”Kyllä on väärin”

Moni liperiläinen heräsi perjantaina mieltä järkyttäneeseen uutiseen Myllyn tulipalosta. Vastarannalla asuvien Reetta ja Pentti Juvosen herätys ajoittui aamukolmeen. Naapuri oli havahtunut savun hajuun ja soitti lahden toisella puolella loistavasta näkymästä Juvosille.

Tuhoutuneen Myllyn yrittäjät järkyttyneitä, selvitykset käyntiin

Liperin Myllyn liperiläiset yrittäjät Kari Huikuri ja Anne Vänskä kuvailivat tunteitaan perjantaiaamuna järkyttyneiksi ja sekaviksi. Yöllä noin kahden maissa havaittu tulipalo oli aamuyhdeksään mennessä tuhonnut viisikerroksisen tuotantorakennuksen ja sen yhteydessä olleen varastosiiven, jossa oli valmiita tuotteita.

Kolmen sukupolven kakkosasunto

Viinirannantien varrella Särkkälässä sijaitsevalla Ulla Lehtisen kotitalolla on ikää sata vuotta. Vaalea kaksikerroksinen hirrestä tehty lautaverhoiltu talo siirtyi Lehtisen vanhemmille 1940-luvun lopulla.

Kuorinkaa halutaan suojella

Kuorinka on järvenä ainutlaatuisen puhdas ja virkistyskäytöltään suuressa arvossa. Hannele Jokiniemi on mökkeillyt järvellä yli kolmekymmentä vuotta. Liperin mökkiläistoimikunnan varapuheenpuheenjohtajana ja Kuoringan edustajana toimikunnassa hän haluaa säilyttää järven ainutlaatuisuuden.

Jarmo Pelli kuvaa ja videoi dronella

Liperin kirkonkylällä asuva Jarmo Pelli innostui droneilla tapahtuvasta ilmakuvaamisesta ja lentämisestä viime vuoden puolella. Hänen työpaikallaan kuvattiin mainosvideota. Yrityksen valmistamasta mastojärjestelmästä saa ylhäältä kuvattuna hyvän käsityksen.

Tekemistä pikkuväelle

Perheen pienimmille suunnattu uusi leikkipaikka on nyt käytettävissä Rääkkylässä.

Patikoimassa Varpasalon rauhassa

Alkukesä on mitä mainiointa aikaa suunnata patikoimaan, ja Rääkkylän yksi parhaista kohteista on Apajalahden luontopolku. Puolen päivän retkikohteeksi sopiva paikka on hyvää ajanvietettä vaikkapa mökkeilyn lomaan.

Patrik Tiihonen harjoittelee snookeria Käsämässä

Suomen huipulla snookeria pelaava turkulainen Patrik Tiihonen on ollut ”koronaleirillä” liperiläisen Harri Mäenpään luona Käsämässä jo useamman viikon ajan.

Kivenpyörittäjän kylä

Kaatamossa Haapovaarantieltä putkahtaa kuusikon keskeltä esille mielenkiintoinen paikka. Piha on täynnä sentilleen aseteltuja puupinoja, täsmällisiä istutuksia, lumoavia kannonjuurakoita ja kiviasetelmia.

Venehalli tyhjenee vauhdilla

Mattilan Marinen venehallissa ja pihamaalla Roukalahdella on päällä täysi työn touhu. Venehalli tyhjenee vauhdilla, kun asiakkaat haluavat jo veneensä vesille ja joillekin veneille tehdään vielä viimeisiä huoltoja kesää varten.