Sulokivi ja Viinijärven Kiven yrittäjät yhteistyöhön

Joensuulaisen, hauta- ja rakennuskiviä valmistavan Sulokivi Oy:n omistaja Matti Kurki on tehnyt yrityskaupat Viinijärven Kivi Oy:ssä toimineiden yrittäjien Heikki Kontkasen ja Tero Sorsan kanssa.
Yhdistymisen jälkeen Sulokivi Oy jatkaa perinteisten tuotteidensa hautakivien, Viinijärven liuskekiven, erilaisten rakennuskivien ja piharakennuspalveluiden tarjoamista.
– Näiden lisäksi tulemme valmistamaan erilaisia luonnonpintaisia hautakiviä, joille näemme valtakunnallisesti suuren kasvupotentiaalin. Hautakiveksi kelpaavaa, riittävän laadukasta luonnonkiveä on harvassa. Viinijärven kivi soveltuu tähänkin tarkoitukseen erinomaisesti, Heikki Kontkanen toteaa yrityksen mediatiedotteessa.
Sulokivi Oy toimittaa lisäksi puolivalmisteita muille kiviveistämöille ja hautakiviä oheistuotteineen hautausurakoitsijoille.
Kontkanen toimii jatkossa yrityksen toimitusjohtajana ja Sorsa Viinijärven liuskekivilouhoksen johtajana sekä yrityksen varatoimitusjohtajana. Kaupan myötä Kontkanen ja Sorsa tulevat Sulokiven osakkaiksi ja Sulokivi alkaa toimia myös Kontkasen omistuksessa olevalla Viinijärven liuskekivilouhoksella. Matti Kurki jatkaa hallituksen puheenjohtajana.
Kolmikolla on vankka kokemus yritystoiminnasta luonnonkivialalla.
– Osaamisemme täydentävät toisiaan. Vahvuuksiamme ovat hauta- ja luonnonkivialan asiantuntemus, strateginen ja operatiivinen johtaminen, sekä kokemus kivirakentamisesta. Uskomme vahvasti menestykseen, Kurki toteaa.
Kontkasen mukaan Sulokiven ja Viinijärven kiven tuotteet tukevat toisiaan ja yhdistyminen tehostaa liiketoimintaa. Lisäksi yrittäjät näkevät etuna sen, että jatkossa Sulokivi pystyy toimittamaan kaikki omakotitalo- ja mökkiasukkaiden piharakennustarpeet alkutuotannosta ja jalostuksesta suunnittelun kautta pihakivien asennukseen.
– Näemme myös kokonaispalvelun kysynnän kasvavan, kun kiireiset ihmiset haluavat pihoilleen valmiita, avaimet käteen -ratkaisuja. Jatkossa pystymme tarjoamaan kaikkia tuotteita ja palveluita sekä Joensuussa Ruoppitiellä, että Viinijärven liuskekivilouhoksella, Sorsa toteaa.
Sulokiven tavoitteena on nousta merkittäväksi hautakivien valmistajaksi Itä-Suomessa. Tänä kesänä sekä Viinijärven louhos että Joensuun Ruoppitiellä sijaitseva hautakiviveistämö työllistävät molemmat kolme henkilöä; lisäksi piharakennus- ja asennuspalvelu työllistää kahdesta kolmeen henkilöä.
Kasvun myötä yritys ennakoi työllistävänsä lähivuosina yli kymmenen työntekijää.

Vastaa