Nuorten kynästä: Pastasta on puutetta kouluruokailuissa

Ylämyllyn yläasteella selvitettiin paras kouluruoka, oppilaiden toiveruokia ruokalistalle ja huonoin kouluruoka. Liperissä oppilaan kouluruokaan käytetään keskimäärin 3,55 euroa. 

Kymmenen 17 oppilaasta vastasi, että pinaattiletut ovat heidän mielestään paras kouluruoka. Muita suosikkiruokia olivat makaronilaatikko, uunimakkara ja lohimurekepihvi. Myös pinaattiraejuustonapit saivat jonkin verran suosiota yläasteikäisten keskuudessa. Pinaatti on todella suosittua Ylämyllyn koulussa. Pinaattiraejuustonappien kanssa  toivottiin myös mangokastiketta, joka on poistettu koulun ruokalistalta.

Osa oppilaista toivoi uusia ruokia koulun ruokalistalle, toiveissa oli muun muassa pasta carbonara, avokadopasta ja pitsa. Oppilaiden mukaan uusi pastaruoka voisi olla kiva lisäys koulun ruokalistalle.

– Pastan pitäisi olla vaaleaa, eikä sellaista ruskeaa pahaa, kertoo 8-luokkalainen tyttö.

Kaikista toivotuin ruoka oli kuitenkin kananugetit, joka poistettiin koulun ruokalistalta noin vuosi sitten. 11/17 oppilaan mukaan kananugetit kuuluvat takaisin koulun ruokalistalle.

Monen oppilaan inhokkiruoaksi paljastui kalaruoka. 7/17 ääntä meni sinappiselle uunikalalle, tehden siitä kaikista inhotuimman kouluruoan. Myös Välimeren uunikala ja tonnikalapastavuoka saivat vihaa.

Sinna Voutilainen ja Kiira Kallinen 8H

Vastaa