Tarinoita lunnaaksi

Tammikuisena torstaina Ylämyllyn yritystalolla etsitään kadonnutta nallea, hypätään merirosvolaivan kannelle ja pohditaan, mikä olisikaan kaikkein mahtavin aarre. Seutuopiston opetustilassa pidettävä satutunti kutkuttaa mielikuvitusta ja houkuttelee tarinoimaan.

Keskosten iloksi

Miksikäs ei. Eihän keräysvastaavana toimiminen ole minulta pois, tuumaili Tiina Tolmunen. Facebookissa etsittiin taannoin Joensuun seudulle keräysvastaavaa, jonka vastuulla olisi toimittaa vapaaehtoisvoimin työstettyjä käsitöitä keskosena syntyneille vauvoille.

Omin käsin yksilöllistä

Talvipakkasella ulkoillessa pehmoinen pipo ja lämpöiset lapaset ovat verrattomia varusteita. Samaa saattaa sanoa myös kaulan ympärille kietaistavasta huivista ja varpaita hellivistä villasukista.

Talokauppa kävi myyjäisissä

Piparkakkutalot olivat jälleen kerran Rääkkylän joulumyyjäisten suosikki.

Kuin joulupukin pajalla

Rääkkylän kunnan työpajalla valmistuu joululahjoja kuin korvatunturin pajassa kuunaan. Joensuun Taitokortteliin ensimmäisen kerran ilmestynyt Onnen kaupan pop up -myymälä luo vilskettä kunnan työpajalle, sillä kauppa käy kaupungissa tiuhempaan kuin Rääkkylän myymälässä.

Joulutorttujen uudet muodot

Olipa kerran puolikuun muotoinen joululeivonnainen. Se maistui voitaikinalta ja omenahillolta, tahmasi sormet ja täytti vatsan.

Adventtitunnelmaa kansanmusiikkikonsertista

Mäntykankainen niemi Siurlahdella on ollut Sari Kaasiselle rakas paikka lapsuudesta lähtien. Niin kotina kuin yrityksen toimitiloinakin palveleva, Villa Ruusulana tunnettu rantamaisema inspiroi kansanmuusikkoa.

Uutta ja vanhaa joulumyyjäisissä

Tonttulakit ja iloinen joulutunnelma tulvivat vastaan Ylämyllyn koulun ovella lauantaina. Perinteisten joulumyyjäisten aikaan ruokalan täyttävät koululaiset ja käsityöläiset. Tarjolla on sekä perinteisiä herkkuja että uudempia tuotteita.

Kuvakisa Rääkkylä-päivän huipennus

Kekälekunnassa juhlittiin jo toistamiseen omaa itsenäisyyspäivää monin eri juhlallisuuksin. Kuntaliitostaistelun voitonpäivänä muistettava ajankohta toimi samalla pitäjän joulunavauksena.

Piparkakkutalo kuuluu jouluun

Marraskuun viimeisenä lauantaina Viinijärven koululla oli vilskettä ja vilinää kuin koulupäivänä konsanaan. Opinahjoon tuntui kokoontuneen koko kylä joulunavausta juhlistamaan.