Hepolahdelle raivataan tilaa linnuille

Hennot kaislat ovat keränneet kuuraa ylleen, ja vitivalkoinen lumikerros peittää jään. Talvinen Heposelkä tuo kaikessa rauhallisuudessaan mieleen juuri sellaisen idyllisen luontomiljöön, jonka varaan maakunnan matkailu vahvasti nojaa. Täällä kyllä kelpaa retkeillä ja nauttia hiljaisuudesta.

Etätöissä koronattomassa kunnassa

– Lapset eivät ole edes huomanneet, että olen töissä täällä Rääkkylässä, enkä Espoossa, naurahtaa espoolainen harmonikansoiton lehtori Elina Leskelä.

Talvisia tunnelmia tallentamassa

Talvi esittelee parastaan aikoina, jolloin puiden kapoisat oksat kannattelevat koreita kasoja lunta. Pakkanen paukkuu ja hentoiset hiutaleet leijailevat auringon säteiden luodessa niihin kimalletta. Tunnelma on taianomainen.

Ensimmäinen koronarokotepistos annettiin Rääkkylässä

Rääkkylän ensimmäinen koronarokotepistos annettiin tiistaina iltapäivällä terveyskeskuksessa. Rokotteen sai osastonhoitaja Maija Tietäväinen. Piikin tuikkasi hänen käsivarteen sairaanhoitaja Jenni Nykänen.

Valojen ja unimaailman taikaa

Liperin Kirkkolahden myllymiljöössä saatiin ihastella viikonloppuna valotaiteilija Kari Kolan ja Joensuun Sänkytehtaan yrittäjän Pauli Jämsènin yhteistyön hedelmää sisällä ja ulkona.

Koronavuosi 2020

Saippuasta ja käsidesistä, turvaväleistä ja kasvomaskeista – niistä oli vuosi 2020 tehty.

Arvinsalmen lossituvassa loistavat taas valot

Arvinsalmessa, Rääkkylän puoleisen rannan lossituvassa on näkynyt tänä syksynä vuosien tauon jälkeen taas valojen loistetta. Nestori-lossi toi mukanaan uusia lossinkuljettajia, jotka majoittuvat talossa vuorojen välillä.

Luovuus asuu päiväkodissa

Joulukuu on jännittävää aikaa. Joka päivä kalenterista paljastuu jotain yllättävää, ja ajatus ikkunan takana kurkistelevista tontuista saa mahanpohjan kutisemaan ja puheen pulpattamaan.

Lystikkäitä tonttuja kierrätysmateriaalista

– Vain mielikuvitus on rajana tonttuja tehdessä, naurahtaa rääkkyläläinen Vaida Laasonen.

Kavereiden kanssa pomppukerhossa

Rääkkylän koulukeskuksen pienestä salista kuului lauantaina pienten jalkojen töminää, naurua ja hihkumista. Pomppukerhossa pidettiin hauskaa kavereiden ja vanhempien kanssa.