Liemilinjasto Ylämyllylle

Ylämyllyllä alkaa tänä vuonna liemien ja kastikkeiden valmistus. Uusi yritys Sooci Oy on saanut hankkeelle 1,176 miljoonan euron tuen Euroopan aluekehitysrahastolta.

Kolmoismurhaajat vapaalle

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Vinkkejä opettajille

Ylämyllyläinen erityisluokanopettaja Outi Juurikainen tietää, että erityistarpeita omaavia lapsia ohjataan entistä useammin lähikouluun. Tulevaisuudessa tavallinen opettaja voi saada luokkaansa oppilaita, joilla on vaikeavammaisuutta.

Ohjaamo tarjoaa tukea nuorille

Valtakunnallisen Ohjaamoviikon kunniaksi Rääkkylässä tarjottiin täsmätietoa nuorten työllistymisestä. Nuorisotalolla majaansa pitävässä Ohjaamossa neuvoja opiskelu- ja työelämän haasteisiin antavat nuorisotyöntekijä Tarja Nevalainen ja työllisyyskoordinaattori Ari Iittiläinen.

Mitä tiedät Liperistä?

Arvinsalmen aaltojen vaikutusalueella Liperi on tuttuakin tutumpi. Ikänsä pitäjässä asuneet tuntevat paikkakunnan kenties paremmin kuin omat taskunsa, ja vastikään muuttaneillekin lienee jo jonkinmoinen kuntakuva muodostunut. Mutta mitä Liperistä tiedetään muualla?

Viinijärven kuvataideryhmää vuodesta toiseen

Viinijärven koululla on innokkaita seutuopiston kuvataiteen perusopetuksen ryhmäläisiä. Siitä kertoo se, että ryhmässä mukana olevista kuutosluokkalaisista suurin osa on aloittanut jo vuosia sitten.

Lohipilkkucupissa laiha saalis

Itä-Suomen lohipilkkucupin viides osakilpailu käytiin Iisalmessa helmikuun loppupuolella. Saalis oli vähissä, sillä miehissä kalaa sai jäälle vain kaksi pilkkijää. Naisissa ja nuorissa jäätiin ilman. Mukana oli 58 osanottajaa.

Kaksi päiväkotihanketta vireillä

Ylämyllyn alueen varhaiskasvatuksen palveluja suunnitellaan ratkaistavaksi pysyvästi vuokratiloilla. Ylämyllyn päiväkodin sulkeuduttua sisäilmaongelmien vuoksi taajaman lapsia on hoidettu väliaikaistiloissa Honkalampi-keskuksella Metsälässä.

Vain harva on todettu yhtä vaaralliseksi kuin Seppänen

Itä-Suomen hovioikeuden istunnossa todettiin tiistaina, että Pekka Seppänen on syyntakeinen Viinijärven hukutuksiin. Lausunnon kontiolahtelaismiehen mielentilasta oikeudelle antoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Tutkimuksessa oli todettu lisäksi, että Seppästä on pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle.

Uusille susille pantoja

Luonnonvarakeskus Luke asentaa myös Pohjois-Karjalassa susille paikannuspantoja. Lähiviikkojen aikana susia nukutetaan helikopterista käsin ja nukutetulle sudelle asennetaan panta ja korvamerkki.