Pekka Toropainen palasi parturituolin ääreen

Pekka Toropainen on palannut entiseen työhönsä parturi-kampaajaksi kolmentoista vuoden eläkejakson jälkeen. Hänen toinen puolensa liittyy uskoon ja siihen, että hänellä on välikätenä parantavia voimia.

Tanssinohjaaja Liperistä

Liperiläinen Pirjo Kettunen täyttää 70 vuotta tammikuun toisena päivänä. Merkkipäivää hän viettää Luostolla läheistensä kanssa, mutta lupaa kyllä tarjota kahvia ja pullaa myös ystäville – onhan hienoa, että on saanut elää.

Joulupuurot sokkotestissä

Reetta ja Pentti Juvonen tunnetaan Liperissä intohimoisina ruoanlaittajina ja leipojina. Niinpä Kotiseutu-uutiset kutsuivat heidät maistelemaan ja analysoimaan erilaisia joulupuuroja – sekä kylmänä että lämpimänä.

Ekologisesti ajatteleva vaatekauppias

Viinijärveläinen Kaisa Viskari myy vaatteita, muttei pidä pakkomyynnistä. Visuaalisena ihmisenä hän kiinnittää paljon huomiota asusteiden ulkonäköön, mutta myös mukavuuteen ja ekologisuuteen.

Kirjanpidosta vanhustenhoivaan

Vuoden 2019 rääkkyläläisenä yrittäjänä palkittu Erkki Ihalainen luotsaa Erihaus osakeyhtiötä vuosikymmenten ammattitaidolla. Valintaperusteissa korostettiin asiantuntemusta ja paneutumista erityisen merkittävään toimialaan.

Tilitoimistoyrittäjä hakee maltillista kasvua

51-vuotias Kirsi Haltia on kasvattanut yritystään lähivuosina nopeasti. Hän haluaa, että yritys kasvaa jatkossa maltilla. Haltiasta on tulossa lähivuosina liperiläinen.

Junioripäällikkö tuli tuttuun seuraan

Junioripäällikkö Tuukka Martikaisen työhön kuuluu seuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Juvan kasvatti tuli mielellään tuttuun seuraan. Tiedä vaikka, että hänet nähdään miesten joukkueessa myös kentällä.

Kartutettu pääoma tuo laatua elämään

Reima Karetie nauttii luonnon keskellä asumisesta, sillä näköetäisyydellä ovat niin marjat, kala-apajat, pilkottavat puut kuin muistisairas vaimokin.

Hyvien harrastusten huolehtija eläkkeelle

Vapaa-aikasihteeri Raimo Piiroinen jättää työpöytänsä 66 vuoden iässä – koska ennen eläkkeelle jäämistä täytyi Liprakan aukeaminen varmistaa.

Futisäiti kirjoitti oppaan kaltaisilleen

Ylämyllyläisen Outi Juurikaisen uusin kirja on vastaus futisvanhempien pohdintoihin. Sen sivuilla kerrotaan, miten tukea ja kannustaa lapsia kohti pienten palloilijoiden ikiomia futisunelmia.