Taajamissa tarvitaan malttia

Eri puolilla Liperiä tehdään tänä kesänä poikkeuksellisen paljon tietöitä, jotka näkyvät ja tuntuvat taajamien liikenteessä.
Etenkin kirkonkylässä ja Viinijärvellä kaivellaan, kunnostetaan ja päällystetään monessa eri paikassa. Ylämyllyllä tietyöt keskittyvät enimmäkseen alueille, missä ei ole läpikulkuliikennettä eikä vielä paljon vakituista asutusta.

Remonttia tehdään sekä kunnan että Destian puolesta. Molemmilta tahoilta on tienkäyttäjille esitetty aiheellisia pyyntöjä tavallista suuremmasta varovaisuudesta tietöitä lähestyttäessä.
Monessa kohdin on mahdollista välttää työmaa käyttämällä kiertotietä. Vaikka matka saattaa jatkua jonkun sata metriä, perille pääsee todennäköisesti nopeammin kuin jonottamalla työmaan sumpussa.

Tarkkaavaisuutta tiellä liikkujilta tarvitaan niin ikään normaalia enemmän. Työn alla on runsaasti kevyen liikenteen väyliä. Tämän vuoksi pyöräilijät ja rollaattorilla liikkuvat ovat joutuneet paikoitellen siirtymään ajoradoille ja he voivat putkahtaa eteen yllättävissä paikoissa.
Jarrut ja pitkä pinna siis käyttöön tänä kesänä – ensi vuonna saadaan nauttia ajanmukaisista, siloisista teistä ja turvallisista suojateistä!

Vastaa