Nousevan auringon Nissan Qashqain suosio ei himmene

Nissan Qashqai on nauttinut suurta suosiota kansan keskuudessa heti ensi askeleistaan lähtien. Koeajoimme 158 hevosvoimaisen automaattivaihteisen Nissan Qashqai N-Connectan.

Kulttuuria kotisohvilta käsin

KOLUMNI Näin talvipakkasilla on hyvä hetki maalailla mieleensä kuvia kesästä ja kulttuurista. Ne livahtivat verkkokalvoilleni, kun Paksuniemen näyttämön auringonsillalta kerrottiin uutisia: Riäkkyteatteri tuo sinne ensi kesänä Kaija Pakarisen käsikirjoittaman ja ohjaaman laulunäytelmän Katri Helenasta.

Ilahduttaminen antaa

KOLUMNI Joulu on ilahduttamisen aikaa. Monenmuotoisia puketteja kiikutetaan läheisille, mutta annetaanpa paljon myös nimettömiä lahjoja.

Kotipitäjästä konttiin

PÄÄKIRJOITUS Mikäpä olisikaan joulua mukavampi hetki huomata, että ihmiset ovat löytäneet lähipalvelut. Toissa perjantaina mieltä lämmitti katsella toimituksen ikkunasta, miten Liperin otto-automaatin edustalla oli jopa ajoittain jonoa. Ihmiset olivat kiertämässä oman kylän liikkeitä joulunavauksen nimissä. Toisin on ollut monena viime vuonna, kun Kotiseutu-uutisten toimituksissa on mustana perjantaina keitelty glögiä tyhjille tuoleille. Lähipalvelut koetaan takuu varmasti

Suurin kaikista – Rakkauden mittaamattoman suuret ulottuvuudet

KOLUMNI Kiirettä pitää. Kirjailija Hannu Salakan runon Silti sanoin yhden on oltava siellä, toisen tuolla, ties missä, koska kaikki on hoidettava ja velvollisuudet täytettävä. Elämä vie kaiken ajan!

Aika aikaansa kutakin

Välillä jokaisen on hypättävä niin sanotusti syvään päähän ja kokeiltava pysyykö sitä pinnalla vai ei. Tällaiset suuret muutokset vaativat pitkää mietintää ja tiukkoja perusteluita, koska vaakakupissa ei painaa enää pelkästään oma perse vaan siihen on siunaantunut pari muutakin elämää.

Lämpö soi onnistuneen kasvukauden toimittajantaimelle

KOLUMNI Kyllä se on niin, että aika rientää, kun on mukavaa. Tämän neidin kesäurakka alkaa olla viimeisiä naputteluja vaille valmis. Kimpsut ja kampsut odottavat jo lapsuuden huoneen nurkassa omaan kotiin Tampereelle palaamista.

Opettajat ovat jälleen suuren työn edessä – Toivottavasti myös muut vanhemmat yhtyvät näkemykseen

PÄÄKIRJOITUS Koulujen alkamisen yllä leijuu valtakunnallisesti epätietoisuuden peitto. Aiempina vuosina koulujen alkuun on liittynyt lähinnä epätoivon tunne kesän loppumisesta ja arjen alkamisesta. Tänä vuonna koronan sotkemassa maailmassa oppilaiden, vanhempien ja opettajien keskuudessa lienee voimakkaimpana ajatus; toivottavasti kouluvuosi päästään aloittamaan niin sanotusti normaalisti, lähiopetuksessa.

Nämä asiat haluan vielä sanoa teille Liperi ja Rääkkylä

Nyt on aika sanoa jäähyväiset lyhyeksi jääneen yhteistyön jälkeen. Olen harjoittanut toimittajan tointa hieman vajaa kymmenen vuotta muun muassa Nokialla, Mäntässä ja Keuruulla. Alkukeväästä aloitin toimittajan hommat täällä Kotsarissa kunnes eteeni tuli melko pian valinnan paikka. Tartuin eteeni avautuneeseen mahdollisuuteen, ja aloitan kuun lopulla päätoimittajan tehtävässä kotiseutuni lehdessä Pogostan Sanomissa. Kotsarin vahvuudesta väistyn ensi viikolla.

Niin helppoa, mutta niin vaikeaa – Millainen on hyvä kuuntelija?

KOLUMNI Jälleen kerran ilahduttavan, elähdyttävän ja parhaimmillaan jopa eheyttävän tapaamisen jälkeen joku ystävättäristäni saa kuningasidean: meidän todellakin täytyisi aloittaa podcast! Kukapa ei tahtoisi kuunnella henkevää lätinöintiämme?