Kumpi ulisee kovempaa, someryhmä vai mopot?

Eri paikkakunnille, Liperiin ja Rääkkyläänkin, perustetut omat facebook-ryhmät yleistyivät jo vuosia sitten. Ryhmissä jaettiin kuvia seudusta, linkkejä uutisiin, joissa seutukunta mainittiin, kuvia ja onnentoivotuksia. 

Tänä päivänä suuri ja pelottava mörkö yrittäjyyden ympäriltä on poistunut: Oletko sinä huomannut samaa ilmiötä lähipiiristäsi?

PÄÄKIRJOITUS Seudullamme on paljon niin sanotusti piilossa olevaa potentiaalia, mitä tulee yritystoimintaan ja menestymiseen. Klassinen kuva yrityksestä on lienee kivijalkamyymälä kyltteineen ja ikkunamainoksineen. Tämä kuva kertoo tänä päivänä kuitenkin vain pienen osan siitä toiminnasta, mitä seudulla tapahtuu ja kuinka seudulla yritetään.

Pandemia on alleviivannut tuttua sanontaa

PÄÄKIRJOITUS Koronaviruspandemia on jälleen kerran vahvistanut sitä, mikä jo tiedettiinkin: on lottovoitto syntyä Suomeen.

Aina on aikaa sadulle – Ota hetki aikaa, nappaa lapsi kainaloon ja lue tarina Meiblusta, Palmerista, Robusta ja muista metsäisistä asukeista

Tuuli tuo Loppukesän myrsky kuljettaa vanhan autiotalon pihalle vaahteran lehden. Lehti on Meiblu. Meibluun tarttui kova tuulenpuuska hänen ollessaan kotipuunsa juurella. Tuulet veivät hänet kaukaiseen paikkaan, joka on hänelle täysin uusi ja vieras. Meiblu yritti levitellä suuria lehdenhaarojaan, että olisi saanut ohjattua itsensä takaisin kotiin, mutta tuuli tuiversi niin kovaa, ettei Meiblulla ollut mitään mahdollisuutta

Onneksi voimme palata ajassa taaksepäin – Nauttimaan aitoudesta

KOLUMNI Silarit ja botoxit, hienot autot ja komeat urhot, paljon toinen toistaan kovempia keinoja tarjota shokkiefekti sekä paljon törkyä, sanojen törkyä, sanataiteen irvikuvia. Tästäkö pitäisi tänään saada musiikillinen nautinto?

Nautitaan, kun siihen tarjotaan mahdollisuus – ”Tapahtumien järjestäjät ja monet yrittäjät ottavat päivittäin suuria taloudellisia riskejä”

PÄÄKIRJOITUS Nyt on aika antaa täysi tuki tapahtumien järjestäjille ja muille paikallisille toimijoille. Monet eri kulttuuritoimijat, tapahtumien järjestäjät ja yrittäjät joutuivat laittamaan punaisen ruksin aiemmin keväällä kesän suunnitelmien päälle.

Saanko viihtyä omassa somekuplassani?

KOLUMNI Vaikka kerään päivittäin reippaasti ruutuaikaa, ja olen sentään älylaite kourassa kasvanut somenatiivi, kirjoitan somesta kesätoimittajaurallani vasta nyt. Mitä itsehillintää se onkaan vaatinut!

Tavara kiertää monen onneksi

PÄÄKIRJOITUS Pohjois-Karjala on Suomen ykkönen, mitä tulee käytetyn tavaran liikkumiseen. Tori.fi:n tilastojen mukaan pelkästään Liperin Ylämyllyllä kuntalaiset tienasivat myynneillään 1,8 miljoonaa euroa vuodessa. 

Pitääkö mennä kauas nähdäkseen lähelle?

KOLUMNI Tampereelle muuttanut fuksikaverini harmitteli kaamoksen, loskan ja etäopiskelustressin keskellä, kuinka alkuhuuma Tampereella asumisen kanssa alkaa olla ohi. Maisemanvaihdossa on hohtonsa: joka paikkaan kulkeminen on pieni seikkailu, maailma tuntuu avoimelta ja ympärillä on uusia kasvoja. Ehkä siinä sivussa on tilaisuus uudistua vähän itsekin. Kaikkeen kuitenkin tottuu, ja pian mahdollisuuksia täynnä oleva uusi kaupunki arkipäiväistyy.

Luetaan lomallakin!

KOLUMNI Istuapa laiturin päähän ja viskata jalat järveen. Kuunnella laineiden osumista laituritolppiin ja rantakiviin, tuulen heiluttamien rantakoivujen suhinaa ja lintujen viserrystä. Sulkeako silmät vai lukeako lehteä?