Tiesitkö kysyttyjen laitteiden nimet?

Kyselimme pari viikkoa sitten Leipäpäivä-lehdessämme erilaisten vimpaimien nimiä, joita käytetään maataloustöissä. Seuraavassa vastaukset:

Lähiliikuntapaikaksi passeli – Yläkoulun piha-alue on ollut iloinen yllätys lähialueen asukkaille

Kerromme syksyn aikana, mitä uuden yläkoulun seinien sisällekätkeytyy. Mitä luokissa luetaan, käytävillä kuiskaillaan ja parkour-telineillä puuhataan? Tällä kertaa piipahdamme pihalla ilta-aikaan.

Kukkakuhhaus ihastuttaa vuodesta toiseen – Pääsylippu ei vähentänyt kävijämäärää

Jo toiselle vuosikymmenelle kääntynyt Karjalanruusu M. Halosen järjestämä Kukkakuhhaus Rääkkylässä sai viettää vuosipäivää kauniiden kukkien, tyytyväisten ihmisten ja iloisen ohjelman tuoksinassa. Kolmipäiväinen tapahtuma houkutti Haapasalmelle ensimmäistä kertaa perittävistä aikuisten pääsylipuista huolimatta noin 3 000 vierailijaa, saman verran kuin viime vuonna.

Liperin koulua puretaan ja remontoidaan samaan aikaan

Liperin koulukeskuksella ovat jo parin kuukauden ajan huhkineet niin purkajat kuin rakentajatkin.

Onnistunut ja näyttävä tapahtuma veti satoja vieraita myllymiljööseen

Lauantaina Liperin myllymiljöössä järjestetty tapahtuma veti puoleensa satoja vieraita. Myllypuodin pihalle oli kokoontunut lauantaina satakunta toinen toistaan upeampaa harrasteautoa.

Liperin koulun käytävät tyhjentyvät remontin alta – Katso kuvia viimeisiltä koulupäiviltä

Oppilaat ja opettajat hyvästelivät osan Liperin koulun tiloista lukuvuoden päätteeksi. Kuluvalla viikolla tiloja tyhjennetään, jotta remonttimiehet pääsevät työntouhuun.

Katso kuvat: Tältä näyttää Liperin kirkon kellotornissa

Pienen ja kapean oven takaa alkavat jyrkät ja kapeat portaat nousevat kohti Liperin kirkon kellotornia. Kun massiiviset puiset luukut avautuvat ja päivänvalo valaisee kellotornin, ensimmäisenä katseen kiinnittää yhteen luukkuun lyijykynällä kirjoitettu teksti ”Vartiossa 19/VIII -41 k.lo 8–10 U.K.M”. 

Haapa taipuu sahurilla moneksi

Leppälahden ja samalla Liperin ainoa kiertävä sahuri Jorma Mononen ei ole jäänyt lepäämään laakereilleen, vaikka sahurin työt ovat vähentyneet selvästi vuosien aikana. Mononen on tehnyt haapapuusta jo useita hirsikehikkoja. Haapa taipuu myös saunanlauteiksi.

Kesämökki ja kasvimaa tien toisella puolella

Viinijärven taajaman tuntumassa Kuopiontien varrella asuvat Erkki ja Marja Luukkonen nauravat, että heillä on tien toisella puolella oma kesämökki ja elämyspaikka.

Liukasta laskiaista

– Kuka pelkää jäämiestä! kuuluu kaukalolta ja luistelijat potkaisevat liikkeelle.