Liperi ja Rääkkylä saivat tukea opetusryhmien pienentämiseen

Tälle vuodelle avustusta tuli automaattisesti kaikille kunnille. Liperissä resursseja voitiin käyttää esimerkiksi koulukuraattorin hankkimiseen ja seitsemännen luokan ryhmien lisäämiseen yhdellä.

Ensi lukuvuodelle rahaa täytyi halukkaiden hakea ja tehdä esityksiä avustuksen käytöstä.

Sivistysjohtaja Arto Jormalainen kertoo Liperin hakeneen avusta mm. jakotuntien ja samanaikaisopetuksen lisäämiseen, jolloin luokassa olisi siis kaksi opettajaa yhtä aikaa opettamassa. Varsinaiseen ryhmien pienentämiseen rahaa ei voitu hakea, sillä kunnanvaltuusto on linjannut yhdeksi säästökuurin reseptiksi ryhmäkokojen suurentamisen noin 20 oppilaaseen.

– Ihan 1,5 opettajaan avustus ei riitä, mutta yhdessä mietitään mihin se käytetään. Samanaikaisopetuksen lisääminen auttaisi vahvistamaan erityisopetusta, Jormalainen miettii.

Rääkkylässä avustusta haettiin ison 28 oppilaan ensimmäisen luokan jakamiseen sekä useiden luokkien matematiikan ja kielten jakotuntien järjestämiseen. Avustussumma riittää kolmannekseen yhden opettajan palkasta.

– Iloinen uutinen avustuksen saaminen on. Antaa se kuitenkin lisäresursseja opetusryhmien pienentämiseen, rehtori Rauni Ronkainen laskee.

Korvamerkittyä valtionavustusta sai 236 koulutuksen järjestäjää yhteensä 30 miljoonan verran, mikä on viime vuotista enemmän. Esimerkiksi Kontiolahti sai hieman Liperiä enemmän avustusta, Kitee ja Tohmajärvi molemmat reilut 20 000 euroa. Joensuun kaupunki sai tukea puoli miljoonaa.

Rahoituksen käytöstä on raportoitava jälkikäteen.

Vastaa