Jää kiiltää jos sää suosii

Haapasalmen retkiluistelurata ehti olla viime viikolla pari päivää hyvässä käyttökunnossa, mutta viikonlopun plussakeli ja lumisade tärvelivät radan pinnan. Paras jäädytyssää on aurinkoinen pakkanen, sillä lumisade tärvelee nopeasti kohvaisen pinnan.

Kansanmusiikkia modernilla otteella

Rääkkyläläisvalmisteinen Koistinen Electric -sähkökannel oli merkittävässä roolissa rytmikkäästä tyylistään tunnetun Ida Elinan poppikantelistiksi ryhtymisessä.

Nukkuminen on ihan parasta

Liperiläiset koululaiset ovat saaneet nauttia tällä viikolla täysin mitoin talvilomasta, hurjasta lumimäärästä ja hienosta säästä. Nuorille on järjestetty pitkin viikkoa monenlaista tekemistä talviloman kunniaksi.

On lunta, mistä veistää

Lumiukot ovat asettautuneet näyttävään riviin Uuden Toimelan pihamaalle. Talvilomaviikon innoittamana lumesta on muovattu persoonallisia hahmoja – teokset on viimeistelty vesivärein, villalangoin ja oksin.

Harvinaisen vähän hiihtäjiä

Rääkkylän Osuuspankin järjestämät Hippo-kisat lykittiin kalevalanpäivänä hyisessä säässä. Navakka tuuli pakkaslukemien kera vähensi osallistujamäärää, mutta sitkeimmät sivakoivat ladulla säästä välittämättä.

SM-morri houkutteli pilkkijät Kirkkolahdelle

Liperin Kirkkolahdella kilpailtiin sunnuntaina mormuskoinnin suomenmestaruudesta aurinkoisessa talvisäässä. Yli 130 kalamiestä ja -naista oli saapunut Liperiin pilkkimään eri puolilta Suomea.

Talviklassikossa voiton huumaa

Lauantai-iltapäivän sää on sakeanaan muutakin kuin odotusta. Lunta pyryttää toden teolla, mutta Talviklassikko pelataan jälleen Liperin keskustan kentällä, nyt jo kolmannen kerran. Tunnelma on leppoisa ja rento ja grillimakkara tuoksuu. Aivan niin kuin suomalaisessa talvitapahtumassa kuuluukin.

Koululaisilla riistapäivä

Rääkkyläläiset peruskoululaiset viettivät viimeisen koulupäivänsä ennen talvilomaa eränkäyntiin perehtyen. Riistanhoitoyhdistyksen ja metsästäjäinliiton paikallisjäsentenyhteistyönä organisoima teemapäivä tarjosi koululaisille asiaa niin metsästyksestä kuin luonnossa liikkumisestakin.

Talven touhuja ja vaalityötä

Nelivuotias Emilia tarttui pensseliin ja suti punaista väriä lumikuution pintaan. Kati-äidin tehtävänä oli pidellä maalipurkkia ja pitää samalla silmällä Emilian pikkusiskoa. Ahonkyläläisperhe kun ei suinkaan ollut Pärnävaaralla pidetyssä talviriehassa yksin.

Lapset liikkuvat Pärnällä

– Oikee, vasen, oikee, vasen, tytöt rytmittävät hiihtosuoritustaan.