Roudan sulamista odotellaan vielä

Lumettomina näkyvät pellot eivät vielä paljasta, millaisena kasvusto on säilynyt harvinaisen vähälumisesta talvesta. Maatöiden aloittamisajankohtaa on vaikea ennakoida, sillä jäässä oleva pellonpinta ei paljasta kantavuutta.

Höyhenenkevyesti askarrellen

Askartelu on ajanvietettä antoisimmasta päästä: sitä voi harrastaa yksin tai yhdessä, helposti tai haastavasti.

Jäsenkorjausta kehoa kuunnellen

Viinijärvellä asuva Hanna Paakkunainen opiskelee parhaillaan kalevalaisen jäsenkorjauksen taitajaksi. Kyse on kansanparannusperinteisiin liittyvästä taidosta, jossa hoidetaan kipeitä, kireitä ja jumissa olevia ihmisiä.

Koeajossa: Ominaisuudet Seat Miillä kohdallaan

Seat Mii Electric on hintansa ja ominaisuuksien puolesta melkoinen uutuus sähköautopuolelle. Eikä nyt ole kyse hybridistä, vaan sähkömoottoriautosta. Kun ominaisuudet ovat vielä koeajon perusteella kohdallaan, niin ottajia löytyy.

Koeajossa: Katumaasturi Captur kasvoi kokoa

Renaultin pienemmän pään katumaasturi Captur kasvoi edelliseen malliin nähden pituutta kymmenisen senttiä. Tämä näkyy kautta linjan aina tavaratilaa myöten. Myös tieto- ja viihdejärjestelmä päivittyi.

Liperiläismies kuoli liikenneonnettomuudessa

Liperiläinen, 1990-luvulla syntynyt mies kuoli varhain tänä aamuna sattuneessa liikenneonnettomuudessa Liperin kirkonkylällä. Poliisin mukaan mies menehtyi onnettomuudessa välittömästi.

Keskitalvi Aurinkorannikolla

Suomen talvi on tunnetusti pitkä ja pimeä. Tilanne ei ole toisenmoinen Tutjunniemessäkään, missä Kaija Koivunoro asustelee kahden koiratyttönsä kanssa.

Talvisodan päättymisen muistojuhla hautausmailla

Talvisodan päättymisen muistojuhlaa vietettiin viime perjantaina Liperin ja Viinijärven sankarihautausmailla. Sodan päättymisestä oli kulunut perjantaina 13.3. tasan 80 vuotta.

Luistelemaan talkootyön ansiosta

Hiihtolomaviikko oli otollista aikaa retkiluisteluun – siitä piti huolen Liperin Kantoniemessä asuva 15-vuotias Eliel Kempas. Kempas on aurannut Kirkkolahden rannasta Kantoniemeen kulkevaa luisteluväylää päivittäin mönkijän eteen kiinnitetyllä auralla.

Kakku maistui onnittelijoille

Toimituksen ovi kävi torstaina tasaiseen tahtiin, kun Kotiseutu-uutisten päätoimittaja tarjosi 60-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi kakkukahvit.