Sota-ajan tapaan

Vellistä ja kukosta, läskisoosista ja vispipuurosta. Niistä on sota-ajan ruokalista tehty.

30 kranssia tunnissa

Rääkkylän kranssitalkoot alkoivat vauhdikkaasti, sillä vapaaehtoisia havunasettelijoita kertyi heti alkuun jopa ruuhkaksi asti. Ensimmäisenä talkoopäivänä torstaina työskenneltiin kuusi tuntia, ja urakka saatiin yli puolenvälin.

Pilkkikauden laiturietkot

Ne, jotka rakastavat pilkkimistä, eivät rajoita sitä vain jäällä tapahtuvaksi. Laituripilkki mahdollistaa lajin myös sulan veden aikaan.

Kolme reseptiä – kaikissa kurpitsaa, kanelia ja kaardemummaa

Lampaan lihaa syödään Suomessa pääasiassa pääsiäisenä. Silloinkin se useimmiten paahdetaan uunissa perinteisesti rosmariinin ja valkosipulin kera. Aivan turhaa säästellä tätä eettisesti tuotettua lihaa kerran vuodessa nautittavaksi. Lämmittävä lammascurry sopii mainiosti loppusyksyn koleiden päivien kruunuksi.

Pintaremonttia ja puuston poistoa lintutornilla

Vuoniemen lintutornia on kunnostettu, ja myös puustoa kaadetaan lähiaikoina. Pohjois-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen rakentama, Eihvelinä tunnettu lintutorni sai talkoilla pientä pintaremonttia.

Pakettiautoa aina tarvitaan

Volkswagen Transporterilla ajaa mielikseen myös muita kuin työajoja.

Mä oon rekkamies

Vaiviolainen Jarmo Pietarinen on ollut puutavara-autojen kanssa tien päällä ajokortin saamisestaan lähtien.

Liperin ainoa uimahalli avoinna!

Pulikoijat löytävät järvestä ilonaiheen. Liperin Kirkkorannassa on aloitettu talvikauden avantouinti, ja siitä on helppo vitsailla.

Huovasta syntyy maskotti

Näppäräsorminen tekijä saa huopapalasesta aikaan kissan, nallen tai lohikäärmeen. Huovasta syntyy mukava maskotti koristeeksi laukkuun tai sängyn päälle.

Kurki kaupunginjohtajana

15-vuotias Minttu Kurki nappasi tiistain ajaksi itselleen Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalaisen työpaikan. Valtaus oli osa maailmanlaajuista, Plan Internationalin organisoimaa Girls Takeover –tempausta, jonka punaisena lankana on kääntää katseet tyttöjen kohtaamaan syrjintään.