Ilmastoasiantuntija huomasi, että kestävä elämäntapa onnistuu parhaiten Liperissä

Aarne Granlund uskoo, että yksi prosentti suomalaisista elää yhtä pienillä päästöillä kuin hän. Helsinkiläinen Granlund teki laajan selvityksen, minne kannattaisi muuttaa voidakseen elää mahdollisimman ilmastoystävällistä elämää. Niin hän päätyi Liperiin viime vuonna. 

Moni on koittanut – kukaan ei voittanut: Mikä ajaa ihmisen seisomaan käsillään järveen?

– Kai se on se hulluus, mikä ajaa, liperiläinen Anne Martikainen naurahtaa.

Puromäen puutarha avasi toivotun tilamyymälän

Puromäen puutarhan tuotteita on aiemmin voinut ostaa sovitusti suoramyyntinä tilalta, tapahtumissa tai tukun kautta marketeista, mutta tänä kesänä siihen tulee muutos. Yrittäjä Hanne Kinnunen avasi toivotun tilamyymälän tänään.

Aina on aikaa sadulle – Ota hetki aikaa, nappaa lapsi kainaloon ja lue tarina Meiblusta, Palmerista, Robusta ja muista metsäisistä asukeista

Tuuli tuo Loppukesän myrsky kuljettaa vanhan autiotalon pihalle vaahteran lehden. Lehti on Meiblu. Meibluun tarttui kova tuulenpuuska hänen ollessaan kotipuunsa juurella. Tuulet veivät hänet kaukaiseen paikkaan, joka on hänelle täysin uusi ja vieras. Meiblu yritti levitellä suuria lehdenhaarojaan, että olisi saanut ohjattua itsensä takaisin kotiin, mutta tuuli tuiversi niin kovaa, ettei Meiblulla ollut mitään mahdollisuutta

Mikä kesässä on parasta – Tarkastimme kesätekemisten opit parhailta mahdollisilta asiantuntijoilta

Honkalammen ja Viinijärven leikkikentillä annettiin tinkimättömät ohjeet kaikenikäisten noudatettavaksi. Lapsilta kysyttiin, mikä kesässä on parasta ja mitä aikuisten pitäisi kesällä tehdä.

”Happy in Liperi” – Harinjärvellä asuva perhe kuvailee kotinsa paikkaa täydelliseksi

Soile Siimestö-Johnson ja Jeremy Johnson kiteyttävät Liperin Harinjärven rannalla asumisensa hyvin: – Olemme onnellisia täällä. Pariskunta tapasi Kaliforniassa milleniumvuonna 2000, kun au pairina USA:ssa työskennellyt pohjoiskarjalainen Soile osallistui kansallispuiston retkelle, jota amerikkalainen Jeremy ohjasi. Hauska sattuma oli, että Jeremyllä oli ennen tätä ostettuna matkalippu Suomeen, sillä yksi hänen sisaristaan työskenteli tuolloin Helsingin kansainvälisessä koulussa opinto-ohjaajana.

”Ihminen on yksi suuri kokonaisuus, joten kehon ja mielen hoitaminen ovat yhtä tärkeitä”

Hiekkatien varrelta, vanhan hirsisen lihankuivaamona toimineen mökin pihasta kuuluu noitarummun kaltainen kumina ja ilmassa leijuu nokkoskeiton tuoksu. Pihan perältä löytyy perinteisen kiinalaisen lääketieteen opiskelijoita, jotka valmistelevat alkavaa hyvinvointipäivää.

Nämä pitsat ovat keränneet paljon suitsutusta – ”Viikonloppuisin paistamme satoja”

Saariston Puodin harvinaislaatuinen pitsauuni on kuumana kymmenen tuntia päivässä, eikä yrittäjä Anne Suhosen mukaan hiljaista hetkeä tule. 

”Oman maan mansikka on huomattu”

Paksuniemi starttasi 10. kesäänsä ”Paksujen poikien” johdolla. Tomi Helanne ja Jouni Honkanen kipparoivat eittämättä yhtä ”Rääkkylän helmeä”, Paksuniemen satamaravintolaa. Vaikka korona on tuottanut kurimusta monelle yrittäjälle, niin Paksuniemen pojat ovat pitäneet, ja pitävät pilkkeen silmäkulmassa.

Ai tuolla on vielä kuplavolkkari nurkassa? – Suomen ainutlaatuisin automuseo jaksaa yllättää

”Ai tuolla on vielä kuplavolkkari nurkassa?” – Mikäs kupla siellä on, en muistanutkaan tuota. Myllyn vanhat autot -museon yrittäjä Keijo Hirvosen kommentti ”unohdetusta” kuplasta saa hymyn huulille. Kuka voi unohtaa, että omistaa kuplavolkkarin? Mutta, kun katsoo automuseon henkeä salpaavaa tarjontaa, niin ymmärtää, että yksi kupla voi hyvinkin hävitä joukkoon.