Kun Senaatintorilla soi Mie-Sie

Kolmen päivän ajan helsinkiläisten korvissa kaikui mie-sie, kun liperiläiset ja rääkkyläiset valtasivat muiden maakuntalaistemme kanssa Helsingin Senaatintorin, raportoi Kotiseutu-uutiset kesäkuussa vuonna 1997. Eteläsuomalaiset kävivät ahkerasti kuuntelemassa itäsuomalaista murretta.

Männystä päreitä vanhaan malliin

Kotiseutu-uutiset oli mukana, kun Rääkkylässä herkisteltiin päretalkoissa kesän alussa vuonna 1984. ”– Romanttista hommaa herkistyivät Rääkkylä-seuran urhot pärehöylän äärellä Sallilan pihassa Oravisalossa.”

Peruskoulun oppeja käytännön tasolla

Liperissä kokeiltiin leirikoulua peruskoulun opetuksessa ensi kertaa, uutisoitiin Kotiseutu-uutisissa 31. toukokuuta vuonna 1970.

Soutaen suven perinteeseen

Tänä kesänä Kirkkolahdella luodaan uusia perinteitä. Samaa oli odotettavissa vuonna 1977, kun Kotiseutu-uutiset uutisoi 2. kesäkuuta Liperin Suvisoutujen ensi vedoista.

Sähköä pimeisiin torppiin

Vuonna 1974 Rääkkylän sähköasiat olivat maakunnallisesti katsoen hyvällä kannalla, sillä sähköistämisaste oli Pohjois-Karjalan toiseksi paras. Asikko ja Piimälahti olivat toukokuussa 1974 Kotiseutu-uutisissa kirjoitetun uutisen mukaan ainoat ”pimeät” kyläkunnat Rääkkylässä. Ainakin Piimälahdelle oli odotettavissa valoa pimeyteen vielä saman vuoden aikana.

Meidän äiti on verraton

Keväällä vuonna 1987 Mattisenlahden ala-koululla oli äitienpäiväjuhla, jossa muun muassa seuraavilla runojen säkeillä kolmosluokkalaiset tervehtivät äitejään.

Jyrissä tontit hupenivat

Kotiseutu-uutiset uutisoi 22. huhtikuuta vuonna 2004 ilmestyneessä lehdessä, että kunnalle tulee kiire kaavoittaa lisää rakennusmaata halukkaille.

Koulunvaihto aiheutti ikävää

Parikymmentä vuotta sitten ahonkyläläisillä alakoululaisilla oli takanaan ensimmäinen vuosi Viinijärven koulussa.

Soitin puusta, ei hauen leukaluusta

Liperissä puuhasteltiin Suomen kansallissoittimen teon parissa keväällä vuonna 1985.

”Liperiläinen, suosi oman pitäjän yrityksiä!”

Päivälleen 50 vuotta sitten Kotiseutu-uutisissa oli painava kirjoitus Liperi-Seuran vuosikokouksen julkilausumatoimikunnalta, jonka sanoma ei ole haalistunut vuosienkaan saatossa.