Ylös, kylälle ja kuntoilemaan!

Soutulaite suhahtaa rivakoiden vetojen tahdissa ja painot kolahtelevat kuten kuntosalilla kuuluukin. Ikämiehet rupattelevat lihasten rääkkäämisen lomassa, radion soittaessa hempeää rakkauslaulua. Ikkunan takana traktori työstää jääareenaa luisteltavaan kuntoon.

Myllyalueen kehitykselle toivottiin jatkoa

Liperin myllymiljöön uudet toiminnot kiinnostivat jo perjantaina aamupäivällä satoja kävijöitä. Autojono alueelle oli jatkuva. Hernekeittoa tarjoillut Raija Albert kertoi ensimmäisen tunnin jälkeen, että annoksia on mennyt 150 kappaletta. Juhani Tuomisen makkaroita jonotettiin myös hartaasti.

Kunnostus etenee hitaasti, mutta varmasti

Rääkkylän kirkon kunnostuksen aikataulu on yhä avoin. Vielä ei ole edetty rahoituksen hankintaankaan.

Taideteos vihdoin esille

Yli vuoden ajan varastoituna olleet, Eva Ryynäsen tekemät puureliefit ovat jälleen rääkkyläläisten ihasteltavana. Aiemmin teokset olivat esillä seurakunnan tilaisuuksissa, nyt ne saivat uuden sijoituspaikan kunnantalolta.

Sukellus vedenneidon valtakuntaan

Viinijärveläinen Tomi Hirvonen ja rääkkyläläinen Anna Antikainen nousevat Joensuun kaupunginteatterin näyttämölle helmikuussa. Nuorten musiikkiteatteriesityksessä soljutaan Pienen merenneidon maailmassa.

”Kaikki on uutta”

Liperin koulun viidennen ja kuudennen luokan oppilaat ovat aloittaneet innolla kevätlukukauden – uudet siirtokoulutilat saavat lapsilta kiitosta.

Tähti syntyy solmeillen

Kapean puukepin ympärille on kietaistu roikkumaan pitkät pätkät ontelokudetta. Makramee-solmeilun taitava Mirja Parviainen opastaa, miten neljästä trikoolangasta loihditaan yksinkertainen solmu:

Piirakoita ja piparkakkutaloja

Rääkkylän joulumyyjäiset tarjosivat täytettä pukinkonttiin ja herkkuja paikan päällä syötäväksi sekä mukaan ostettavaksi. Tänä vuonna uutta oli Rääkkylä Folkin myymä keittolounas, 4H-yhdistys vastasi kahviosta totuttuun tapaan. Kumpikin keräsi ostajia tasaiseen tahtiin.

Jouluvaellus ruuhkautui

Kristilliselle joulusanomalle on edelleen kysyntää, sillä aikamatka ensimmäiseen jouluun kiinnosti kekälekuntalaisia aiempaa enemmän.

Jetina ja Karelianpolut vuoden liikuttaja

Karelianpolut-hanke ja Keski-Karjalan Jetina ry palkitaan vuoden rääkkyläläisenä liikuttajana. Hyvinvointilautakunta totesi perusteluksi, että Jetina on rahoittanut useita eri liikuntaa edistäviä hankkeita. Karelianpolut mainitaan monipuolisen harrastamisen mahdollistavaksi monikäyttöreitiksi kaikenikäisille.