Liperissä kuului kutsu haltijoiden maille

Liperin partiolaiset, Kokkoveikot, järjestivät yhdessä Liperin varhaiskasvatuksen kanssa luontoliikuntatapahtuman Haltioiden mailla ammattiopisto Luovin maastossa. Hutunlampea kiertävälle polulle oli sijoitettu luontoon ja kansantarustoon liittyviä tehtäviä.

Eemi Soikkelin katiskalla on käyttöä

Kymmenvuotias Eemi Soikkeli kävi perheensä kanssa noutamassa Kotiseutu-uutisten voittoisan kalakisan palkinnon viime viikolla. Katiskan lahjoitti kauppias Mikko Jaskari Ylämyllyltä. Hän on itse kova kalamies. 

Haluatko sinäkin omasi? Veera Vuori, 13, tarttui tuumasta toimeen ja piristi näyttävällä taiteella kolkkoa roskista

Liperin Ylämyllyllä asuva Veera Vuori, 13, tarttui tuumasta toimeen, kun hänen äitinsä heitti ilmaan kysymyksen, että voisiko tuohon roskikseen maalata jotain?

Retrotytöt piristivät arkea

Eläkeliiton Liperin ja Viinijärven yhdistykset järjestivät nuorisotiloissa Viinijärvellä arkea piristävän tapaamisen laulun merkeissä. Kuusihenkinen Retrotytöt-esiintyjäryhmä kävi esittämässä iskelmiä ja kansanlauluja.

Voimaa väreistä

Käsillä tekeminen tarjoaa virikettä niin silmille kuin käsillekin, ja uusien työskentelytekniikoiden opetteleminen on mukavinta porukalla. Kuvallisen ilmaisun monet muodot -niminen porukka on yksi Keski-Karjalan Kansalaisopiston käsityöryhmistä.

Kuulamoniottelu käy kuntosalitreenistä

Honkalammen nuorisoseura kokeili menneenä kesänä ensimmäistä kertaa uutta kuntourheilumuotoa, kuulan 10-ottelua. Moniottelussa on myös pieni kilpailuvivahde mukana, joko muita tai pelkästään itseään vastaan.

Lukeminen kannattaa aina

Rääkkylän lukupiiriläisten mielestä kirjojen lehteily on mitä mainiointa ajanvietettä, johon ryhdytään heti tilaisuuden tullen. Kaikkein antoisinta harrastus on, kun lukukokemuksia ruoditaan yhdessä. 

Kultaa sekä kunniaa kurttutaituruudella

Leinosenlammen rannalla Ylämyllyllä asustava 18-vuotias Tami Riissanen voitti kesällä kaksi harmonikkakilpailua. Tavoitteena siintää kilpailuista kaunein, Kultainen harmonikka, mutta sitä ennen on kouluja käytävänä sekä velvollisuuksia suoritettavana.

Kyykän pelaaminen on sosiaalinen juttu

Haapasalmella asuva Urho Makkonen on pelannut kyykkää jo 1980-luvulta lähtien. Samassa kylässä asuva ja kyykkätoimintaa kyläyhdistyksessä vetävä Heikki Luostarinen on harrastanut lajia kymmenkunta vuotta.

Kuorolaulua leikin kautta

On elokuinen torstai-iltapäivä. Ylämyllyn seurakuntatalon saliin on kokoontunut neljä salokyläläistä nuorta laulajaa sekä kanttori Hannele Sorvari. Hänen johdollaan yksittäisistä äänistä muodostuu keväästä 2016 Lehmus-nimeä kantanut kuoro. Syyskaudelle on muutama esiintyminen jo kaavailtuna.