Aika aikaansa kutakin

Välillä jokaisen on hypättävä niin sanotusti syvään päähän ja kokeiltava pysyykö sitä pinnalla vai ei. Tällaiset suuret muutokset vaativat pitkää mietintää ja tiukkoja perusteluita, koska vaakakupissa ei painaa enää pelkästään oma perse vaan siihen on siunaantunut pari muutakin elämää.

Lämpö soi onnistuneen kasvukauden toimittajantaimelle

KOLUMNI Kyllä se on niin, että aika rientää, kun on mukavaa. Tämän neidin kesäurakka alkaa olla viimeisiä naputteluja vaille valmis. Kimpsut ja kampsut odottavat jo lapsuuden huoneen nurkassa omaan kotiin Tampereelle palaamista.

Opettajat ovat jälleen suuren työn edessä – Toivottavasti myös muut vanhemmat yhtyvät näkemykseen

PÄÄKIRJOITUS Koulujen alkamisen yllä leijuu valtakunnallisesti epätietoisuuden peitto. Aiempina vuosina koulujen alkuun on liittynyt lähinnä epätoivon tunne kesän loppumisesta ja arjen alkamisesta. Tänä vuonna koronan sotkemassa maailmassa oppilaiden, vanhempien ja opettajien keskuudessa lienee voimakkaimpana ajatus; toivottavasti kouluvuosi päästään aloittamaan niin sanotusti normaalisti, lähiopetuksessa.

Nämä asiat haluan vielä sanoa teille Liperi ja Rääkkylä

Nyt on aika sanoa jäähyväiset lyhyeksi jääneen yhteistyön jälkeen. Olen harjoittanut toimittajan tointa hieman vajaa kymmenen vuotta muun muassa Nokialla, Mäntässä ja Keuruulla. Alkukeväästä aloitin toimittajan hommat täällä Kotsarissa kunnes eteeni tuli melko pian valinnan paikka. Tartuin eteeni avautuneeseen mahdollisuuteen, ja aloitan kuun lopulla päätoimittajan tehtävässä kotiseutuni lehdessä Pogostan Sanomissa. Kotsarin vahvuudesta väistyn ensi viikolla.

Niin helppoa, mutta niin vaikeaa – Millainen on hyvä kuuntelija?

KOLUMNI Jälleen kerran ilahduttavan, elähdyttävän ja parhaimmillaan jopa eheyttävän tapaamisen jälkeen joku ystävättäristäni saa kuningasidean: meidän todellakin täytyisi aloittaa podcast! Kukapa ei tahtoisi kuunnella henkevää lätinöintiämme?

Kumpi ulisee kovempaa, someryhmä vai mopot?

Eri paikkakunnille, Liperiin ja Rääkkyläänkin, perustetut omat facebook-ryhmät yleistyivät jo vuosia sitten. Ryhmissä jaettiin kuvia seudusta, linkkejä uutisiin, joissa seutukunta mainittiin, kuvia ja onnentoivotuksia. 

Tänä päivänä suuri ja pelottava mörkö yrittäjyyden ympäriltä on poistunut: Oletko sinä huomannut samaa ilmiötä lähipiiristäsi?

PÄÄKIRJOITUS Seudullamme on paljon niin sanotusti piilossa olevaa potentiaalia, mitä tulee yritystoimintaan ja menestymiseen. Klassinen kuva yrityksestä on lienee kivijalkamyymälä kyltteineen ja ikkunamainoksineen. Tämä kuva kertoo tänä päivänä kuitenkin vain pienen osan siitä toiminnasta, mitä seudulla tapahtuu ja kuinka seudulla yritetään.

Pandemia on alleviivannut tuttua sanontaa

PÄÄKIRJOITUS Koronaviruspandemia on jälleen kerran vahvistanut sitä, mikä jo tiedettiinkin: on lottovoitto syntyä Suomeen.

Aina on aikaa sadulle – Ota hetki aikaa, nappaa lapsi kainaloon ja lue tarina Meiblusta, Palmerista, Robusta ja muista metsäisistä asukeista

Tuuli tuo Loppukesän myrsky kuljettaa vanhan autiotalon pihalle vaahteran lehden. Lehti on Meiblu. Meibluun tarttui kova tuulenpuuska hänen ollessaan kotipuunsa juurella. Tuulet veivät hänet kaukaiseen paikkaan, joka on hänelle täysin uusi ja vieras. Meiblu yritti levitellä suuria lehdenhaarojaan, että olisi saanut ohjattua itsensä takaisin kotiin, mutta tuuli tuiversi niin kovaa, ettei Meiblulla ollut mitään mahdollisuutta

Onneksi voimme palata ajassa taaksepäin – Nauttimaan aitoudesta

KOLUMNI Silarit ja botoxit, hienot autot ja komeat urhot, paljon toinen toistaan kovempia keinoja tarjota shokkiefekti sekä paljon törkyä, sanojen törkyä, sanataiteen irvikuvia. Tästäkö pitäisi tänään saada musiikillinen nautinto?