Rehua, kuivikkeita ja tarvittaessa tikkipeite

Tammikuinen pakkasaamu, elohopea on värähtänyt miinuksen puolelle yli kahdenkymmenen asteen verran, ei aiheuta Liperin Nivankankaantiellä Koivulan Farmilla sen suurempia toimenpiteitä. Emolehmätilaa pitävä Milla Kempas kertoo, että hänen piti laittaa itselle muutama kerros vaatteita lisää ja huolehtia eläinten hyvinvoinnista.

Liperistä ruokaviestinnän ammattilaiseksi

Liperin Mattisenlahdelta maailmalle lähtenyt Mari Koistinen on tehnyt pitkän uran viestinnän ja ruokaan sekä sen tuotantoon liittyvien asioiden piirissä. Ruokiin liittyvien tietokirjojen kirjoittamisen lisäksi hän on tuottanut sisältöä moniin lehtiin ja nettijulkaisuihin.

Kivut ja kaksisuuntainen mielialahäiriö veivät Annin, 32, synkkiin ajatuksiin ja eläkkeelle – ”Joskus en vain jaksa ja se turhauttaa”

– Joku sanoo minulle, että olen täysi sekopää ja hullu. Vastaan hänelle, että kyllä, minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö ja suuria kipuja.

Esko Solaranta muistelee Viinijärveä lämmöllä

Viinijärveltä kotoisin oleva Esko Solaranta ei ole unohtanut kotipitäjäänsä Liperiä ja asuinpaikkaansa Taipaleenjoen rannalla Kuopiontien tuntumassa. Solaranta lähti töihin Lahden suuntaan jo 18-vuotiaana, mutta hän on vieraillut jatkuvasti Viinijärvellä.