Rakkautta jo toisella silmäyksellä

Kun 16-vuotias Tuula Piiparinen elokuussa 1969 pyöräili Outokummun Viuruniemestä kaverinsa Marja-Leenan luokse Leppilammelle tämän houkuteltua tanssireissulle Kiteelle, hän ei voinut arvata, että siitä seuraisi elämänpituinen matka. Lähtöä oli edeltänyt kieltäytyminen Pyttylammen lavan tanssi-illasta toisen kaverin kanssa.

Timantti vielä löytämättä

Ylämyllyllä asuva Kyösti Hämäläinen on ollut tekemisissä kivien parissa lähes koko elämänsä. Hän on kerännyt kiviä itse, mutta myös ostanut niitä kokoelmaansa.

Rami Kiiskinen kannustaa olemaan oma itsensä

Liperiläissyntyinen Rami Kiiskinen valittiin Mr. Gay Finlandiksi viime torstaina. Voitonjuhlia ja Helsinki Pride -paraatin sisältäneen viikonlopun jälkeen hän vastaa maanantaina puheluun kesäpaikalta Salossa.

Wwoofingin kautta maailmalle

Parren puuro ja peti -yrityksessä on alkukesänä ollut ylimääräinen auttava käsipari, kun Pariisista kotoisin oleva Francois Courtois-Brieux on työskennellyt tilalla Wwoofing-järjestön kautta seitsemän viikon ajan.

Äidinkielenä karjala

Viinijärveläisen kulttuurin monitoimimiehen ja karjalan kielen osaajan Timoi Munnen alkukesä kului elokuvakuvauksissa Etelä-Suomessa. Ohjaaja Annika Grofin tiedustellessa vuosi sitten, kuka voisi kääntää käsikirjoituksen repliikkejä suomesta karjalaksi, oli henkilö jo valmiina langan päässä: Timoi Munne vaihtoi karjalan äidinkielekseen vuonna 2010.

Kevään ylioppilas Heidi Karosto suunnittelee terveydenhoitajaopintoja

Heidi Karosto kirjoitti tänä keväänä ylioppilaaksi Joensuun normaalikoulun Luma-linjalta. Luonnontieteitä ja matematiikkaa painottavalla linjalla hän opiskeli useita kursseja etenkin terveystietoa, mutta myös esimerkiksi tähtitiedettä ja geofysiikkaa.

Viktoria on viuluvirtuoosi

Liperiläinen Viktoria Lavrenchuk juhli viime viikolla 20-vuotissyntymäpäiviään, äitiyttä ja tuoretta nimitystään Pohjois-Karjalan nuoreksi solistiksi.

Äitiydessä tarvitaan huumoria

Kesällä 91 vuotta täyttävällä Sylvi Lappalaisella on nuori mieli. Vuosi sitten sattunut tapaturma on hidastanut liikkumista, ja apua on löytynyt rollaattorista, mutta moninkertaisen isoäidin virkeyttä eletty elämä ei paina.

Kesä-kuutille hirsimökki

Lomaviikko, kaunis kevätkeli ja uusi titteli. Matti Ryynänen tepastelee Liperin vapputapahtumassa kesä-kuutin nimeä ja mökkiläistoimikunnan muistamista kantaen. Mökkiläistoimikunta valitsee kesä-kuutiksi henkilön, joka on saanut vuoden ensimmäisenä vapaa-ajanasunnon rakennusluvan.

Hirsi pitää pintansa – perinteisenä ja elementtinä

Hirsiveisto Laasosella puu taipuu niin perinteiseksi, vankaksi piilutetuksi mökkihirreksi kuin moderniksi ja kevyeksi hirsipaneeliksikin. Alkuun maatalouden sivuelinkeinosta alkanut puurakentaminen on nykyisin yhä lähempänä pihojen sisustamista.