Kirkkoherrasta kappalaiseksi uutta oppimaan

Juha Aronen on Rääkkylän uusi kappalainen. Mies ryhtyi papiksi siitäkin huolimatta, että se oli myös hänen isänsä ammatti.

Edessä vain mahdollisuuksia

Joensuun kaupungin uusi kulttuurijohtaja luottaa positiivisen tekemisen voimaan. Rääkkylästä tulee vuosien tauon jälkeen Sari Kaasisen kotikunta.

Ajoasuna uimapuku ja kylpytakki

Rääkkyläläinen Anneli Pykäläinen ui talvella avannossa ahkerammin kuin kesällä järvessä konsanaan. Järveen hän pulahtaa kylmiltään, ilman saunan lämpöä.

Maalauksissa puhutaan universaalia kieltä

Liperiläinen Helmi Ylisirniö ei lapsena pitänyt piirtämisestä. Nyt 16-vuotias opiskelija maalaa tauluja ja pystytti Liperin kirjastoon näyttelyn.

Pallojen pauloissa

Olipa kerran ystävän ystävä, joka tuli maininneeksi Susanna Siitoselle, että Kuopiossa toimii ilmapalloihin erikoistunut yritys. Arveli, että saattaisi Susannakin innostua hienojen, heliumilla täytettävien pallojen myymisestä.

Martti Harkonmaa tunnustautuu laiskaksi

Pielisjärven ja Outokummun kautta Viinijärvelle 1960-luvun lopulla kotiutunut 75-vuotias Martti Harkonmaa viettää rauhallisia eläkepäiviään palvelutalo Neliapilassa. Hän muutti taloon kolmisen vuotta sitten jouduttuaan leskimieheksi.

Tutun tilalla jotain uutta

Noin sadan jäsenen Liperin Naisvoimistelijat jatkaa tutulla linjallaan liikuttamalla liperiläisiä ja pitämällä samalla huolen heidän hyvinvoinnistaan – niin aikuisten kuin nuorempien. Tuore puheenjohtaja Sirpa Utriainen haluaa jatkaa samaa työtä, mutta haluaisi kuulla lisää toiveita ja pohtia seuran kehittämistarpeita.

Kiiskiä kiskotaan jäälle helmikuussa

Liperin Urheilukalastajat juhlii tänä vuonna 30-vuotistaivaltaan. Omat juhlat pidetään huhtikuussa. Juhlavuoden kunniaksi vajaan kolmensadan jäsenen seura järjestää kahdet SM-kilpailut.

Hiihtokilometrejä laskematta

Hilkka Honkanen on vuoden 2017 rääkkyläläinen liikuttaja. Vuoden liikuttajan titteli on urheilulliselle naiselle jo peräti toinen vastaava. – Sain Pyhäselän kunnasta vuoden liikuttajan maininnan vuonna 2007, jolloin asuimme vielä Suhmurassa.

Lady ja puheenjohtaja

Mira Loponen on Viinijärven Urheilijoiden kolmas naispuheenjohtaja.