Meistä pidetään huolta

Syyskuun lopussa jouduin tai oikeastaan pääsin elämäni ensimmäiseen leikkaukseen, kun maaliskuusta lähtien riesana olleeseen angiinakierteeseen ei enää tepsinyt muu kuin kirurgin veitsi. Viikkoa aikaisemmin oli juhlittu perhepiirissä meikäläisen pyöreitä synttäreitä.

Lupa loistaa

Syksyinen aamu on arvaamaton. Se voi valjeta sateen rummutuksen säestämänä tai auringonsäteiden leikkiessä värikkäillä lehdillä.

Sadonkorjuu palkitsee tekijänsä

Sadonkorjuun ajassa yhdistyvät elämän tuska ja ihanuus. Ihanuutta on sato itsessään, ilo ja kiitollisuus saadusta sadosta ja tehdystä työstä, joka tuotti tulosta.

Kumarrus ja niiaus yrittäjille

Paljon on vettä virrannut Taipaleenjoessa sen jälkeen, kun yrittäjyys oli viimeksi mielessäni. Pohdin puoli vuosikymmentä sitten, miltä tuntuisi kantaa taloudellista vastuuta, mutta toisaalta nauttia vapaudesta ja reippauden myötä korjattavasta sadosta. Päädyin pysymään pallillani. Halusin säilyttää mielessäni mahdollisuuden vaihtaa maisemaa.

Voi saatana!

Tuiki tavallisena tiistaipäivänä toimituksen äänimaailma rakentuu näppäimistöiltä nousevasta naputuksesta ja vaimeana soivasta taustamusiikista. Spotifyn kautta ääneen päässyt Kaija Koo kertoo riipaisevaa tarinaa rakkaudesta ja sen mukanaan tuomasta tuskasta.

Työkokeilussa

Epätodennäköisestä tuli totta elokuisena tiistaiaamuna. Minulle soitettiin ja pyydettiin töihin. Soittaja oli Kotiseutu-uutisten päätoimittaja. Toimituksen oli yllättänyt työvoimapula, jota päätoimittaja toivoi minun helpottavan ainakin syksynajan.

Siivoustalkoiden kautta itse asiaan

Viestintäopintoihini liittyvä raportti odottaa kirjoittajaansa. Puntaroin tovin mielessäni ilmastonmuutoksen ja väestönkasvun kaltaisia megatrendejä ja tartun sitten pölyhuiskaan.

Mitä työ antaa?

Kahden ja puolen kuukauden mittainen kesäpestini toimittajana päättyy perjantaina. Suoraan sydämestäni voin sanoa, että tämä on ollut elämäni hauskin kesä! Lisäksi työkavereideni asiantuntevassa opastuksessa, usein ihan kädestä pitäen, olen kehittynyt valtavan paljon niin kirjoittamisessa kuin valokuvauksessakin.

24 venyvää tuntia

Aamulla töihin ajellessa laadin mielessäni listaa. Mietin, mitkä jutut olisi syytä saada päivän aikana kirjoitettua, ketä olisi haastateltava ja moneltako työpaikan pihassa pitäisi viimeistään nostaa kytkintä, jotta ennättäisin ajoissa viemään lapsen golftreeneihin.

Suuri ilo, suuri vastuu

Tarkkasilmäiset lukijat ovat varmasti jo panneet merkille, että kesätoimittajalla on koira. Vaalea mummohauvani on esiintynyt kesälehdessä, seikkaillut somessa ja viimeisimpänä pelotellut toimituksen väkeä näiden painajaisissa.