Tunnustukseksi talkootyöstä
Kotiseutu-uutisten Antti-patsas ojennettiin aktiiviselle seuratoimijalle, joka nuoresta iästään huolimatta on monessa mukana. Tommi Sallinen tunnetaan monipuolisena talkoolaisena, jonka erityisosaamista ovat tekniset askareet.
– Tommi on vienyt sukupolvensa teknisen osaamisen seuroihin. Antilla on usein palkittu elämäntyöstä, mutta haluamme palkinnon ulottuvan nykyisin enemmän nuoremmillekin toimijoille kannustuksena tulevaan, päätoimittaja Jari Partanen avaa raadin näkemyksiä
Rääkkylä-Seura, Rasivaaran nuorisoseura ja Kihaus Folk ovat yhdistyksiä, joissa Sallinen toimii aktiivisesti. Useimmiten hänet tapaa tapahtumissa valokuvaamasta, videoimasta tai muista teknistä osaamista vaativissa tehtävistä.
Rasihovin ylläpito on miehelle sydämen asia.
– Aloitin vuosikymmen sitten nuorisoseurassa, kun siihen pyysivät mukaan. Kotiseutunsa eteen työskentelee mielellään ja pitää ympäristönsä kunnossa. Harrastustoiminnoissani olen yleensä aina ollut nuorimmasta päästä, Sallinen toteaa.
Lokarytmin nimissä kavereidensa kanssa Youtubeen tehty Riäkkylään-video nosti Sallisen tunnetuksi pitäjässä. Hän on kuvannut myös Kihaukselle markkinointimateriaalia. Sittemmin Sallinen on striimannut kunnan tapahtumia nettiin, ja vastaa lanien teknisestä toteutuksesta.
– Yhden videon tekeminen toi julkisuutta, ja sen jälkeen kuntakin alkoi huomioida tekemisiäni. On ollut mielessä, pitäisikö Rääkkylä-elokuvasta tehdä nyt uusittu versio. Elokuvassa pitäisi kaluston ja tekniikan taso olla hyvä heti alusta alkaen, Sallinen arvottaa.
Yhteisöllisyyden arvostaja
31-vuotiaalle filosofian maisterille Rasivaaraan asettuminen yliopisto-opintojen jälkeen oli itsestäänselvyys.
– Olen kotiutunut tänne, ja opiskellessakin viikonloppuisin tulin aina Rääkkylään. Rasivaarassa koulun asuntolassa kasvoi yhteisöllisyyteen, ja nykyisin sitä samaa tunnetta hakee juuri talkootyöstä.
Pitäjän valttikorteiksi yhteisöllisyyden lisäksi Sallinen nosta rauhallisuuden ja välittömyyden.
– Pienuus on voimavara. Vaikka tunnemmekin kaikki toisemme, pystymme silti työskentelemään yhdessä, Sallinen naurahtaa.
Tulevaisuudelle Sallisella olisi yksi toive.
– Toivoisin työllistyväni Rääkkylässä edes osa-aikaisesti, ja että aikaa jäisi myös Rasihoville. Yrittäjyyttäkin olen miettinyt, mutta kannattavuus on haaste, Sallinen summaa.
Ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden julkaisijan Antti Lizeliuksen nimelle ja työlle omistettu Antti-patsas annetaan vuosittain henkilölle, yritykselle tai yhteisölle, joka on näkyvästi edistänyt paikallislehden ja paikalliskulttuurin asiaa. Se myönnetään valtakunnallisella, maakunnallisella ja paikallisella tasolla.