Mervi on lasten liikuttaja

Mervi Ryynänen on pian tuttu näky Paloaukean tekonurmella, ellei ole sitä jo nyt. Joensuulaisnainen hyppäsi maaliskuun alussa Ylämyllyn Yllätyksen riveihin, aloittaessaan ahkeroinnin seuran osa-aikaisena työntekijänä.

Laulattamasta lavalle, ja takaisin

Liperiläisten kehitysvammaisten musiikkiohjaaja Petri ”Pate” Frimanin talvi on täyttynyt television tähtihetkistä.

Udmurtialainen nauttii Rääkkylän rauhasta

Hiljaisuus ja kaunis luonto ovat Flora Shafranskikhin mielestä parasta Rääkkylässä. Udmurtian tasavallan pääkaupungissa Izhevskissä asuva nuori nainen tuli Rääkkylään lomailemaan tammikuussa, ja aikoo viipyä huhtikuulle saakka.

Paraatipaikalla harrastuksessa ja töissä

Ylämyllylle yläasteikäisenä muuttanut 54-vuotias Jarmo Tossavainen on nähnyt harrastuksensa ja työelämänsä parissa kahden liperiläisen toiminnan kehityksen. Toinen on ollut jalkapalloilu Ylämyllyn Hongasta Yllätykseen ja toinen Mantsisen kehitys kansainväliseksi yritykseksi.

Käspaikkojen taitaja

Kangaspuut hallitsevat Heli Kinnusen työhuonetta. Niillä rääkkyläläinen käsityöläinen loihtii milloin pellavaisia kaitaliinoja, milloin koristeellisia käspaikkoja. Juuri nyt työn alla on kaunis pirtanauha. Punaisen, sinisen ja violetin sävyttämää perinnekäsityötä Kinnunen kutoo tilaustyönä.

Kirkkoherrasta kappalaiseksi uutta oppimaan

Juha Aronen on Rääkkylän uusi kappalainen. Mies ryhtyi papiksi siitäkin huolimatta, että se oli myös hänen isänsä ammatti.

Edessä vain mahdollisuuksia

Joensuun kaupungin uusi kulttuurijohtaja luottaa positiivisen tekemisen voimaan. Rääkkylästä tulee vuosien tauon jälkeen Sari Kaasisen kotikunta.

Ajoasuna uimapuku ja kylpytakki

Rääkkyläläinen Anneli Pykäläinen ui talvella avannossa ahkerammin kuin kesällä järvessä konsanaan. Järveen hän pulahtaa kylmiltään, ilman saunan lämpöä.

Maalauksissa puhutaan universaalia kieltä

Liperiläinen Helmi Ylisirniö ei lapsena pitänyt piirtämisestä. Nyt 16-vuotias opiskelija maalaa tauluja ja pystytti Liperin kirjastoon näyttelyn.

Pallojen pauloissa

Olipa kerran ystävän ystävä, joka tuli maininneeksi Susanna Siitoselle, että Kuopiossa toimii ilmapalloihin erikoistunut yritys. Arveli, että saattaisi Susannakin innostua hienojen, heliumilla täytettävien pallojen myymisestä.