Itsenäisyyspäivän tanssiaisista on kasvanut hieno perinne Liperissä

Liperin koululla tanssittiin jälleen itsenäisyyspäivän aattona torstaina. Juhlavat asut ja askeleet sekä rauhallinen katsomo kertoivat, että perinne on kasvattanut nuoret kunnioittamaan juhlapäivää.

Videopuhelusta vuoristorataan

Riihitien palvelukodilla oltiin perjantaina ”ihan diginä”, kun kyseisesti nimettyä hanketta esiteltiin asukkaille ja heidän omaisilleen. Nykyteknologiaa voivat hyödyntää entistä paremmin sekä alati madaltuvalla kynnyksellä myös kehitysvammaiset käyttäjät.

Paloaukean myyjäisissä vilskettä

Paloaukean myyjäiset keräsi sunnuntaina Jyrin ruokalan tupaten täyteen myyjiä ja samalla myös kävijöitä. Ylämyllyn koulun vanhempainneuvosto Rummun sihteeri Päivi Sallinen tuumasi, että myyjiä oli paikalla lähes kolmekymmentä.

Minttu Kurki palkittiin Antilla

Liperiläinen Minttu Kurki on palkittu Kotiseutu-uutisten Antti-patsaalla. Yhteiskunnallisesti aktiivisena nuorena tunnettu lukiolainen teki syvän vaikutuksen Antti-raatiin, joka koostuu liperiläisistä ja rääkkyläläisistä vaikuttajista. Raati oli yksimielinen valitessaan Kurjen palkinnon saajaksi.

Mustemaalaus on yllätyksellistä

Rääkkylässä opiskeltiin mustemaalausta taiteilija Laura Hetemäen johdolla.

Pujahdus paloautoon

Päivä Paloasemalla -tapahtuma vauhditti viime viikolla lukuisten suomalaisten paloasemien lauantaipäivää. Liperin paloasemalla pistäytyi aamukymmenen ja iltapäiväyhden välisenä aikana satakunta vierasta.

Postilakko ja hiilijalanjälki puhuttivat joulunavauksessa Viinijärvellä

Lapset ovat huolissaan. Uutiset postinkantajien lakosta ovat saaneet pikkuväen pohtimaan, mahtavatko kirjeet kulkeutua Korvatunturillekaan.

Joulusesonki on saapunut Lippiin

Riisipuuron herkullinen tuoksu ja paikalliset käsityöt houkuttelivat tänään lauantaina Lippiin joulusesonkia aloittamaan. Parvekkeella komeilevan kuusen oksille oli ripustettu toinen toistaan persoonallisempia koristeita, tunnelmalliset valot valaisivat myymälää ja siellä näkyi jotain joulunpunaista.

Lämpöinen lahja

Liperiläiset eskarilaiset saavat tällä viikolla villasukat – kiitos seurakunnan ahkerien talkoolaisten.

Innoitusta hakemassa

Eteläpohjalainen kirjailija Paula Nivukoski inspiroituu parhaillaan Rääkkylän Oravisalossa.