Narrina maailmalle

Vielä alkukesällä Juho Ratilaisen saattoi nähdä Ylämyllyllä lenkkeilemässä. Tänään nuoren maalivahdin arki on alkanut Jokereiden puolen työpäivän mittaisilla aamutreeneillä.

Saku Reijonen etsii maastopyöräilykavereita

Jyrissä asuva Saku Reijonen on innostunut maastopyöräilystä. Pyöräilyseuroja on, mutta junioritoimintaa ei ole löytynyt. Valittamisen ja kohtaloonsa tyytymisen sijaan yhdeksänvuotias Saku onkin nyt päättänyt perustaa oman maastopyöräilykerhon.

Vielä on mökkikautta jäljellä

Vuoden alusta Liperin mökkiläistoimikunnan puheenjohtajana toiminut Jouni Pitko on pitkän linjan mökkeilijä. Nyt Pitkon omistuksessa oleva saarimökki on ollut saman suvun hallussa 1900-luvun alusta lähtien, ja hän vietti siellä aikaa jo lapsena.

Rakkautta jo toisella silmäyksellä

Kun 16-vuotias Tuula Piiparinen elokuussa 1969 pyöräili Outokummun Viuruniemestä kaverinsa Marja-Leenan luokse Leppilammelle tämän houkuteltua tanssireissulle Kiteelle, hän ei voinut arvata, että siitä seuraisi elämänpituinen matka. Lähtöä oli edeltänyt kieltäytyminen Pyttylammen lavan tanssi-illasta toisen kaverin kanssa.

Timantti vielä löytämättä

Ylämyllyllä asuva Kyösti Hämäläinen on ollut tekemisissä kivien parissa lähes koko elämänsä. Hän on kerännyt kiviä itse, mutta myös ostanut niitä kokoelmaansa.

Rami Kiiskinen kannustaa olemaan oma itsensä

Liperiläissyntyinen Rami Kiiskinen valittiin Mr. Gay Finlandiksi viime torstaina. Voitonjuhlia ja Helsinki Pride -paraatin sisältäneen viikonlopun jälkeen hän vastaa maanantaina puheluun kesäpaikalta Salossa.

Wwoofingin kautta maailmalle

Parren puuro ja peti -yrityksessä on alkukesänä ollut ylimääräinen auttava käsipari, kun Pariisista kotoisin oleva Francois Courtois-Brieux on työskennellyt tilalla Wwoofing-järjestön kautta seitsemän viikon ajan.

Äidinkielenä karjala

Viinijärveläisen kulttuurin monitoimimiehen ja karjalan kielen osaajan Timoi Munnen alkukesä kului elokuvakuvauksissa Etelä-Suomessa. Ohjaaja Annika Grofin tiedustellessa vuosi sitten, kuka voisi kääntää käsikirjoituksen repliikkejä suomesta karjalaksi, oli henkilö jo valmiina langan päässä: Timoi Munne vaihtoi karjalan äidinkielekseen vuonna 2010.

Kevään ylioppilas Heidi Karosto suunnittelee terveydenhoitajaopintoja

Heidi Karosto kirjoitti tänä keväänä ylioppilaaksi Joensuun normaalikoulun Luma-linjalta. Luonnontieteitä ja matematiikkaa painottavalla linjalla hän opiskeli useita kursseja etenkin terveystietoa, mutta myös esimerkiksi tähtitiedettä ja geofysiikkaa.

Viktoria on viuluvirtuoosi

Liperiläinen Viktoria Lavrenchuk juhli viime viikolla 20-vuotissyntymäpäiviään, äitiyttä ja tuoretta nimitystään Pohjois-Karjalan nuoreksi solistiksi.