Ristissä lempeä laulujen siivittämänä

Ristin kesäteatterin Kesälempeä on laitettu kasaan perinteisistä aineksista. Kyse on suvisesta komediasta, joka on täynnä rakkautta, suhteita ja kommelluksia. Mukana on aiempaa enemmän lauluosuuksia. Ne vievät tarinaa hauskasti eteenpäin. Ja vaikka laulajien taitotaso vaihtelee, niin näyttelijöiden vilpitön esiintyminen ja kappalevalikoima jättää hyvälle mielelle.

Ortodoksiselta hautausmaalta poistettiin vanhoja kuusia

Taipaleen ortodoksisen seurakunnan hautausmaalla Viinijärvellä tehtiin helmikuun puolivälissä puiden poistoa. Aivan Viinijärventien tuntumassa oleva kuusirivi kaadettiin puiden yli-ikäisyyden takia.

Porkkana pistettiin pyörähtämään – ”En edes muista, monettako kertaa osallistun”

Rääkkylän syystorin ja katuviestin tapahtumayhdistelmä palasi kalenteriin ja katukuvaan ensimmäistä kertaa sitten korona.

Koulu alkoi– Katso kuvat vielä keskeneräiseltä pihalta

Remontoitu ja osin uudelleen rakennettu Liperin koulu sai käyttäjiä pihamaalleen torstaina, kun lukuvuosi alkoi.

Toimi-myrsky kaatoi puita ja katkoi sähköjä – Kaatuneet puut vaurioittivat kattoja ja tukkivat teitä

Viime lauantainen ukkosmyräkkä katkoi sähköjä ympäri maakuntaa. Liperissä pahimpia iskuja otettiin vastaan Mattisenlahdessa, jossa lukuisissa kodeissa ilta alkoi vahinkojen kartoituksella.

Lavatanssikilpailut soivat Liperin koulukeskuksessa tänä viikonloppuna

Liperin Lavatanssijoiden isännöimät tanssikilpailut palasivat koronavuosien tauon jälkeen kesäohjelmaan. Pienestä kisajoukosta huolimatta ilmapiiri Liperin koulukeskuksen parkettisalissa oli hieno. – Liperissä on aina tosi hyvä tunnelma. Halataan jo heti ovella, Sari Sallila kuvasi hikikarpalo otsallaan päivän fiilistä.

Touko siunattiin Kaitanurmen tilalla

Viinijärvellä päästiin parin vuoden koronatauon jälkeen viettämään taas toukosiunausta. Siunaus suoritettiin Kaitanurmen tilalla, joka on Nostamontien varrella. Matti ja Pasi Pennasen tilayhtymällä kasvatetaan karjaa, joka tuottaa maitoa ja lihaa.

Leipä on pääosassa yhteisötaideteoksissa – Liperin kaikki taajamat saavat omansa

Kun kesä koittaa, komistaa kaikkia Liperin taajamia uudet yhteisötaideteokset. Pala parempaa -projektissa kolme mosaiikkityötä valmistetaan kymmenissä työpajoissa, joissa yli sata leipäpitäjän asukasta saa jättää kädenjälkensä ulos sijoitettaviin teoksiin.

Tomi Pesonen aloite kävi toteen – Nopsakin kuntoportaat avataan maanantaina

Kohti taivasta kohoaa 66 askelmaa, joiden juurella on hymyilevä Tomi Pesonen. Harvoin kuntalaisaloite lähtee lentoon ja muuttuu todeksi muutamassa kuukaudessa.

Satupuutarha Varolassa tuottaa iloa silmille ja mielelle

Liperin kirkonkylän kupeessa Varolassa on puutarha, joka elää ja on kaunis kaikkina vuodenaikoina. – Syksy tuo esille kauneuden eri tavalla kuin kesä. Ja entä talvi kaikkine valoineen, kuvailee puutarhan vuosien varrella luonut Suvi Hämäläinen.