Kurttila olympiasprintin 24.

Lotta Kurttila hiihti torstaina Euroopan nuorten olympialaisten sprinttimatkalla tähän mennessä parhaaseen sijoitukseensa. Hän oli ikäistensä eli 18-vuotiaiden kisassa 24. nopein jääden venäläisvoittajalle hieman yli 20 sekuntia.

Suomen maajoukkueen tytöistä Kurttila oli neljänneksi paras. Hänellä on tammikuulta taskussaan Pohjoismaiden mestaruus N18-sprintistä. Torstaiseen suoritukseen vaikutti erityisesti haastavat voiteluolosuhteet. Suomalaisittain kilpailupaikka sijaitsi verrattain korkealla, 1300 metrin korkeudessa.

Kurttila avasi Euroopan nuorten olympiafestivaalit suksimalla maanantaina 33. sijalle. Sarajevossa järjestettävissä kilpailuissa aloitusmatkana oli 7,5 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla väliaikalähdön muodossa.

Tiistaina Kurttila oli viiden kilometrin vapaalla 36. jääden voittajasta minuutin ja 44 sekuntia. Vuonna 2001 syntynyt Kurttila oli suomalaistytöistä maanantaina ja tiistaina kolmanneksi nopein.

Perjantaina EYOF-kilpailujen ohjelmassa on sekaviesti, johon osallistuvien nimiä ei vielä torstaina päivällä julkistettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *