Työmaalla tarvitaan aina mestaria

Liperiläinen Jarmo Hämäläinen sai RKL:n Pohjois-Karjalan piirin Vuoden mestari 2017 -tunnustuksen pitkästä ja ansiokkaasta urastaan. Rakennusinsinööri Hämäläinen on Eero Reijonen Oy:n toimitusjohtaja.

Nuori Yrittäjä -palkinto Suvi Toivolalle

Liperiläinen Suvi Toivola sai maakunnallisen Yrittäjäjuhlan yhteydessä Valtimolla Pohjois-Karjalan Yrittäjien Nuori Yrittäjä -palkinnon.

Jotta helsinkiläiset saavat piiroita syödäkseen

Kotileipomo Anna-Liisa Sorsalla on ahkeroitu jo pitkin syksyä, jotta Tuomaan markkinoilla Helsingissä olisi raakapakasteita mitä paistaa.

Yli miljoonan piirakan yrittäjä

Rääkkylän vuoden yrittäjänä palkittiin Anu Hyttinen. Harrastuksesta työksi muuttunut leipominen on työllistänyt Hyttisen jo kahdentoista vuoden ajan. Ensin leipomo toimi kotona Siurlahdella, vuosikymmenen ajan uuni on kuumennut Kaupparinteellä Rasivaarassa.

Piirtäjä pienestä pitäen

Honkalammella asuva Mika Memonen harrastaa piirtämistä, erityisesti koneita on mukava ikuistaa paperille. Nyt työn alla on tilauksesta tehtävä sairaalarakennus.

Ummikkojen opettaja

Mirja Parviaisen vetämillä seutuopiston kursseilla tutustutaan älypuhelinten ja tietokoneiden maailmaan ihan alusta alkaen. Älypuhelin, mikä se on? Tenavien pelilaite, nuorten viestittelyvempele vai kaiken kansan minitietokone. Viinijärveläinen Mirja Parviainen haluaisi, että viimeisetkin villahousut uskaltaisivat ostaa itselleen älykännykän. – Kursseilla ihmiset ovat aina hämmästyneitä ja haltioissaan, mitä kaikkea älypuhelin voi tuoda heidän elämäänsä lisää. Suurin osa ei ole

Elämäntyö pyörien päällä

Maansiirto Karvinen Oy:n toimitusjohtaja Harri Karvinen täyttää ensi maanantaina 50 vuotta, mutta oli jo nelikymppisenä tehnyt eläkkeelle jäämisen verran töitä.

Vierellä kulkija

Marjut Lukkarinen aloitti elokuussa vajaan vuoden työrupeaman Liperin seurakunnassa sijaistaen diakoniatyöntekijä Pirkko Mannista. – Ihanaa olla omassa seurakunnassa töissä. Tänne on erityinen tunneside, lapsuudesta saakka Ylämyllyllä asunut Lukkarinen hymyilee.

Laulumaan jaamalla

Liperiläisen Eija Pääkön toinen kaunokirjallinen teos, Jaaman lumo, julkaistaan tänään. Kyseessä on sisällissodan jälkeiseen Suomeen sijoittuva kirja, jonka kantavia teemoja ovat aate, ideologia ja ihminen.

Kaikkia kiehtoo ison kalan pyytäminen

Liperin elinkeinojohtajana viikko sitten aloittanut Mika Hyttinen tuumaa omaan toimenkuvaan liittyen, että kaikkia kiehtoo ison kalan pyytäminen. Tällä vertauksella hän ei tarkoita kalastusta, vaan uusien yritysten ja työpaikkojen, sen suuren uuden työllistäjän, saamista kuntaan.