Postia lukijalta: Vuosien varjot

Kun Seutuopiston ohjelma on postilaatikossa, niin ainakin tietää, että syksyä kohti ollaan menossa. Sitä tutkiessa meni puoli päivää, vaikka tiesinkin, ettei ole enää voimia eikä kykyjä mennä mukaan. Kunhan nyt luin mitä kaikkea on tarjolla.

Im memoriam: Veli-Asko Asikainen 1941-2019

Kirjoittaja, runoilija, kertoja ja koulukaveri on poissa. Veli-Askon maalinen vaellus päättyi kevään saapuessa, monien sairauksien ja ikääntymisen myötä.

Mielipide: EU-tuet ovat välttämättömiä

EU:n maataloustukien ja alueiden kehitysrahojen pienentämistä suunnitellaan. Sitä ei voi hyväksyä. On tärkeää, että Suomi on tulevaisuudessakin elintarviketuotannon suhteen omavarainen, ja että lähiruokaa on saatavissa koko maan alueella.

Mielipide: Turvallisuus on yhteinen asia Euroopassa

Sisäisen turvallisuuden, rikollisuuden ja terrorismin torjumiseksi tarvitsemme ajan tasalla olevan rajavalvonnan ja toimivan yhteistyön kaikkien turvallisuusviranomaisten välillä, koko Euroopassa. Tiedusteluvalmiudet on saatava kuntoon ja myös pidettävä ajan tasalla.

Mielipide: Pienituloisten ääntä tarvitaan

Suomessa toimeentulotukea saa 140 000 ruokakuntaa, eikä muutosta vuoden takaiseen ei juurikaan ole, vaikka työttömyys on tilastollisesti vähentynyt. Lisäksi on 140 000 köyhää lapsiperhettä, joilla on vaikeuksia saada perustarpeensa katettua.

Mielipide: Ethän petä, ehdokas!

Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista – vähintään. Vaalien alla saamme roppakaupalla lupauksia paremmasta huomisesta. Puolueiden vaaliohjelmat ovat jopa liikuttavan yksimielisiä siitä kaikesta, miten olojamme kohennetaan edelliskausista.

Mielipide: Aktiivisuuskannustin leikkurin sijalle

Työttömyysturvan aktiivimalli astui voimaan vuoden 2018 alussa. Alennettua etuutta on saanut jo noin 40 prosenttia työttömistä. Aktiivimalli on alentanut erityisesti iäkkäiden työttömien etuuksien tasoa.

Mielipide: Elämä vai kuolema

Kevään vaalipaneeleiden yksi arvokysymys liittyy eutanasiaan. Moni on ollut mukana äänestämässä eutanasian sallimisesta. Liian usein tulos on yhden kristillisdemokraatin ei eutanasialle, vastaan muiden kyllä eutanasialle.

Mielipide: Musiikkiopisto toimii Rääkkylässä matalalla kynnyksellä

Kotiseutu-uutisissa 28.2.2019 kerrottiin työryhmä Karoliina Kantelisen, Mari ja Sari Kaasisen sekä Jukka Kyllösen kansanmusiikin edistämishankkeista Rääkkylässä.

Mielipide: Empaattinen, sympaattinen vai pyrkyri?

Vaalit tulossa. Oletko valmis? Vai onko motto tulos tai ulos?