”Teltalle löytyy aina paikka”

Mistä maja matkailijalle, kysyttiin Kotiseutu-uutisissa 5. kesäkuuta vuonna 1975.

Tuulahdus puolen vuosisadan takaa

Paikallislehti on aina oman aikansa tuote. Sen tähden onkin mielenkiintoista lehteillä vanhoja sanomalehtiä, kuunnella paperin rapinaa ja tehdä pieni aikamatka menneiden vuosikymmenten tunnelmaan.

Kyllä maalla kelpaa mieltä lepuuttaa

Liperin ja Rääkkylän vetovoimatekijöitä listattaessa luontoa tuskin unohdetaan mainita. Kauniita maisemia, kirkkaita vesiä ja puhdasta ilmaa löytyy meiltä yllin kyllin. On tilaa vaellella, kalastella ja kipaista marjamättäille.

Monin keinoin maaseutumarketille

Neljännesvuosisata sitten asuntomessut ulottivat lonkeronsa myös Liperiin. Varsinainen messualue nikkaroitiin Joensuun Marjalaan, kun taas Lautasuolla saattoi tutustua niin sanottuun ekoalueeseen.

Kahvila Kestingistä ja ravintola Liperhovista

Kahviloiden ja ravintoloiden kohtalosta on piisannut puhetta näin korona-aikana, mutta uutispimennossa ravitsemusliikkeet eivät ole ennenkään olleet.

Sananlaskun voimalla

”Hakee, hakee eikä soisi löytävänsä? Käsämäläinen uimarantaa”, kuului etusivun jutun otsikko Kotiseutu-uutisissa 28. huhtikuuta vuonna 1983.

Lähiyhteisön merkityksellisyydestä

Neljä vuosikymmentä sitten Kotiseutu-uutisten sivuilla puhuttiin ihmissuhdetoiminnan tärkeydestä. Artikkeli käsitteli SPR:n Karjalan piirin kevätkokousta, joka pidettiin Liperissä.

Kaljatarjouksista vuoden miehen titteliin

Mistä on paikallislehden takasivu tehty? Ruokakaupan tarjouksista ja uutisjutuista. Painomusteen värisestä tekstistä ja televisio-ohjelmatiedoista.

Agenttiko se asialla olikin?

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1993 Kotiseutu-uutisissa komeili kuva eriskummallisesta liikennemerkistä.

Varusmiehet vauhdissa

”Varusmiehillä on usein kiire – joko lomalta pois tai lomalle. Ylinopeuksia ja vaaratilanteita liikenteessä syntyy helposti. Ylämyllyn varuskunnassa ylinopeudet ovat kuitenkin harvinaisempia kuin esimerkiksi Kontiorannan suunnalla, sanovat vanhemmat konstaapelit Erkki Lehtiö ja Soini Kostamo Liikkuvasta poliisista.”