PKO:n edustajistoon konkareita ja uusia

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan vaaleissa edustajistoon tuli valituksi kolme liperiläistä, Ilkka Hyttinen, Kirsi Koppinen ja Maija Silvennoinen, jotka kaikki ovat olleet myös edelliskaudella edustajistossa. Rääkkylästä valittiin Satu Pennanen. Lisäksi varalle jäänyt rääkkyläläinen Vesa Mononen nousee edustajistoon hallintoneuvoston jäsen Asta Ryynäsen tilalle.

Myyjänä työskentelevä Ilkka Hyttinen saalisti 530 ääntä, joka oli neljänneksi eniten Joensuun ulkopuolisen alueen äänimääristä.

Sosiaalityöntekijä Maija Silvennoinen sai 437 ääntä ja opettaja Kirsi Koppinen 379 ääntä. Molemmat ovat kunnallispoliitikkoja.

Rääkkylästä valituksi tuli uutena opettaja Satu Pennanen, jota äänesti 238 jäsentä. Varalta edustajistoon nouseva Vesa Mononen sai 223 ääntä voittaen yhdellä äänellä listansa seuraavan ehdokkaan.

Edustajiston vaaleissa äänesti 38,4 prosenttia äänioikeutetuista, mikä tarkoittaa yli 40 000 osuuskaupan jäsentä.

Ehdokkaita vaaleissa oli 251. Vaaleissa valittiin 25 jäsentä Joensuun alueelta ja 25 muiden kuntien muodostamalta alueelta. Valituista 26 on konkareita ja 24 uusia.

Ääniharavia olivat kiteeläinen myyjä Sanna Luomala (1255 ääntä) ja joensuulainen sosiaalisen median sisällöntuottaja Kini Lee (1234 ääntä).