Vuoden kansanmusiikkiyhtyeitä Koivuniemessä

Vuonna 1989 Rääkkylän Koivuniemessä järjestetyn pelimannileirin kohokohtana oli kahtena edellisvuonna vuoden yhtyeinä Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla palkittujen Alaspään veljesten ja Värttinän konsertti. Kanteleyhtye Alaspään veljekset oli valittu vuoden yhtyeeksi edellisvuoden kansanmusiikkijuhlilla ja moderneja elementtejä muun muassa soitinvalikoimansa myötä musiikkinsa sisällyttävä Värttinä puolestaan vuotta aiemmin.

Muistoja kampakeraamiselta ajalta

Puoli vuosisataa sitten ilmestyneen paikallislehden kannessa komeilee kuva aarteita etsivästä miestriosta. Opettaja Mauri Marienberg, maanviljelijä Yrjö Lamminsalo ja maisteri T. Björkman tutkivat, josko asbestikeramiikkaa löytyisi enemmänkin – neljäntenä kuvassa nähdään koululainen Mauri Lamminsalo, joka oli moisen löydöksen jo tehnyt.

Paikallislehtityön kiemuroista

”Syy ei aina ole meissä… nimittäin silloin, kun lehti jää tilaajalle tulematta”, kerrottiin Kotiseutu-uutisissa 9. kesäkuuta vuonna 1983.

Tavaratalon kautta kesästä nauttimaan

Kovin montaa tovia ei ole vierähtänyt siitä, kun toimituksen kahvipöydän ääressä edellisen kerran vaihdettiin ajatuksia paikallisista palveluista: Tuumattiin, miten mukava onkaan ostaa kuohuviiniä ja kuntosalipalveluita ihan omilta kulmilta.

Juttu taskuvarkaasta ja muita uutisia

Parikymmentä vuotta sitten, 24. toukokuuta vuonna 1999 Kotiseutu-uutisissa kerrottiin taskuvarkaan häärineen Liperin yläasteella.

Vuonna 1995 oli aihetta juhlaan

Kukapa ei vuotta 1995 muistaisi, voittihan Suomi tuolloin historiansa ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruuden. Kansa hiljentyi tv-vastaanottimien äärelle ihastelemaan Tupu-Hupu-Lupu –ketjuksi nimetyn trion edesottamuksia ja säntäsi villisti juhlien turuille ja toreille Tre Kronorin kaaduttua loppuottelussa.

Liperin nuoriso meloi, pyöräili ja steppasi

Nuorison mahdollisuudet harrastaa ovat edelleen ajankohtainen aihe, mutta ne ovat puhuttaneet myös vuonna 1989. Toukokuun 11. päivä ilmestyneessä paikallislehdessä kerrottiin Liperissä perinteisestä nuorisoviikosta.

Taajaman ulkopuolella olutta saa myydä kymmeneen saakka

Vuonna 1995 Kotiseutu-uutisten toukokuisessa numerossa uutisoitiin Salokylän kyläkaupan vaihtaneen nimensä. Puoti oli saanut uuden kauppiaan, tuoreen ilmeen ja nimekseen Kuurankukan.

Kotona asuminen lisää onnellisuutta, yksinäisyys verottaa sitä

Kotona asuvat ikäihmiset ovat onnellisempia, kuului Kotiseutu-uutisiin kirjattu otsikko viitisentoista vuotta sitten. Huhtikuun 26. päivänä vuonna 2004 ilmestyneessä numerossa kuvailtiin laveasti Eläkeliiton juhlan antia – tilaisuudessa pohdittiin muun muassa talousasioita ja yksinäisyyttä.

”Eiköhän vastaavia puita ole joka pitäjässä”

Suurjoella kasvaa erikoinen kuusi, kerrottiin Kotiseutu-uutisissa parikymmentä vuotta sitten, 20. huhtikuuta vuonna 1998. Puheenaiheeksi päätynyt puu kärsi kasvuhäiriöstä, minkä tähden keskellä runkoa rehotti varsin kookas ja uusia versoja tuottava kimppu.