Tiittanen aloitti matkailuhankkeessa
Pohjoisen Saimaan matkailualueen, Liperi, Rääkkylä ja Heinävesi, vetäjä vaihtui helmikuun alussa. Kokenut matkailu- ja markkinointiammattilainen Marja Tiittanen jatkaa Päivi Korhosen aloittamaa työtä kolmen kunnan kaksivuotisessa matkailuhankkeessa, joka on osa valtakunnallista Lakelandia-hanketta.
Tiittanen on kotoisin Pyhäselästä. Hän on palannut juurilleen, sillä Tiittanen asuu nykyään Mulossa vanhempiensa kotitalossa. Tiittasen työuraan on kuulunut matkailu- ja markkinointitöitä sekä opintoja eri puolilla Suomea.
– Päivi Korhonen keskittyy omaan yritykseensä. Minua pyydettiin mukaan, koska olen toiminut aktiivisesti esimerkiksi Pohjois-Karjalan matkailuyhdistyksessä ja olin mukana tammikuussa Matka2024 -messuilla, Tiittanen kertoo.
Marja Tiittanen sanoo, että häntä kiinnostaa työssä kolmen kunnan matkailutoimijoiden kanssa työskentely ja yhteistyön hakeminen. Ei tarvitse keskittyä vain yhteen asiaan.
– Aion jatkaa edelleen toimintaani P-K:n matkailuyhdistyksen hallituksessa. Olin mukana Outokummussa Särkiselän matkailualueen toiminnassa ja kaivosravintolassa, mutta ne jätin.
Pohjoiseen Saimaan hankkeen hankekoordinaattorina Rääkkylässä jatkaa Minna Rautiainen-Cimrin. Heinävedellä hankekoordinaattori vaihtuu Noora Vuontisvaaraksi maaliskuussa. Tiittasen työpiste on hanketta hallinnoivan Lipertekin tiloissa Ylämyllyllä, jossa Liperin koordinaattorina toimii yritysneuvoja Jaana Karppanen.
Mukaan mahtuu
– Matkailuun kehittämiseen ja yhteistyöhön on olemassa selvä tahtotila. Tässä vaiheessa mukaan lähteneitä yrittäjiä ja yhdistyksiä on Liperissä seitsemän ja Rääkkylässä sekä Heinävedellä viisi kummassakin. Mukaan pääsee vielä maaliskuussa. Yrittäjäthän tämän tekevät, Tiittanen korostaa.
Liperistä mukana ovat muun muassa matkailuyhdistys, Lammu ja Ollilan tupa. Rääkkylässä tuttuja mukana olevia ovat Villa Ruusula, Koivuniemi ja Paksuniemi. Heinävedeltä listaan voi lisätä esimerkiksi Valamon ja Pääskyvuoren.
Tiittanen tiivistää kahden vuoden tavoitteet reitistöjen saamiseen, vastuullisuussertifikaatteihin, tuotepaketteihin ja alueen tunnetuksi tekemiseen. Asiakkaat eivät tule paikalle ilman yrittäjien rahallista panostusta markkinointiin ja yhteistyöhön. Nettisivujen lisäksi tarvitaan monipuolisempaa materiaalia.
– Pidimme Liperissä ensimmäisen yhteistapaamiseen helmikuussa. Vastuullisuudesta puhutaan tässä kuussa Valamossa ja maaliskuussa jatketaan Villa Ruusulassa Rääkkylässä. Huhtikuussa kokoonnutaan Liperiin reitistöjen merkeissä.