaihdeta. Täytyy kiittää lämpimästi kaikkia ja varsinkin niitä, jotka ehdottivat jotakin muuta nimeä kuin P:n Uutiset.

Tuttuja, ystäviä ja työkavereita

PÄÄKIRJOITUS Epätavallinen ajanjakso on laittanut monet meistä pohtimaan tuttujen, ystävien ja työkavereiden päivittäistä tai harvemmin kohdalle sattuvaa tapaamista. Ovatko kohtaamiset ja tapaamiset muuttaneet muotoaan vai ovatko ne jääneet jopa kokonaan väliin? Entä miten joidenkin ystävyyssuhteiden käy, kun palaamme jossain vaiheessa siihen paljon puhuttuun uuteen normaaliin?

Kuntavaalit kesän korvalla

Kuntavaalien siirtäminen huhtikuulta kesäkuun puolelle oli tietyllä tavalla odotettu ja vähemmän odotettu ratkaisu. Lähes loppuun asti näytti siltä, että vaalit pidetään sovittuna ajankohtana. Siirtoon päädyttiin kuitenkin nopeasti.

Korona kuritti työmarkkinoita

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kokoamasta työmarkkinakatsauksesta selviää, että korona-aika on kurittanut työmarkkinoita niin Liperissä ja Rääkkylässä kuin koko maakunnassa.

Vaalit ajallaan, ehdokaslistoilla nihkeyttä

Liperin ja Rääkkylän valtuustoryhmille tehty puhelinkysely helmikuun viimeisellä viikolla kertoo, että vaalit halutaan pitää kaikesta huolimatta ajallaan.

Tästä asti aikaa ystävyydelle

Ajelin tuossa jokusena aamuna työpaikan suuntaan ja radiosta tuli jälleen kerran aivan mahtava popkappale, johon ei näköjään kyllästy, ja joka käy hyvin sunnuntaina vietettävään ystävänpäivään.

Kuritusta ja tulevaisuuden toivoa

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n tutkimus tammikuun lopulta kertoo, että korona on kurittanut maakunnan yrityksiä, mutta että positiivisempi tulevaisuus häämöttää jo.

Ylämyllyltä löytyy veto- ja pitovoimaa

En tiedä onko veto- ja pitovoima yksi tämän hetken muotitermeistä, mutta olen itse törmännyt siihen monta kertaa viime kuukausina. Tuore maakuntajohtaja Markus Hirvonen käytti sitä vieraillessaan äskettäin naapurikunnassa. Sanontaa voi käyttää hyvin Ylämyllyn ja koko Liperin kohdalla.

Neljänkymmenen vuoden taival

Ohi on -hokema on tuttu monelle suomalaisille. Harvoin tätä termiä voi kuitenkin soveltaa henkilöön, joka jää syrjään reservistä iän perusteella. Allekirjoittaneelle kävi näin kolmisen viikkoa sitten.

Koronarintamalla pieni askel eteenpäin

Rääkkylässä ja Liperissä otettiin tammikuun kolmannella viikolla pieni askel eteenpäin koronan vastaisessa kamppailussa. Rokote ehätti tiistaina ensimmäiseksi Rääkkylään. Liperi seurasi perässä torstaina.