Viihdytkö mökillä?

Kotiseutu-uutisten toimittajat kipaisivat kylälle kysymään, miten mukava paikka mökki on. Viihtyvätkö liperiläiset mökillä ja mitä kaikkea ihanaa he siellä puuhaavat? Onko mökkeily vain kesäinen ilo, vai houkuttelevatko mökkimaisemat myös talviaikaan?

 

Leena Turunen, Liperinsalo

– Asumme järven rannalla, joten meillä on asunto ja mökki samassa. Tontillamme olevaa rantasaunaa käytämme vain kesäaikaan. Sinne menemme saunomaan sitten, kun jäät ovat lähteneet.

Hanna Karosto, Ylämylly

– Molemmilla mummoillani on kesämökki, samoin kuin vanhemmillani, joten mökkeiltyä tulee. Talvellakin käyn mökillä, lähinnä ulkoilemassa järven jäällä koiran kanssa. Kesäaikaan vietän siellä enemmän aikaa – mökillä on parasta rauha, luonto ja ruoan laittaminen nuotiolla. Aurinkoakin mökkilaiturilla tulee otettua.

Jesse Heiskanen, Leppälahti

– Viihdyn sukulaisten mökillä Savonrannan suunnalla. Keleistä ja kiireistä riippuu, miten paljon mökillä tulee oltua. Välillä käyn siellä kavereiden kanssa, toisinaan taas yksin. Yksin ollessa mietiskelen, pohdin maailman menoa ja kalastan.

Iida Issakainen, Salokylä

– Perheelläni on mökki Tuupovaarassa. Tykkään olla siellä kesäaikaan, sillä mökillä on ihanan rauhallista ja kalastaakin voi. Mielestäni on hyvä, että mökille on kotoa matkaa – ei olisi kiva, jos mökki olisi ihan naapurissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *