Äänestäminen on aina vaikuttamista

Ennen ensi kevään eduskuntavaaleja äänioikeuttaan voi käyttää nyt seurakuntavaaleissa, jonka ennakkoäänestys on jo päättynyt. Varsinainen äänestyspäivä on tämän viikon sunnuntaina.

Eloisa ja sydämellinen Kotsarin verkkolehti

Me olemme Kotsarissa tehneet parhaamme lukijoiden eteen jo vuosikymmeniä. Pari vuotta sitten vietettiin 50-vuotisjuhlaa. Paperilehti sai kaverikseen nettisivut jo vajaat kaksikymmentä vuotta sitten.

Kaikki Liperissä hyvin?

Liperin kunnanvaltuuston maanantaisessa kokouksessa suurimman osan ajasta vei varhaiskasvatusta koskeva tiedonanto. Maakuntalehden lehtijutusta ja sen jälkeen valtuustoaloitteesta virtaa saanut asia sai ehkä joidenkin mielestä lopullisen päätöspisteen.

Onko naapurissa sähköauto tai hybridi?

Katsotaanpa kaikki hieman ympärillemme tai kysytään asiasta kavereilta. Onko sinulla Jyrin Patteristontieltä tai Rääkkylän keskustasta havaintoa sähköautosta tai hybridistä? Suurimmalla osalla liperiläisistä tai rääkkyläläisistä tätä havaintoa ei välttämättä ole.

Kulttuurin kirjo on ehtymätön

Olen tässä potenut hienoista tuskaa, kun Kotsarissa ei aika ja tekijät aina riitä joka paikkaan. Sen lisäksi päälle pukkaa vielä palstatilan rajallisuus. On meille käynyt niinkin, että jos on ehditty paikan päälle, niin juttu on mahtunut lehteen vain karsittuna ja kuvattomana.

Liperiläisyyttä tekemässä

Liperi on yksi maakunnan emäpitäjiä, joista moni lähikunnista on ajan saatossa irtaantunut erilleen. Liperiä pidetään syystäkin myös leipäpitäjänä. Ja sitä Liperi on edelleen. Tätä mainetta pitää yllä Leipäpäivä, josta on tullut yksi maakunnan mahtavimmista kuntatapahtumista.

Viihtyisää ympäristöä kohti

Kirkonkylällä ja Viinijärvellä on nyt pidetty kummassakin kolme asukasiltaa, jotka antavat päättäjille ja rahakirstun vartijoille vinkkejä kuntalaisten huolista ja kohteista, joita halutaan tässä ja nyt kohentaa.

Leivän maisema

Tänä vuonna on tullut ajettua useampaan kertaan Kaatamontietä Heinävedentien suunnasta Ristinkylää kohti. Alussa tien leveys yllättää. Onko tämä joku vanha tienpohja, jolla on enemmänkin kuin seutukunnallista merkitystä? Olisiko tie jopa Liperiä tallanneiden ruotsalaisten tai venäläisten peruja vuosisatojen takaa?

Meille eläjille välttää

Inttihuumori on laji, josta osa suomalaisista on jäänyt tyystin vaille. Sitä vaille on jäänyt suurin osa naisista ja nykyään noin reilu viidesosa myös parikymppisistä miehistä. Itse tutustuin aiheeseen seikkaperäisesti useita vuosikymmeniä sitten.

Taito ei synny tyhjästä

Yli puoli vuosisataa palloa potkineena kiinnitin huomiota Ylämyllyn Yllätyksen lasten ja nuorten pärjäämiseen jalkapalloa harrastavien taitokilpailuissa. Savo-Karjalan alueen piirinmestaruuskilpailuihin pääsee yli kaksikymmentä nuorta. Maakunnan muiden seurojen osuus on 17 tyttöä tai poikaa.