Toinenkin hukkunut löytyi

Rääkkylässä havaittiin viikon sisällä jo toinen heikkoihin jäihin hukkunut hirvi. Viime viikon tiistaina huomattiin Varpasalossa Edussaaren läheisyyteen jäätynyt uros, jonka Varpasalon erän metsästäjät nostivat pois jäistä lauantaina.

Presidentinvaaleissa äänestettiin jo

Rääkkylän koulun oppilaat harjoittelivat perjantaina, kuinka valtion päämiehen valinnassa toimitaan. Esikoululaiset pelkästään harjoittelivat, mutta ykkösestä yhdeksäsluokkalaisten äänillä on oikeasti jo merkitystäkin ja heidän äänensä lasketaan.

Pipoja, keppihevosia ja koiranleluja

Kouluikäisten kädentaitajien tuotteet ovat rantautuneet Lippiin. Parhaillaan puodissa on kaupan Rasmus Karjalaisen taidonnäytteitä.

Metso asettautui kirkonkylään

Rääkkylän kirkonkylällä on jo useamman viikon ajan tepastellut poikkeuksellisen kesy ukkometso. Lintua on havaittu erityisesti kunnantalon läheisyydessä, mutta sen tiedetään liikkuneen muun muassa Koivukujalla ja leipomon nurkilla koputtelemassa.

Ilotulitus se nähdä piti

Hienoksi kehuivat Liperin Yrittäjien järjestämää ilotulitusta. Talvisen taivaan valaisseet tulitteet saivat Pärnävaaran urheilukeskuksella osakseen ihastuneita huokaisuja ja käännettiinpä niitä kohti kamera jos toinenkin. Ilonpitoon hupenevaa rahamäärää pohdittiin toki sitäkin, mutta mitäpä vuodenvaihde olisi ilman räiskyviä raketteja?!

Uudenvuodenaaton ateria on raikkaan sitruunainen

Massut ovat pullollaan raskasta ruokaa joulun jäljiltä. Keho vaatii jo jotain raikkaampaa! Jätä uudenvuodenaattona nakit, lihapullat ja perunasalaatti lapsille ja valmista aikuisten ateria italialaiseen henkeen.

Yläkoulu rakennetaan Ylämyllylle

Liperin kunnanvaltuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan rakentaa yläkoulun Ylämyllylle. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen selvin numeroin: valtuutetuista 24 eli noin kaksi kolmasosaa kannatti Heikki Kontkasen (kesk.) tekemää esitystä.

Saituri tuplasi odotukset

Riäkkyteatterin Saiturin joulu keräsi tuplasti enemmän katsojia, kuin mitä työryhmä osasi toivoakaan. Koululaisesityksen mukaan lukien Charles Dickensin klassikkoon perustuvan tarinan näki 900 katsojaa viikonlopun aikana.

Aikamatka kahden tuhannen vuoden taa

Ja tapahtui niinä päivinä, että Rääkkylän kappeliseurakunnassa päätettiin toimittaa jouluvaellus. Kulissit aseteltiin paikoilleen, ja näin seurakuntasalista ja eteisaulasta muodostui taianomainen reitti Juuttaan maan kaupungista Beetlehemiin.

Sapekas saituri on haastava näyteltävä

Riäkkyteatterin Saiturin joulu-esityksessä on mukana liki 30 näyttelijää, joista valtaosa on lapsia ja nuoria. Kokeneempaa kaartia edustaa Ilpo Jorasmaa, jolle iäkkään Saiturin näytteleminen ei ole luonnerooli.