Viikonlopun herkkuaamiainen

Graafikon keittiön aamupalapöydästä löytyy muun muassa tuorepuuroa, sämpylöitä ja amerikkalaisia pannukakkuja.

Herkullisia lisukkeita joulupöytään

Graafikon joulupöytää täydennetään raikkaalla salaatilla, parmesanbataateilla ja karpalo-valkosuklaakakulla.

Kolme ruokalajia kesäkurpitsasta

Kesäkurpitsa soveltuu moneen. Graafikon keittiössä siitä tehdään keittoa, piirasta ja maailman mehukkaimpia mokkapaloja.

Arjen lohdukkeeksi tuhti salaatti ja tuhdit pullat

Graafikon keittiössä valmistetaan lounaaksi klassista caesar-salaattia kanan kanssa ja amerikkalaisia kanelipullia päiväkahveille.

Hyvinvointi on kokonaisvaltainen juttu

Hyvinvointi on kokonaisvaltainen juttu. Juuri nyt laatiessani tätä ruokasivua, olen pienen perusflunssan kourissa. Olin ajatellut taikovani joitain kevyitä ja terveellisiä reseptejä ajatellen tämän kuun Kotiseutu-uutisten teemaa. Mutta tämä pahainen flunssa pilasi ne suunnitelmat.

Jouluisia herkkuja

Graafikon keittiöstä löytyy tällä kertaa sekalainen jouluherkkujen kimara. Juustoruudut sopivat pikkujoulutarjottavaksi, pipariminttumarengit vaikka herkulliseksi lahjaksi ja mehevä valkosuklaakakku joulupöytään jälkkäriksi. Kakku maustetaan appelsiinilla ja täytteeksi keitetään karpalohilloa. Kakku kuorrutetaan valkosuklaisella tuorejuustovoikreemillä.

Día de Muertos – meksikolainen juhla

Marraskuun alussa Meksikossa juhlitaan kuolleiden päivää. Sen kunniaksi graafikon keittiössä matkataan meksikolaisiin makuihin.

Kolme leivonnaista sitruunasta

Pääsiäisen perinteisiin leivonnaisiin kuuluvat sitruuna ja rahka. Molempia löytyy tämän jutun leivonnaisista. Sitruunasta valmistetaan lemon curdia eli paksua sitruunakiisseliä tai tahnaa. Se käy monenlaisiin leivonnaisiin.

Kello viiden tee, englantilainen teehetki

Afternoon Tea, Suomessa usein kello viiden teeksi kutsuttu englantilainen traditio on virkistävä hetki lounaan ja myöhäisen illallisen välillä.