Kulmalan kappale voitti artistiraadin äänestyksen

Rääkkyläläinen Airi Kulmala on menestynyt jälleen Pohjois-Karjalan Uudet Laulut  -sanoituskilpailussa. Viime vuonna yleisöäänestyksen voittanut sanoittaja kiilasi tänä vuonna ykköseksi artistiraadin äänestyksessä.– Kuiskaan sun sydämesi -laulun teksti syntyi eräänä hyvin varhaisena, kauniina kesäaamuna, kun olin aamu-uinnilla. Suomen kaunis suvi ja luonto herkistävät tunteille ja monenlaisille ajatuksille, hän kuvailee tarinaa tekstin taustalta.
Laulu kertoo aamuisesta maisemasta ja tunnelmasta.
– Siinä on myös häivähdys romantiikkaa.
Kulmalan kappale sai artistiraadilta 64 pistettä, kun toiseksi tullut joensuulaisen Tarja Virkin kappale Elämälle lunasti 43 pistettä. Elämälle-sanoitus voitti tämän vuoden yleisöäänestyksen.
Petri Hirvosen järjestämän kilpailun tulokset ja 12 parhaasta kappaleesta kasattu levy julkistettiin viime viikolla Polvijärvellä.
– Petri Hirvonen sävelsi tekstiini sopivan, hienon ja kauniin sävellyksen, Kulmala kehuu.
Urakan toisen osan ratkettua käynnistyi tekstien keräämisen viimeinen osa. Viimeiseen sanoituskilpailuun ehtii osallistua marraskuun loppuun mennessä. Polvijärveläissyntyisen säveltäjä-pianisti Hirvosen projekti 100 Laulua Pohjois-Karjalasta valmistuu 2019.

Juttua päivitetty Kulmalan kommenteilla keskiviikkona 25.7.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *