Ylämyllyllä uusi kirppari

Urpo Hyvärinen työskentelee vapaaehtoisena Karjalan auttavat kädet -yhdistyksen ylläpitämällä kirpputorilla, joka avattiin kesäkuussa Ylämyllyllä.

Tehotreeni taivasalla

Kesä kutsuu liikkumaan ulkosalla. Myös ryhmäliikuntatunteja järjestetään muualla kuin neljän seinän sisällä. Kuntosali Vilperin kahvakuularyhmässä on siirrytty kesän ajaksi jumppaamaan pihamaalle aina sään salliessa. Ryhmässä käy säännöllisesti noin 15 henkilöä.

Tekemistä ja puuhaa jokaiselle leiripäivälle

Kuoringan leirikeskuksessa on vilskettä ja vilinää, kun 29 lasta kirmailee ympäriinsä ohjaajien ja isosten kaitsettavana. Toissa torstaina vuorossa olivat leiriolympialaiset, joissa kilpailtiin joukkueina ja heitettiin esimerkiksi saapasta ja kerättiin kilpaa käpyjä. Suosittu ajanviete oli myös pomppulinna, jonne riitti halukkaita hyppijöitä jonoksi asti.

Anne Karttusen käsinkudotut matot hehkuvat luonnon väreissä

Ollilan tuvalla pihapiirin aitassa on esillä Anne Karttusen mattoja ja seinätekstiilejä 30-vuotisen käsityöläisuran kunniaksi.

Roukalahden kesäteatterissa soi tangon haikeus

Roukalahden kesäteatterin tämän vuoden näytelmänä nähdään ja ennen kaikkea kuullaan Hannu Virolaisen ohjaamana Kohtalon tango. Kyseessä on Jukka Pakkasen ja Jorma Kairimon kirjoittama musiikkinäytelmä, joka kertoo säveltäjä Unto Monosen elämästä.

Kolea sää vaikutti lipunmyyntiin

Kihauksen 2000 vieraan kävijätavoite täyttyi, mutta lippuja tapahtumaan myytiin vain noin 1600 kappaletta.

Iloisesti rallatellen Rovaniemen markkinoilla

Jos yleisö nauraa, se myös viihtyy. Jotenkin tähän tapaan lienee linjattu kesäteatterissa jos toisessakin – siinä määrin harvassa ovat ne kerrat kun kesäisissä kulttuuripaikoissa luotetaan vakavan draaman kiinnostavuuteen.

Kihaus alkoi koleassa säässä, mutta iloisesti

Kihausperjantai käynnistyi aurinkoisessa, mutta hyvin viileässä säässä. Festivaalivieraita alueella on vähänlaiseen, mutta iltaa kohden kävijämäärät näyttävät hieman kasvavan. Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.  

Sirkushuveja perheen pienimmille

Kihausviikko näkyy jo Rääkkylän raitilla. Juhlateltat ovat asemissa, Kihauspelimannit ovat konsertoineet viuluineen ja maniskoineen ensimmäiset keikkansa. Tapahtumia on eri puolilla kuntaa ennen varsinaisen kansanmusiikkifestivaalin alkua.

Kunnan kuulumiset kiinnostivat mökkiläisiä

Rääkkylän kunnan järjestämä vapaa-ajan asukkaiden ilta oli niin suosittu, etteivät läheskään kaikki mahtuneet edes seisomapaikoille meijerisaliin.