Vesiväylän tunnusmerkit

Laivaväylä tulee vesilläliikkujalle vastaan, kun mökkirannasta lähtee kipparoimaan avovesille. Mitä on muistettava, kun suuntaa vesiliikenteen sekaan?

Puodin kuuma ja kiireinen kesä

Oili Vilen laskeskelee nopeasti yhteen Liperissä vierähtäneitä kesiä. Saariston Puotia hän on pyörittänyt vuodesta 2010. Unelmien mökki taas löydettiin miehen kanssa pari kesää kestäneen etsiskelyn jälkeen vuonna 2013.

Airbnb on kätevä ja hintansa väärti majoituspalvelu

Majoituspalvelu Airbnb on kasvattanut suosiotaan. Palvelu tuo lisää turisteja myös Liperiin ja Rääkkylään.

Oravanpyörää karkuun

Salokyläläisen metsän siimeksessä kelpaa kahvitella. Luonnonääniä kuunnellessa mieli lepää.

Ei missään jäniksen selässä

Kesäteatterin ohjelmistoksi on Rääkkylässä valittu Arto Paasilinnan klassikko Jäniksen vuosi, tosin nykyaikaan sovitettuna. Päärooleissa nähdään Mammu Koskelo töpöhäntänä ja Kalevi Harinen arkensa hylkäävänä Vatasena.

Lihava poni aloittaa kesädieetin

Siinä ainakin on pullukka poni. Näin iskevästi kommentoi viinijärveläisen Jutta Imanin aikuinen tytär kuullessaan, että hänen äitinsä 11-vuotias shetlanninponi Hertta oli valittu hevosille tarkoitettuun Pullukka kesäkuntoon -projektiin.

Kuumat kesäpäivät viilenevät helpoilla jäädykeherkuilla

Raikkaiden itsetehtyjen jäädykkeiden juju on mehujäämuoteissa ja reseptien muunneltavuudessa. Voit tehdä terveellisiä, täysin sokerittomia herkkuja tai sitten syntisen hyviä jälkiruokia, joissa vain mielikuvitus on rajana.

Vanhan ajan tunnelmaa

Oriveden veneilykesän odotetuin tapahtuma on vanhojen laivojen regatta, joka rantautuu Paksuniemen satamaan heinäkuun lopulla. Rääkkylään lipuu lähes 40 huvikäyttöön muutettua entistä työalusta. Tiettävästi kaikki laivat saapuvat maakunnan ulkopuolelta.

Konnuntekoa ja vitaksen vääntöä

Maalaisromantiikan nälkäisille on Rääkkylässä tiedossa perinnetaitojen petrauspäivä. Vanhan ajan tunnelmaa herätellään nyt ensimmäistä kertaa pidettävässä tapahtumassa.

Uskomusten ukkonen

Kun ukkonen jyrähtelee ja salamat välähtelevät, on paras pujottaa kumisaappaat jalkaansa ja kipaista kellariin. Vai onko sittenkään?