Oleg Tchoumak maalaa suomalaisuuden kasvoja

Siikasalmella asuva suomalaistunut ukrainalainen, taiteilija Oleg Tchoumak viihtyy Liperissä, jonka avarat pellot muistuttavat häntä Ukrainasta. Tchoumak maalaa joka päivä, ja aamulla siihen on paras valo.

Kuuden vuoden urakka

Rasivaaran nuorisoseuran omistamaa kyläkeskusta on remontoitu uutterasti viime vuosina. Nyt on päättymässä urakoista suurin, lämmitysjärjestelmän muutto maalämmöksi. Viimeiset työvaiheet, kattilan ja varaajan vaihto viimeisteltäneen ensi viikon aikana.

Sade siivitti Hippoja

Rääkkylän Osuuspankin järjestämissä syksyisissä Hippo-kisoissa rapa roiskui, mutta kovakaan sade ei estänyt pieni urheilijoita yrittämästä parastaan. Sateenvarjo ja kumisaappaat olivat kisojen suosituin varuste, kun Rääkkylän urheilukentällä miteltiin naperoiden omissa kilpailuissa.

Ahonkylän perinnepäivänä rakennettiin pistoaitaa

Viime lauantaina Sun Ahonlaidassa opeteltiin pistoaidan tekemistä.

Kasvomaalauksia ja muita taideteoksia

Vaaleanpunaiseen prinsessamekkoon pukeutunut Tyyne tarttuu ohueen siveltimeen. Hän pyöräyttää sivellintä vihreässä kasvovärissä ja alkaa sitten maalata. Jenni-äidin poskeen piirtyy… niin, mitä?

Tuplahuttua Salokylän sydämessä

Viime lauantaina Salokylällä järjestettiin Salokylän sydämen ja kyläyhdistyksen syystapahtuma. Tilaisuudessa oli tarjolla perinneruoka tuplahuttua eli perunasta tehtyä ja ohrajauhoilla suurustettua puuroa, jota nautitaan voin ja hillon kanssa.

Suomen mestarin isä

Naisten Superpesiksen finaaleja seuratessaan Tero Sallinen ei oikein tiennyt, kumpaa joukkuetta olisi kannustanut. Vastakkain kun olivat asettuneet Jyväskylän Kirittäret ja tamperelainen Manse PP – ja samalla Sallisen tyttäret.

Palveluskoirien PM-kilpailut Liperissä viime viikonloppuna

Palveluskoirien Pohjoismaiden mestaruuskilpailut käytiin viime viikonloppuna Liperissä. Maasto-osuuksissa kisattiin myös Kontiolahden puolella. Mukana kilpailuissa oli 44 koirakkoa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Perheen tarina Ylämyllyllä

Viime lauantaina Jyrin koululla vietettiin maakunnallista ihmisarvopäivää. Koko perheen tapahtuma tavoitti harmillisen vähän lapsiperheitä, vaikka tarjolla oli monenlaista mukavaa tekemistä niin sisällä kuin ulkona.

Kaivoskaupunkilaisten kuvia kylässä

Outokummun taideyhdistys asetti jo toistamiseen näyttelyn Rääkkylään.