Minulle saa soitella

Tässä päivänä muutamana tassuttelin koirani kanssa pitkin kevyen liikenteen baanaa. Nautin keväisestä auringonpaisteesta ja annoin ajatusteni liidellä piakkoin pihoille ilmestyvien sitruunaperhosten lailla.

Kuulumisia karanteenista ja vähän muutakin

Koronaviruksen leviäminen myös Suomessa on saanut ihmiset pysähtymään uutisten äärelle. Maailmanlaajuisesta pandemiasta suorastaan janotaan tietoa, vaikuttaahan se meistä jokaisen elämään jollain lailla.

Maaliskuu maita näyttää

Vanhan kansan sanonnoissa piilee moni viisaus, joista osa pitää vielä näin ilmastonmuutoksen kurimuksessakin paikkansa. Kun pihalle katsoo, voi todeta maaliskuun todellakin maita näyttävän, sen verran nopeasti vähäisetkin lumet ovat viime päivinä sulaneet. Kerta ei ole ensimmäinen tälle talvelle, liekö viimeinenkään.

Leivän ja loman perässä leipäpitäjään

”Loma on jotakin tavallisesta poikkeavaa. Se on työstä, opiskelusta tai vastaavasta saatava pidempi vapaa-aika”, määrittelee Wikipedia. Minäkin olen tämän viikkoa ollut lomalla opettajan hommista, oman pitäjän paikallislehtityöstä, jokapäiväisistä työkavereistani sekä lapsistani – saakohan tätä sanoa ääneen? Tulin kuitenkin hiihtolomani ajaksi leipäpitäjään hommia paiskimaan, kun kutsu kävi. Pitäähän se leipä jostakin repiä.

Koronan koti on käsissä

Pese ne, huuhtele pöpöt viemäriin. Aivasta kainaloon. Älä räplää jokaista ovenkahvaa, ostoskärriä, vesihanaa ja kaidetta – äläkä varsinkaan kaiken räpläämisen jälkeen tunge näppejäsi kenenkään suuhun tai silmiin. Ihan yksinkertaiset ohjeet, ja silti niin vaikeat noudattaa.

Lukemista ja vähän muutakin juhlistamassa

Aina on syytä juhlaan – jotain, minkä tähden voi kilistellä laseja ja nousta hetkiseksi arjen yläpuolelle. Erityisen hyvin tämän asenteen ovat omaksuneet venäläiset, joiden kalenteri on kuorrutettu moninaisin juhla- ja muistopäivin.

Huolen sävyttämää teemaviikkoa!

Sanomalehtipaperin rapinasta, uutisjutuista ja tiedonmurusista. Biojätepussien taittelusta, valokuvista ja verkkolehdistä. Niistä on Sanomalehtiviikko tehty.

Onko pelottelu purrut?

Varokaa heikkoa jäätä! Mmmh. Pikku Kakkosen vuonna 1986 lanseeraama heikkojen jäiden varoitusanimaatio on syöpynyt näkö- ja äänimuistiin.

Palanen paikallista positiivisesti

Tulevana viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa järjestetään Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma matkamessut, jonka kyljessä pidetään myös Caravan-messut. Niin näyteilleasettajissa kuin messuvieraissa nähtäneen Arvinsalmen kummankin puolen asukkaita.

Nyt pitäisi muuttaa maailmaa

Kun uudenvuodenpäivänä ajoin Lappeenrannasta kohti Pohjois-Karjalaa, lumiraja tuli vastaan Vuoksen tällä puolen. Lappeenrannan linnoituksen valleja väritti nuhjaantunut ruoho – sumuisen harmaa maisema muistutti ankeudessaan lokakuista aamua.