Katse jalkoihin

Jalkojenhoitajaksi opiskeleva Minna Lähteenmäki tietää, että vähäpätöisiltä vaikuttavista jalkavaivoista voi pahimmillaan kehkeytyä vakavia terveysongelmia.

Lappu rintaan ja menoksi

Talven koleus oli vain muisto, kun Liperin Taimen järjestämät Seurakisat käynnistyivät Pärnävaaralla. Avauslajina oli maastojuoksu, jossa kilpailtiin kesäisen aurinkoisessa säässä. Kisat on tarkoitettu kaikille 3–15-vuotiaille, ja osallistuminen on ilmaista.

Muuttaa, ei muuta, muuttaako sittenkin?

Reilu kuukausi sitten uutisoitiin parissa eri mediassa, että Ylämyllyn kirjasto olisi muuttamassa uusiin tiloihin. Osa uutisista oli otsikoitu kysymysmerkin kanssa, osasta se puuttui. Täyttä varmuutta muuton toteutumisesta ei siis ollut.

Lautasuon rakentaminen etenee aikataulussaan

Sade piiskaa työmaata, mutta hommien pitää jatkua. Kaivinkoneen kauha uppoaa kerta toisensa jälkeen mutaiseen maahan. Märät olosuhteet aiheuttavat haasteita.

Parkour tuli kouluun

Ville Kuusisaari näyttää Ylämyllyn koulun kuudesluokkalaisille, miten rolli tehdään. Parkouriin kuuluva liike muistuttaa kuperkeikkaa – kupletin juonena on pyörähtää sulavasti ja säpäkästi ympäri toisen olkapään ja selän kautta.

Vappu veti väkeä

Liperin vapputapahtuma on vakauttanut paikkansa leipäpitäjän kesätapahtuminen avaajana. Keskustien varrelle ja torialueelle levittäytynyt tilaisuus houkutteli paikalle erityisesti lapsiperheitä jopa Joensuusta saakka, mutta myös vanhempi väestö liikkui tilaisuudessa tuttuja tapaamassa.

Kevään kepeää kaihoa

Liperin Laulupelimannien konsertti sunnuntaina Penttilä-salissa kohotti kuulijoiden kevätmieltä. Rakkaus kuuluu kevääseen, siitä laulettiin muun muassa konsertin nimikkokappaleessa Koivu ja sydän.

Munkinmussutuksen maailmanennätysyritys

Suomen kovin kilpasyömäri ja suosittu tubettaja Jesse Pynnönen haastoi itsensä HelmiSimpukan Munkkimellakassa Liperissä. Mies yritti niellä neljä kiloa munkkeja puolessa tunnissa.

Valmiina seikkailuun

Liperin Kokkoveikkojen sudenpennut ja seikkailijat valmistautuvat toukokuussa pärähtäviin partiolaisten kevätkisoihin harjoittelemalla vuoden aikana opittuja partiotaitoja.

Linnut jatkavat lintumiehen tarinaa

Lintumiehenä tunnettu Reino Kettunen menehtyi maaliskuussa 94-vuoden iässä. Hänen puusta tekemänsä linnut visertävät kuitenkin tekijänsä muistoa Liperin koulun käytävällä.