Postia lukijalta: Liperin kirkonkylä käännekohdassa

Liperissä on kolme taajamaa. Sitä sanotaan ongelmaksi. Kontiolahdella on taajamia vielä enemmän, mutta se ei ole jarruttanut kuntakeskukseen kehittämistä.

Postia lukijalta: Rääkkylä kaipaa vastuunkantajia

Viime aikoina on taas paljon kirjoitettu ja keskusteltu Rääkkylän Valopiuhasta ja sen kunnalle aiheuttamista miljoonien vastuista ja voiko ollakaan tärkeämpää kuin keskustelu kunnan antamasta valtavasta, yli 7000 euroa tuesta per käytössä oleva liittymä.

Postia lukijalta: Ihmettelevälle kirkonkylältä

Kirjoitatte tällä palstalla (Kotiseutu-uutiset 5.11.2020) hyvin tärkeästä asiasta kuntamme toimintastrategiassa. Nostatte esiin, että kuntalaisilta kerättyjä verovaroja tulisi käyttää kaikkien kunnan asukkaiden hyödyksi. Tämän huolen jaamme kanssanne.

Postia lukijalta: Laboratoriopalvelut saatava viikoittain

Pari vuotta sitten saimme esitykseemme laboratoriopalvelujen säilyttämisestä Viinijärvellä Siun soten päätöksestä kirjallisen vastauksen, että viikoittaiset laboratoriopalvelut säilyvät Viinijärvellä.

Postia lukijalta: Kirkonkylän pääväylälle uusi päällyste

Olisikohan mahdollista, kun tuota rahaa noihin Ylämyllyn investointeihin tuntuu riittävän, että tämä Liperin kirkonkylän keskustaajaman vajaan 800 metrin mittainen pääväylä saisi vihdoinkin uuden arvoisensa päällysteen. Tämä ei olisi edes mikään miljoonahanke.

Mielipide: Rääkkylän kunta ja Valopiuha eivät anna armoa

Kun ensimmäinen oikaisupyyntö koskien Valopiuhakauppaa tuli julkisuuteen, alkoi paikallinen asian vatkaaminen. Tai oikeammin se alkoi jo Valopiuhan kokouksesta, jossa päätettiin myynnistä. Uutisoinnista, jossa vakiovalittajien arveltiin valittavan.

Mielipide: Hotelli Liperiin

Olen Sirpa Henriksson syntyisin Liperistä, asun Vantaalla mutta käyn kotipaikalla joka kesä. Joka kerta kun ajan Lamminniemeltä Liperin kirkolle, pääni kääntyy kohti vanhaa kansakoulua, jossa minäkin koulua kävin.

Mielipide: Seurakuntatalo tulee kunnostaa

Kiteen seurakunnalla oli tarkoitus aloittaa viime keväänä Rääkkylän seurakuntakeskuksen myyminen. Pohjois-Karjalan alueellinen vastuumuseo ei kuitenkaan tätä hyväksynyt.

Mielipide: Keksitäänkö polkupyörää uudelleen?

Yli 40 vuotta terveyskeskustiimissä toimineena kunnanlääkärinä olen ihmetellen kuunnellut potilaiden kokemuksia uudesta pikatiimimallista, jonka toimivuus herättää kysymyksiä. Ratkaiseeko se terveyskeskusten ongelmat?

Postia lukijalta: Pidetäänkö ikävää – vai Rääkkylää?

Eppu Normaali laulaa Pidetään ikävää. Rääkkylä on pienenä pitäjänä selviytynyt itsenäisenä paljolti taistelutahtonsa ja omaperäisten ratkaisujensa avulla.