Reijonen yläkoulun rakentajaksi – budjetti alittuu reilusti

Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy on valittu Ylämyllyn yläkoulun rakennusteknisten töiden urakoitsijaksi. Liperiläisen rakennustoimiston tarjous oli noin 10,6 miljoonaa euroa, mikä on yli kaksi miljoonaa euroa vähemmän kuin etukäteen oli budjetissa arvioitu.

Vain kaksi yritystä jättivät tarjouksensa kilpailutukseen. Toinen yritys oli Rakennustoimisto K Tervo Oy, joka hävisi 186 000 eurolla urakkakilpailun.

Liperin elinympäristölautakunta oli valtuuttanut Pohjois-Karjalan hankintatoimen kilpailuttamaan ja valitsemana koulun tekijät. Hankintatoimi valitsi tiistaina sähköteknisten ja LVI-teknisten töiden urakoitsijaksi Sähkö-Saarelainen Oy:n. RAU-tekniset eli rakennusautomaatioon liittyvät työt kuuluvat Fidelix Oy:lle.

Yhteensä kaikkien näiden voittaneen neljän urakkatarjouksen summa on hitusen alle 14 miljoonaa euroa.

Valtuusto hyväksyi joulukuussa yläkoulun kustannusarvion, jonka mukaan kilpailutusten lisäksi rakennuttajalle eli Liperin kunnalle tulee muun muassa suunnittelusta, tiemuutoksista, pihatöistä, erillishankinnoista ja valvonnasta 3,2 miljoonan euron kulut.

Tällä hetkellä näyttää, että yläkoulun 19,4 miljoonan euron budjetti alittuu reilulla kahdella miljoonalla.

– Hyvä, että näin kävi. Nyt on helpompi hengittää, Liperin kunnanjohtaja Hannele Mikkanen kommentoi hankintatuloksia.

Kun kahden viikon jälkeen valitusaika on mennyt, urakkaneuvottelut on pidetty ja Liperin kunnanhallitus on antanut aloitusluvan, voidaan sopimukset tehdä ja urakka aloittaa.

Juttu hankesuunnitelman hyväksymisestä

Juttu piirustusten hyväksymisestä

Päivitetty 28.2.2020 klo 14.40 ja 15.10: lisätty tarjousten euromääriä ja kunnanjohtajan kommentti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *