Jetillä pääsee hulvatonta vauhtia

Kylmä kesäpäivä, kylmä vesi, kalpeat kanankoivet ja kokeilussa kiitävä vesijetti. Herkkähipiäisenä edellä mainittu yhdistelmä aiheutti hiukan ennakkoväristyksiä, mutta kokeiltavahan se konetta on, jos sellainen kerta käsiin annetaan.

Sinisen kylän joen kiireetön pinta

KESÄKOLUMNI ”Taipaleenjoki, Tuonelanjoki – niin äiti lauloi ja lapset pirtissä hoki, kun suvi saapui ja suvi hiipui, mut isä vain yhä viipyi.”

Pippurisen koto on Liperissä, mutta seikkailut maailmalla

Liperiläisen kirjailija Tuomas Liuksen uusin teos ilmestyy syyskuun tietämillä. Kirjassa seikkailevat jälleen etsivät Marko Pippurinen ja Julia Noussair. Kaksikon etsivätoimiston kotipaikka on Viinijärvellä, vaikka eteen tulevat seikkailut vievätkin muille maille.

Harrastus voi kantaa työksi

Entisessä kaivoskaupungissa asuva 38-vuotias Taija Mustonen näyttelee Ristin kesäteatterissa toista kesää. Hänelle näytteleminen on tässä vaiheessa mieluisa harrastus työelämän ohessa, mutta ajatuksissa on harrastuksen kantaminen vielä leipätyöksi.

Yksi mökki ja kymmeniä laivoja

Rääkkyläläinen 69-vuotias Tuomo Asikainen ei kursaillut Wärtsilän Helsingin telakalla ollessaan tekemässä monta sataa metriä pitkiä risteilyaluksia ja jäänmurtajia. Alukset valmistuivat aikanaan, mutta Rasivaaran ja Niemisen välimaastoon sijoittuvaan mökkityömaahan on uponnut aikaa konsanaan enemmän kuin useampaan risteilijään.

Soiva postikortti Rääkkylästä

Rääkkyläläisen luontokuvaajan Heidi Multasen taidokkaita otoksia on painettu postikorteiksi. Rääkkylän kunnan logolla varustetuista korteista löytyy myös QR-koodi, jonka kautta avautuu paikallisen muusikon Mammu Koskelon säveltämiä äänimaisemia, runoja sekä pientä Rääkkylä-tietoutta.

Kukkia ja perhosia Paksuniemen kesässä

Ystävykset Merja Kupiainen ja Anneli Timonen toivat värikylläiset taideteoksensa Paksuniemen ravintolassa vierailevien iloksi.

Sulo Reijonen rakentaa erämajaa

Parasta saa, kun asiat tekee itse. Lausahduksen voi hyvin yhdistää liperiläiseen Sulo Reijoseen. Seitsenvuotias Reijonen aloitti nimittäin viime kesänä rakentamaan itselleen erämajaa.

Kertomisen arvoinen tarina voi olla pienikin muisto

Pieniltäkin kyliltä löytyy monia mielenkiintoisia henkilöitä, tapahtumia tai tarinoita, jotka vain odottavat kertomistaan. Viime vuonna alkanut Keski-Karjalan kylien tarinat -hanke kerää ja tallentaa Rääkkylässä vielä tämän vuoden ajan paikallisia muistoja, jotka tallennetaan Pohjois-Karjalan museon tietokantaan.

Kaksi lensi yli käenpesän

KESÄKOLUMNI ”Oltiin Bonnie ja Clyde sekä Jekyll ja Hyde, ja me rehvasteltiin mitä vähän rahvasteltiin.Oltiin itsenäisii, oltiin toisissa kiija me napojamme tutkittiin ja kosketeltiin.Siinä kesä meni kolisten, ja rakastuttiin.Sitten löit sä luukkusi kiin-ni.”