Rääkkylä julkisuuden valokeilassa

MIELIPIDE ”Kunnanjohtaja on kunnan keulakuva, myös vapaa-ajallaan.” Naistenpäivän uutisoinnin perusteella tämä totuus oli kunnanjohtajaltamme päässyt unohtumaan. Epäasiallisen someviestinnän mukanaan tuomaa kielteistä julkisuutta ei pieni sitkeä gallialaiskylämme olisi tarvinnut. Eivätkä johtavat luottamushenkilöt kohun aiheuttamaa ylimääräistä työtä.

Viestittelyssä ei ole mitään puolusteltavaa. ”Pojat on poikia ja sinkkumiehet sinkkumiehiä” ei oikeutta johtavaa viranhaltijaa moiseen käytökseen. Kunnanjohtaja on julkisesti katunut käytöstään ja pyytänyt anteeksi.

Riittääkö se meille?

Kunnanhallituksen tiedote kunnanjohtajan kuulemisesta oli niukka. Nyt ovat menossa piinaviikot, jolloin asiaan mietitään ratkaisua. Riittääkö kunnan kokema mainehaitta perusteeksi irtisanomisprosessin aloittamiseen?

Kunnanhallituksellahan ei ole valtaa antaa potkuja. Se päätösvalta on valtuustolla. Äänin 12-9 me hänet virkaan valitsimme. Vieläkö hän nauttii luottamustamme?

Kohu-uutisia tulee ja niitä menee. Se mikä on tapahtunut, on tapahtunut. Mainehaitan vähentämiseksi tämä asia olisi saatava käsiteltyä loppuun mahdollisimman nopeasti.

Ei niin, että se painettaisiin villaisella tai lakaistaisiin maton alle. Esitetty anteeksipyyntö kannattaa ottaa vastaan. Varsinaisen häpeänhän toimistaan on kantanut ja kantaa kunnanjohtaja. Ymmärtääkseni hän on luvannut ottaa opikseen ja parantaa tapansa.

Miehen sanaan kannattaa luottaa. Kunnanjohtaja ansaitsee uuden mahdollisuuden. Sellaisen antaminenhan ei ole kunnassamme mitenkään ainutkertaista. Jos kunnanhallitus seuraavassa kokouksessaan päätyy vakavaan varoitukseen, niin se annettakoon.

Roikkuminen löysässä hirressä koko valtakunnan ivattavana on varmasti toiminut tehokkaana osarangaistuksena.

Vai löytyykö joukostamme se synnitön, jolla on oikeus viskata ensimmäinen kivi?

Merja Vaittinen

kunnanvaltuutettu (kd.)