Se siitä sitten

Voisi luulla, että kymmenen vuotta on pitkä aika johtaa urheiluseuraa – eikä se aivan väärä luulo olisikaan. Kymmenen vuotta on tietysti kovin suhteellinen aikamitta. Muistan vieläkin esimerkiksi sen, millaista oli, kun täytin kymmenen vuotta ja oma ikä ja olo tuntui kovinkin paljolta. Harvoin olen senkään jälkeen tuntenut itseäni yhtä aikuiseksi kuin silloin. 

Liperin suurin ja vaatimattomin

Näin vuosi 2020 on potkinut jo hyvän loikan eteenpäin. Alkaneen vuoden aikana edessä on sekä jalkapallon Euroopan mestaruuskisat, että Ylämyllyn Yllätyksen 75. toimintavuoden juhlallisuudet.

Hallin kulmalta

Ylämyllyn urheiluhalli toteutuu 2019. Uuden hallin tieltä on jo lähteneet hongat, männyt ja petäjät. Vaan olikohan tuo rahtusen äkkinäistä poistaa puut hallin alta näin ja kaikkineen?

Hallin kulmalta

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Vaihtoon meni

Uusi kesä ja uudet pelit. Kuntien valtuustoissa ja kunnanhallituksissa alkavat siirtoikkunat pikkuhiljaa umpeutua samaan aikaan, kun jalkapalloilijat jo sukkuloivat täysillä kentiltä toisille. Paloaukean kenttä on viritetty vihreäksi ja suomalaisen jalkapallon iskukykyinen tulevaisuus on tallonut kumirouhetta ahnaasti.

America First Yllätys Second

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit lukea tämän mainion kolumnin.

Vanhalla koululla

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit lukea artikkelin.

Sääntöjä laatimassa

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit lukea artikkelin.

Liikettä liikenteessä

Jalkapallo on metkaa liikuntaa, visaista urheilua ja on se myös aikamoinen seikkailu. Laji on maailmanlaajuinen ja kaikki yli kahden kuukauden ikäiset ihmiset ymmärtävät heti ja vaistomaisesti mistä on kyse, kun pallon näkevät. Ylämyllyn Yllätyksenkin eri ikäisiä urheilijoita pelaa jalkapalloa milloin Liperissä, milloin Ylämyllyllä taikka Iisalmessa – jos eivät satu olemaan pelaamassa Lahdessa, Helsingissä, Kööpenhaminassa tai

Palloa taikinoimassa

Pallon potkimisellakin monituiset urheilijan raakileet hankkivat leipää itselleen. Suurimmalla osalle heistä leipä on kapoinen ja pitää häthätää lenkkipolulla. Osalle tienestit riittävät siihen, että leivän päälliseksi järjestyy mauttoman kevytlevitteen lisäksi makkaraa ja vähän hienoja juustojakin. Ja sitten ovat ne muutamat otsikoista tutut urheilun sankarit, jotka ruokkisivat koko heimon ja vieläpä Ferrarilla ajellen.