50 vuotta täyttävä Kirsi Savolainen haluaa tarttua moneen toimeen

Käsämässä asuva Kirsi Savolainen on monille liperiläisille tuttu sekä työstään että harrastuksistaan. Usein hän on paikalla myös tien päällä, kun ajoneuvot ovat törmäilleet eläinten kanssa.  – Minulle tulee ensimmäisenä tieto poliisilta, jos jokin eläin on lopetettava tai jäljitettävä liikenneonnettomuuden jälkeen, kertoo jo yli kymmenen vuotta Liperin riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajana toiminut Savolainen.

Fanny Mönkkösen mielessä ovat ystävät ja yhteishenki

Satavuotias Fanny Mönkkönen muistaa sota-ajan hyvästä yhteishengestä ja luottamuksesta. – Kaikki olivat veljiä keskenään, veljiä keskenään, Mönkkönen kiteyttää vaikeiden aikojen henkeä. Mönkkönen liittyi, tai paremminkin liitettiin Lotta Svärd -järjestöön vuonna 1938. – Opettaja Toivo Kuivalaisen vaimo vaan toi minulle jäsenkirjan. Hyvä yhteishenki jäi mieleen Mönkkönen täytti sata vuotta tämän vuoden huhtikuussa. Honkavaaran Sirnihtan tilalta kotoisin

Rääkkylän apteekille ensimmäinen vuosisata täyteen

Rääkkylän apteekki täytti lokakuun puolivälissä sata vuotta. Ensimmäinen apteekkari oli Yngve Zimmerman. Apteekki sijaitsi Vuorilahden tienhaarassa. Nykyisen apteekin löytää keskeltä kylää kunnantaloa vastapäätä. Apteekkarina toimii Miia Toropainen.

Kotiseutu-uutisten toimitusta ehostettiin

Kotiseutu-uutiset on valmistautumassa tulevaan juhlavuoteensa, jonka juhlinta alkaa joulukuussa 2015.