Taipaleella kulttuuria koko viikko

Viinijärvellä alkaa lauantaina kuudes Taipaleen kulttuuriviikko. Viikkoon kerätään aktiivisten kyläläisten aikaansaamia ja lähiseudun tapahtumia.

Maakuntapäivän ohjelma julkaistu

Elokuun viimeisenä päivänä vietettävä maakuntapäivä laajentuu nyt jo useamman päivän viihdykkeeksi. Liperissä tilaisuus on kaksipäiväinen, Rääkkylässä ohjelmatarjonta keskittyy viralliseen teemapäivään. Liikuntta ja laulu ovat läsnä molemmissa kunnissa.

Joensuun ja Luxemburgin kautta Liperiin

Ylämyllyläisen Anne Vänskän elämään ja työuraan on mahtunut monenlaisia kokemuksia. Jari Partanen pääsi Annen iltavieraana juttelemaan niistä.

Koruja kontion kylkiluusta

Kokeilusta alkanut luukorujen teko sai tutjulaisen Sanni-Maaria Puustisen perustamaan karhunluisiin koruihin erikoistuneen yrityksen.

Vesikiikku antaa nautinnollisen löylyn

Missä ongelma, siellä ratkaisu. Ja jos tarvitaan uusi ratkaisu, siellä Antti Ticklén. – Mietin asiaa poikkeavasti, tuumaa Ylämyllyn mies.

Autounelmoijan aikamatka

Loputtomana liukuhihnatuotantona valmistetun japanilaishenkilöauton pihaan parkkeerattuani kävelen sisään Myllyn vanhat autot -museoon. Aula on sisustettu autoiluhenkisesti: vitriini on täynnä pikkuautoja ja Keke Rosberg poseeraa 1980-lukulaisessa Nesteen julisteessa.

Jäätelö tulee kotinurkille

Kesä ilman jätskiä on kuin mökki ilman saunaa. Perinteisiä kauppa-autoja on enää muutama, mutta Jätskiauto kiertää syrjäkulmatkin.

Yksityisteille avustuksia

Yksityistiet saavat Liperissä kunnalta tukea kunnossapitoon tänä vuonna 40000 euroa. Avustettavien teiden pituus on yhteensä 338 kilometriä. Päätökset tukien jaosta teki tekninen johtaja Tommi Hirvonen kunnan jakoperusteiden mukaan.

Pelastustyöstä parsintahommiin

Liperin paloaseman kesämies Joonas Karvinen on toisen polven palomies. Leipäpitäjäläistä juurta oleva Karvinen on ollut asemalla mukana lukioikäisestä asti.

Salokylän kirppiksellä saa tingata

Salokylän koulun piharakennuksesta löytyy kesälauantaisin aarteita. Viime lauantaina Maija Liisa Ervast löysi lapsenlapsilleen kirjoja ja leluja. Kesävieraiden ei tarvitse tuoda ajanvietettä mukanaan.