Joutomaasta käyttöesineeksi

Keraamikko ja muotoilija Henriikka Leppänen työstää ja tutkii, mihin rääkkyläläinen savi taipuu.

Paneelit seuraavat aurinkoa

Lattialämmityksen ansiosta Vesa Sivosen varpaita ei kesämökillä palele lokakuussakaan. Kotoisasti poriseva kahvinkeitin pitää huolen siitä, että aamukahvia on tarjolla, kun taas jääkaapin vastuulla on säilyttää kahvimaito kylmänä.

Ruska ilahduttaa

Ruska on parhaimmillaan Liperissä ja Rääkkylässä. Kotiseutu-uutisten konttorin kohdalla Liperin Keskustiellä maisema on vaihtunut viimeisen reilun viikon aikana seuraavien kuvien mukaisesti.

Kuulamoniottelu käy kuntosalitreenistä

Honkalammen nuorisoseura kokeili menneenä kesänä ensimmäistä kertaa uutta kuntourheilumuotoa, kuulan 10-ottelua. Moniottelussa on myös pieni kilpailuvivahde mukana, joko muita tai pelkästään itseään vastaan.

Pärnävaaraa huiputtamassa

Syyskuun viimeisenä sunnuntaina Pärnävaaran stadionilla vallitsee odottava tunnelma. Nelisenkymmentä juoksijaa vartoo numeroliivit yllään, että kello kumahtaisi yhdentoista lyönnin verran ja lähtölaukaus kajahtaisi ilmoille.

Lipaskerääjä ja kansainvälinen delegaatti

Liperiläinen 56-vuotias Arto Koponen on ollut mukana vapaaehtoistoiminnassa jollain tapaa jo parikymppisestä nuorukaisesta lähtien, jolloin hän lähti mukaan vapaaehtoiseen pelastuspalveluun.

Valjaat kiinni ja saha soimaan!

Taimikonhoitoon ja raivaussahan käyttöön keskittyneessä koulutuksessa siirryttiin lauantaipäivän päätteeksi teoriasta käytäntöön. 4H-yhdistyksen järjestämä koulutuspäivä oli osa pohjoisen Savo-Karjalan yhteistä Digimetsä-hanketta.

Nappulajuoksun jälkeen maistui munkki

Salokylän kyläyhdistyksen nappulajuoksu kirmaistiin taas tieskö monennen kerran. Yksi reilusta parista kymmenestä juoksijasta oli Oliver Tolvanen.

Leipäpäivään korujen kera

Leena Kauppinen on tuttu näky Liperin Leipäpäivässä: hän on markkinoinut keramiikkakorujaan tapahtumassa lähes joka syksy. Tulevana lauantaina Kauppisen myyntipöydän löytää luokasta, jossa kauppaa tekee kolme muutakin Karjalaista Taitajaa.

Viesti veti toria paremmin

Rääkkylän katuviesti keräsi juoksijoita edellisvuosien tapaan, mutta syystorille kaivattiin enemmän ostajia. Kolea keli ei myyjiä haitannut, vaan syksyn satoa, käsitöitä ja kirpputoritavaraa oli aseteltu pöydille runsaasti.