Ei missään jäniksen selässä

Kesäteatterin ohjelmistoksi on Rääkkylässä valittu Arto Paasilinnan klassikko Jäniksen vuosi, tosin nykyaikaan sovitettuna. Päärooleissa nähdään Mammu Koskelo töpöhäntänä ja Kalevi Harinen arkensa hylkäävänä Vatasena.

Lihava poni aloittaa kesädieetin

Siinä ainakin on pullukka poni. Näin iskevästi kommentoi viinijärveläisen Jutta Imanin aikuinen tytär kuullessaan, että hänen äitinsä 11-vuotias shetlanninponi Hertta oli valittu hevosille tarkoitettuun Pullukka kesäkuntoon -projektiin.

Kuumat kesäpäivät viilenevät helpoilla jäädykeherkuilla

Raikkaiden itsetehtyjen jäädykkeiden juju on mehujäämuoteissa ja reseptien muunneltavuudessa. Voit tehdä terveellisiä, täysin sokerittomia herkkuja tai sitten syntisen hyviä jälkiruokia, joissa vain mielikuvitus on rajana.

Vanhan ajan tunnelmaa

Oriveden veneilykesän odotetuin tapahtuma on vanhojen laivojen regatta, joka rantautuu Paksuniemen satamaan heinäkuun lopulla. Rääkkylään lipuu lähes 40 huvikäyttöön muutettua entistä työalusta. Tiettävästi kaikki laivat saapuvat maakunnan ulkopuolelta.

Konnuntekoa ja vitaksen vääntöä

Maalaisromantiikan nälkäisille on Rääkkylässä tiedossa perinnetaitojen petrauspäivä. Vanhan ajan tunnelmaa herätellään nyt ensimmäistä kertaa pidettävässä tapahtumassa.

Uskomusten ukkonen

Kun ukkonen jyrähtelee ja salamat välähtelevät, on paras pujottaa kumisaappaat jalkaansa ja kipaista kellariin. Vai onko sittenkään?

Kaikista tulee mobilisteja

Pohjois-Karjalan Automobiilikerho täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Lähes saman ikäinen on kerhon näyttelytila Ylämyllyn Välikankaalla.

Kantarellia koira metsästää

Huikean hyvän hajuaistin omaava koira on mitä mainioin sienestyskaveri. Kunhan oppii ensin tunnistamaan kantarellin tuoksun muiden aromien joukosta.

Makramee-solmeilulla avaimenperä

Kesämökin avaimia varten voi tehdä tyylikkään avaimenperän makramee-solmeilulla. Solmeilu aloitetaan ottamalla kaksi samanmittaista lankaa, jotka asetetaan avaimenperän renkaaseen niin, että renkaan läpi tehdään lenkki.

Molempi parempi?

Kirjailija Tuomas Lius kuuntelee äänikirjoja koiraa ulkoiluttaessaan ja autoillessaan. Mutta vetääkö se vertoja perinteisen kirjan lukemiselle?