Läheinen, etäinen, pelottava, rentouttava

Tieni vie metsän siimekseen lähes päivittäin. Tavallisesti astelen sinne vadelmanpunaisissa lenkkareissa koirani vanavedessä – korkeiden, tuulessa huojuvien puiden katveessa riittää hauvelilla haisteltavaa ja minulla tilaa ajatella.

Hävettävä hävikki

Seitsemättä kertaa järjestettävä hävikkiviikko kannustaa miettimään, millaisia ovat pois heitettyjen eväiden ilmastovaikutukset. Hävikkiviikon verkkosivujen mukaan lähes joka kymmenes peruna, leipäpala ja hedelmä päätyy roskakoriin.

Yhdessä lehteillen

”Tassulan suurin tavaratalo Jumpura järjesti seitsenvuotisjuhlansa kunniaksi suuret arpajaiset. Jaossa oli seitsemän upeaa palkintoa: jokainen voittaja saisi valita matkan ihan minne tahansa maapallolla.

Sadonkorjuun aikaan

Vanhojen uskomusten mukaan Perttelistä, eli viime lauantaista, vuodenkierto kääntyi syksylle.

Hyvät harrastukset esille

Harrastusmahdollisuudet ovat palveluja siinä missä ruokakaupat, kampaamot ja autokorjaamotkin.

Sisustusvinkkejä ruudun takaa

Takana ovat ne ajat, kun sisustusta suunnitellessa suunnattiin kirjastoon opusten äärelle tai alaan vihkiytyneitä lehtiä selaamaan. En usko olevani ainoa, joka saa uusia ideoita silmiensä eteen useimmiten älypuhelimen ruudulle.

Arkea juhlien lomassa

Kun kokko romahtaa, on kesä mennyt, tapasi isoisoäitini sanoa. Olen aina kummeksunut tuota sukupolvelta toiselle siirrettyä sanontaa.

Turvallisuutta liikenteeseen

Hukkapätkä. Mitä hyötyä tuosta nyt on kenellekään. Kyllä pitäisi olla vähintään Kankaanrintaan saakka. Ei kyllä se Rasivaaraan asti ainakin pitäisi saada, tai oikeastaan Pyhäselän taajamaan!

Ylös, ulos ja vaikka uimaan

Jumppaa jokaiselle päivälle, luvataan viime viikolla ilmestyneessä Liiku ja harrasta Liperissä -esitteessä. Eikä kehuskella katteettomasti, sillä arkipäivisin kokoontuu jumpparyhmä jos toinenkin.

Onnelliset lehmät auringon

Lapsuuden kesiäni väritti mummolan maisema, joka oli täynnä laiduntavia lehmiä, heinäseipäitä, räystään alla pesiviä pääskyjä ja leppäkerttuja. Nykyään niityllä kirmaavia lehmiä näkee enää harvoin ja heinäseipäitä sitäkin harvemmin. Leppäkerttuja tuskin koskaan.