Kulmala vaatii maataloudelle tukea paikkaamaan kuivuutta

Rääkkyläläinen kansanedustaja Kari Kulmala (sin.) haluaa, että Suomi reagoi maatalouden kuivuudesta aiheutuneeseen ahdinkoon. Maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja muistuttaa Ruotsin hallituksen päättämästä 120 miljoonan euron kansallisesta kriisirahasta viljelijöille.

– Tämän vuoden kuivuus pelloilla on liian monelle maatalousyrittäjälle kuolinisku. Tarvitsemme suomalaisen maatalouden ja puhtaan ruuan varmistamiseksi kiireellistä yhteiskunnan apua, hän toteaa.

Hän vaatii rahoitusta aloittavien maatalousyrittäjien tukemiseksi sekä investointien tekemiseksi. Tilanne parantuisi Kulmalan mielestä, jos Finnveran rahoitukset takauksineen avattaisiin myös alkutuotannolle. Hän pitää erikoisena, että muulla yrittämisellä on paremmat rahoitusmallit kuin ruuantuotannolla. Hän ihmettelee myös, miksi marjantuottajat eivät saa investointitukea.

 

Vastaa