Muikku peittoaa saksiniekan

Rapujuhlat eivät ole Rääkkylässä se kesän kuumin juttu; en ole koskaan kuullut kenenkään  pitäjässä moisia edes järjestävän. Liekö sivistymättömyyttä vai materiaalin puutetta?!

Ei kesää ilman Kuorinkaa

Kun haluaa kokea kesän aidosti veden äärellä, mutta mukavasti ihmisten seurassa, on Kuoringan levähdysalue Kuopiontien varrella luontainen kohde. Kirkasvetiseen järveen pulahtamisen lisäksi tänä kesänä rannalla on entistä enemmän toimintaa.

Kaksi keulaa, kaksi kaistaa, pari potkurikonetta

Kun kulkupeli saapuu Arvinsalmen rantaan, kiire häviää. Olitpa sitten pendelöijä, mökkiläinen tai elämyksiä etsivä lomalainen, lossin lipuessa on aikaa nauttia järvimaisemista.

Ihmisiä suviyössä. Ja jotain muutakin

Tämä tarina on tosi. Näin tapahtui eräänä kesäyönä Liperin ja Rääkkylän raiteilla, likellä Oriveden aaltoja.

Kasvisnakkeja, nakkeja ja kasviksia?

Kasvisruokainnostus näkyy tänä kesänä kauppojen eineshyllyillä. Erityisesti makkaraosastolle tuli keväällä runsaasti uutuustuotteita, jotka sopivat punaisen lihan välttäjille ja vegaaneille.

Puolen hehtaarin piha

Jos mökillään viettää yli kymmenen kuukautta vuodesta, on sama muuttaa sinne asumaan. Raija Korpua on yksi viidestä, jotka muuttivat liperiläisen kesäpaikkansa viime vuonna vakituiseksi asunnoksi.

Elämää yhdessä ja yksin

Leivinpaperikotelo ammottaa tyhjyyttään ja pannukakkutaikina odottaa kulhossa. Yhtenä iltana olo on yksinäinen ja tekisi mieli jutella jonkun kanssa, lähteä kenties saunomaan tai lenkille. Eräänä aamuna naapuri kysyy kyytiä kaupunkiin – oma auto kun ei lähde käyntiin ja töihin pitäisi päästä.

Seitsemää sorttia Saran kunniaksi

Aikaan ennen naamakirjaa harva tiesi muiden kuin lähipiirin syntymäpäivistä. Nimipäivät sen sijaan oli helppo muistaa, sen kun kalenteria vilkuili tai radiota kuunteli.

Käsityöllä on sijansa Sulokivessä

Sulokiven toimitusjohtaja Heikki Kontkanen jatkaa jo kolmannessa polvessa liperiläistä kivialan yritystoimintaa. Raaka-ainelähteenä Sulokivelle toimiva Viinijärven louhos avattiin jo 1950-luvun alussa.

Kunnanjohtajan kynnet kimaltavat

Rääkkylän kunnanjohtaja Tuula Luukkonen tunnetaan viimeistellyistä rakennekynsistään. – Tavallisimmin kynnet ovat kokonaan lakatut, usein on myös timantteja. Nyt on kokeeksi tällaiset merenneitokynnet, Luukkonen esittelee erivärisiä, pastellisävyissä kimaltavia sormenpäitään.