Rääkkylässä kohennetaan työkuntoa
Rääkkylässä tavoitellaan parempaa työkuntoa hankeen voimin. Työkuntoa Keski-Karjalaan -hankkeen tavoitteena on kehittää työterveyshuollon ja kuntien vapaa-aikatoimen yhteistyömuotoja elintapavalmennuksen järjestämiseksi, luoda tähän kustannustehokas asiakasprosessi sekä saada näyttöä toiminnan vaikuttavuudesta.
Hankkeen kohderyhmään kuuluvat Keski-Karjalan kuntien työntekijät sekä Siun Soten työntekijät ja maaseututoimialan mikroyritykset alueella.
Ajatuksena on tarjota elintapamuutokseen tukea sitä tarvitseville. 6–12 kuukautta kestävän elintapavalmennuksen aikana pureudutaan muun muassa liikunnan aloittamiseen, ravitsemukseen, uneen, palautumiseen sekä motivaation ylläpitoon liittyviin seikkoihin. Lisäksi valmennukseen osallistuville tehdään alku- ja seurantamittaukset; fyysistä aktiivisuutta pidetään silmällä liikemittarien avulla.
Ensimmäiset aloittavat elintapavalmennuksen kuluvan kuukauden aikana.
Hankkeen myötä luodaan uusi elintapavalmennuksen asiakaspolku työterveyshuollon ja kuntien vapaa-aikatoimen välille. Pitkällä aikavälillä on mahdollista myös edistää työkykyä ja työssä jaksamista sekä vähentää sairauspoissaoloja.
Työkuntoa Keski-Karjalaan -hanke on Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen ja Pohjois-Karjalan liikunnan (Pokali) yhteishanke, jota rahoittavat Euroopan Sosiaalirahasto, Kiteen kaupunki sekä Tohmajärven ja Rääkkylän kunnat. Elokuun alussa alkanut hanke jatkuu vuoden 2021 loppuun saakka.
Sairauspoissaolot Rääkkylän kunnassa
Rääkkylän kunnassa sairauspoissaolojen määrä on vaihdellut paljon. Viime vuonna poissaoloja oli keskimäärin 11,3 päivää vuodessa; työntekijöitä kunnan palkkalistoilla oli 88.
Vuotta aiemmin sairauden takia työmaalta oltiin pois keskimäärin 6,3 päivää, vuonna 2016 taas 21,5 päivää. Vuonna 2017 kunnassa oli 76 työntekijää, vuotta aiemmin 94.
Sairauspoissaoloihin on laskettu lääkärintodistuksella ja esimiehen luvalla myönnetyt palkalliset ja palkattomat sairauspoissaolot.
Rääkkylän kunnasta kerrotaan, että vuosittaista suurta vaihtelua selittävät muutamat yksittäiset pitkät sairauspoissaolot.
Kommenttien kirjoittaminen edellyttää että olet kirjautunut.