Kesät kentän laidalla

Erinäiset kesäillat ja viikonloput olen viettänyt kentän laidalla. Kannustaen poikaa ja joukkuekavereita futiksessa ja tyttöä hevosen selässä. Itsekin olen saanut vuosien varrella kentän laidalta paljon ystäviä.

Muoveille lisää keräyspaikkoja

Ylämyllyn jäteasema sai kävijöiltään juttukeikalla kiitosta siitä, ettei jätteitä tarvitse viedä pidemmälle.

Tee tarjontaa tutuksi

Miksi mennä merta edemmäs kalaan? Kuinka kliseinen sanonta, mutta usein lomallakin niin totta. Näin ilmastoahdistuksen aikaan ei voisi ekologisempaan tekoa ollakaan, kuin löhöillä pihatuolissa tai kurvailla korkeintaan lähitienoon nähtävyyksiä ihailemassa. Niistähän monet ovat meille käymättömiä kohteita, löytämättömiä aarteita.

Liikettä myös aikuisiin

Keväällä Liperiin tulleena olen ihastellut paikkakunnan liikuntamahdollisuuksia, sekä suorituspaikkojen että ohjatun liikunnan mahdollisuuksia.

Arjesta lomaohjelmaksi

Vietin tässä muuan sunnuntaipäivän turistina Rääkkylässä. Ihan kuin en jo työni puolesta tutustuisi pitäjän tarjontaan, mutta ajattelin hyödyntää mahdollisuuden testata pari vuotta tarjolla ollutta matkailupakettia.

Vieraslajeja vainoamassa

Viime päivinä moni puutarhuri on tutkiskellut, minkä sortin piikikäs pihalla onkaan. Kuun alusta kun astui voimaan kurtturuusun myyntikielto, ja kolmen vuoden siirtymäajan jälkeen laji pitäisi olla hävitetty niin yksityispihoilta kuin teiden varsiltakin.

Kaukana mutta niin lähellä

Eurovaalit ovat maailman toiseksi suurimmat demokraattiset vaalit. Viime sunnuntain lopputulokseen vaikuttamisen mahdollisuus oli neljällä miljoonalla äänioikeutetulla.

Liian paljon ronibackia?

Roni Back ja muut tubettajat, Robloxin kaltaiset pelit ja somessa notkuvat kaverit nappaavat leijonanosan lapseni vapaa-ajasta.

Vastavirtaan

Ajelin Liperiin pääsiäismaanantaina iltapäivällä. Olin tyytyväinen ajosuuntaani, sillä etelään päin autovirta oli lähes katkeamaton. Vastavirtaan oli paljon mukavampi ajella.

Suoratoisto peittoaa suoran lähetyksen

Finnpanelin tutkimuksen mukaan keskivertokansalainen tuijotti viime vuonna telkkaria kaksi tuntia ja 45 minuuttia vuorokaudessa. Lukema on kymmenisen minuutta vähemmän kuin neljä vuotta aiemmin.