Kesätoreilta näyttämölle ja näyttelyihin

Kesä alkoi ainakin lämpötilojen puolesta jo aikapäiviä sitten. Välillä on ollut hieman viileämpää, mutta Liperissä ja Rääkkylässä on ehditty nauttia jo useammasta hellepäivästä – ja kesä on vasta alussa.

Kesä parasta aikaa kesäharrastuksille

Suomessa on tunnetusti neljä vuodenaikaa, joiden paremmuudesta on aina hyvä väitellä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että niistä ylivoimaisesti paras on kesä.

Kouluinvestointien hintalappu

Liperissä valittu tie kouluinvestointien kohdalla alkaa saada pikkuhiljaa oikeita hintalappuja. Ylämyllyn yläkouluinvestoinnin kohdalla lukema on tällä hetkellä  hieman vajaat kaksikymmentä miljoonaa euroa. Kirkonkylän koulukeskuksen osalta kustannusarvio on viitisen miljoonaa euroa.

Pitkäjänteisyyttä ja talkoohenkeä

Väitetään, että meistä nykyihmisistä, joku kohdistaa tämän väitteen erityisesti nuorempiin sukupolviin, on tullut entistä lyhytjännitteisempiä. Ryntäämme paikasta toiseen, yhdestä asiasta tai harrastuksesta toiseen ja kolmanteen. Emme saa oikein mitään kunnolla tehdyksi tai sitten aiheutamme lähinnä suurta epäjärjestystä tai mielipahaa vaikka ihmissuhteissa.

Soppa maistui, äänestä eurovaaleissa

Kirkonkylän vapputapahtuma osoittautui taas erittäin suosituksi tilaisuudeksi, joka veti runsaasti paikalle liperiläisiä. Tuhansien kävijöiden virta täytti vajaaksi kolmeksi tunniksi Keskustien alkupään.

Vappu ja kesä tulevat

Ei se ihan tällä viikolla vielä vappu tule, mutta jo ensi keskiviikkona. Kesä tosin näyttää tulevan jo tällä viikolla. On aika epätavallista, että huhtikuun lopulla huidellaan jo kahdenkymmenen asteen tuntumassa.

Kansanedustajat löytyvät naapureista

Uudessa pääsiäisen jälkeen kokoontuvassa eduskunnassa ei ole enää kansanedustajaa Liperistä ja Rääkkylästä. Liperiläinen Eero Reijonen ja rääkkyläläinen Kari Kulmala keskittyvät seuraavien vuosien aikana kotikuntiensa kunnallispolitiikkaan.

Muuttaminen on hauskaa

Tuhansia kannettuja kiloja, parikymmentä pahvilaatikkoa ja muutamia ärräpäitä sekä edelleen sekaisin oleva uusi toimistotila. Sitä kaikkea ja paljon muuta on Kotiseutu-uutisten toimituksen muutto. Tavarat ja työntekijät muuttivat kuun vaihteessa Keskustie kahdestakymmenestä kuutoseen saman tien varteen.

Soten kaatuminen ei näy paikallisesti

Pitkään ja hartaasti valmistellun valtakunnallisen soten kaatuminen ei näy mitenkään paikallisessa terveydenhuollossa Liperin ja Rääkkylän alueella. Eikä myöskään erikoissairaanhoidon puolella.

Kunnossa kaiken ikää

Näinä viikkoina meitä kaikkia suomalaisia miehiä, joilla ikävuosien ensimmäinen lukema alkaa viitosella, hätkäyttänyt kahden julkisuudessa tunnetun miehen kuolema. Olen itse juuri tuota ikäryhmää, joskin jo lähempänä seuraavaa tasavuosipykälää, jonka pitäisi vanhan hokeman mukaan olla elämänsä kunnossa.