Viinijärven koulun rakentaminen aloitettava kesällä 2024

MIELIPIDE Viinijärven koulun saneeraus ja korjausrakentaminen on valtuuston hyväksymän ja valtuustoseminaarin syksyllä vahvistaman aikataulun mukaisesti tarkoitus aloittaa vuonna 2024. Liperin keskusta vaatii, että tästä aikataulusta pidetään kiinni: purku-urakan kilpailutus ja toteutus on tehtävä talven ja kevät-kesän 2024 aikana ja uudisrakentamisen kilpailutus on aloitettava mahdollisimman pian, että rakentaminen voi alkaa loppukesällä 2024.

Rääkkylän kunnan logistiikkahanke

Kotiseutu-uutiset 6.9.2023. Rääkkylä-Seura ry:n kirjeestä kunnanhallitukselle. Ottamatta muutoin kantaa Rääkkylä-seuran uutisessa esittämiin väitteisiin totean seuraavaa:Paksuniemen logistiikkahankkeen tavoitteena oli ja on parantaa alueen liikenneturvallisuutta sekä lisätä paikoitusmahdollisuuksia sekä perusparantaa ja päällystää pihatietä ja pysäköintialueita. 

Asiakas on kaiken keskiössä hyvinvointialueella

MIELIPIDE Siirtyminen Siun sotesta Pohjois-Karjalan hyvinvointialueeseen näyttäisi tosiasioiden valossa tapahtuneen varsin hyvin. Tämä ei tarkoita sitä, että vuosien aikana tulleet ongelmat olisi saatu jo ratkaistua. Esimerkiksi hoitojonoja, hoitaja- tai lääkärivajetta ei saada ratkaistua vielä lähiaikoina. Yritystä siihen on kuitenkin havaittavissa.

Lukijalta: Havaintoja ja huomioita Yhteisötalon toiminnasta

MIELIPIDE Liperiläisillä yhdistyksillä on ollut kokoontumis- ja harrastetilat Yhteisötalolla noin 2,5 vuotta. Tiloja voivat käyttää myös muut kuin Pienten koulu ry:n jäsenyhdistykset, korvausta vastaan. Toiminnan tarkoituksena on edistää kunnan ikäihmisten hyvinvointia ja luoda heille virikkeellinen toiminta- ja kokoontumisympäristö, sekä kehittää paikallisyhdistysten välistä yhteistyötä järjestämällä niille yhteiset toimintatilat. Yhteisötalosta on muovautunut myös muiden, kuin ikäihmisten harraste-

Perheiden yhdenvertainen kohtelu on lasten etu

MIELIPIDE Eduskunta muutti varhaiskasvatusmaksuja koskevaa lakia 1.3.2023 alkaen. Tämän myötä varhaiskasvatusmaksut laskivat monilla perheillä Liperin kunnallisten päiväkotien puolella. Yksityisille päiväkodeille maksettavaan kuntalisään Liperin kunta ei tehnyt vastaavaa muutosta.

Kirje aikuisille K13-miitissä

MIELIPIDE Kirjoitan tätä kirjettä sen jälkeen, kun kuulin, että ”nuorten paikka” -hanke jäädytetään, kun aikuiset eivät osanneet tulla asiassa meitä nuoria vastaan. Mikä luulisi olevan opittu asia aikuisille, mutta hei: aina voi oppia jotain uutta. Ja syy sille, miksi sanon näin on se, että olen kuullut, että nuorten paikka -hanke ei ole jäissä rahapulan takia,

Rääkkylän sote-palvelujen tulevaisuus

MIELIPIDE Rääkkylän asukkaat emme ole vain potilaita tai palvelujen käyttäjiä, vaan aktiivisia kuntalaisia,  jotka haluamme vaikuttaa,  emmekä ole samaa mieltä esitetyistä palvelujen tuottamisen kriteereistä 2023-2038 Rääkkylän osalta.

”Rääkkylän asukkaat eivät ole vain potilaita, vaan aktiivisia kuntalaisia, jotka haluavat vaikuttaa”

Rääkkylän vanhusneuvosto ja useat paikalliset yhdistykset ovat kirjanneet oman lausuntonsa Pohjois-Karjalan sote-palveluiden tulevaisuuden suunnitelmiin. Suunnitelmien mukaan Rääkkylässä olisi tulevaisuudessa hyvin vähän terveyspalveluja.

Hyvinvointialueen palveluverkkoskenaarioista ja palvelustrategialuonnoksesta

MIELIPIDE Eipä luonnos kovin paljon yllättänyt. Ilmeisesti harppiharjoitukset oli tehty pääosin jo SiunSote-kuntayhtymän aikoihin. Olisin toivonut, että Rääkkyläkin olisi mahtunut harpin piirtämän alueen sisäpuolelle

Postia lukijalta: Martatkin matkustelee

Huhtikuun 13. päivän aamu nousi aurinkoisena, kun Liperin kirkonkylän naiset läksi reissuun. Ei pitänyt se sanonta paikkaansa: jos naiset reissaa, niin sataa.