Joensuun ja Luxemburgin kautta Liperiin

Ylämyllyläisen Anne Vänskän elämään ja työuraan on mahtunut monenlaisia kokemuksia. Jari Partanen pääsi Annen iltavieraana juttelemaan niistä.

Koruja kontion kylkiluusta

Kokeilusta alkanut luukorujen teko sai tutjulaisen Sanni-Maaria Puustisen perustamaan karhunluisiin koruihin erikoistuneen yrityksen.

Vesikiikku antaa nautinnollisen löylyn

Missä ongelma, siellä ratkaisu. Ja jos tarvitaan uusi ratkaisu, siellä Antti Ticklén. – Mietin asiaa poikkeavasti, tuumaa Ylämyllyn mies.

Kokemuksen kartuttaminen tärkeintä kesätöissä

Liperiläiset Otto Karttunen ja Toni Voutilainen ovat tyytyväisiä. 17-vuotiaat lukiolaiset löysivät jo varhain kesätöitä.

Värttinä esiintyy liki syntysijoillaan

Rääkkylä tunnetaan kansanmusiikistaan, ja erityisesti maailmalla Rasivaarasta lähtöisin olevasta Värttinä-yhtyeestä. Perustajajäseniin lukeutuvat Kaasisen sisarukset Mari ja Sari kutsuvat tänä vuonna luomastaan laulutyylistään kiinnostuneet mestarikurssille opettelemaan laulun saloja.

Työkavereina lokit, joutsenet ja hirvet – joskus norppakin

Uhanalaisen saimaannorpan suojelemiseksi kalastusverkot on täytynyt pitää monin paikoin naulassa kevään ajan. Vaikka rajoitus tänään heinäkuun ensimmäisenä raukeaakin, suojelijat toivovat kuitenkin pidättäytymään verkkokalastuksesta tunnetuilla norppaseuduilla. Kannan kasvaessa saamme nauttia norpista vastakin esimerkiksi Arvinsalmen tuntumassa, jossa tekemistään havainnoista meille keväällä kertoi lossari Pekka Vänskä.

Pippurisin Pippurinen

Marko Pippurinen on Liperin mies. Kirjailija Tuomas Liuksen luoma hykerryttävä renttu, salapoliisi ja Julia Noussairin paras ystävä.

Vesiväylän tunnusmerkit

Laivaväylä tulee vesilläliikkujalle vastaan, kun mökkirannasta lähtee kipparoimaan avovesille. Mitä on muistettava, kun suuntaa vesiliikenteen sekaan?

Puodin kuuma ja kiireinen kesä

Oili Vilen laskeskelee nopeasti yhteen Liperissä vierähtäneitä kesiä. Saariston Puotia hän on pyörittänyt vuodesta 2010. Unelmien mökki taas löydettiin miehen kanssa pari kesää kestäneen etsiskelyn jälkeen vuonna 2013.

Airbnb on kätevä ja hintansa väärti majoituspalvelu

Majoituspalvelu Airbnb on kasvattanut suosiotaan. Palvelu tuo lisää turisteja myös Liperiin ja Rääkkylään.