Rakennusjätteen poltto aiheutti vaaratilanteen Liperissä

Liperin Kuusikkolassa rakennusjätteen hävittäminen polttamalla aiheutti palohälytyksen heti viikon alkuun.

Taajaman ulkopuolella asuva henkilö sytytti palamaan lähinnä laudasta koostuvan kasan melko lähellä pihapiirinsä rakennuksia ja metsää. Hän yritti hillitä paloa kasteluletkun avulla, mutta joutui soittamaan hätänumeroon.

Pelastuslaitoksen tullessa paikalle palo ei olut levinnyt. Liekit olivat kohtuulliset, joten pelastuslaitos sammutti palavan jätekasan vedellä.

Pelastuslaitos muistuttaa, että roskien polttaminen lähellä metsää ja rakennuksia ei ole suotavaa. Taajama-alueella se on kiellettyä. Hyvä vaihtoehto hävittää rakennusjäte on viedä se jäteasemalla. Lähin jäteasema on Ylämyllyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *