Perinneruuista suklaapaloihin

Vuosikymmen sitten Kotiseutu-uutisissa piisasi puhetta ruoasta. Etusivulla kerrottiin paikallisen ruokaperinteen elvyttämisestä – sen tähden oli leipäpitäjässä kerätty ruokaan ja kekriperinteeseen liittyviä muistoja.

Puusepänliike Viinijärvelle

”Sitä tuli jo kouluaikana mieleen, että jos vaikka oman yrityksen…”. Näin sanoi Hannu Forsberg, jota Kotiseutu-uutiset haastatteli uuden puusepänverstaan pystyyn panon johdosta vuonna 1982. Hannu valmistui puusepäksi edellisenä keväänä ja laittoi pian jo oman yrityksen käyntiin.

Rääkkylään venäjänkielinen leikkikoulu

Haluaisitko, että lapsesi oppisi venäjän kieltä ja perehtyisi naapurimaamme kulttuuriin? Avautuuhan raja muutaman kymmenen kilometrin päässä Rääkkylästä ja sen mukana monet uudet mahdollisuudet. Matkailu ja kaikenlainen kanssakäyminen vilkastuu.

Liperiläisillä jos kellä on Leipäpäivään aihetta

Leipäpäivällä on Liperissä yli vuosikymmenen mittaiset perinteet. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin syyskuussa 2004 – olkoonkin, että rukiin tuoksuista juhlaa pidetään yleisesti leipämessujen jälkeläisenä.

Viiden kyläkoulun Rääkkylä

Kouluasiat puhuttavat vuodesta toiseen. Parasta aikaa Suomessa käydään vilkasta sananvaihtoa homekouluista sekä opinahjojen tuntumaan pystytetyistä parakeista. Onhan kyseessä ilmiö, joka koskettaa monia: Ylen selvityksen mukaan väistötiloissa käy koulua 48 000 suomalaislasta.

Saunakaljat Heinävedeltä tai Outokummusta

Kyläkauppias ei kahta samanlaista työpäivää näe. Näin kertoivat Taina ja Kyösti Pennanen Kotiseutu-uutisten haastattelussa kolme vuosikymmentä sitten. Pariskunta piti tuolloin kyläkauppaa Ristin kylällä Liperissä.

Yrittäjän mieltä painoi nuorten toimettomuus

Yrittäjän päivää on vietetty syyskuun viidentenä päivänä reilun kahden vuosikymmenen ajan, vuodesta 1997 lähtien. Vaikka yrittäjien kunniaksi ei siniristilippua hilatakaan salkoon, vakiintuneesta merkkipaalusta on kuitenkin kyse – vuonna 2008 Helsingin yliopisto päätti merkitä päivän Yliopiston almanakkaan.

Ylämylly haisi erilaisille asioille

Noin 18 vuotta sitten Ylämyllyllä tuskailtiin haisevan kompostointilaitoksen vuoksi, ja lääninoikeus edellyttikin laitoksen toistuvaa tarkkailua asian vuoksi. Kotsari kirjoitti tuolloin hajupaneelista, joka kokoontui haistelemaan ylämyllyläistä ilmaa.

Viinijärven markkinoilla

Harmittaahan se markkinamyyjää, jos torilla tungeksii enemmän myyjiä kuin asiakkaita. Tällaisesta tapauksesta Kotiseutu-uutisissa kerrottiin neljännesvuosisata sitten, 23. elokuuta 1993.

Kun tonttikauppa Jyrissä alkoi

”Kahdessa päivässä kassaan markkoja 1,1 miljoonaa”, kuuluu etusivun jutun otsikko. Parinkymmenen vuoden takaisessa Kotiseutu-uutisten numerossa (20.8.1998) kerrottiin tonttikaupan käynnistyneen vauhdilla Jyrinkylällä.