Päivä pomppien ja huvitellen – yhdessä

Pomppulinna, hattarat ja lautapelit ovat kärkikolmikossa kun kysytään pienokaisilta, mikä oli parasta Sofianpäivässä.

Laukkaava läksiäislahja

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit lukea artikkelin.

Vappua!

Kasvomaalauksista ja poniajeluista, pomppulinnailusta ja vappuherkuista. Niistä on Liperin vapputapahtuma tehty. Juhlahumuun sekoittuu toki myös hernerokan aromeja, persoonallisia puheita ja kahvittelua – enemmän aikuisten juttuja. Parhaimmat pisteet tapahtuma kerää kuitenkin pienten ihmisten huomioimisesta.

Jaksaa, jaksaa!

On tiistai-ilta. Vaivion kyläkodalla parveilee joukko urheilullisesti pukeutuneita ihmisiä – miehiä ja naisia, monenikäisiä. Lenkkarit ja trikoot ovat illan teeman mukaiset asusteet, sillä jumppaamaanhan sitä on tultu.

Kevättä odotellaan edelleen

Keskiviikkoaamuna Rääkkylässä herättiin lumivalkoiseen aamuun ja ajokeli oli erittäin liukas. Keväinen sää antaa odottaa vielä itseään. Viime vuosiin verrattuna kevättä voi nimittää melko myöhäiseksi.

Kylätalo kunnostettiin nykyaikaan

Haapasalmen kylätalon mittava remontti alkaa olla loppusuoralla. Suurin muutos ilmenee jo pihamaalla: rakennus on jatkunut useamman metrin verran uusien saunatilojen ja lasitetun terassin myötä.

Vanha mylly avataan yleisölle ensi kesänä

Rääkkylä-Seura aikoo kunnostaa Paksuniemessä sijaitsevan myllymeijerin näyttelytilaksi. Perjantaina urakka käynnistettiin siivoustalkoilla. Kunnostusprojektin uumoillaan vievät kaikkiaan viitisen vuotta.

Intialaiset metsäasiantuntijat Varpasalon metsissä

– Hypönniemeen päin män ilomantsilainen linja-auto, tiesi anoppini, kun tuli lapsiamme vahtimaan. Minä tiesin, että autossa oli intialaisia metsäasiantuntijoita matkalla Varpasaloon. Menin perässä, jotta myös muut paikalliset saisivat tietää, millaisia vieraita Apajalahden laavulla oli.

Kuvataidetta suomalaisuudesta

Viinijärven koulun kuvataideryhmän töitä on viime viikkoina saanut ihastella Pulla Puljussa ja Osuuspankin paikalliskonttorilla. Pankin ikkunaa ovat komistaneet savesta muotoillut koirafiguurit ja leipomo-kahvilan seiniä Suomenlinnaa kuvaavat maalaukset ja kankaiset suomenhevoset.

Kiesjärven lintutornia uhkaa purkaminen

Huonokuntoiseksi päässyt Kiesjärven lintutorni saatetaan purkaa, ja myös Jouhtenuslammen tornin ympäristöön tarvittaisiin kunnostustoimia. – Rääkkylässä Kiesjärven torni on alustavasti laitettu purettavien listalle, luonnonsuojeluasiantuntija Mika Pirinen ELY-keskukselta myöntää.