Mielipide: Pienituloisten ääntä tarvitaan

Suomessa toimeentulotukea saa 140 000 ruokakuntaa, eikä muutosta vuoden takaiseen ei juurikaan ole, vaikka työttömyys on tilastollisesti vähentynyt. Lisäksi on 140 000 köyhää lapsiperhettä, joilla on vaikeuksia saada perustarpeensa katettua.

Mielipide: Ethän petä, ehdokas!

Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista – vähintään. Vaalien alla saamme roppakaupalla lupauksia paremmasta huomisesta. Puolueiden vaaliohjelmat ovat jopa liikuttavan yksimielisiä siitä kaikesta, miten olojamme kohennetaan edelliskausista.

Mielipide: Aktiivisuuskannustin leikkurin sijalle

Työttömyysturvan aktiivimalli astui voimaan vuoden 2018 alussa. Alennettua etuutta on saanut jo noin 40 prosenttia työttömistä. Aktiivimalli on alentanut erityisesti iäkkäiden työttömien etuuksien tasoa.

Mielipide: Elämä vai kuolema

Kevään vaalipaneeleiden yksi arvokysymys liittyy eutanasiaan. Moni on ollut mukana äänestämässä eutanasian sallimisesta. Liian usein tulos on yhden kristillisdemokraatin ei eutanasialle, vastaan muiden kyllä eutanasialle.

Mielipide: Musiikkiopisto toimii Rääkkylässä matalalla kynnyksellä

Kotiseutu-uutisissa 28.2.2019 kerrottiin työryhmä Karoliina Kantelisen, Mari ja Sari Kaasisen sekä Jukka Kyllösen kansanmusiikin edistämishankkeista Rääkkylässä.

Mielipide: Empaattinen, sympaattinen vai pyrkyri?

Vaalit tulossa. Oletko valmis? Vai onko motto tulos tai ulos?

Mielipide: Sote kaatui, kuinka käy palveluiden?

Pitkään jatkunut sote-uudistuksen valmistelu päättyi naistenpäivänä. Uudistuksen tavoitteena oli pienentää ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa palvelujen yhdenvertaisuutta ja saatavuutta ja hillitä kustannuksia.

Mielipide: Järkeä metsäkeskusteluun

Keskusta julkaisi metsälinjauksensa kuluvalla viikolla. Itse metsänomistajana olen linjaukseen tyytyväinen. Viime aikojen keskustelut siitä, miten metsänomistajien tulisi metsiään käyttää, tai lähinnä miten metsänomistajien metsänkäyttöä tulisi rajoittaa, on mielestäni jo lähes loukkaavalla tasolla.

Mielipide: Timanttirikkaudet valuvat ulkomaille ja Liperin kansallisaarre tuhoutuu

Sain yllätyksekseni lukea Kotiseutu-uutisista, että Karelian Diamond Resources Plc. on tehnyt varausilmoituksen timanttiesiintymän tutkimiseksi noin 500 hehtaarin alueella Liperissä Salokylän ja Honkavaaran alueilla.

Mielipide: Paljon puhetta puutteista

Viime päivät ovat olleet täynnä ikäviä uutisia vanhusten pitkäaikaishoidon tilasta. Huoli omaisen hoidosta ja hyvinvoinnista hiipii monelle mieleen. Paljon on puhetta, kovia sanoja, arvostelua, lupauksia, ymmärtämättömyyttä ja ymmärrystä. Samaan aikaan tuhannet lähihoitajat ja sairaanhoitajat tekevät parhaansa hoitaessaan tuhansia vanhuksia.