Avin valvonta-asia lautakunnassa

Liperin hyvinvointilautakunta käsitteli viime viikon torstaina ensimmäistä kertaa omana pykälänään Itä-Suomen aluehallintoviraston valvonta-asiaa.Kotiseutu-uutiset kertoi viime viikolla, että Avi otti kunnan varhaiskasvatuksen valvonta-asiakseen loppukesällä 2018 haluten tietää muun muassa raportteja suhdeluvun ylityksistä.
Avi pyysi elokuussa kunnalta selvitystä, johon vastauksen antoi varhaiskasvatuksen johtaja Sirkka Korhonen. Joulukuussa kuntaan saapui lisäselvityspyyntö, jossa pyydetään selittämään liian isoiksi epäiltyjä ryhmiä. Lain mukaan päiväkodin yhdessä ryhmässä saa olla yhtä aikaa läsnä enintään kolmea työntekijää vastaava määrä lapsia.
Varhaiskasvatuksen johtajan laatimassa lisäselvityksessä kerrotaan eri päiväkotiryhmien toimintatavoista. Yhteisesti käytössä olevista tiloista huolimatta arjen rutiinit kuten ruokailut hoidetaan pienryhmissä.
Lautakunta hyväksyi molemmat selvitykset ja totesi, että lautakunta on ollut tietoinen Avin selvityspyynnöistä.
Kunnanhallitus käsitteli maanantaina varhaiskasvatuksen tilannekuvan tuloksia. Hallituksessa todettiin, että merkittävimmät muutokset toiminnassa on tehty resurssointiin.
Viestintää vanhemmille tehostetaan ja avoimuutta lisätään. Henkilökunnalle ja vanhemmille järjestetään yhteistilaisuuksia. Kaikille kunnan esimiehille käynnistetään mittava koulutuskokonaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *