Kun osoitteet löysivät Liperin

Osoitteita ja postinumeroita on viime aikoina rustattu tiuhaan joulukortteihin ja kirjekuoriin. Eikä myöhäistä ole vieläkään, mikäli Suomessa asustelevaa tuttavaansa mielii muistaa: jos huomisaamuna jättää postin kuljetettavaksi kahdella ikimerkillä varustellun joulutervehdyksen, ennättää se perille ennen joulupukkia.

Kun vajaamielislaitosta Honkalammelle puuhattiin

Kotiseutu-uutisten kautta aikain toisessa numerossa kerrottiin vajaamielislaitoksen perustamisesta Liperiin.

Silakka vai lapsi, kas siinä pulma

Onko silakka lasta tärkeämpi, kysyttiin Kotiseutu-uutisissa joulukuun 7. päivänä vuonna 2001. Herättelevä otsikko oli kirjattu Helsingissä pidettyä iltapäivätoiminnan seminaaria käsittelevään juttuun; valtakunnallisen seminaarin teemana oli ”Hyvästä tahdosta tekoihin – painetta poliittiseen päätöksentekoon”.

Uusi pakkauslinja ja vihreää luomujuustoa

Kaksi vuosikymmentä sitten Kotiseutu-uutisten etusivulla kerrottiin uudesta pakkauslinjasta, joka oli otettu käyttöön Liperin myllyllä. Noin miljoonan markan investointi mahdollisti kapasiteetin nostamisen ja erilaiset pakkauskoot.

Itälohella avajaiset, Finnvaatteella harjakaiset

”Tätä maassamme alallaan ensimmäisen tuotantolaitoksen toimintaa tullaan varmaan mielenkiinnolla seuraamaan kaikkialla maamme lammikkokasvattaja- ja kalakauppiaspiireissä.

Mistä Liperi säästää voisi?

Säästäminen puhutti liperiläisiä 1990-luvulla – ketäpä aihe ei olisi tuolloin liikuttanut?! Liki päivälleen 27 vuotta sitten Kotiseutu-uutisissa julkaistiin gallup, jonka aiheena olivat säästövinkit.

Harrastuspäivä Ylämyllyllä, ompelukurssi Rääkkylässä

”Ylämyllyn koulun oppilailla oli keskiviikkona kouluun mennessään kosolti normaalia enemmän kannettavaa, vaikka koulukirjat olikin päiväksi heitetty nurkkaan.

Tupakkalakolla teeveetähteyteen

Televisiosarjoista piisasi puhetta ennen ja piisaa nykyäänkin. 1980-luvun lopulla Kotiseutu-uutisten lukijoita puhutti rääkkyläläisen Tapio Tarkiaisen esiintyminen näköradiossa.

Opintoretkestä ja maitomakkarakeitosta

”Perjantaina 20. päivä lokakuuta nähtiin Rääkkylän yhteiskoululla jännittyneitä ilmeitä. Tämä nähtävästi johtui siitä, että oli koittanut päivä, jolloin Rääkkylän yhteiskoulun 6 oppilasta suuntaa matkansa kohti Ruotsia.

Perinneruuista suklaapaloihin

Vuosikymmen sitten Kotiseutu-uutisissa piisasi puhetta ruoasta. Etusivulla kerrottiin paikallisen ruokaperinteen elvyttämisestä – sen tähden oli leipäpitäjässä kerätty ruokaan ja kekriperinteeseen liittyviä muistoja.