Musiikin innoittamia maalauksia

Rääkkylän kirjastossa on parhaillaan esillä näyttely, jonka työt ovat paikallisen alakoulun kuudennen luokan oppilaiden tekemiä. Maalauksia musiikista -kokoelma on saanut alkunsa eri sävellysten herättämistä tunnoista.

Kansallispuvulla on monta merkitystä

Mittava kavalkadi suomalaisia kansallispukuja nähtiin sunnuntaina Penttilä-salissa Liperissä. Honkalammen Nuorisoseuran ja Liperi-Seuran yhteistä tapahtumaa juhlistettiin erityisesti maaliskuussa vietettävän Suomen nuorisoseuralaisten päivän kunniaksi.

Puukaupassa hyvää pöhinää

Pohjois-Karjalan Metsänhoitoyhdistyksen jäsenet kokoontuivat Pärnävaaran kodalle kahvin ja grillimakkaran äärelle pohtimaan muun muassa puukauppaa. Toiminnanjohtaja Pekka Nuutisen mukaan metsätaloudella on valoisat tulevaisuuden näkymät.

Lanien kävijäennätys rikottiin jälleen

Rasihovissa järjestetyn verkkopelitapahtuman, lanien, suosio kasvaa edelleen. – Pelaajia on nyt enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin, kaikkiaan 47 osallistujaa, tapahtuman pääjärjestäjänä toimiva Tommi Sallinen Rasivaaran nuorisoseurasta totesi avatessaan tilaisuutta viime perjantaina.

Hippo kutsui ladulle Rasivaarassa

Rääkkylän Osuuspankki järjesti hiihtokilpailunsa kirkonkylän sijaan poikkeuksellisesti Rasivaarassa. Tapahtumaa jouduttiin jo kertaalleen siirtämään pakkasten takia, mutta kilpaladulle kirmasi siltikin yli kolmekymmentä sivakoijaa.

Perhekoti on nyt koulu kolmelle luokalle

Yli neljäkymmentä rääkkyläläislasta aloitti maanantaina opiskelut väistötiloissa. Uuteen opinahjoon suhtaudutaan hyvillä mielin. – Kivaa on, kaikuu yhdestä suusta kun kuudennen luokan oppilailta kysytään, miten kaksi ensimmäistä koulupäivää ovat sujuneet entisen perhekodin tiloissa.

Ylämyllyn kasvu vahvistaa koko kuntaa

Kaikilla meillä on takuulla toiveemme oman elinympäristömme suhteen. Liperissä aiheeseen liittyviä aatoksia on listattu kaikissa kolmessa taajamassa: karttalehdille on merkitty niin lempimiljööt kuin inhokkipaikatkin. Kehittämisen paikoista on käyty paikoin vilkastakin keskustelua ja seuraavaan hengenvetoon on pohdittu, mikä taho tohtisi toimeen tarttua.

Autourheilla voi liikuntahallillakin

Pienikokoiset, sähkön voimalla liikkuvat, kauko-ohjattavat autot kiitävät vinhaa vauhtia Jyrin liikuntahallin lattialla. Loikkaavat hyppyreistä ja kurvaavat vauhdilla mutkiin. Radan reunalle pystytetyllä rakennustelineillä seisovat miehet ohjaavat menopelejä, manailevat kaatumisia ja hakevat nopeita ajolinjoja.

Herkkujen makuinen taksvärkkipäivä

Otto Rummukainen kaataa kahvia sinivalkoisiin mukeihin ja kehottaa kohteliaasti rouvia ottamaan, mitä mieli tekee. Suolaista tai makeaa – tarjoilupöydälle on katettu kinkkupiirasta, feta-pinaattipiirakkaa, Marianne-karkkien makuista kakkua, pullaa ja mokkapaloja.

Taide tuo mielenrauhaa

Rääkkylän kirjastossa on esillä värikylläisiä piirustuksia. Edesmenneen Paula Keinäsen teokset ovat esillä maaliskuun alkuun saakka.