Ruovikko pois ja hyötykäyttöön

Mökkiranta loistaa ja kimaltelee kauniina, mutta rannan ruovikko pistää silmään. Ruovikon niitosta, leikkuusta tai kitkennästä voi saada hyötyä muutenkin kuin pelkän silmänilon tuottajana.

Yli kymmenen vuoden uurastus aaltojen syleilyyn

Käsämässä asuvalla Jukka Nissisellä ja Arja Tukiaisella on ennen juhannusta edessä mukava vesillelaskupäivä. Vuonna 2009 kölipuun valinnasta alkanut puisen matkaveneen rakennusprojekti saa päätöksensä. Vene kävi kastautumassa ja koeajolla Kirkkolahdessa viime syksynä, mutta ensimmäinen täysi ajokausi on tänä kesänä.

Kososen Juha palasi vielä koulunpenkille

Jos opettajana toimiminen yli  30 vuotta ja Liperin Urheilukalastajien vetäminen puheenjohtajana samoin yli 30 vuotta ei riitä, niin silloin kannattaa palata koulunpenkille. Näin teki Kososen Juha. Hän opiskelee parhaillaan kalastusoppaaksi.

Sinapinkeltainen maistuu makealta

Harvoinpa sitä saa ajaa lyhyen koeajon yhtä makoisalla autolla kuin vuoden 1971 Ford Escort 1300 Sport on. Vaihteet loksahtelevat täsmälleen paikolleen ja jälkikäteen vaihdetut tuplaweberit antavat autoon muhkean äänen.

”Puuta pitää osata lukea”

Ylämyllyläinen Antti Ticklen tietää, miten kirveen kanssa toimitaan. Hän on halonhakkuun SM-kilpailujen vakiokävijä ja EM-kilpailujen mestari. Kilpailu-ura on jo takana, mutta kotipihalla odottaa sopivia koivupöllejä, joita Ticklen kävi kesäkuussa pilkkomassa opetusmielessä Karjalan Erämessuilla Kontiolahdella.

Kukat palkitsevat hoitajansa

Pässikallion puutarhan kasvihuone hehkuu värejä ja muotoja. Kylmästä keväästä huolimatta puutarhuri Aija Boehm-Tiainen on saanut kukat kasvamaan ja kukkimaan kesäkukkasesongin alkuun.

Talliarki värittyy kesäisin

Aktiiviselle 17-vuotiaalle Enna Käyhkölle kesä tarkoittaa enemmän aikaa tallilla. Käyhkö asuu Honkavaaralla, mutta käy Jutta Imanin tallilla Viinijärvellä.

Yhdessä on enemmän kuin yksin

Visit Karelian toimitusjohtajana tämän vuoden keväällä aloittanut Annamari Kärki toteaa, että hänellä alkuaika on mennyt Pohjois-Karjalan matkailutilanteen hahmottamiseen. Hän on ehättänyt jo tutustua Liperin tilanteeseen,  mutta Rääkkylän asioihin sukeltaminen on vielä kesken.

Ötököitä bongaamaan

Kun uimarannalla löhöily tai pihapelit alkavat jo puuduttaa, voi yhtenä mainiona ajanvieteaktiviteettina harjoitella ötökkäbongausta. Erilaisia ötököitä löytyy Suomestakin kymmeniä tuhansia riippuen siitä, mitä tuohon arkikieliseen eläinryhmään haluaa laskea, osalle esimerkiksi perhoset ovat ötököitä.

Ite-taiteilija Tolvasen teokset Harjulaan

Harjulan tilan entinen navetta täyttyy tänä kesänä ite-taiteilija Toivo Tolvasen sadoista öljyväriteoksista. Tilan isäntä Juhani Tuomela tuumaa, että hän ei ole moista taulumäärää eläissään nähnyt. Navetta on ollut aiemmin varastokäytössä, mutta se on nimetty Galleria Harjulaksi, jonka logossa lukee teksti Taidetta taiteen vuoksi.