Rasisalossa kaadettu kaksi karhua

Rääkkylässä ammuttiin maanantaiaamuna kaksi suurta uroskarhua. Tänä syksynä lupamenettely uudistui niin, että kussakin kunnassa oli käytettävissä niin sanotut korvamerkityt luvat entisen seutukunnan yhteisten lupien sijaan. Keski-Karjalan alueelle myönnettiin tänä vuonna yhteensä 16 lupaa, joista Rääkkylälle oli korvamerkitty kaksi.

Harrastuksia testataan loppuviikosta

Tulevan viikon perjantaina ja lauantaina rääkkyläläiset saavat tutustua lähialueen tarjoamiin harrastusmahdollisuuksiin ihan urakalla.

Korreeta on!

Yksi etsi raaka-ainetta kehäkukkavoiteeseen, toinen napsi pellosta maljakon täytettä sankkosotalla kotiin viemisiksi. Joku kirmasi kiireesti kanatarhaa ihmettelemään, ja eräs hämmästeli värikylläistä kukkataivasta navetan vintillä.

Huumeita kohdataan myös koulussa

Liperin koulun väki toivoo vanhempia tarkkailemaan nuoria, sillä päihteiden käyttö on lisääntynyt. Ensimmäisellä kouluviikolla erään oppilaan epäiltiin olevan koulussa huumeiden vaikutuksen alaisena.

Oikaisu: Satojutussa haastateltiin Ari Hyttistä

Kotiseutu-uutisissa 17.8. olleessa Lämpö tullut tarpeeseen -jutussa oli haastateltu vilja-asioissa komperolaista maanviljelijää. Haastateltu maajussi oli Ari Hyttinen, ei jutussa kerrottu Tapio Mustonen.

Reijonen rakentaa liikekeskuksen

Ylämyllyn liikekeskushanke on siirtynyt Kiinteistö Oy Naumaselle ja hankkeen pääurakoitsijaksi on valittu Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy.

Ihmisarvopäivä Rasivaarassa

Maakunnallista ihmisarvopäivää vietetään viikon päästä torstaina Rääkkylän Rasivaarassa. Tapahtuman teema on ”Suomi 100, kylä 1000” – Rasivaarassa on ollut asutusta jo tuhannen vuoden ajan.

Narrina maailmalle

Vielä alkukesällä Juho Ratilaisen saattoi nähdä Ylämyllyllä lenkkeilemässä. Tänään nuoren maalivahdin arki on alkanut Jokereiden puolen työpäivän mittaisilla aamutreeneillä.

Lämpö tullut tarpeeseen

Peltojen kasvustot ovat tänä vuonna useita viikkoja myöhässä, mutta niin ovat olleet myös pörriäiset. – Tuholaismyrkkyjä ei ole oikeastaan tarvinnut käyttää, Puromäen Puutarhan isäntä Jukka Kinnunen iloitsee.

Sarjahukuttajan valituksen käsittely alkaa

Viinijärven hukuttamisista tuomitun Pekka Seppäsen tapausta puidaan Itä-Suomen hovioikeudessa elo-syyskuussa. Elokuun viimeisenä päivänä alkava pääkäsittelyssä istutaan ensin Kuopiossa ja sen jälkeen Joensuussa.