Kansanedustaja Kulmala jätti kirjallisen kysymyksen urheilijoiden kohtelusta

Rääkkyläläinen kansanedustaja Kari Kulmala on huolissaan urheilijoiden epätasapuolisesta kohtelusta. Esimerkkinä hän mainitsee Suomen Urheiluliiton asettaman omavastuun Berliinin EM-kilpailuissa kisaaville parayleisurheilijoille. 900 euron omavastuun välttää saavuttamalla kilpailuista mitalin.

– Juuri päättyneissä Berliinin yleisurheilun EM-kilpailuissa vastaavaa omavastuuta ei ollut.

Omavastuuehto on ollut käytössä Kulmalan mukaan tänä vuonna myös kilpakävelyn MM-kisoissa Kiinassa ja alle 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa Unkarissa.

Kulmala kritisoi huippu-urheilujohtajien palkkoja, kun samaan aikaan monet arvokisamenestyjiä valmentavat eivät saa laisinkaan palkkaa.

– Huippu-urheiluyksikön resursseja tulee ohjata sinne, missä niitä eniten tarvitaan: suoraan seuroille, valmentajille ja lahjakkaille nuorille urheilijoille ja myös paraurheilijoille. He tekevät varsinaisen tuloksiin johtavan työn, Kulmala toteaa.

Kulmalan perjantainen kirjallinen kysymys kuuluu: Millä tavoin hallitus aikoo varmistaa kaikkien urheilijoiden tasapuolisen kohtelun myös kilpailumatkoilla ja niiden rahoituksessa, ja onko Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö tällaisenaan tarpeellinen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *