Elämäntyö pyörien päällä

Maansiirto Karvinen Oy:n toimitusjohtaja Harri Karvinen täyttää ensi maanantaina 50 vuotta, mutta oli jo nelikymppisenä tehnyt eläkkeelle jäämisen verran töitä.

Vierellä kulkija

Marjut Lukkarinen aloitti elokuussa vajaan vuoden työrupeaman Liperin seurakunnassa sijaistaen diakoniatyöntekijä Pirkko Mannista. – Ihanaa olla omassa seurakunnassa töissä. Tänne on erityinen tunneside, lapsuudesta saakka Ylämyllyllä asunut Lukkarinen hymyilee.

Laulumaan jaamalla

Liperiläisen Eija Pääkön toinen kaunokirjallinen teos, Jaaman lumo, julkaistaan tänään. Kyseessä on sisällissodan jälkeiseen Suomeen sijoittuva kirja, jonka kantavia teemoja ovat aate, ideologia ja ihminen.

Kaikkia kiehtoo ison kalan pyytäminen

Liperin elinkeinojohtajana viikko sitten aloittanut Mika Hyttinen tuumaa omaan toimenkuvaan liittyen, että kaikkia kiehtoo ison kalan pyytäminen. Tällä vertauksella hän ei tarkoita kalastusta, vaan uusien yritysten ja työpaikkojen, sen suuren uuden työllistäjän, saamista kuntaan.

Teräsmummon tekemisen meininki

Vaiviolainen Kaino Härkänen kiipeää ketterästi metsärinnettä ja päivittelee keväällä tehdyn puupinon kallistumista. Puut teräsmummo on raahannut metsästä, latvuksia ja ohuempia runkoja. Sahaus ja aisaus eli kuoren poistaminen tietyiltä kohdin varmistaa puiden kuivumisen syksyksi.

Narrina maailmalle

Vielä alkukesällä Juho Ratilaisen saattoi nähdä Ylämyllyllä lenkkeilemässä. Tänään nuoren maalivahdin arki on alkanut Jokereiden puolen työpäivän mittaisilla aamutreeneillä.

Saku Reijonen etsii maastopyöräilykavereita

Jyrissä asuva Saku Reijonen on innostunut maastopyöräilystä. Pyöräilyseuroja on, mutta junioritoimintaa ei ole löytynyt. Valittamisen ja kohtaloonsa tyytymisen sijaan yhdeksänvuotias Saku onkin nyt päättänyt perustaa oman maastopyöräilykerhon.

Vielä on mökkikautta jäljellä

Vuoden alusta Liperin mökkiläistoimikunnan puheenjohtajana toiminut Jouni Pitko on pitkän linjan mökkeilijä. Nyt Pitkon omistuksessa oleva saarimökki on ollut saman suvun hallussa 1900-luvun alusta lähtien, ja hän vietti siellä aikaa jo lapsena.

Rakkautta jo toisella silmäyksellä

Kun 16-vuotias Tuula Piiparinen elokuussa 1969 pyöräili Outokummun Viuruniemestä kaverinsa Marja-Leenan luokse Leppilammelle tämän houkuteltua tanssireissulle Kiteelle, hän ei voinut arvata, että siitä seuraisi elämänpituinen matka. Lähtöä oli edeltänyt kieltäytyminen Pyttylammen lavan tanssi-illasta toisen kaverin kanssa.

Timantti vielä löytämättä

Ylämyllyllä asuva Kyösti Hämäläinen on ollut tekemisissä kivien parissa lähes koko elämänsä. Hän on kerännyt kiviä itse, mutta myös ostanut niitä kokoelmaansa.