Miten käy mustikan, lisääntyvätkö myrskyt?

Kuka jaksaa kiinnostua ilmastonmuutoksesta, kun siitä puhutaan niin paljon? Osaammeko yhdistää lähellä meitä tapahtuvat ilmiöt ilmastonmuutokseen? Jotta olisimme valmiita tekemään asialle jotain, täytyy meillä olla sisäinen motivaatio muutokseen.

Taistelu taiteesta ja nauloista

Kotonani kiistellään säännöllisesti seinistä. Minä haluaisin ripustaa ne täyteen tauluja, kun taas puolisoni puhuu tapettien suojelemisen puolesta. Ei kaikkialla voi olla naulanreikiä, hän huokailee.

Seikkailua metsästämässä

Kärsin kroonisesta seikkailunpuutteesta, joka keväällä ja kesällä yltyy pahanlaatuiseksi.

Kimppu keskikesän kunniaksi

Eletään keskikesän aikaa ja luonto on kukkeimmillaan, ihan kirjaimellisesti. Yksi tärkeimmistä mittumaarin traditioista, heti juhannuskoivujen asettelemisen jälkeen, on luonnonkukkakimpun kerääminen.

Nouseeko Feeniks-lintu tuhkasta?

Kyynel vierähti poskelle jos toisellekin viime perjantaina. Eikä pelkästään siksi, että sakea savu saavutti silmäkulman. Liperin Mylly oli tuhoutunut.

Kesä, korona ja mökkiläiset

Voikukat hehkuvat auringonkeltaisina Liperin lavan kupeessa, ja pihlajat levittelevät lehtiään täyteen mittaansa Paksuniementien varressa Rääkkylän kirkonkylällä.

Vähimmäisnopeus tekee tuloaan

Kesäkuun koittaessa tieliikenteessä on moni asia toisin. Tuolloin astuu voimaan uusi tieliikennelaki, jonka tarkoituksena on lisätä liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä luoda edellytyksiä liikenteen digitalisoitumiselle.

Rahasta ja vetovoimasta

Koronakevään ajan Joensuun lentoasemalla on ollut hiljaista. Liperin, Kontiolahden ja Joensuun rajamailla sijaitsevalta kentältä ei ole reittilentoja noussut pariin kuukauteen, eikä tilanteeseen ole helpotusta luvassa lähikuukausinakaan.

Kateuden sijaan välittämistä

Mikä tätä ihmisrotua oikein vaivaa? Ensin huudellaan tukea yrityksille, ja hetken päästä saa lukea valtakunnallisia uutisia tappouhkauksia saavista yrittäjistä. Ensin pitäisi tutkia ja sitten vasta hutkia. Vaan kovin helposti sitä itse kukin on sortunut vähintäänkin mielessään arvostelemaan voimallisten yritysten lunastamia avustuksia. Ajattelematta asiaa sen syvällisemmin.

Kotivaraa kasvattamassa

Tomaatintaimet kurkottelevat työpöydällä kohti valoa. Eteiseen tulijaa tervehtivät paprikat, makuu- ja olohuoneen ikkunoista näkyy ulos enää vain yläreunasta kun chilintaimet ovat vallanneet näköalan. Kasvihuoneessa muhivat mullassa jo maissin ja kurpitsan siemenet.