”Myrkyn ostoluvan haku on melko harvinaista”

Auta poliisia auttamaan, kehotettiin Kotiseutu-uutisissa 25. lokakuuta 1984. Otsikoksi kirjatulla lauseella siteerattiin valtakunnallisen poliisin päivän teemaa – tuona vuonna virkavallalle omistettua päivää vietettiin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Kelpaa vaikka EM-kisa-areenaksi

Neljä miljoonaa markkaa. Sen verran maksoi Liperin koulun liikuntasali, jossa tänäkin päivänä hikoillaan pallopelien ja jumppaliikkeiden tahdissa.

Minne käy roskien tie?

Metsän siimekseen hylätty sohvanrotisko saa hämmästymään – kuinka joku voi kuvitella, että käyttökelvottomaksi koetun huonekalun voi hylätä mihin tahansa?!

Kun majava padon tierumpuun teki

Luonto on yllätyksiä täynnä. Näin voi todeta viidentoista vuoden takaista paikallislehteä selaillessaan – aviisissa kun kerrottiin niin jättimäisistä kesäkurpitsoista kuin majavan aikaansaannoksistakin.

Paljon iloa koululehdestä

Parikymmentä vuotta sitten ilmestyneessä Kotsarissa kerrottiin lehdettömän kauden päättyneen Liperin lukiossa. Opinahjossa kun oli tehty vuosituhannen ensimmäinen koululehti, useamman vuoden mittaiseksi venyneen tauon jälkeen.

Nelikaistainen valmis, silta suunnitteilla

Liikenneuutiset täyttivät Kotiseutu-uutisten etusivun 17. syyskuuta vuonna 1998.

Tuli turmeli

Liperin Myllyn kesäkuinen tulipalo lienee vielä tuoreessa muistissa meillä kaikilla. Niin valitettavasta tapahtumasta kuin onkin kyse, ainutkertainen se ei ole – valtoimenaan roihuavat liekit ovat värittäneet Liperin historiaa ennenkin.

Murtokeikasta murheelliseen muikunpyyntiin

Rötökset ja onnettomuudet värittävät maailmanmenoa siinä missä kulttuuririennot ja persoonalliset kylätapahtumatkin. Ensin mainituista on jokunen selonteko painettu syyskuun 5. päivänä vuonna 1989 ilmestyneen paikallislehden sivuille – palstatilaa saivat niin hukkuneet, liikenteessä ratsatut kuin murtomieskin.

Auto, joka kulki pikkuisen päälle satasta

Kaksikymmentä vuotta. Sen verran oli ikää Viinijärvellä viilettäneellä paloautolla eläkepäivien alkaessa.

Sadoittain poimijoita herukkatarhoilla

Vuonna 1980 ei ollut puhettakaan koronasta ja sen aiheuttamasta poimijapulasta, kun työntekijät eivät päässeet tulemaan ulkomailta marjojen ääreen. Poimijat tuntuivat tulevan 21.8. julkaistun Kotiseutu-uutisten jutun mukaan kotimaakunnasta. Toki kyse oli omaan tarpeeseen tehdystä poiminnasta.