Liian paljon ronibackia?

Roni Back ja muut tubettajat, Robloxin kaltaiset pelit ja somessa notkuvat kaverit nappaavat leijonanosan lapseni vapaa-ajasta.

Vastavirtaan

Ajelin Liperiin pääsiäismaanantaina iltapäivällä. Olin tyytyväinen ajosuuntaani, sillä etelään päin autovirta oli lähes katkeamaton. Vastavirtaan oli paljon mukavampi ajella.

Suoratoisto peittoaa suoran lähetyksen

Finnpanelin tutkimuksen mukaan keskivertokansalainen tuijotti viime vuonna telkkaria kaksi tuntia ja 45 minuuttia vuorokaudessa. Lukema on kymmenisen minuutta vähemmän kuin neljä vuotta aiemmin.

Joskus on pärjättävä omillaan

Olen elämäni käännekohdassa. Omien vanhempieni ikääntyminen on tosiasia. Kuvitelma heidän ikuisesta maanpäällisestä olemassaolostaan ei olekaan totta. Asia, joka on aina ollut jollain tavalla pysyvää, ei olekaan sitä. Vielä tulee se päivä, kun minun on oikeasti pärjättävä omillani.

Maalia sutien ja seiniä mittaillen

Kevätvalo jos mikä on hyvä syy katsastella kodin nurkkia kriittisellä ilmeellä. Eikö vain jo alakin putkahdella mieleen yhtä jos toista remontoitavaa, kun kriittisin silmin tutkiskelee pirttiä niin sisältä kuin ulkoa.

Kallista kurkunkostuketta

Pyöräillessä vaanin haukan katsella lumesta paljastuvia pientareita. Kimaltaako lumen seassa jotain? Katseeni terästäytyy äärimmilleen aukeilla paikoilla. Peltojen kohdalla pyrin silmittelemään pajupusikoiden taaksekin, olisiko siellä jotain noukittavaa.

Ei autoliike mikään karkkikauppa ole

Mittavan lottovoiton rapsahdettua tililleni vaihdan oitis autoa. Menopelikseni valikoituu baijerilaisen moottoritehtaan taidonnäyte, jonka linjat ovat sulavat ja väri mustanpuhuva. Konepellin alla hyrisee enemmän hevosvoimia kuin suurimmassakaan suomalaisessa ravitallissa.

Korjaamon ja katsastuksen kombinaatio

Korjaamokäynnit ovat ojaan ajelun lisäksi se seikka, jota koetan vältellä autoillessa. Osaamistasoni eikä innostukseni riitä edes vinkkarin vaihtoon. Mutta onneksi on miehet! Hädän hetkellä löytyy aina apu maskuliinisemmasta sukupuolesta. Asioinkin siis varaosaliikkeissä, josta se pyyhkimenvaihtaja löytyy myymälän puolesta, jos tilanne on akuutti.

Lentääkö vai ei?

Aurinko, ranta ja palmut. Lämmin merituuli, joka kutittelee kasvoja ihan toisella tapaa kuin Liperin leveyksillä puhaltava talvinen tuisku. Ajatus lomaviikosta etelän lämmössä on mitä houkuttelevin: Ei raappaamista ja ankkajäähän jämähtäneitä tuulilaseja, palelevia sormia ja loputtomia vaatekerroksia. Vaan aurinkotuoleja, viipyileviä iltapäivän tunteja ja lasillinen kevyesti pirskahtelevaa viiniä.

Kilometrejä keräämässä

Kuluva talvi on suosinut hiihdon harrastajia. Pitkät pakkasjaksot jäivät onneksi esittäytymättä, ja lunta on piisannut suorastaan ruhtinaallisesti. Vaikka ladut ovat olleet välillä puista pudonneiden roskien vallassa, on uutta päällystettä tullut taivaalta kiitettävään tahtiin.