Sahlman kaipaa vireyttä Leppälahteen

Leppälahti on hiljentynyt vuosikymmenien saatossa. Unto Sahlmanin matka pankkiin pitenee kesällä entisestään.

Lääkityksen alta paljastui tauluja

Liperin kirjaston aulassa vilisee urheilullisia tauluja. Niilo Sinkkonen on tehnyt vuoden ajan pahvipohjille erityisesti jääkiekkoaiheisia koristuksia. – Minulta purettiin mielialalääkitys vuosi sitten ja sen alta nämä löytyivät. Äitikin oli ihmeissään, mitä Niilo oikein tekee, taiteilija hymyilee.

Rauhallinen mieli lähimmäistä auttamalla

Liperin adventtiseurakunnan avustuspalvelun ylläpitämän kirpputorin pihalla on suuri kasa pahvilaatikoita, huonekaluja ja muuta tavaraa. Rekka-auto kaartaa pihalle ja peruuttaa tavaroiden lähelle. Juha Keronen alkaa muutaman muun seurakuntalaisen kanssa nostaa tavaroita rekka-auton lavalle.

Leppälahdessa muisteltiin lapsuuden aikoja

Liperistä Avoin kylä -tapahtumaan osallistuneella Leppälahden kylätalolla kahviteltiin ja muisteltiin menneitä, lähinnä asutushistoriaa. Tapahtumassa olivat mukana Joensuussa asuvat siskokset Pirjo Kokko ja Marja-Leena Tolvanen.

Rauta taipuu ja saa väripinnan

Tokkopa Ikosen isäntä tiesi sodan jälkeen seppänä aloittaessaan, että sukupolvi toisensa jälkeen jatkaa hänen tiellään. Takomo Ikonen työstää ja maalaa metallia samalla tontilla jo seitsemättä vuosikymmentä, toisen ja kolmannen sukupolven voimin. Pitkään veljeksillä ollut yritys on nykyisin isän ja pojan paja.

Kahvila työllistää nuoria

Roukalahden taajaman kohdalla on syytä hiljentää muutoinkin kuin kuudenkympin rajoituskyltin takia; kesäaikaan kylätalolla keitellään kahvia kesänuoren voimin.

Penttilänpihaan uusia pihakalusteita

Liperin kirkonkylällä sijaitsevan Penttilänpihan palvelutalolle hankitaan pihakalusteita. Lisäksi saneerauksen jälkeen asfaltoimatta jäänyt piha saa uuden pinnan tänä vuonna.

Jäteasema auki vasta syksyllä

Ylämyllyn jäteaseman aukeaminen siirtyy syksyyn ennakkotiedoista poiketen. Puhas Oy:n jäteaseman rakentamisurakka alkaa olla jo valmis, mutta uuden tekniikan upottaminen vie aikaa.

Onkimalla isohko hauki

Vänskänsalmessa käytiin Rääkkylän Kalakerhon järjestämät heittouistelukilpailu ja onkicup. Juhani Asikainen sai onkicupin avausosakilpailussa harvinaisemman onkisaaliin, 3,28-kiloisen hauen.

Viinijärvellä talkoillaan kylän siistimiseksi

Viinijärveläiset ovat jatkaneet tänä kesänä talkoita taajama- ja jokialueen siistimiseksi. Mukana ovat olleet kyläläisten lisäksi Taipaleenjoen osakaskunta ja Heikki Kontkanen koneineen. Talkoita on tehty myös Komperon suunnalla Marjolahdessa, jossa hanketta on vetänyt Erkki Korhonen.