Kun puhti loppuu

Jokaisen virkeästi toimineen yhdistyksen ajautuminen lopetuspäätökseen on takaisku vapaaehtoistyölle ja paikkakunnalle. Jokaisen vapaaehtoistyön tekijän väsähtäminen on jostain hyödyllisestä työstä tai avusta pois. Ihmiset näitä verkostoja tarvitsevat ja yleensä niitä myös arvostavat.

Lions Club Liperi Kiessit on tehnyt pitkän ja arvokkaan työn liperiläisten hyväksi. Sen erityisteemana on ollut kehitysvammaisten moninainen tukeminen.

Vuosikymmeniin on sisältynyt runsaasti henkistä apua ja taloudellista tukea. Konkreettisena esimerkkinä on Kiessien Kuusikkolassa sijaitsevan Riihitien asuntolan pihaan rakennettu hieno grillikota.

Kiessien halu ja kyky auttaa kehitysvammaisia, jättää haasteen myös jatkaville klubeille ja muillekin yhteisöille. Kuka tukee ja ilahduttaa heitä, jotka tukea tarvitsevat.

Vaikka tässä kokeekin itsensä vähän jääviksi leijona-työtä esiin nostaessaan, käytännön esimerkit yhteiseksi hyväksi toteutetuista kohteista kertovat omaa kieltään.

Tuorein on erityisesti nuorten keskuudessa suosion saanut frisbee-rata Liperin kirkonkylän kupeessa. Partiolaisten, muiden nuorten sekä yleensä paikkakuntalaisten käyttöön tarkoitetut laavut ovat myös leijonien käsialaa, samoin Ylämyllylle pari vuotta sitten noussut lintutorni. Naisklubin perustamisen myötä ovat aktiviteetit suuntautuneet myös vanhuspalveluihin.

LC Liperi Kiessien syntysanat lausuttiin vuonna 1977. Klubin tavaramerkkejä ovat olleet nuorekkuus, musiikki ja kehitysvammatyö. Ajassa, jossa talkoot etsivät tekijöitään, tarvitaan edelleen leijonia ja tiikereitä. Nuoremmat veljet ovat tervetulleita vanhempaan klubiin yhdenvertaisina jäseninä. Auttamisen ja myötäelämisen henkeä ei ole syytä päästää karkuun.

Toivottavasti laajempaan huoleen yhdistys- ja avustustoiminnan tulevaisuudesta ei ole huolta. Tiedossa kuitenkin on, että SPR-työ olisi kokemassa vastaavan takaiskun, kun pitkäaikainen uurastus SPR:n Kuusvalkaman osastossa uhkaa loppua. Lohdutuksesi pitää nostaa uuden syntyminen: Liperin Taimi on perustanut virkeästi aloittaneen kuntojaoston.

Vastaa