Korona kuriin yhdessä ja ohjeilla

Koronavirus aiheuttaa tällä hetkellä ymmärrettävästi monenlaisia reaktioita kansalaisissa ympäri Suomea. Medialla on poikkeusoloissa erityisen tärkeä rooli tietojen välittäjänä ja uutisten tekijänä.

Käytä paikallisia palveluita

Paikallisten palveluiden käyttäminen ei ole koskaan ollut ajankohtaisempaa kuin nyt. Kansalaisia kehotetaan olemaan sisällä ja välttämään kontakteja. Lähes päivittäin muuttuvat ohjeet ja määräykset tuntuvat meidän kaikkien arjessa.

Evakkojen taival jatkuu

Huomenna perjantaina tulee kuluneeksi 80 vuotta talvisodan päättymisestä. Päivä oli raskas rauhanehtojen ja sodan vaatimien uhrien vuoksi. Raskas se oli myös Karjalan evakoille, jotka joutuivat jättämään kotiseudun. Suurin osa heistä koki toisen evakkomatkan neljä vuotta myöhemmin.

Ruokavalio ja palovaroitin

Miten kaukana ruokavalio ja palovaroitin voivat olla toisistaan, kun puhutaan senioreiden ja meidän kaikkien terveyteen sekä hyvinvointiin liittyvistä asioista. Eivät ne kovin kaukana taida olla.

Kehno sää kurittaa tapahtumia ja teitä

Harva meistä muistaa tällaista talvea. Viime vuosikymmenellä koettiin muutamia talvia, jolloin pysyvä lumipeite tuli Pohjois-Karjalaan vasta tammikuussa. Silloinkin maa peittyi lumeen jo lokakuussa, mutta lumet sulivat pois.

Kasvu hidastumassa yrityksissä

Pohjois-Karjalan tuore yritysbarometri kertoo sen mitä valtakunnallisetkin uutiset ovat jo jonkin aikaa pitäneet esillä. Yleinen talouskasvu on hidastumassa,  mutta mitään syytä erityiseen pessimismiin ei ole. Ripeämmän kasvun jälkeen tahti hidastuu elpyäkseen taas jossain vaiheessa.

Ylämyllyn kehitykselle suuntaviivoja

Ylämyllyn alueen kehityksen luodaan parhaillaan suuntaviivoja, jotka ulottuvat 2020- ja 2030-luvuille. Kyse on kolmesta suuresta ratkaisusta. Ne ovat uuden yläasteen rakentaminen, Kuopiontien ja Liperintien risteyksen eritasoliittymä ja neljää aluetta koskevat kaavamuutokset.

Tunnistatko vai etkö välitä!

Liperin Myllyn jauhojen menekkiä Myllymiljöön avajaispäivänä seuranneena mielen valtasi mukava tunne. Paikallisella ja kotimaisella tuotteella näkyy olevan ottajia. Olivathan ne jauhot myös tarjouksessa, mutta veikkaanpa, että käytännössä lähes kaikki tiesivät mitä hakivat.

Kuntoilu ei katso ikää

Fyysisen kunnon ja henkisen hyvinvoinnin korostaminen on jonkun mielestä mennyt jopa liioittelun puolelle. Tuosta korostamisesta ei kannata ottaa liikaa paineita, sillä meitä ihmisiä on joka lähtöön ja myös elämäntilanteet vaihtelevat.

Liikenteessä toinen synkkä vuosi

Viime vuosi oli Liperin alueella jo toinen erityisen synkkä vuosi liikenteessä. Vuonna 2019 liikenteessä menehtyi Pohjois-Karjalassa yhdeksäntoista henkilöä, joista kuusi Liperin alueella ja yksi Rääkkylässä.