Partiolaisten tapaan

Partiolaisten adventtikalenterissa seilaa tänä vuonna jouluvaloin koristeltu laiva. Turkoosinsävyiseen merimaisemaan mahtuu myös vaaleanpunaista taivasta vasten piirtyvä majakka, jäälautalla köllöttelevä hyljepariskunta ja jokunen hiippalakkinen hahmo.

Minne mennä Yritystalolta?

Ylämyllyn Yritystalo tyhjenee kesään mennessä. Lähikuukausien aikana muuttokuormiin pakataan niin Ylämyllyn kirjaston kirjat, unkarilaisen rullapullan valmistamisessa tarvittavat välineet kuin Ylämyllyn Yllätyksen toimistolla olevat pokalitkin.

Kakkua puolen vuosisadan kunniaksi

Heinosen Leipomossa on tällä viikolla juhlistettu yrityksen 50-vuotista taivalta. Merkkipaalun kunniaksi Myllärissä toimivassa kahvilassa on piisannut tarjouksia – teemaan sopivasti erilaisia tuotteita on myyty puoleen hintaan.

Perusvankkurin kiky-loikka

Dacia Dusterin olemus on entistä ryhdikkäämpi, mutta hinta on säilynyt maltillisella tasolla.

Helppokäyttöisyys tuo iloa pihatöihin

Kotiseutu-uutiset testasi, miten pihahommat luonnistuvat lehtipuhaltimen ja akkusahan suosiollisella avustuksella.

Ympäristö innostaa liikkumaan

Harinjärveläisen omakotitalon pihamaalla piisaa vilskettä. Pihakuusessa vilahtelee jotain pinkkiä – Inna kapuaa huimaavan korkealle ja vielä vähän ylemmäs.

Porrastreeni paras treeni

Pärnävaaran urheilukeskuksen rappusissa askelletaan rytmikkäästi Hennariikka Virtasen opastuksella. Noustaan askelman verran ylöspäin ja palataan samaa tietä takaisin. Houkutellaan humppaan kädetkin, tekemään omanlaisiaan liikkeitä.

Nuoren taiteilijan vahva kokonaisuus

7-vuotias Peppi Pölönen järjesti ensimmäisen taidenäyttelynsä Rääkkylän kirjastoon.

Hiljaisuuden ja valon voimalla

Silkkipartion taideateljeen ympäristöön rakentunut installaatiovaellus keräsi kävijöiltään kiitosta puhuttelevasta kokonaisuudesta. Kaikkiaan neljätoista teosta sisältävä taidepolku oli ajatuksia herättävä kokonaisuus, joka kutsui pohtimaan ja hiljentymään.

Keitto ei peittoa uunimakkaraa

Kasvissosekeiton tuoksu leijailee Mattisenlahden kyläkoulun käytävillä. Kello on puoli yksitoista aamupäivällä, ja ruokajärjestäjät ovat juuri käyneet noutamassa metalliset kiesit keittiöstä. Pyörien päällä luokkiin on kuskattu keittoa, rukiista leipää ja ruokajuomaa.