Viinijärven kattava visio

ARKISTOT Viinijärven kyläyhdistys oli kokoontunut kaksitoista vuotta sitten puheenjohtajansa Matti Taijalan johdolla laatimaan kyläsuunnitelmaa.

Linja-autoasema nuorisotiloiksi?

Vuonna 1990 toukokuun 17. päivä ilmestyneessä Kotiseutu-uutisessa kerrotaan, että nuorisotilat entisessä apteekin piharakennuksessa ovat käyneet huonokuntoisiksi ja ahtaiksi.

Linja-autoasemasta Liperin keskeinen palvelupaikka

ARKISTOJEN KÄTKÖISTÄ Leena Tolvasella oli neljäkymmentä vuotta sitten Kotiseutu-uutisissa selkeä mielipide mitä tulee Liperin uuteen linja-autoasemaan ja virasto- sekä liiketaloon.

Ajat muuttuvat – Rääkkylän sipulit vietiin rajan taakse Karjalaan

Tiesittekö, että sipuliviipaleet sukissa ja sukat jaloissa yön yli pidettynä torjuvat nuhaa ja yskää?

Sikayhtymästä kaikki lumilla

ARKISTOJEN KÄTKÖISTÄ Päivälleen puoli vuosisataa sitten ilmestynyt Kotiseutu-uutisten numero on pullollaan liikuntaan liittyviä tarinoita koripallosta hiihtoon.

Linja-autoasema toi kaivattua eloa Liperin keskustaan

– ”Niin kurainen ja rapainen paikka onkin tuo entinen, ettei siinä lystiksensä autoa odottele. – Ja jos vielä verotoimisto tulee alakertaan, niin hyvä on. – Eikä keskustassa ole kunnollista baariakaan”, näin totesi Leena Tolvanen vuonna 1981 Kotiseutu-uutisen haastattelussa.

Toimintakeskuksesta asuntokauppaan

Neljännesvuosisata sitten Liperin kirkonkylällä sijaitseva toimintakeskus sai nimekseen Toimela.

Viikonlopun herkkuaamiainen

Graafikon keittiön aamupalapöydästä löytyy muun muassa tuorepuuroa, sämpylöitä ja amerikkalaisia pannukakkuja.

Talven riemuja Viinijärvellä

”Huumori kukki lumiveistoksissa Viinijärvellä”, kuului yksi Kotiseutu-uutisten otsikoista 21. helmikuuta vuonna 1991 ilmestyneessä lehdessä.

Hiihtoa henkisen ja fyysisen kunnon vuoksi

Helmikuu on hiihtokuu. Tällaisen johtopäätöksen saattaa tehdä neljän vuosikymmenen takaista Kotiseutu-uutisten numeroa selaillessaan. Helmikuun 19. päivänä vuonna 1981 ilmestyneen lehden sivuille on painettu useammankin hiihtokisan tulokset.