Olemmeko vaarassa kuplautua?

”Miksi lehdissä kirjoitetaan vain kolareista ja rikoksista?” ”Miksi palstoilla puhutaan metsästyksestä?” ”Imagon takia ei negatiivisista asioista saisi kirjoittaa.” Tämän tästä toimittajat, myös Kotsarissa, saavat edellä mainitun tyylistä palautetta juttuaiheiden valinnoista.

Mahtavaa marraskuuta

Marraskuu ei ole maineensa veroinen. Parhaillaan vietettävää kuukautta luonnehditaan usein ankeaksi, väsyttäväksi ja synkäksi – aivan suotta.

Mahdollisuus uudelle

Syksy on hyvä syy aloittaa uusi harrastus tai kokeilla jotakin uutta vapaa-ajan viettotapaa. Kylmenevät kelit laittavat rutiinit uusiksi, sillä yhä aiemmin pimenevät illat kutsuvat kodin lämpöön tai vaihtoehtoisesti motivoivat siirtymään harrastusryhmien pariin.

”Ostelisit vähemmän”

Ostoskassini ei juuri pullistellut Leipäpäivän päätyttyä lauantaina. Mukaani lähtivät vain yhdet ihanat korvikset, sydämenmuotoinen risukoriste, valikoima sytykeruusuja sekä pullollinen shampoota.

Onko aamua ilman puuroa?

Puuro tytön tiellä pitää, taisi äitini ajatella. Hän nimittäin ruokki minut puurolla joka ikisenä arkiaamuna koko alakoulun ajan.

Toisen riesa on toisen mahdollisuus

Maanviljelijälle jokasyksyinen ilmiö on vuosi vuodelta paheneva harmitus, jota on havaittu jo keväisinkin. Matkailuyrittäjälle samainen prosessi voisi olla mahdollisuus, jota ei pikaisen selailun perusteella vielä kukaan ole hyödyntänyt.

Läheinen, etäinen, pelottava, rentouttava

Tieni vie metsän siimekseen lähes päivittäin. Tavallisesti astelen sinne vadelmanpunaisissa lenkkareissa koirani vanavedessä – korkeiden, tuulessa huojuvien puiden katveessa riittää hauvelilla haisteltavaa ja minulla tilaa ajatella.

Hävettävä hävikki

Seitsemättä kertaa järjestettävä hävikkiviikko kannustaa miettimään, millaisia ovat pois heitettyjen eväiden ilmastovaikutukset. Hävikkiviikon verkkosivujen mukaan lähes joka kymmenes peruna, leipäpala ja hedelmä päätyy roskakoriin.

Yhdessä lehteillen

”Tassulan suurin tavaratalo Jumpura järjesti seitsenvuotisjuhlansa kunniaksi suuret arpajaiset. Jaossa oli seitsemän upeaa palkintoa: jokainen voittaja saisi valita matkan ihan minne tahansa maapallolla.

Sadonkorjuun aikaan

Vanhojen uskomusten mukaan Perttelistä, eli viime lauantaista, vuodenkierto kääntyi syksylle.