Työvuorosuunnittelua on korjattava

Toimintalähtöistä työvuorosuunnittelua on toteutettu Siun sotessa vuodesta 2017. Ensisijaisena tavoitteena on ollut turvata asiakkaille ja potilaille osaava, oikea-aikainen ja turvallinen hoito. Tämä on oikea tavoite.  Malli kohtelee työntekijöitä tasapuolisesti, mutta samalla kuormittaa suuresti hoitajia. Tähän liittyvästä riidasta uutisoi muun muassa Yle Joensuu jo helmikuussa 2019.

Vaikutusten arviointia kaavoituksessa

MIELIPIDE Liperin kunnanvaltuuston kokouksessa oli viime viikon maanantaina hyväksyttävänä Honkalammen osayleiskaava. Honkalammella sijaitsevat loistavat, kuivat mäntykankaat, unelmarakennusmaasto. Honkalammen alueella on erityispiirteenä muun muassa alueella sijaitseva erityishuollon osaamiskeskus. Keskuksen alueella asuu tällä hetkellä noin 80 ihmistä. Lisäksi alueella on Elmeri-erityiskoulu Honkalammen koulu, jossa on maakuntamme vaikeimmin vammaiset, psyykkisiä pulmia ja käyttäytymisongelmia omaavat oppilaat.  

Puhalletaan yhteen hiilettömyyteen

MIELIPIDE Muiden murheiden keskellä huoli ilmastonmuutoksesta on vähentynyt, ilmenee Ylen kyselytutkimuksessa. Karu fakta kuitenkin on, että ilmastonmuutos voimistuu koko ajan, eikä laskua voi sysätä tulevien sukupolvien maksettavaksi – niin ikäviä asioita kuin ympärillämme juuri nyt tapahtuukin. 

Liperi pitää voimassa rakennuskiellon yksityismaille

MIELIPIDE Suuri osa maamme kunnista rajoittaa rakentamista yksityisten maanomistajien maille ns. emätilaperiaatteen avulla. Se otettiin yleisesti käyttöön sodanjälkeisinä vuosikymmeninä rajoittamaan tuolloin kunnissamme rasitteeksi koettua sodan jaloista paenneen siirtoväestömme asuttamista.

Sivutaajamien tasoristeyksien poistamisesta

MIELIPIDE Siitä huolimatta, että Viinijärvellä on poistunut palveluja kovalla kädellä, taajamaan saavutaan lähiympäristöstä niin posti-, kirjasto-, kauppareissuille ja koululle sekä molempien kirkkojen luokse.

Rääkkylän vuodeosaston tulevaisuus

MIELIPIDE Viikolla 14 saimme lukea paikallislehdestä, että Rääkkylän terveyskeskussairaalalle – siis vuodeosastolle – valmistellaan viiden kuukauden mittaista sulkua, toukokuusta lokakuuhun!

Kunnanjohtajan valinnasta

MIELIPIDE Menin maanantaiseen valtuuston kokoukseen avoimin mielin. Rivivaltuutettuna minulla oli hyvin vähän taustatietoa hakijoista, kuulopuheita lukuun ottamatta.

Hyvinvointialueen palvelustrategia tarjoaa mahdollisuuden pelastaa lähipalvelut

MIELIPIDE Parhaillaan uudet aluevaltuutetut valmistautuvat hyvinvointialueensa palvelustrategian luomiseen. 

Siun soten yhteiset talkoot

MIELIPIDE Kunnat päättivät yhdistää voimansa ja perustaa uuden kuntayhtymän Siun soten vuoden 2017 alusta. Eri kunnista siirtyvät viranhaltijat tekivät työtä oman työnsä ohessa yhteisen hyvän eteen. Työtä on riittänyt näihin päiviin saakka ja käytännöt ovat etsineet eri toimialueilla uomiaan.

Ukrainan pakolaisille varhaiskasvatusta

MIELIPIDE Liperin tulee varautua vastaanottamaan Ukrainan siviilejä ja mahdollisia Venäjän pakolaisia elinolosuhteiden kiristyessä naapurimaassamme.