Hiihtoseuran nuoret välieriin

Nuorten SM-hiihdot käynnistyivät Kuopiossa perjantaina sprinteillä.

Liperin Hiihtoseuraa edustava Lotta Kurttila aloitti aamun hiihtämällä N18-sarjan aika-ajoissa kahdeksanneksi. Alkuerissä hän hiihti porukan toiseksi kovimman ajan voittaen oman eränsä. Tie katkesi kuitenkin välierään.

Liperin Hiihtoseuran Iitu Vuorma oli samaisen sarjan aika-ajojen 22. ja Veera Kontkanen 36.

M18-sarjassa Veeti Pyykkö ja Jesse Piiroinen etenivät molemmat välieriin. Liperin Hiihtoseuran pojista Pyykkö oli lähempänä finaalipaikkaa, jääden siitä yhden sijan ja vajaat kaksi sekuntia.

M20-sarjassa Liperin Hiihtoseuraa edustivat Markus Kasanen ja Eppu Honkanen. Kasanen eteni aika-ajoista alkueriin 17. nopeimmalla ajalla. Hänen jäi kovavauhtisen alkueränsä viimeiseksi.

Nuorten SM-hiihdot jatkuvat lauantaina perinteisen väliaikalähtökilpailulla. Sunnuntaina vuorossa on vapaan takaa-ajo.