Voiko kasvomaskeilla välttää sakot?

Yksi tämän viikon polttavista uutisaiheista on ollut peltipoliisin langettaman liikennesakon välttäminen kasvomaskilla. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka  kamerakuvat ovat kasvojen tunnistamisen suhteen todella tarkkoja, niin maski peittää tunnistettavan naamavärkin melko perusteellisesti.

Oranssiliiviset ja hirvet liikkeellä

Tämän syksyn hirvijahdissa eletään parhaillaan vilkasta aikaa. Oranssiliiviset metsästäjät ovat ahkerasti liikkeellä varsinkin viikonloppuisin, mutta myös arkisin.

Se on kansalaisvaikuttamisen päivä

Tänään vietetään Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivää. Päivä voi olla monella kansalaiselle aika tuntematon, sillä päivä on vasta toista vuotta virallisesti almanakassa.

Hyvää syksyn satoa

Leipäpäivä on ollut jo pitkään yksi odotetuimmista tapahtumista Liperin syksyssä. Eikä vain syksyllä, vaan tapahtumasta on kehkeytynyt leipäpitäjän koko vuoden tärkein ykköstapaus.

Sanomalehdet ovat luotetuimpia

Sanomalehdet ovat vahvistaneet asemaansa luotettavimpana mediana. Luotettavuus on vahvistunut erityisesti 18–24 -vuotiaiden joukossa. Nuorista aikuisista 88 prosenttia pitää painettuja tai digitaalisia lehtiä luotettavina. Lukema on noussut vuoden aikana vajaat kymmenen prosenttiyksikköä.

Paikallispuolustusharjoitus näkyy

Parhaillaan viimeisiä päiviä käynnissä oleva Savo-Karjala 220 -paikallispuolustusharjoitus on tuonut liperiläisille ja varsinkin ylämyllyläisille mielenkiintoista seurattavaa. Harjoitus on tuonut kansalaisille viestin, että puolustusvoimat on läsnä ja maakunnassa varaudutaan myös poikkeusoloihin.

Myllyrannalle jotakin uutta?

Liperin Mylly ei enää selvinnyt kolmannesta tulipalosta, joka sitä on kohdannut historiansa aikana. Yrittäjät käänsivät kivet ja kannot etsiäkseen sopivaa mallia ja rahoitusta, mutta sitä ei vain löytynyt.

Liikenneturvallisuus alati huolena

Liikenneturvallisuus on syystäkin jatkuvasti puheenaiheena. Syy on se, että maassamme kuolee tieliikenteessä vuosittain yli kaksisataa henkilöä. Vakavasti loukkaantuneiden määrä on poliisin ja hoitoilmoitusten mukaan vajaat tuhat henkilöä.

Rääkkylän superviikko tuloillaan

Nyt jos koskaan kannattaa mennä Rääkkylään tai kaikkien rääkkyläläisten aktivoitua osallistumaan oman kunnan tapahtumiin. Rääkkylässä on totta tosiaan seuraavan puolentoista viikon aikana niin paljon nähtävää ja koettavaa, että jotakuta saattaa jopa huimata. Älkää antako huimauksen yllättää, vaan menkää paikalle.

Liikenteessä pärjätään edelleen maltilla

Suomalaiset ovat hullaantuneet kuulemma tällä hetkellä kotimaan matkailusta. Syykin on selvä. Kotimaassa pysytään koronan pelosta tai siitä yksinkertaisesta syystä, että ulkomaanmatkoja ei ole tarjolla.