Palanen paikallista positiivisesti

Tulevana viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa järjestetään Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma matkamessut, jonka kyljessä pidetään myös Caravan-messut. Niin näyteilleasettajissa kuin messuvieraissa nähtäneen Arvinsalmen kummankin puolen asukkaita.

Nyt pitäisi muuttaa maailmaa

Kun uudenvuodenpäivänä ajoin Lappeenrannasta kohti Pohjois-Karjalaa, lumiraja tuli vastaan Vuoksen tällä puolen. Lappeenrannan linnoituksen valleja väritti nuhjaantunut ruoho – sumuisen harmaa maisema muistutti ankeudessaan lokakuista aamua.

Mitä toiveet kertovat?

Hyväntekeväisyysjärjestön pystyttämän joulupuun oksille on ripustettu toiveita: 6-vuotias tyttö mieluilee lippua Hoplopiin ja kaksi vuotta vanhempi poika sählymailaa – 122 sentin mittaista pelivälinettä, jonka lapa kaartuu vasemmalle.

Pojasta pitää olla huolissaan

Millainen on täydellinen kirja? Tätä kysymystä Liperin alakoulun oppilaat pohtivat taannoin kirkonkylän kirjastolla. Ilmoille heitettiin sellaisia luonnehdintoja kuin jännittävä, mielenkiintoinen, pitkä ja kauhua herättävä.

Olemmeko vaarassa kuplautua?

”Miksi lehdissä kirjoitetaan vain kolareista ja rikoksista?” ”Miksi palstoilla puhutaan metsästyksestä?” ”Imagon takia ei negatiivisista asioista saisi kirjoittaa.” Tämän tästä toimittajat, myös Kotsarissa, saavat edellä mainitun tyylistä palautetta juttuaiheiden valinnoista.

Mahtavaa marraskuuta

Marraskuu ei ole maineensa veroinen. Parhaillaan vietettävää kuukautta luonnehditaan usein ankeaksi, väsyttäväksi ja synkäksi – aivan suotta.

Mahdollisuus uudelle

Syksy on hyvä syy aloittaa uusi harrastus tai kokeilla jotakin uutta vapaa-ajan viettotapaa. Kylmenevät kelit laittavat rutiinit uusiksi, sillä yhä aiemmin pimenevät illat kutsuvat kodin lämpöön tai vaihtoehtoisesti motivoivat siirtymään harrastusryhmien pariin.

”Ostelisit vähemmän”

Ostoskassini ei juuri pullistellut Leipäpäivän päätyttyä lauantaina. Mukaani lähtivät vain yhdet ihanat korvikset, sydämenmuotoinen risukoriste, valikoima sytykeruusuja sekä pullollinen shampoota.

Onko aamua ilman puuroa?

Puuro tytön tiellä pitää, taisi äitini ajatella. Hän nimittäin ruokki minut puurolla joka ikisenä arkiaamuna koko alakoulun ajan.

Toisen riesa on toisen mahdollisuus

Maanviljelijälle jokasyksyinen ilmiö on vuosi vuodelta paheneva harmitus, jota on havaittu jo keväisinkin. Matkailuyrittäjälle samainen prosessi voisi olla mahdollisuus, jota ei pikaisen selailun perusteella vielä kukaan ole hyödyntänyt.