Talven ihmemaata tuotteistamaan

Lumisella hiihtoladulla, luonnonrauhan keskellä lykkiessä tulee eittämättä mieleen, että joku turisti voisi tästä lystistä maksaakin. Mikä meille on arkipäivää, voi olla toiselle kerran elämässä koettavaa luksusta. Juuri se eksoottinen elämys, jota lomalleen kaipaa.

Sanomalehtiin luotetaan

Sanomalehtien ja Yleisradion digitaaliset palvelut ovat suomalaisten mielestä ylivoimaisesti laadukkaimmat verkossa julkaistavat uutismediat. Kumpaistakin pidetään nyt yhtä laadukkaana kuin vuotta aiemmin.

Mitä meinaa yrittäjähenkisyys?

Yrittäjähenkiseksi voi itseään kuvailla, vaikkei omaisikaan suloista sisustuspuotia tai mittavaa maatilaa. Luonnehdintaa on lupa käyttää, olipa sitten opintojen parissa pakertava tulevaisuuden työllistäjä tai tuiki tavallinen työntekijä. Kysymyshän on asenteesta, eikö?!

Minne menet kirjasto?

Palvelujen saatavuuteen liittyy aina sijainti. Ei ole yhdentekevää, sijaitseeko lähin uimahalli Outokummussa, Joensuussa vai Käsämässä. Liperissä kirjoitetaan pientä historiaa, kun parhaillaan pohditaan lukuisten eri palveluiden paikkoja nyt ja tulevaisuudessa. Yläkoulusta ollaan jo kartalla, mutta moni muu asia yhteispalvelupisteestä Viinijärven diabetestarvikkeiden jakoon hakee vielä osoitettaan.

Ehkä talvi ei pääsekään yllättämään

Talvi yllätti autoilijan, tavataan todeta joka ikinen syksy. Kovin nerokasta kuvaa hokema ei meistä ihmisistä kuitenkaan anna – vuorottelevathan vuodenajat kohtalaisen vakiintuneen rytmin mukaisesti.

Kurnivista suolista ja sottaisista sormista

Useammin kuin kerran olen maistellut, haistellut ja makustellut erilaisia ruisleipiä. Olen luonut arvioivia katseita leipomusten ulkoiseen olemukseen ja analysoinut leivän rakennetta. Olen pohtinut paremmuusjärjestystä yhtenä ruisleipäkisan tuomarina.

Porukalla parempi

Loppuviikosta Liperissä pinkaistaan poluille. Lauantaina Pärnävaaran kumpuilevissa maastoissa viilettää juoksija jos toinenkin, kun Pärnä Trail -nimeä kantava juoksutapahtuma houkuttelee paikalle niin kilpailijoita kuin kuntoilijoitakin.

Oot sä ihan?

Opet ja kaverit on ihan. Ja läksyjen tekeminen voi olla vähän semmosta. Joten ota siitä sitten selvää, miten asian laita on. Vai voiko sen tulkita ihan oman maun mukaan? Ilmeisesti.

Sadattelua sankon syrjässä

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Rantakalalle tänään

Yhden kesäloma kuluu mökkeillen, toisen hotelleissa, matkailuautossa tai veneessä matkustellen. Liperiläistä ja rääkkyläläistä eloa vilkastuttavat lähes nuo kaikki matkailijat ja lomanviettäjät.