Kun pyry ja pakkaset postia viivästyttivät

Lumesta jos mistä on tänä talvena piisannut puhetta. Valkoisia hiutaleita on tupruttanut siinä määrin, että autoilijat ja ison pihan omistajat ovat olleet ihmeissään. Lumitöiden tekeminen rinnastetaan jo kuntosalitreeniin, ja kaduilla kulkiessa luodaan tämän tästä epäileviä katseita räystäiden suuntaan. Ettei nyt lumikuorma vain ropsahtaisi niskaan!

Bensasta alennusta 30 penniä, puseroista 60 prosenttia

Paikallisuutisten lisäksi myös mainokset ovat aina kuuluneet Kotiseutu-uutisten sivuille. Lehden kustantajan näkövinkkelistä kysymys on tietysti rahasta: mainostajat kun tuovat yrityksen tilipussiin mukavasti sisältöä.

Pienet elämykset ovat matkailijoiden mieleen

Mikä toisi matkailijat kotikuntaan, pohdittiin Kotiseutu-uutisissa viitisentoista vuotta sitten. Kysymyksen herättäjänä toimi Pro Agrian organisoima tilaisuus, joka houkutteli Penttilä-saliin parisenkymmentä paikallista matkailuyrittäjää.

Kun laidat paukkuivat Viinijärvellä

Viidentoista vuoden takaisessa Kotsarissa urheilu ja liikunta saivat runsaasti palstatilaa. Lumisateessa otetussa uutiskuvassa pyörähtelevät veteraanikiekkoilijat, liikuntasalissa paikallislehden toimittaja oli puolestaan piipahtanut ikuistamassa Liperin Naisvoimistelijoiden jumppamaratonin vaiheita. Juttuja oli kirjoitettu niin lentopallosta, hiihdosta kuin pilkinnän piiricupistakin.

Kirjastojen ovet kävivät tiuhaan Liperissä ja Rääkkylässä

Nelisenkymmentä vuotta sitten Kotiseutu-uutisissa kerrottiin rääkkyläläisten olevan poikkeuksellisen ahkeria kirjaston käyttäjiä. Luettavaa lainattiin tuolloin niin kirkonkylällä sijaitsevasta pääkirjastosta, Rasivaaran sivukirjastosta kuin kumipyörien päällä kulkevasta kirjastoautostakin.

Kotsarista piristystä pitkään ja harmaaseen talvi-iltaan

Paikallislehden takasivulle painettua mainosta värittää piirros. Siinä kaksi miestä istuu nojatuoleissaan – toinen ukoista nojaa äreän näköisenä polviinsa, kun taas toinen tupruttelee rennon oloisesti savuketta.

Maataloudesta ja hiusten kasvattamisesta

Kolme vuosikymmentä sitten Kotiseutu-uutisten sivuilla komeili useampi elokuva-aiheinen artikkeli. Eniten palstatilaa liikeni Toivo Herrasen ja Einari Pesosen työstämälle elokuvalle, joka oli tuolloin tulossa ensi-iltaan.

”Tällaisiako ne eurot nyt ovat?”

Muistatko 17 vuotta sitten, kun kädessäsi komeili ensimmäiset euron kolikot ja setelit? Jonotitko pankissasi saadaksesi uutta valuuttaa heti ensimmäisten joukossa? Miten hintojen muutoksiin tarvittavat laskutoimitukset sujuivat alkuun?

Kun osoitteet löysivät Liperin

Osoitteita ja postinumeroita on viime aikoina rustattu tiuhaan joulukortteihin ja kirjekuoriin. Eikä myöhäistä ole vieläkään, mikäli Suomessa asustelevaa tuttavaansa mielii muistaa: jos huomisaamuna jättää postin kuljetettavaksi kahdella ikimerkillä varustellun joulutervehdyksen, ennättää se perille ennen joulupukkia.

Kun vajaamielislaitosta Honkalammelle puuhattiin

Kotiseutu-uutisten kautta aikain toisessa numerossa kerrottiin vajaamielislaitoksen perustamisesta Liperiin.