Pelaamisen vastapainoksi on urheiltava ja nukuttuva hyvin

Kyllä nuoriso tietää, että verkkopelaaminen on kaikista hauskin tapa olla tietokoneen äärellä. RääkkyLan eli tuttavallisemmin lanit keräsivät jälleen kerran vankan osallistujajoukon.

Kuinka reissurahaa hankitaan

Kauniiden sytykeruusujen valmistaminen ei ole mikään amerikantemppu: Tyhjät kananmunakennot riivitään suikaleiksi ja niistä pyöritellään ruusunkukkien muotoisia sykeröitä.

Viikko Liperin nuorisotalolla

Liperin nuorisotalo eli nuokka on meidän nuorten ajanviettopaikka, jossa vietämme aikaa kavereiden kanssa. Illat kuluvat erilaisten aktiviteettien parissa. Nuokalla pelataan biljardia, lauletaan karaokea, kokataan yhdessä, katsotaan elokuvia ja ollaan ja jutellaan.

Ilman aamupalaa ei kasva

Kyllä nuori neuvoo, miten aamupala pitää pistellä poskeen. – Syön aamulla puuroa ja kaikkea myöskin, viisivuotias Viivi Hyppönen tuumaa.

Leikkiessä ei ulkona palele

Kyllä nuoret neuvovat, mitä talvella touhutaan ulkona. Paloaukean päiväkodin Kärrynpyörät-ryhmän lapsukaiset ovat jo testanneet ensilunta monenmoisiin puuhiin.

Miten ruokailussa käyttäydytään?

– Ruokarauha pitäisi olla. Ruokalassa ei höpöttää liikaa. Täällä saisi kuulua vain näiden, mitä nämä nyt ovatkaan, Viinijärven koulun kolmasluokkalainen Juha hakee mielestään.