Nuorten kynästä : ”Me ollaan D&D pelinörttejä”
Matkustatte kapeaa kärrypolkua, vasemmalla puolellanne virtaa vuolas ja kapea joki, oikealla puolella on korkea mäentörmä, melkein jyrkänne. Sieltä hyökkää…
Pelinjohtaja Inka Nissinen heittää D8+4, eli kahdeksan sivuista noppaa ja lisää siihen tulokseen neljä. Ja tämä kertoo kuinka monta kruittaa hyökkää pelaajahahmojen kimppuun. Inka heittää jälleen 1 (tämä on Inkan jatkuvaa huonoa tuuria, joka on tietysti pelaajien parhaaksi), eli 1+4 on viisi kruittaa.
Suurin osa meistä pelaajista kuuli VJDD-roolipeliryhmästä kavereiden kautta. Monilla meistä oli vain vähän käsitystä siitä, miten D&D:tä pelataan. Pelaamisen kautta pelistä on kuitenkin saanut hyvin kiinni ja säännöt eivät ole loppujen lopuksi vaikeat.
D&D on meidän ryhmäläisten mielestä kivaa muun muassa siksi, että pystyy uppoutumaan fantasiamaailmaan ja pääsee kokemaan tilanteita, jotka eivät olisi mahdollisia oikeassa elämässä. Roolipelit ovat myös kivaa ajanvietettä ja siihen saa käytettyä monia tunteja, jos haluaa. D&D:n kautta luovuus pääsee valloilleen, sekä oman hahmon luonnin, että seikkailun kautta. Tietenkin suurin seikkailun juoni on pelinjohtajan käsissä, mutta pelaajat pääsevät kuitenkin päättämään pelin kulun ja omien hahmojensa toiminnasta.
Pelaamisen kautta myös pääsee viettämään aikaa kavereiden kanssa ja löytämään uusia kavereita peliporukan kautta. D&D on hyvä ryhmähengen vahvistamiselle ja samankaltaisten ihmisten löytämiseen.
Viisi kruittaa saavat teitä vastaan yllätyshyökkäyksen! Kimeästi äännellen ne syöksyvät lentäen teidän kimppuunne!
– Pelinjohtaminen on hauskaa, koska saa päättää juonen kulusta ja pelaajia saa härkkiä spoilaamatta asioita. Esimerkiksi voi viitata johonkin kertomatta mitä tapahtuu ja pelaajien jännitys lisääntyy. Yleisesti peliteknisistä asioista on myös hauska pitää kirjaa, toteaa InkaNissinen.
– D&D on ollut minulle suuri inspiraatio ja se on antanut minulle paljon uusia askartelu- ja taideprojekteja, joita olen tuonut henkiin. Pienten projektien tekeminen tuo minulle ja ryhmälleni iloa koska voimme käyttää niitä meidän peleissä ja näemme miten meidän omat hahmot tulevan eloon taiteen kautta, hehkuttaa Leo Hyvärinen.
Yllätyshyökkäyksen ansiosta verenhimoiset kruitat saivat kaksi kierrosta aikaa hyökätä pelaajahahmojen kimppuun, mutta pelinjohtaja Inka heitti tyypillisellä tuurillaan kakkosia ja kolmosia 20-sivuisella nopalla. Kruitat onnistuivat imemään verta ainoastaan kahdesta pelaajahahmosta, kentauri Arlosta (Leon hahmo) ja vaihdokas Diegosta.
Ryhmän nimi:
VJDD-roolipeliryhmä
Koostumus: yhdeksän 16–18-vuotiasta liperiläistä nuorta ja yksi vapaa-aikaohjaaja
Kokoontumiset: 2–3 viikon välein Viinijärven nuorisotalolla
Roolipelijärjestelmä: Dungeons & Dragons
Iskulause: Sleigh (kelkka/reki)
Voimavarat: huumori, suuri sydän, ennakkoluulottomuus ja suvaitsevaisuus
Heikkoudet: vilkkaus ja äänekkyys
VJDD-roolipeliryhmän nuoret eli
Katariina Räsänen/Liaxina
salohaltia samooja,
Siiri Leinonen/Eldres kääpiö bardi,
Lauri Jormanainen/Albertto
pimeähaltia loihtija,
Leo Hyvärinen/Arlo kentauri taistelija,
Tuukka Kosunen/Diego vaihdokas noita,
Henna Levoskin/Misty vaihdokas taistelija,
Katariina Levoskin/Nami
pimeähaltija druidi,
Inka Nissinen ja Mikael McKeough pelinjohtajat