Mielipide: Paljon puhetta puutteista

Viime päivät ovat olleet täynnä ikäviä uutisia vanhusten pitkäaikaishoidon tilasta. Huoli omaisen hoidosta ja hyvinvoinnista hiipii monelle mieleen. Paljon on puhetta, kovia sanoja, arvostelua, lupauksia, ymmärtämättömyyttä ja ymmärrystä. Samaan aikaan tuhannet lähihoitajat ja sairaanhoitajat tekevät parhaansa hoitaessaan tuhansia vanhuksia.

Mielipide: Kansanedustaja Liperin kunnasta

Kansanedustajilla ei ole suoraa oikeutta osallistua oman kuntansa valtuustotyöskentelyyn. Kansanedustajankin täytyy olla itse aktiivinen, saada kannatusta kuntavaaleissa ja nousta luottamuksen myötä päättävään asemaan, siinä missä kaikkien muidenkin ehdokkaiden. Monet kansanedustajat tekevätkin tuplatyötä: Kolme neljästä Arkadianmäellä istuvasta kansanedustajasta toimii myös oman kotikuntansa päättävissä elimissä.

Mielipide: Jäälle hiihtämään

Kun kevätkelit alkaa, tekee laiskemmankin hiihtäjän mieli lähteä sivakoimaan. Kiitämään hankikeleillä vasten aurinkoa – retkellä voi joskus tavoittaa jäniksen tai ketun, tai peräti ilveskissan.

Mielipide: Äidinmaito ei riitä edes keskosille

Luovutetun äidinmaidon tarve ja saatavuus Joensuun keskussairaalassa luonnollisesti vaihtelee. Vielä nelisen vuotta sitten hehkutettiin Ylen sivuilla (1.10.2014), että tilanne on hyvä, kun maitoa kuljetetaan Tikkamäen sairaalaan taksilla noin 15 kilometrin säteellä sairaalasta.

Mielipide: Yksityisautoilu on kansalaisoikeus

Vaalipiirissämme päivittäinen liikkuminen ei olisi mahdollista ilman omaa autoa. Eduskunnassa tekemälläni toimenpidealoitteella romutuspalkkion jatkamiseksi sekä autoveron kevennyksellä on jo kannustettu monet vaihtamaan vähäpäästöisempään autoon ja silti verotuotto on kasvanut.

Mielipide: Uuden vuoden näkymiä

Kiitos Liperin kunnan päättäjille ala-asteen sijoittamisesta kirkonkylälle tulevina vuosina. Nytpä onkin otollinen aika kehitellä oikea vauvakylä puhtaan luonnon keskelle, mikä täältä löytyy.

Mielipide: Päätös on myös viesti

Toivottavasti Liperin kunnanhallituksen hyväksymä hyvinvointilautakunnan esitys taiteen prosenttiperiaatteen torppaamisesta Liperin alakoulun rakennushankkeessa on vain yksittäinen päätös, eikä julkinen kannanotto.

Mielipide: Eka Vekara ja katoavat palvelut

Palvelujen katoaminen huolestuttaa syvästi sekä kirkonkylällä että Viinijärvellä. Palvelut koostuvat sekä julkisista että yksityisistä palveluista, näistä kahdesta yksityissektorin, kuten kivijalkakauppojen palvelut katoavat nopeasti, jos ovikello ei enää kilise entiseen tahtiin.

Mielipide: Mielekästä elämää kaikille

Nykyhallituksen kärkihankkeena oli vuosina 2016–2018 Kehittää ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistaa kaikenikäisten omaishoitoa, Sosiaali- ja terveysministeriön I&O-kärkihanke.

Mielipide: Eläkeläisköyhyyttä vähennettävä

Eläkeläisköyhyys on tosi asia maassamme. Pieneläkeläisten tilannetta ovat kurjistaneet hallituksen tekemät leikkaukset lääkekorvauksiin. Iso osa eläkeläisistä tulee toimeen muutamilla satasilla kuukaudessa.