Onnistunut ja näyttävä tapahtuma veti satoja vieraita myllymiljööseen

Lauantaina Liperin myllymiljöössä järjestetty tapahtuma veti puoleensa satoja vieraita. Myllypuodin pihalle oli kokoontunut lauantaina satakunta toinen toistaan upeampaa harrasteautoa.

Liperin koulun käytävät tyhjentyvät remontin alta – Katso kuvia viimeisiltä koulupäiviltä

Oppilaat ja opettajat hyvästelivät osan Liperin koulun tiloista lukuvuoden päätteeksi. Kuluvalla viikolla tiloja tyhjennetään, jotta remonttimiehet pääsevät työntouhuun.

Katso kuvat: Tältä näyttää Liperin kirkon kellotornissa

Pienen ja kapean oven takaa alkavat jyrkät ja kapeat portaat nousevat kohti Liperin kirkon kellotornia. Kun massiiviset puiset luukut avautuvat ja päivänvalo valaisee kellotornin, ensimmäisenä katseen kiinnittää yhteen luukkuun lyijykynällä kirjoitettu teksti ”Vartiossa 19/VIII -41 k.lo 8–10 U.K.M”. 

Haapa taipuu sahurilla moneksi

Leppälahden ja samalla Liperin ainoa kiertävä sahuri Jorma Mononen ei ole jäänyt lepäämään laakereilleen, vaikka sahurin työt ovat vähentyneet selvästi vuosien aikana. Mononen on tehnyt haapapuusta jo useita hirsikehikkoja. Haapa taipuu myös saunanlauteiksi.

Kesämökki ja kasvimaa tien toisella puolella

Viinijärven taajaman tuntumassa Kuopiontien varrella asuvat Erkki ja Marja Luukkonen nauravat, että heillä on tien toisella puolella oma kesämökki ja elämyspaikka.

Liukasta laskiaista

– Kuka pelkää jäämiestä! kuuluu kaukalolta ja luistelijat potkaisevat liikkeelle.

Talvipoluilla kelpaa kulkea

Kotiseutu-uutisten toimittajat jalkautuvat lehden levikkialueen luontopoluille elämyksiä etsimään. Helmikuisena pakkaspäivänä askelsimme lumisella talvipolulla, joka Heinälampi Winter Trailina tunnetaan.

Haukka rysäytti ikkunan läpi olohuoneeseen

Liperiläisessä Härkösen perheessä koettiin viime viikon torstaina jännittäviä hetkiä. Kanahaukka törmäsi olohuoneen ikkunaan, rysähti kolmikerroksisen lasin läpi ja päätyi tajuttomana keinutuolin alle.

Kun Kivekkäiden talosta kuoriutui saippuapaja

Voimakas tuoksu tervehtii tulijaa Kivekkäiden talolla Roukalahdella. Keittiössä häärivät naisihmiset sekoittelevat keskittyneinä keitoksiaan: yksi hämmentää oliiviöljyn sekaan väriainetta ja toinen vauhdittaa lipeärakeiden liukenemista veteen pyörteisen liikkeen voimin.

Karelian Lihajalosteella vedetään hieman henkeä

Ylämyllyn maisemaan jo liki kolmekymmentä vuotta kuuluneessa Karelian Lihajalosteessa vedetään yrittäjä Sami Puustisen mukaan nyt hieman henkeä. Yritys on tehnyt neljässä vuodessa yli kahden miljoonan euron investoinnit.