Liperi sitkeästi kakkosena

Liperin työllisyystilanne oli tammikuun lopussa maakunnan toiseksi paras. Pitäjässä oli tuolloin työtä vailla 13,1 prosenttia työvoimasta. Maakunnan paras työllisyystilanne vallitsi totuttuun tapaan Kontiolahdella, missä työttömyysprosentti kirjattiin numeroin 10,6.

Rääkkylässä askareetta oli 17,4 prosenttia työvoimasta. Pitäjän työllisyystilanne oli maakunnan viidenneksi kehnoin.

Pohjois-Karjalan työllisyystilanne oli tammikuun lopussa Suomen kehnoin työttömyysprosentin ollessa 15,9. Työtä vailla oli kaikkiaan 11 452 ihmistä. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömyys on kasvanut: työttömiä oli tammi-helmikuun vaihteessa 13 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Lomautettujen määrä kasvoi tätäkin enemmän, 36 prosenttia.

Samanaikaisesti on kuitenkin noussut myös työpaikkojen määrä: tammikuun lopussa avoimia pestejä oli 31 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Liperin kunnassa on tällä hetkellä avoinna 42 te-toimistoon ilmoitettua työpaikkaa. Työtä on tarjolla erityisesti terveydenhoitoalan ammattilaisille.

Rääkkylään haetaan te-toimiston välityksellä kolmea työntekijää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *