Vierailuista laitoksiin ilmoitettava ennakkoon

Siun sote lievensi viime perjantaina vierailuja koskevia koronarajoituksiaan. Valtioneuvosto linjasi jo juhannusviikolla, että vierailut sairaaloihin sallitaan 17. kesäkuuta alkaen. Samasta päivästä alkaen hoitolaitoksista asuville on täytynyt järjestää mahdollisuus tavata läheisiään.Siun julkaisi uudet ohjeet vierailuista sairaalaan, vuodeosastoille, hoivakoteihin ja palveluasumisen yksiköihin, koska koronatilanne on rauhallinen Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä.
Vierailut ovat nyt terveille henkilöille pääosin sallittuja, mutta niistä on sovittava etukäteen puhelimitse. Siun sote suosittaa, että vierailulle tulisi enintään kaksi henkilöä kerrallaan. Visiitin aikana noudatetaan hyvää hygieniaa, käytetään mahdollisesti suojaimia ja pidetään turvaväliä muihin.
Vierailujen järjestämisessä hyödynnetään edelleen mahdollisuuksien mukaan myös ulkotiloja ja erillisiä tapaamishuoneita.
Vierailut on edelleen kielletty henkilöiltä, joilla on lieviäkään infektio-oireita.
Vastaanotolle saapuvalla potilaalla voi olla jatkossa yksi saattaja, jos se on välttämätöntä hänen tilansa vuoksi.
Attendon Jyrin Hoivakodille ovat läheiset päässeet ulkovierailulle toukokuun puolivälistä alkaen.
–Vierailijoita on riittänyt, kun ilmakin on ollut niin upea, kertoo hoivakodin johtaja Maarit Venäläinen.

Viherpolulle ilmoittauduttava ennalta

Rääkkylän Palvelukoti Viherlaaksoon ja Viherpolulle suuntaavien vierailijoiden on ilmoitettava visiitistään ennakkoon soittamalla.
– Tarkastamme, ettei tulijoilla ole flunssankaltaisia oireita tai vatsavaivoja, jotka voisivat viitata koronaan. Käsihygieniasta huolehditaan, ja vierailijoiden on käytettävä maskia. Suosittelemme yhä ulkona tapaamista turvavälin kera, Irmeli Stenberg-Louko Viherpolulta selventää.
Vierailuja on järjestetty jo ennen määräysten höllentymistäkin eri keinoja hyödyntäen.
– Ikkunan kautta on myös saanut käydä katsomassa, ja ulkonakin on tavattu maskien ja turvavälin kera. Ne asukkaat, jotka puhelinta pystyvät käyttämään, ovat saaneet paljon soittoja, Stenberg-Louko jatkaa.
Myös Rääkkylän vuodeosastopotilaiden läheiset saavat käydä vierailulla. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, ja tapaamisia on järjestetty tarvittaessa myös ulkona.
– Muutamia yksittäisiä omaisia on käynyt, vuodeosastolta kerrotaan.
Viime vuosien tapaista kesäsulkua ei tänä vuonna ole, vaan vuodeosasto on normaalisti toiminnassa myös heinäkuun ajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *