Leikin kautta kosketus yleisurheiluun

Liperin Taimen liikuntaleikki- ja yleisurheilukoulut avasivat kevätkautensa viime viikolla. Liikuntaleikkikoulussa, nimensä mukaisesti, tutustutaan yleisurheilulajeihin leikkien ja pelien kautta. 

Hiihtokoulu kiinnostaa lapsia Pärnällä

Liperin Hiihtoseura on alkuvuoden aikana järjestänyt hiihtokoulua Pärnävaaralla tiistai-iltaisin. Ilmainen 5–10 -vuotiaille lapsille pidettävä harjoitus on kerännyt joka kerta viitisenkymmentä pientä suksijaa stadionalueelle.

Hiihdä kerran – tulet toistekin

Lumisessa metsämaisemassa suksi luistaa kevyesti hyvin tehtyä latu-uraa pitkin. Ympäröivä luonto kehottaa välillä pysähtymään ja katselemaan.  – Tuolla saattaa nähdä kauriita lepäilemässä, edellä sujutteleva Pertti Koistinen osoittaa perässähiihtäjälle.

Kaikkea muuta kuin keppihevosia!

Ylämyllyllä ei Paloaukean koulun keltaisessa salissa kuulu niinkään hirnahtelua, vaan lempeää töminää. Kymmenkunta alakouluikäistä tyttöä nelistää ympäri salia kauniiden keppihevosten kanssa.

Latuverkostoa uusittu Liperissä

Liperin latuverkostoon on tehty isoja muutoksia tälle talvelle. Latuverkoston suunnittelussa on pyritty kiinnittämään huomiota hiihtomielekkyyteen, turvallisuuteen sekä opastuksen toimivuuteen. Aiemmin laduilla oli paljon tienylityksiä ja puutteellisia opasteita.

Väriloistosta terapiaa

Liperin kirjastolla on loppuvuoden ajan esillä liperiläisen Leena Tuovisen maalauksia, kortteja sekä käsitöitä. Maalauksiin ja käsitöihin hän on ikuistanut muun muassa eläimiä ja kukkia.

Jang Su vahvistaa kehoa lempeästi

Viinijärven koulun luokasta kuuluu iloinen rupattelu, samalla kun kymmenhenkinen porukka notkistelee ja taivuttelee itseään. – Täällä voidaan huoletta jutella liikkeitä tehdessä, sanoo Viinijärven Naisvoimistelijoiden Jang Su -ryhmän ohjaaja In-Seon Hwang.

Puutöitä arjen tarpeisiin omin käsin tehtynä

Rääkkylässä kansalaisopiston puutyökursseilla on vuosien aikana tehty esineitä arjen tarpeisiin puulastoista pirttipöytäryhmään. 

Kahvipussista on moneksi

Kahvipussiaskartelu on villinnyt jo vuosia ahkeria kädentaitajia, ja samaan tunnelmaan antauduttiin Kaatamossa marttojen kurssilla. Kymmenkunta naista taivutteli värikkäitä pusseja Ristin teatteritalolla parin päivän rupeaman viikonloppuna.

Harrastekokeiluna robottien rakentaminen ja ohjelmointi

Harrastamisen Suomen mallin -kerhot käynnistyivät jälleen Liperissä. Mallin tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle matalan kynnyksen harrastamisen paikka koulupäivän yhteydessä. Liperissä kerhoja järjestetään jokaisella koululla.