Puuseppä kasvoi taiteilijaksi

Liperiläinen Lasse Kuurila veistää tunteet usein eläinhahmoksi. Puuta työstäessä mukaan tulevat usein metalli ja kivi.

Koruja kontion kylkiluusta

Kokeilusta alkanut luukorujen teko sai tutjulaisen Sanni-Maaria Puustisen perustamaan karhunluisiin koruihin erikoistuneen yrityksen.

Autounelmoijan aikamatka

Loputtomana liukuhihnatuotantona valmistetun japanilaishenkilöauton pihaan parkkeerattuani kävelen sisään Myllyn vanhat autot -museoon. Aula on sisustettu autoiluhenkisesti: vitriini on täynnä pikkuautoja ja Keke Rosberg poseeraa 1980-lukulaisessa Nesteen julisteessa.

Kihauksen kuvagalleria

Kihaus Folk -tapahtumassa sattuu ja tapahtuu. Poimi tästä parhaat tunnelmapalat kuvina. Galleria päivittyy pitkin viikonloppua

Taipaleella harras ja herkkä praasniekka

Taipaleen ortodoksisessa kirkossa vietettiin viime viikon keskiviikkona praasniekkaa. Kirkko on pyhitetty tihvinäläiselle Jumalanäidin ikonille, jota juhlitaan vuosittain 26. kesäkuuta.

ViU otti kopin äijistä

Viinijärven Urheilijat järjestää yleisön pyynnöstä äijäpesistä pesäpallosta kiinnostuneille pojille ja miehille. Muuta vaatimusta osallistumiseen ei ole kuin 15 vuoden ikä ja halu oppia pesistä.

Rääkkylän maastopyörärata avautui

Karelianpolkujen kisaan osallistui Rääkkylässä yli 90 pyöräilijää. Kiteen ja Tohmajärven vastaavien reittien kanssa yhteistyönä järjestetty, kolmen osakilpailun maastopyöräilykisa keräsi helteestä huolimatta viime lauantaina urheilukentälle näyttävän kisaaja- ja kannustajajoukon.

Karhupirtin omistajilla kulttuurihistoria mielessä

Liperiläiset Kati Parppei ja Kimmo Puoskari tekivät jokin aika sitten tietoisen valinnan harkinnan jälkeen. He ostivat kunnan kulttuurihistoriaan kuuluvaan Karhupirtin, joka tehtiin Isänmaallisen Kansanliikkeen kokoontumispaikaksi 1938. Taloon muutti 1944 Brynolf Envald, joka henkilöityy taloon historiaan kaikkein vahvimmin.

Ihan kaikki osaa

Liperiläinen Sanni-Maaria Puustinen vakuuttaa, että yhteisötaiteen luominen luonnistuu meiltä kaikilta. Eikä aikaakaan, kun lintu on kuoriutunut!

Leipäjonossa musiikin säestämänä

Pohjois-Karjalan osuuskaupan omistajailta Rääkkylässä keräsi kävijöikseen niin lapsiperheitä kuin eläkeläisiäkin.