Liperin Höyläämön laajennukselle tukea
Liperin Höyläämö sai alkukesästä Pohjois-Karjalan Ely-keskukselta hieman yli 1,8 miljoonaa euroa kehittämisrahoitusta.
Rahoituksen myötä yritys sai työn alle uuden hallin rakentamisen Liperin Leppälahdelle. Uuteen halliin on tarkoitus perustaa tuotantolinja, jossa valmistettaisiin aluksi sormijatkettuja paneeleja.
Alkuperäisissä suunnitelmissa rakennettavan hallin piti olla noin 2800 neliömetrin kokoinen, mutta lopulta pinta-ala laajeni noin 3500 neliömetriin.
– Mietin hiukan tuotantolinjojen asettelua, joten oli parempi tehdä hieman isompi halli, jotta tuotantoketju jatkuisi loogisesti, kertoo Liperin Höyläämön toimitusjohtaja Tomi Pulkkinen halliprojektin laajentumisesta noin 700 neliömetrillä.
Uusi halli yli kaksinkertaistaa höyläämön tuotantotilat Leppälahdella.
Työpaikkoja avautuu
Sormijatkettujen paneelien tuotantolinja on toimintakunnossa ensi vuoden puolella. Uuden linjaston myötä höyläämöllä on tarve työvoiman lisäykselle.
– Kymmenisen työntekijää tarvitaan. Linjastolla tullaan tekemään työtä kahdessa vuorossa, Pulkkinen toteaa.
Hallin läheisyyteen rakennetaan myös vajaan tuhannen neliömetrin kokoinen katos.
– Uuteen halliin on tulossa maalaamo. Siellä mahtuu myös tekemään tarvittaessa 12 metristä paneelia ulkoverhoukseen, Pulkkinen mainitsee.
Elyn tukema kehitysprojekti on kolmivuotinen.
Viime vuonna asetetut tavoitteet liikevaihdon tuplaamisesta ovat Pulkkisen mukaan edelleen voimassa, vaikka rakennusalalla eletään tällä hetkellä hiljaisia aikoja.
– Kyllähän tuo hiljentyminen meilläkin näkyy, mutta suurilta vastatoimilta on vielä tähän mennessä vältytty, toteaa Pulkkinen.
Tämän vuoden aikana Liperin Höyläämö on uudistanut osana yrityksen kehitystoimia myös kotisivujaan, jonka kautta yksityisasiakkailla on nyt mahdollisuus ostaa höyläämön tuotteita. Aiemmin sen asiakkaina ovat olleet pääasiassa yritykset.
– Verkkokauppa on toiminassa, vaikka muutamien tuotteiden osalta on listauksesssa vielä työnsarkaa jäljellä, Pulkkinen selventää.
Tulevaisuudessa Pulkkisen tavoitteena on saada lisättyä yrityksensä osallisuutta kiertotalouteen.
– Meilläkin tulee jonkun verran sahauksista hukkapätkiä, joten niiden hyödyntäminen olisi kyllä järkevää, Pulkkinen tuumaa.