Puhelinlankojen laulu hiljenee Rääkkylässä

Kunnanvirastolle vedetyt lankapuhelinlinjat hiljenevät, kun kunta siirtyy vajaan kuukauden päästä kokonaan kännykkänumeroiden käyttöön.

Jokaiselle viranhaltijalle tulee siis uusi oma numeronsa.

Uusi käytäntö mahdollistaa puheluiden siirtämisen toiseen numeroon esimerkiksi kokousten ajaksi. Toisaalta soittajan voi keskustelun aikanikin ohjata puhelunsiirrolla oikealle henkilölle. Aiemmin puheluiden yhdistely kännyköiden välillä ei ole onnistunut.

– Tämän tarkoitushan olisi parantaa tavoitettavuutta, kunhan opimme tätä systeemiä käyttämään, kunnanjohtaja Yrjö Eronen sanoo.

Samalla Rääkkylä saa pitkästä aikaa puhelinvaihteen. Fyysisesti Lieksassa sijaitseva vaihde yhdistää puhelut oikeille henkilöille. Ilman vaihdetta on tultu toimeen vuodesta 2004.

Uusista numeroista tiedotetaan useiden kanavien kautta. Mietinnässä on ollut joka kotiin jaettava lehtinen.

Kunta oli mukana maakunnallisessa puheviestinnän kilpailutuksessa, jonka avulla saatiin tarjous Lieksan kaupungilta. Kunnanhallitus hyväksyi tammikuun lopun kokouksessaan tarjouksen koko Keski-Karjalan alueen välityspalveluista. Perustamiskulujen lisäksi palvelun hinta muodostuu käytön mukaan.

Liperissä ja Outokummussa käytetään muutama vuosi sitten uusittuja puhelinkoneita. Lankapuhelut toimivat omassa verkossaan, jonka sisäiset puhelut ovat käytännössä ilmaisia. Puhelinvaihde sijaitsee Outokummussa.

– Olemme satsanneet tekniikkaan, eikä vielä ole koettu järkeväksi lähteä vaihtamaan sitä, kamreeri Hannu Raninen kertoo.

Hän kertoo tekniikan mahdollistavan monia sovelluksia. Viranhaltija voi esimerkiksi kokouksen ajaksi jättää tietokoneelle tiedon, ettei ole juuri nyt tavoitettavissa. Tällöin myös vaihteessa tiedetään asiasta.

Käytössä on siis jatkossakin sekä lankapuhelimia, että matkapuhelimia.

Vastaa