Korjaamon ja katsastuksen kombinaatio

Korjaamokäynnit ovat ojaan ajelun lisäksi se seikka, jota koetan vältellä autoillessa. Osaamistasoni eikä innostukseni riitä edes vinkkarin vaihtoon. Mutta onneksi on miehet! Hädän hetkellä löytyy aina apu maskuliinisemmasta sukupuolesta. Asioinkin siis varaosaliikkeissä, josta se pyyhkimenvaihtaja löytyy myymälän puolesta, jos tilanne on akuutti.

Lentääkö vai ei?

Aurinko, ranta ja palmut. Lämmin merituuli, joka kutittelee kasvoja ihan toisella tapaa kuin Liperin leveyksillä puhaltava talvinen tuisku. Ajatus lomaviikosta etelän lämmössä on mitä houkuttelevin: Ei raappaamista ja ankkajäähän jämähtäneitä tuulilaseja, palelevia sormia ja loputtomia vaatekerroksia. Vaan aurinkotuoleja, viipyileviä iltapäivän tunteja ja lasillinen kevyesti pirskahtelevaa viiniä.

Kilometrejä keräämässä

Kuluva talvi on suosinut hiihdon harrastajia. Pitkät pakkasjaksot jäivät onneksi esittäytymättä, ja lunta on piisannut suorastaan ruhtinaallisesti. Vaikka ladut ovat olleet välillä puista pudonneiden roskien vallassa, on uutta päällystettä tullut taivaalta kiitettävään tahtiin.

Käydään kylässä

Eteläsuomalaisilla se meni jo, keskisuomalaiset viettävät sitä parhaillaan, ja itäsuomalaisilla koululaisilla talviloma on vielä edessäpäin. Lomasesonki näkyy muuallakin kuin matkailu- ja vapaa-ajan palveluita tarjoavissa yrityksissä, sillä lomalla myös kyläillään.

Elämä on ihmisen parasta aikaa

Helmikuisena maanantaina Suomi hiljeni lukemaan lukemattomia uutisjuttuja Matti Nykäsen kuolemasta. Nelinkertaisen olympiavoittajan komeimpia ilmalentoja ja puhuttaneimpia mahalaskuja muisteltiin niin lehtien palstoilla kuin kahvipöytäkeskusteluissakin.

Ammatinvalinnasta

Mikä siusta tulee isona? Tähän kysymykseen muotoilin vastauksen viimeksi muutama päivä siten.

Kaikkien mahdollisuuksien paikka

Tiedättekö missä paikassa on kymmeniä erilaisia rakennuksia monipuolisiin käyttötarkoituksiin, rakennukset ovat pääosin hyväkuntoisia, alueen tiestö on kunnossa ja maisemat ovat silmää hiveleviä! Hyvällä syyllä voisi puhua kaikkien mahdollisuuksien paikasta.

Karjal… ei kun riisipiirakoita

Jos saisin ottaa autiolle saarelle vain kolmea erilaista purtavaa, pakkaisin reppuuni karjalanpiirakoita, hyvää juustoa ja jogurttia. Arvan osumista karjalaisten perinneherkkujen kohdalle tuskin tarvitsee selittää: jos on varttunut Etelä-Karjalassa ja pitänyt valtaosan elämästään kotiseutunaan Pohjois-Karjalaa, ei piirakoista parempaa tiedäkään. Riisipiirakoista, jos tarkkoja ollaan.

Tarina tuntemattomasta tyypistä

Eihän sitä malttanut käsistään laskea. Kari Hotakaisen kirjaamat sananparret ja lauseet veivät mennessään punaisten takkien ja kuplajuoman maailmaan. Sivuille sujautetut sattumukset saivat nauramaan, yllättymään ja vaikuttumaan.

Talven ihmemaata tuotteistamaan

Lumisella hiihtoladulla, luonnonrauhan keskellä lykkiessä tulee eittämättä mieleen, että joku turisti voisi tästä lystistä maksaakin. Mikä meille on arkipäivää, voi olla toiselle kerran elämässä koettavaa luksusta. Juuri se eksoottinen elämys, jota lomalleen kaipaa.