Suksella, hevosella ja lopulta postiautolla

Kyllä Aulis Lappalainen muistaa, kun sanomalehtiä toimitettiin tupiin hevospelillä.

Paljonko painetta on pahasta?

Kyllä mahtaa yksi jos toinenkin mummo muistaa ajan, jolloin passelin verenpaineen saattoi laskea yksinkertaisella kaavalla: sata plus ikä. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että kahdeksankymppisen verenpaine sai huoleti olla 180.

Emaliastioita ja pyyheliinapeitteitä

Roukalahden martat teki tutustumisretken syyskuun viimeisellä viikolla Siikasalmen toimintakeskukseen. Ohjelmaan kuului myös visiitti kirpputorille, josta löytyi paljon Pirjo Lappalaiselle tuttuja esineitä.

Niina Kiuttu muistaa heinäsirkat

Rääkkyläläinen 81-vuotias Niina Kiuttu kävi kuulon- ja näönpäivän kuulonseulonnassa syyskuun ensimmäisellä viikolla. Ei niinkään tavasta ja tottumuksesta, vaan sen takia, että kuulo on saattanut hieman heikentyä parin vuoden takaisesta.

Kyllä mummo muistaa: Selman päiville tultiin hevoskyydillä

Tänään päättyvällä naisten viikolla on ollut melkoinen joukko nimipäiväsankareita. Eikä Jaakkokaan huomenna heittäne kylmää kiveä veteen, koska helteiden on luvattu jatkuvan.

Kun päätoimittajan huoneessa oli kahvila

Kyllä Aila Kärki muistaa, miten hän keskikoulua käydessään asioi Liperin kirkonkylällä Nuutisen talon kirjakaupassa. – Siihen aikaan piti itse ostaa kirjat, vihkot ja kynät, Kärki viittaa Eila Kareeseen, joka myöhemmin hoiti kaikkien pitäjän koulujen kirjajakelun.

Yhteisestä pöydästä yksin kotiin

Kyllä Impi-mummo muistaa, miten ennen vanhainkodissa työskennellessäni vanhukset ruokailivat pitkän pöydän ääressä. Niin mekin lähitalojen ikäihmiset vielä vähän aikaa täällä Penttilänpihassa lounasta syömme.

Liikenneluotsi on vertaisohjaaja

Kyllä mummo muistaa, miten minä Tuula Laeslehto en kerran nähnyt lumisateella autoillessani mitään. Rekka ajoi minua vastaan, ja siitä aiheutui iso pölläkkä. Minä haluan muistuttaa kaikkia, että hiljentäkää ihmiset omaa nopeuttanne, jos lumisateella kohtaatte rekka-auton.

Mitä ovat enter, kursori ja paluunäppäin?

Kyllä mummo muistaa, kun 80-luvulla ammattikoululle saapui tietokone minun, Riitta Liimatan, ollessa vielä nuori opettaja. Sellainen PC eli personal computer, jossa oli musta ruutu ja valkoista tekstiä in English. Kävin kursseilla, mutta en ymmärtänyt tietokonekieltä. Pää meni sekaisin, syntyi vastareaktio tietokoneita kohtaan.