Ahonkylässä tiputeltiin tervaa

Ahonkylässä tiputeltiin viikonloppuna kylätoimikunnan järjestämässä perinnepäivätilaisuudessa tervaa. Tiputtelijana toimi Ismo Varis, joka valmisti tervaa Nauvankankaalla sukunsa tervahaudalla.

Salokylällä kasvavat nappulat ja kuusi

Perinteiset nappulakisat Salokylän koulun urheilukentällä Liperissä toivat sunnuntaina juoksemaan kilpaa kolmisenkymmentä lasta. Iloisen juoksukilpailun järjesti kyläyhdistys, ja myös Vanhempainrengas oli mukana tapahtumassa omalla makkaranpaistopisteellään.

Katuviestissä kymmeniä joukkueita

Jos Rääkkylän syystorilla hieman sade verottikin kävijämäärää sekä myyjissä että ostajissa, porkkanaa kuljetti sitäkin suurempi määrä joukkueita. Tori täyttyi alkulämmittelijöistä, ja kävelyteillä nähtiin jopa ruuhkatilanteita, kun viestinviejät taittoivat taivaltaan.

Kun Pikku Prinssi saapui Liperiin

”Olipa kerran Pikku Prinssi, joka asui pienellä planeetalla”, lausuu kertoja. Hopeanhohtoiseen asuun sonnustautunut nuori kruunupää astelee estradilla, tapaa Ruusun ja ajautuu riitaan tämän kanssa. Eripuran tähden Prinssi lähtee kotiplaneetaltaan ja suuntaa suureen maailmaan.

Sammalten lumo kuljetti Mattisenlahdessa

Mattisenlahden kyläpolulla taivallettiin lauantaina katse tiukasti maassa. Nelisenkymmentä ihmistä kulki biologi Teemu Tahvanaisen perässä hämmästellen sammalten lumoavaa maailmaa. Välillä luupilla luonnonaarteita tarkastellut Tahvanainen työskentelee yliopistonlehtorina Itä-Suomen yliopiston ympäristö- ja biotieteiden laitoksella.

Rääkkyläläisiä runsaasti mukana elokuvassa

Markku Pölösen ohjaamaa Oma maa -elokuvaa kuvattiin viikon verran Rääkkylässä. Elokuvan teko loi vilskettä pitäjään, sillä kuvauspaikkoja oli muun muassa Varpasalossa ja Paksuniemessä.

”Pitääkö pyöriä ennen kuin heittää?”

Viinijärven pallokenttää pitkin kiirii pienen koululaisen iloinen huuto: – Kuka pelkää pesäpalloilijaa?!

Kuhhaukseen odotetaan yli tuhatta kävijää

Tulevana viikonloppuna on Haapasalmen kylän raitilla vilskettä, jos edellisvuosien malliin eletään. Rääkkylän kesän toiseksi suurimmaksi tapahtumaksi kasvanut Kukkakuhhaus on maalaisromanttinen kylätapahtuma, jossa pääroolia näyttelevät hehtaarin suuruisella pellolla kasvavat kukat.

Yleisö oli hiipua ennen voimamiehiä

Voima on myös kestävyyttä, tuli todistetuksi Strongman Champions League Finnish Openin tämän vuoden kilpailussa lauantaina Ylämyllyllä. Aurinko helli katsojia, mutta sai kilpailijoilta hien virtaamaan entistä rivakammin. Kisaa seurasi aluksi satamäärin katsojia, mutta yli neljätuntisen urakan jälkeen väki oli osin vaihtunut ja vähentynyt.

Ylämyllyllä uusi kirppari

Urpo Hyvärinen työskentelee vapaaehtoisena Karjalan auttavat kädet -yhdistyksen ylläpitämällä kirpputorilla, joka avattiin kesäkuussa Ylämyllyllä.