Kippariksi kirkonkylän koululle

Antti Ikonen aloitti elokuussa Liperin koulun rehtorina. Opettajan ja kätilön pojasta kuoriutui koulun kippari.

Päivi Forsman tutustuu vielä Liperiin

Päivi Forsman aloitti toukokuussa uudessa pestissä Liperin kunnassa. Hänen tehtävänsä on tukea johtoryhmän ja kunnanjohtajan työskentelyä.

Määräaikainen työsuhde

Liperin kunnanhallituksen puheenjohtaja Mira Karjalaisella riittää tekemistä yhteisten asioiden hoidossa ja kotona.

Ken purkaisi oikean tukin sumasta?

Roger Nyqvist on talouden ammattilainen, joka miettii eläkepäivillään vastausta Liperin kirkonkylän elvyttämiseksi.

Jalmari on saunatonttu

Komperon savusaunan tonttu on saanut nimensä museon perustajiin kuuluneen Jalmari Rummukaisen mukaan. Kuudetta vuosikymmentä Komperossa päivystävä piippalakki on mielissään saunakulttuurin virvoittumisesta.

Pelastustyöstä parsintahommiin

Liperin paloaseman kesämies Joonas Karvinen on toisen polven palomies. Leipäpitäjäläistä juurta oleva Karvinen on ollut asemalla mukana lukioikäisestä asti.

Yli miljoonan piirakan Kunniaheinämies

Rääkkylä-Seuran Kunniaheinämies 2019 -tittelin saaja Anu Hyttinen tunnetaan niin leipomotoiminnastaan Rasivaarassa kuin luotettavana pitoemäntänäkin.

Vaatteet asennetta myöten

Riikka Timonen on liperiläinen fiftari-ihminen. Aikakausi on elämäntapa, joka kuuluu levylautasella sekä näkyy pukeutumisessa ja automieltymyksissä.

Mopolla metsäpolulle

Eemeli Naumanen on 10-vuotias moottoriharrastaja Viinijärveltä. Hän on kurvaillut Ahonkylän metsissä yli puolet elämästään.

Retkeilyyn rakastunut

Ylämyllyläinen Jouko Koivu tuntee luonnon ja tykkää liikkua siellä. Pärnävaaran miljöötä hän kehuu maastoltaan vaihtelevaksi ja kotoisan oloiseksi.