Rääkkylän superviikko tuloillaan

Nyt jos koskaan kannattaa mennä Rääkkylään tai kaikkien rääkkyläläisten aktivoitua osallistumaan oman kunnan tapahtumiin. Rääkkylässä on totta tosiaan seuraavan puolentoista viikon aikana niin paljon nähtävää ja koettavaa, että jotakuta saattaa jopa huimata. Älkää antako huimauksen yllättää, vaan menkää paikalle.

Hurjastelu alkaa jo perjantaina Paksuniemessä, joka on silloin avautumassa pienen tauon jälkeen. Karaokemestaruuskisojen finaali kerää harrastajat yhteen kauniiseen satamamiljööseen.

Samana päivänä alkaa kolmepäiväinen Kukkakuhhaus, joka kerännee Markku Halosen tilalle monta tuhatta kävijää. Kuhhauksesta on tullut käytännössä väkimäärältään Rääkkylän ykköstapahtuma. Ja mikä mukavinta, niin kävijöissä on paljon kunnan ulkopuolelta tulevia vierailijoita.

Mutta tämä on vasta alkua ensi viikon tilaisuuksille. Varsinainen superpäivä on ensi viikon tiistai. Onneksi tapahtumat ovat erilaisia, vaikka joku olisi mielellään osallistunut ainakin kahteen kolmesta. Tapahtumat ovat pääosin juuri samaan aikaan.

Nuoret ovat ensimmäisenä asialla Rasivaaran nuorisoseuran talolla. Luova lava -kiertue tarjoaa ohjattua kulttuuritoimintaa lapsille. Teemana on lumoava luonto. Liikuntakärpäsen puraisemat sen sijaan voivat käydä tutustumassa avoimessa matalan kynnyksen tilaisuudessa maastopyöräilyyn urheilukentällä.

Pohjoiseen Saimaan tilanteesta kiinnostuneille on vielä tiistaina tarjolla norppakeskustelu. Auditoriossa järjestettävään keskustelutuokioon otetaan mukaan viisikymmentä ensiksi ilmoittautunutta.

Viikko jatkuu heti seuraavana päivänä maastojuoksucupilla. Superviikon päättävät Paksuniemen venetsialaiset ja Maakuntapäivän monipuolinen ohjelma lauantaina. Maakuntapäivän ohjelman pääpaikkana on Koivuniemi, joka viettää samalla 100-vuotisjuhlaansa.

Rääkkylään on siis kasautumassa ja tulossa runsaasti osallistujia ja katsojia, joten muistakaa turvavälit ja hygieniaohjeet. Pidä huolta omasta ja muiden terveydestä.
Jari Partanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *