Moderni talo perinteisin sävyin

Soile ja Mika Karhapää rakentavat Jaamalle luonnonrauhaa henkivää kotia. Ekologinen ajattelu on mukana materiaaleja valitessa, metsän omat sävyt toimivat pohjana värimaailmalle.

Kansan sivistäjästä kulttuuritoimijaksi

Rasivaaran nuorisoseura juhlii tulevana sunnuntaina 110.:ttä toimintavuottaan.

Kirkon lattian alla on hiljaista

Olen ehättänyt käydä Taipaleen ortodoksisen kirkon tornissa, josta aukeaa hienot maisemat neljään ilmansuuntaan. Tornissa on rivi komeita kelloja, mutta mitä selviää, jos sukeltaa kirkon lattian alle. Onko siellä kummituksia vai joitain jäänteitä rakentamisesta?!

Kuhhaus kohosi Rääkkylän suurimmaksi tapahtumaksi

Kukkakuhhauksen ennätyksellinen kävijämäärä nosti pienestä, muutamien satojen vieraiden kylätapahtumasta alkaneen maalaisromanttisen tapahtuman Rääkkylän tämän suven suurimmaksi kesätapahtumaksi.

Tienvarsitauluja lisää

Kuopiontien varteen Ylämyllylle nousee uusia tienvarsitauluja.

Mummolasta perinnepihaksi

Mitäpä elämä olisi ilman haaveita?! Liperiläinen Samuli Jormanainen haaveilee siitä, että jonain päivänä hänen entisessä mummolassaan olisi perinnepihatoimintaa.

Hämäläinen savusauna sai pärekaton

Kokinniemessä komeilevaa savusaunaa voisi äkkiseltään luulla pitkän historian omaavaksi. Kuuden reunakiven päälle kasatun piharakennuksen hirret ovat harmaat ja pärekatto nostalgiaa henkivä.

Riihi kertoo vanhoista käsitöistä

Vanhan riihen ovi kitisee hiukan Raija Albertin työntäessä sitä sivuun. Riihen tuoksussa on myös jotain alkuperäistä jäljellä. Raija Albert on jatkanut mumminsa aarteiden keräämistä näyttelyiksi.

Pentti Juvonen pyöräyttää omanlaisensa sämpylät

Liperiläisen Pentti Juvosen sämpylät ovat tasaisen kokoisia ja kauniisti paistuneita. Vaaleisiin moniviljasämpylöihin tuo piristävää erilaisuutta pieni makeus rusinoista.

Joogassa huolletaan koko ihmistä

Sunnuntaiaamu, aurinko paistaa ikkunan läpi tuvan hirsiin. Päivilän sanktuaarin päärakennuksessa hiljaisuuden rikkoo vain rauhoittava musiikki ja Larissa Potkosen ohjeet. Hatha-joogassa liikkeet tehdään lempeästi kehon tuntemusten mukaan oman hengityksen tahtiin.