Huumeet yleistyvät – ilmiö näkyy myös liikenteessä

Poliisin tilastot kertovat huumausainerikosten yleistyneen. Itä-Suomen alueella poliisin tietoon tuli tammi-kesäkuun välisenä aikana tuplasti enemmän huumausainerikoksia kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

”Räjäyttäkää Rääkkylä!

Yrjö ja Leila Erosen navetan vintillä tunnelmoitiin Pihasoiton ja Georg Otsin tunnetuksi tekemien kappaleiden tahdissa viime viikon torstaina. Lämminhenkinen ja välitön musiikkitapahtuma houkutteli Varpasaloon useita kymmeniä ihmisiä, niin paikallisia kuin kauempaa saapuneitakin.

Mattisenlahdesta tuli somejulkkis

Mattisenlahti sai keskiviikkona jännittäviä vieraita, kun Pohjois-Karjalan Kylät ry:n sisällöntuottajat Samuli Longi ja Jonna Nupponen saapuivat tutustumaan kylän ihmisiin, nähtävyyksiin ja touhuihin.

Ministeri: ”Metsästys ei ole ratkaisu valkoposkihanhiongelmaan”

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) ei pidä metsästämistä kestävänä ratkaisuna valkoposkihanhien aiheuttamiin tuhoihin.

Nestori ahkeroi Arvinsalmella

Nestori-lossi aloitti liikennöintinsä Liperin ja Rääkkylän yhdistävällä Arvinsalmella elokuun ensimmäisenä päivänä. Väylällä aiemmin palvellut kirkkaankeltainen lossi vaihdettiin huomattavasti kookkaampaan lauttaan varhain lauantaina, pian puolenyön jälkeen.

Taimen junnuille 55 mitalia yleisurheilun piirinmestaruuskisoista

Yleisurheilun 9–15-vuotiaiden lajikohtaiset piirinmestaruudet ratkottiin Outokummussa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Järjestäjinä toimi kolme seuraa: Liperin Taimi, Polvijärven Urheilijat sekä Outokummun Partio. Noin 50 talkoolaista rehki monen lajin ja sarjan urakat läpi onnistuneesti.

”Englantia ja eskarijuttuja”

Honkalammella asuva Olivia Mustonen aloittaa ensi viikolla esikoulun Ylämyllyn koulun Jyrin yksikössä. Muutosta aikatauluihin ja kyyteihin ei juurikaan tule.

Karttakaupoille kirpparille

Ilmassa väreilee suuren urheilujuhlan tuntu. Taipale-talon pihamaa pursuilee kyläläisiä ja kauempaa kulkeneita, kirpparimyyjiä ja piukasti pysäköityjä autoja. Entisen koulukiinteistön ulko-ovien avautumista odotetaan malttamattomina.

Oinoset eivät halua luopua muistoistaan

Pekka ja Irmeli Oinosen ”kesämökki”, niin kuin lastenlapset nimittävät taloa, sijaitsee keskellä Viinijärveä Taipaleenjoen rannalla luonnonkauniissa paikassa. Mökissä on kokoa kolmisen sataa neliötä.

Miten tunnet Taipaleen?

Tänä kesänä katseet on käännetty lähelle. Koronan kirvoittama kiinnostus kotimaanmatkailua kohtaan on kerryttänyt jonoja Ukko-Kolin huipulle ja saanut monet etsimään elämyksiä kotikunnasta.