Tehdasseikkailulle lauantaina

Ylämyllyn Välikankaalla maailman merien satamiin nostureita ja materiaalinkäsittelykoneita valmistava Mantsinen avaa tehtaansa ovet yleisölle lauantaina. Erityisesti lapsiperheille suunnatussa tapahtumassa kävijät pääsevät seikkailulle tuotantotiloihin.

Leipäpäivä ensi viikolla

Ensi viikolla vietettävään Leipäpäivä-tapahtumaan ehtii vielä ilmoittautua myyjäksi. Näytteilleasettajia tiedossa on jo noin 75.

Puolukat puolukkoina

Marjat kuuluu nauttia marjoina, sanoo Paula Ryhänen. Siksipä Ryhästen Leppälahden mökin pakastin täyttyy joka vuosi lukuisista eri marjoista. Parhaillaan kypsyviä puolukoita siellä lepää määrällisesti eniten.

Hädässä oleville

Nappaa käteistä taskuun lähipäivien ajaksi. Tänään torstaina alkava Nälkäpäivä-keräys täyttää kattilat hernekeitolla ja tuo turuille ja toreille lipaskerääjiä. Tiistaina Ylämyllyn SPR:n osasto otti tempaukseen varaslähdön.

Yrittäjämieli on avoin

Perheyrityksen hallinnosta vastaava Minna Kurvinen kokee, että eletty elämä ja hyvinvoinnin saralta saadut opit ovat tehneet hänestä juuri sellaisen kuin hän nyt on.

Syysolympialaiset Konttilanhovissa

Konttilanhovissa kisailtiin keskiviikkona syysolympialaisissa palvelukeskus Konttilanhovin ja palvelutalo Penttilänpihan asukkaiden ja vähän henkilökunnankin kesken. Taisto oli tuimaa, ja joka lajissa löydettiin voittajat. Joskin kaikki palkittiin osanottajamitaleilla.

Säpinää, seniorit

Tällä viikolla alkaneen Säpinää, seniorit -kampanjan aikana yli 65-vuotiaita muistutetaan säännöllisen liikunnan hyödyistä.

Hyppy, heitto ja pinkaisu

Tasainen startti pojilla, toteaa vapaa-aikasihteeri Raimo Piiroinen kuuluttajan paikalta. Liperin koulujen väliset yleisurheilukilpailut ovat tuoneet kirkonkylän yleisurheilukentälle sadoittain alakoululaisia.

Asiointiliikenne vie vaikka museoon

Viitenä arkipäivänä Viinijärven linja-autoasemalta kirkonkylälle starttaava asiointiliikenteen vuoro on monipuolinen tapa liikkua ilman maksua. Tämän viikon tiistaina aamuyhdeksältä matkaan lähti Toivo Reijonen ja Viinijärven päiväkodin kuusilapsinen ryhmä lastentarhaopettaja Anne Pakarisen johdolla.

Jokiselle taas piirinennätys

Liperiläinen yleisurheilija Riikka Jokinen juoksi maanantaina uuden piirinennätyksen 200 metrin aidoissa. Vuodelta 1993 peräisin ollut vanha ennätys jäi historiaan Jokisen juostessa nyt aikaan 32,40.