Kotona asuminen lisää onnellisuutta, yksinäisyys verottaa sitä

Kotona asuvat ikäihmiset ovat onnellisempia, kuului Kotiseutu-uutisiin kirjattu otsikko viitisentoista vuotta sitten. Huhtikuun 26. päivänä vuonna 2004 ilmestyneessä numerossa kuvailtiin laveasti Eläkeliiton juhlan antia – tilaisuudessa pohdittiin muun muassa talousasioita ja yksinäisyyttä.

”Eiköhän vastaavia puita ole joka pitäjässä”

Suurjoella kasvaa erikoinen kuusi, kerrottiin Kotiseutu-uutisissa parikymmentä vuotta sitten, 20. huhtikuuta vuonna 1998. Puheenaiheeksi päätynyt puu kärsi kasvuhäiriöstä, minkä tähden keskellä runkoa rehotti varsin kookas ja uusia versoja tuottava kimppu.

Kun kalliit autot piilossa seisoivat

Kolme vuosikymmentä sitten Kotiseutu-uutisten mielipidepalstalla ruodittiin taksiautoilun kiemuroita ja Liperin kunnantalon kohtaloa.

Rannan kunnostus, laiturin nikkarointi, nettisivujen tekeminen…

Yhteistyössä on voimaa, voisi todeta parinkymmenen vuoden takaista Kotiseutu-uutisten numeroa lukiessaan. Aprillipäivänä vuonna 1999 ilmestyneessä lehdessä kun kerrottiin Ahonkylässä virinneestä uimarantaprojektista.

Kanteleen sointuja pitkin pitäjää

Kantelemusiikin sävelet soljuivat Kotiseutu-uutisten sivuilla vuosituhannen vaihteessa. Maaliskuun viimeisessä numerossa vuonna 2000 maalattiin paikallislehden lukijoille kulturellia kuvaa itäsuomalaisesta kanteleyhteistyöstä.

Lämpimäksi lumessa humpaten

Sanat ulkoliikunta ja talvi tuovat ensimmäiseksi mieleen hiihdon ja luistelun. Pienen pohtimisen päätteeksi listaa voi kasvattaa laskettelulla, lumikenkäilyllä ja avantouinnilla. Olkoonkin, että Liperin talveen taipuu myös tanssi.

Ruotsin ja Norjan kautta Juojärvelle

”Liperin vanhoillisessa pitäjässä herättää mielenkiinnon, jos nainen valitaan vetäjäksi miehiselle alalle. Näin kävi Korpivaarassa, missä miehet valitsivat Rauha Guveniuksen kalastuskuntansa esimieheksi.

Ennen kuin kunnantalo keltamultamaalin pintaansa sai

Kauniinkeltainen vanha kunnantalo jos mikä komistaa Liperin kirkonkylän miljöötä. Se jättää mukavasti varjoonsa valkoisen tiilirakennelman, sen hieman vähemmän kauniin kunnantuvan.

Kun pyry ja pakkaset postia viivästyttivät

Lumesta jos mistä on tänä talvena piisannut puhetta. Valkoisia hiutaleita on tupruttanut siinä määrin, että autoilijat ja ison pihan omistajat ovat olleet ihmeissään. Lumitöiden tekeminen rinnastetaan jo kuntosalitreeniin, ja kaduilla kulkiessa luodaan tämän tästä epäileviä katseita räystäiden suuntaan. Ettei nyt lumikuorma vain ropsahtaisi niskaan!

Bensasta alennusta 30 penniä, puseroista 60 prosenttia

Paikallisuutisten lisäksi myös mainokset ovat aina kuuluneet Kotiseutu-uutisten sivuille. Lehden kustantajan näkövinkkelistä kysymys on tietysti rahasta: mainostajat kun tuovat yrityksen tilipussiin mukavasti sisältöä.