Postia lukijalta: Tee joulukalaa hauesta

Hauki on ensimmäisiä saaliskaloja talviverkoista. Kalaliikkeet eivät maksa hauesta kovin paljon, joten kalastaja saattaa erehtyä luulemaan hauen olevan arvoton kala. Peli ei ole menetetty, sillä hauen voi jalostaa upeaksi joulupöydän herkuksi.

Mielipide: Lapsen oikeudet 30 vuotta – mitä lapsillemme ja nuorillemme kuuluu?

Kysymys on tänään Lapsen Oikeuksien päivänä oikeutettu ja ajankohtainen. Iltasanomat julkaisi lauantaina 16.11.2019 pysäyttävän artikkelin Kristiinasta; täyden kympin tytöstä, jolla oli halu elää ja parantua mielenterveyttä kohdanneista ongelmista.

Mielipide: Omaishoitajille lisää tukea

Suuri joukko omaisista hoitaa läheisiä kotonaan. Osa hoidokeista tarvitsee hoivaa ympäri vuorokauden, joten jos omaishoitajaa ei olisi potilaat joutuisivat vuodeosastolle.

Yhteiskoululaiset kokoustivat kesällä

Liperin Yhteiskoulun (LYK) viides luokka vuosimallia 1966 kokoontui Joensuun Botaniaan luokkakokoukseen 27.6.2019.

Postia lukijalta: Vuosien varjot

Kun Seutuopiston ohjelma on postilaatikossa, niin ainakin tietää, että syksyä kohti ollaan menossa. Sitä tutkiessa meni puoli päivää, vaikka tiesinkin, ettei ole enää voimia eikä kykyjä mennä mukaan. Kunhan nyt luin mitä kaikkea on tarjolla.

Im memoriam: Veli-Asko Asikainen 1941-2019

Kirjoittaja, runoilija, kertoja ja koulukaveri on poissa. Veli-Askon maalinen vaellus päättyi kevään saapuessa, monien sairauksien ja ikääntymisen myötä.

Mielipide: EU-tuet ovat välttämättömiä

EU:n maataloustukien ja alueiden kehitysrahojen pienentämistä suunnitellaan. Sitä ei voi hyväksyä. On tärkeää, että Suomi on tulevaisuudessakin elintarviketuotannon suhteen omavarainen, ja että lähiruokaa on saatavissa koko maan alueella.

Mielipide: Turvallisuus on yhteinen asia Euroopassa

Sisäisen turvallisuuden, rikollisuuden ja terrorismin torjumiseksi tarvitsemme ajan tasalla olevan rajavalvonnan ja toimivan yhteistyön kaikkien turvallisuusviranomaisten välillä, koko Euroopassa. Tiedusteluvalmiudet on saatava kuntoon ja myös pidettävä ajan tasalla.

Mielipide: Pienituloisten ääntä tarvitaan

Suomessa toimeentulotukea saa 140 000 ruokakuntaa, eikä muutosta vuoden takaiseen ei juurikaan ole, vaikka työttömyys on tilastollisesti vähentynyt. Lisäksi on 140 000 köyhää lapsiperhettä, joilla on vaikeuksia saada perustarpeensa katettua.

Mielipide: Ethän petä, ehdokas!

Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista – vähintään. Vaalien alla saamme roppakaupalla lupauksia paremmasta huomisesta. Puolueiden vaaliohjelmat ovat jopa liikuttavan yksimielisiä siitä kaikesta, miten olojamme kohennetaan edelliskausista.